» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
34 / 54
»»

PrimozR ::

hojnikb je izjavil:

> Kaj pa ti kadiš?

Nič. Vem pa for a fact, da se da razbit touch popravit za manj kot 5€ brez dela. Menjava lcdja ni potrebna, ampak če je servis len, ga pač zamenja, ker je veliko lažje menjat celotn assabmly z ekranom vred kot pa samo zamenjat touch.

V vsakem primeru dat skoraj polovico vrednosti telefona za tako popravilo tapravo induciranje z gobicami :)

> HAHAHAHAHAHAHAHA!! Ha. Ne.

http://www.ebay.com/itm/Front-Panel-Out...

Najprej zamenjaj takole šipo, nato dokaