» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
5 / 54
»»

M-XXXX ::

Vkun je izjavil:

Od kod ti ekstra strošek? No ja, napram Google Play store prišparaš dobrih 200 eurov, razen če ti ga kdo prinese iz Amerike za 260 kot tam stane.

Extra strošek je v nakupu bona :)

Spock83 ::

Na playstoru je cena z davkom?

Egidij88 ::

Jap.

damjanll ::

Mislim da UK playstore vkljucuje davek, US pa ne, ker je odvisno od drzave.

US:
https://play.google.com/intl/en_us/abou...
Applicable taxes will usually be presented at checkout or on the Device description page; however, in some circumstances we may notify you that you are responsible for determining whether certain taxes apply.

UK:
https://play.google.com/intl/en_uk/abou...
All prices include VAT.

Ali se motim?

Spock83 ::

Ty

ramiz?! ::

Danes povprašal na mobitel in se ne da še nič kupit ... :) So samo dodali na spletno stran, ker šele bo prišel v ponudbo ... naslednji teden enkrat se bo dalo kupit Nexus 7, Nexus 10 in Nexus 5 ... Cene pa so pravilne ja. Bon za 250EUR dobiš kakor vem tudi, če si že obstoječi naročnik pri siolu/telekomu in se še za dodatni 2 leti zavežeš (nisem pa nič preučeval pogojev, tako da nisem 100% prepričan...)
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Vkun ::

M-XXXX je izjavil:

Bon ljudje prodajajo za manj kot 100 EUR? Ma jaz sem konec septembra vzel Lumio 920, sicer sem zadovoljen, samo mi gre rahlo na k, da najprej oglasujejo bone do enega datuma nato pa podaljsajo, Nexus 5 je pa imho dosti boljsi deal za 130 eurov pa dobis trenutni flagship namesto lanskega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vkun ()

M-XXXX ::

Vkun je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

Bon ljudje prodajajo za manj kot 100 EUR? Ma jaz sem konec septembra vzel Lumio 920, sicer sem zadovoljen, samo mi gre rahlo na k, da najprej oglasujejo bone do enega datuma nato pa podaljsajo, Nexus 5 je pa imho dosti boljsi deal za 130 eurov pa dobis trenutni flagship namesto lanskega.

Jaz se prejšnji teden svojega kupil za 80€, kolegu pa sem ga zrihtal ta teden za 70€ :)

krop ::

Dej še meni zrihtaj za ta denar:D

amacar ::

ramiz?! je izjavil:

Danes povprašal na mobitel in se ne da še nič kupit ... :) So samo dodali na spletno stran, ker šele bo prišel v ponudbo ... naslednji teden enkrat se bo dalo kupit Nexus 7, Nexus 10 in Nexus 5 ... Cene pa so pravilne ja. Bon za 250EUR dobiš kakor vem tudi, če si že obstoječi naročnik pri siolu/telekomu in se še za dodatni 2 leti zavežeš (nisem pa nič preučeval pogojev, tako da nisem 100% prepričan...)

Wrong, kupci, ki so ga že danes kupili so se že javili, tako da ga je možno kupiti.

Kdo se je javil? Sam sem vprašal v Mobitel centralo če se jih da že danes dobiti kje v Sloveniji in predvsem od LJ do Postojne pa so rekli, da ne ...

Kupljen v Telekom poslovalnici v centru Ljubljane. Cena drži in tudi kupon 100 oz. 250 je možno unovčiti. Zaenkrat nekaj klicev in na hitro nekaj minut browsanja. Dela super, zaslon odličen. Končno android telefon, ki odpre aplikacijo 'klici' tako kot to odpira iPhone - v trenutku.

Hvala za inside info o začetku prodaje.

in

Ravno kupil.
Imajo samo crne in samo 16gb..

iz foruma alter

Hahahahhahaha ... je*emti študente v centrali ... Jaz pa cel navdušen danes, da grem pogledat tole, pa sem si reku, ajde bom prej vseeno vprašal in mi potem reče, da jih sploh še ne prodajajo, da bo naslednji teden...

M-XXXX je izjavil:

Jaz se prejšnji teden svojega kupil za 80€, kolegu pa sem ga zrihtal ta teden za 70€ :)

za tak denar sem skor pripravljen se it se enkrat vezat lol.

matija14 ::

Haha kje zaboga si ga dobil tako poceni??!?!?!? :))

Tudi za 60€ sem že videl oglas, sploh pri tistih ko se jim približuje rok do izteka.

Iveqio ::

Do kdaj bo trajala ta akcija z boni?

Enron x86 ::

Mene pa zanima naslednje: nisem naročnik SIOL-a in torej nisem upravičen do bona, sem pa vezan pri Mobitelu (nek stari študentski paket, trenutni telefon ni UMTS). Če torej odkupim od nekoga SIOL-ov bon v vrednosti 250 EUR, ali lahko dobim nexus 5 za 135 EUR?

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Sba ::

Fantje, kaka ohišja/ovitke imate, oz. jih imate namen kupiti? Sam sem gledal Spigen Slim Armor, ampak se mi zdi, da bo z njim telefon postal ogromen. Originala pa niti nisem zasledil na ebayu.

JayKay kako se obnese tvoj? Malo me moti, da je zgolj oklep in ni kompleten ovitek. So robovi vseeno dovolj zaščiteni?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Enron x86 je izjavil:

Mene pa zanima naslednje: nisem naročnik SIOL-a in torej nisem upravičen do bona, sem pa vezan pri Mobitelu (nek stari študentski paket, trenutni telefon ni UMTS). Če torej odkupim od nekoga SIOL-ov bon v vrednosti 250 EUR, ali lahko dobim nexus 5 za 135 EUR?

Lp

Ja. SiOL vezava je važna samo za kupca bona, tudi oglaševano je, da se lahko podari, zato se pa prodajajo.

JayKay ::

moj je ta http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00EV8Y... in robovi so ok. zgoraj in spodaj je samo en rob ohisja. glej slike. jaz bom itaq kupil official case ko bo na voljo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Neiiiiic ::

Zanima me sledeče.... ali lahko kupiš telefon na telekomu in iskoristiš bon ki si ga recimo od nekoga kupil, tudi če nisi ti naročnik telekoma ali mobitela? In kakšna pride potem cena. Se to odšteje od redne cene telefona, ki ji pri njih kao 530EUR? Ker vezave nemoreš opravit če nisi naročnik....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Neiiiiic ()

weasel ::

Ob koriščenju bona, moraš pri nakupu telefona sklenit naročnino z mobitelom.

Bon dobiš s tem ko slkleneš naročnino za 24 mesecev (tako jaz razumem). Torej če ena tretja oseba se zaveže za 24 mesecev, dobi bon za 250€, ga da meni, ga jaz samo vnovčim? In dobim nexus 5 po ceni 150€?

FlyingBee ::

ne, ti moraš skleniti da bon unovčiš

zakaj bi pol sploh kdo komu podaril bon, če mora tisti spet podaljšati vezavo in tako itak dobi svoj bon?

dr.Akula ::

Neiiiiic je izjavil:

zakaj bi pol sploh kdo komu podaril bon, če mora tisti spet podaljšati vezavo in tako itak dobi svoj bon?

Ker mogoče niso vsi pri Siol-u?

BTW kaj od tega je zdaj res:

Vkun je izjavil:

SiOL vezava je važna samo za kupca bona, tudi oglaševano je, da se lahko podari, zato se pa prodajajo.

FlyingBee je izjavil:

ne, ti moraš skleniti da bon unovčiš
ni podatka

FlyingBee ::

Mobitel pač rabi nove naročnike in to je dobra prilika oziroma zato sploh podarijo 250 EUR, da potem ti 24 mesecev moraš plačevati položnice

Bon je prenosljiv in ga lahko podarite sorodniku ali prijatelju. Vnovčite ga v roku enega meseca od izdaje.

Splošni pogoji

1 Akcijska ponudba Bon 250 EUR velja od 11. 11. 2013 do 31. 1. 2014 za nove in obstoječe nevezane naročnike storitev SiOL internet oz. paketov, ki vključujejo storitev SiOL Internet, razen za paketa Trio osnovni in Trio neomejeni, ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev. Bon lahko unovči zasebni uporabnik, samostojni podjetnik ali fizična oseba, ki opravlja registrirano dejavnost kot naročnik storitev Mobitel od 14.11. 2013 dalje za nakup izbranega mobitela ali tablice iz akcije SiOL BON v skladu s Pogoji akcijskega nakupa naprav. Ponudba za nakup mobitela ne velja za SOS paket, pakete Mobilni Internet, Enotni paket, Paket Skupaj A, Telemetrija, paket SIM 2, Avtotelefon in Internet Itak. Ponudba za nakup tablice velja samo za pakete Mobilni Internet M, Mobilni Internet L in Mobilni Internet XL. Bon je prenosljiv na drugo osebo; unovčljiv en mesec od datuma izdaje bona; vrednost bonov se ne sešteva. Količine naprav so omejene. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Več informacij o prodajni ponudbi, vključno z možnostjo vezave naročniškega razmerja za 12 mesecev, je na voljo na www.telekom.si, 041 700 700 ali 080 8000, ali v Telekomovih centrih. Telekom Slovenije, d.d., Ljubljana

2
Akcijska ponudba Bon 100 EUR velja od 11. 11. 2013 do 31. 1. 2014 za nove in obstoječe nevezane naročnike storitev SiOL internet oz. paketov, ki vključujejo storitev SiOL Internet, razen za paketa Trio osnovni in Trio neomejeni ob vezavi naročniškega razmerja za 12 mesecev. Bon lahko unovči zasebni uporabnik, samostojni podjetnik ali fizična oseba, ki opravlja registrirano dejavnost kot naročnik storitev Mobitel od 14.11. 2013 dalje za nakup izbranega mobitela ali tablice iz akcije SiOL BON v skladu s Pogoji akcijskega nakupa naprav. Ponudba za nakup mobitela ne velja za SOS paket, pakete Mobilni Internet, Enotni paket, Paket Skupaj A, Telemetrija, paket SIM 2, Avtotelefon in Internet Itak. Ponudba za nakup tablice velja samo za pakete Mobilni Internet M, Mobilni Internet L in Mobilni Internet XL. Bon je prenosljiv na drugo osebo; unovčljiv en mesec od datuma izdaje bona; vrednost bonov se ne sešteva. Količine naprav so omejene. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Več informacij o prodajni ponudbi, vključno z možnostjo vezave naročniškega razmerja za 24 mesecev, je na voljo na www.telekom.si, 041 700 700 ali 080 8000, ali v Telekomovih centrih. Telekom Slovenije, d.d., Ljubljana

3
Akcijska ponudba s SiOL BON-om velja ob sklenitvi oz. podaljšanju naročniškega razmerja za storitve Mobitel za obdobje vezave 24 mesecev z obročnim plačilom kupnine za napravo v 24 enakih zaporednih mesečnih obrokih v zneskih npr: 1,58 EUR (24 mesecev po 1,58 EUR, skupaj 38 EUR), ki se zaračunajo na osnovi računa za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa UMTS št. 14/2005 oz. UMTS št. 14/2005 Povezani ali Aneksa GSM št. 16/2009 oz. GSM št. 16/2009 Povezani ali Aneksa UMTS št. 17/2010 ali Aneksa UMTS št. 18/2011 ali Aneksa UMTS št. 19/2012 (vsi za obdobje vezave na naročniško razmerje 24 mesecev) ali Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave na naročniško razmerje 12 ali 24 mesecev) in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Ponudba ne velja za pakete: SOS paket, pakete Mobilni Internet, Enotni paket, Paket Skupaj A, Telemetrija, paket SIM 2, Avtotelefon in Itak Internet. Ponudba mobitelov velja do odprodaje zalog. Več o obročnem plačilu naprave na obroke v Pogojih akcijskega nakupa naprav na www.telekom.si. Za dodatne informacije o prodajni ponudbi, vključno z možnostjo vezave naročniškega razmerja za 12 mesecev, o ceniku storitev in pogojih običajne uporabe storitev obiščite Telekomov prodajni center, www.telekom.si ali pokličite na 041 700 700 ali 080 80 00. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Telekom Slovenije, d.d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Akcijska ponudba Bon 250 EUR velja od 11. 11. 2013 do 31. 1. 2014 za nove in obstoječe nevezane naročnike storitev SiOL internet oz. paketov, ki vključujejo storitev SiOL Internet, razen za paketa Trio osnovni in Trio neomejeni ob vezavi naročniškega razmerja za 24 mesecev. Bon lahko unovči zasebni uporabnik, samostojni podjetnik ali fizična oseba, ki opravlja registrirano dejavnost kot naročnik storitev Mobitel za nakup izbranega mobitela iz Mobitelove akcije SiOL v skladu s Pogoji akcijskega nakupa naprav. Bon je prenosljiv na drugo osebo; unovčljiv en mesec od datuma izdaje bona; vrednost bonov se ne sešteva.

4
Akcijska ponudba s SiOL BON-om velja ob sklenitvi oz. podaljšanju naročniškega razmerja za storitve Mobitel za obdobje vezave 12 mesecev z obročnim plačilom kupnine za napravo v 12 enakih zaporednih mesečnih obrokih v zneskih npr: 10,66 EUR (12 mesecev po 10,66 EUR, skupaj 128 EUR), ki se zaračunajo na osnovi računa za telekomunikacijske storitve. Velja za vse, ki nimate veljavnega Aneksa UMTS št. 14/2005 oz. UMTS št. 14/2005 Povezani ali Aneksa GSM št. 16/2009 oz. GSM št. 16/2009 Povezani ali Aneksa UMTS št. 17/2010 ali Aneksa UMTS št. 18/2011 ali Aneksa UMTS št. 19/2012 (vsi za obdobje vezave na naročniško razmerje 12 mesecev) ali Aneksa št. 20/2013 (za obdobje vezave na naročniško razmerje 12 ali 24 mesecev) in izpolnjujete ostale pogoje akcijskega nakupa naprav. Ponudba ne velja za pakete: SOS paket, pakete Mobilni Internet, Enotni paket, Paket Skupaj A, Telemetrija, paket SIM 2, Avtotelefon in Itak Internet. Ponudba mobitelov velja do odprodaje zalog. Več o obročnem plačilu naprave na obroke v Pogojih akcijskega nakupa naprav na www.telekom.si. Za dodatne informacije o prodajni ponudbi, vključno z možnostjo vezave naročniškega razmerja za 12 mesecev, o ceniku storitev in pogojih običajne uporabe storitev obiščite Telekomov prodajni center, www.telekom.si ali pokličite na 041 700 700 ali 080 80 00. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Telekom Slovenije, d.d., si pridržuje pravico do sprememb cen in pogojev. Akcijska ponudba Bon 100 EUR velja od 11. 11. 2013 do 31. 1. 2014 za nove in obstoječe nevezane naročnike storitev SiOL internet oz. paketov, ki vključujejo storitev SiOL Internet, razen za paketa Trio osnovni in Trio neomejeni ob vezavi naročniškega razmerja za 12 mesecev. Bon lahko unovči zasebni uporabnik, samostojni podjetnik ali fizična oseba, ki opravlja registrirano dejavnost kot naročnik storitev Mobitel za nakup izbranega mobitela iz Mobitelove akcije SiOL v skladu s Pogoji akcijskega nakupa naprav. Bon je prenosljiv na drugo osebo; unovčljiv en mesec od datuma izdaje bona; vrednost bonov se ne sešteva

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ramiz?! ()

PALOMINO ::

Glede ovitkov za Nexus 5:

http://www.tehnet.si/spigen-sgp/nexus-5

Zlati so fajn, v slogu "nek se vidi razkoš" ;)

klinker ::

PALOMINO je izjavil:

Glede ovitkov za Nexus 5:

http://www.tehnet.si/spigen-sgp/nexus-5

Zlati so fajn, v slogu "nek se vidi razkoš" ;)

Neo hibrid zgleda super.

gapipro1 ::

Proud new owner of Nexus 5 =)

Koliko kaj uporabljate ART runtime? Imate kaj težav z določenimi aplikacijami?

Sba ::

Še nismo prišli do tja :)

Glede na to, da sem šaltal s Samsunga me je zmotilo predvsem to, da sem moral naložiti app, da sem potem dobil FB profilne v imeniku.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

dunda ::

gapipro1 je izjavil:

Proud new owner of Nexus 5 =)

IGO že ne dela. Je pa nekje že kar lep seznam teh aplikacij (za kakšno stran jih je).
Sam sem za sedaj ostal kar na Dalviku (predvsem zaradi IGO), saj je telefon povsem dovolj hiter.
https://www.kacnje.eu

Mavrik ::

gapipro1 je izjavil:

Ja, ene aplikacije ne delajo. Pospešitev na hitrih napravah ni toliko opazna niti.
The truth is rarely pure and never simple.

Tezaab ::

Ne uporabljam, zaenkrat. Sem presaltal z Desire HD, na katerega sem namestil JB ... in se mi trenutno N5 zdi hiter kot strela. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tezaab ()

Alessio983 ::

Sam sem včeraj odločal med tem in S4. Na koncu uzel S4, tu me edino moti ker je samo 16 Gb placa :( Kar ga pa nekot takoj zasedem ...

dunda je izjavil:

IGO že ne dela. Je pa nekje že kar lep seznam teh aplikacij (za kakšno stran jih je).
Sam sem za sedaj ostal kar na Dalviku (predvsem zaradi IGO), saj je telefon povsem dovolj hiter.

Kje je objavljen ta seznam? Jaz sem art vklopil pa zaenkrat se nisem opazil problemov, sicer za navigacijo uporabljam sygic ne igo.

dunda ::

damjanll je izjavil:

dunda je izjavil:

Kje je objavljen ta seznam? Jaz sem art vklopil pa zaenkrat se nisem opazil problemov, sicer za navigacijo uporabljam sygic ne igo.

eden od seznamov
Sem pa videl že bolj popolnega, pa ga sedaj ne najdem.
https://www.kacnje.eu

Meni se pa tole zgodi na par dni:

sim card added
restart your device to access the mobile network

Signal imam vseeno, stisnem back da se znebim sporocila in vse dela normalno, weird.

Izgleda da je znan problem:

Getting strange "SIM Card Added - please reboot" message all the time!

http://www.pocketpc.ch/google-nexus-5/2...

In se ocitno zgodi ko preklopi med 2G in 3G.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: damjanll ()

Mavrik ::

Druga opcija pa je, da je SIMka slabo obrezana in se premika (to je bil problem pri mojem One). Malo lepilnega traka pomaga :)
The truth is rarely pure and never simple.

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Tale bo enga dobr nategnu, ker v slo itak ne delajo ameriške verzije telefonov ...

kpkp ::

ramiz?! je izjavil:

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Tale bo enga dobr nategnu, ker v slo itak ne delajo ameriške verzije telefonov ...

Vse razen LTE, bi moralo delati. Vsekakor večina tega ne ve….

JanezH ::

Ko na mail odgovorim z "Reply all" me vedno doda v cc. Kako se to onemogoči?

doda te ker je tvoj email v sender polju. reply all v gmail appu deluje tako kot treba

Saj je bil verjetno tudi pri prejšnjem nexus s v sender polju, pa ga ni includalo v CC?

ok ti govoris o mail appu, ne o gmail.

I also started having the same issue after I wiped my Samsung Galaxy 4s, I found that creating the account under Exchange Mail it started doing this, once I removed the Exchange Mail account and added back in the main Mail App it was fine, it is a Corperate Account - Hope this helps

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Mah klinc, samo exchange ima ta problem (hotmail in gmail delata vredu) ...

pocasi bodo v UK Play storu na voljo vse barve uradnih ohisij in pokrival

ce je zanimanje se lahko znova napravi skupinski nakup za delitev stroskov dostave. postnina v SLO se po tem obracuna po posamezniku

Bumper Case je 25 funtov - rdeca, rumena siva, in crna (kmalu)
QuickCover je 35 funtov - bela in crna

na voljo so tudi ovitki za Nexus 7
Nexus 7 Sleeve - 20 funtov (siva/crna, rumena in sivo/bela

cene se obracunajo v evro na dan nakupa, celotno placilo na trr preden se poslje v slo. tisto ki so kupli slusalke za n4 lani so bili zadovoljni.

slike spodaj

za N5

za N7

JK: do kdaj zbiras narocila?
Mene bi mogoce zanimal crn ovitek in pa wireless charger ampak oba trenutno nista na voljo v uk play store-u...
««
5 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013353701 (136551) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13750145 (41669) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5024395 (20852) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6531533 (24501) Assass1n

Več podobnih tem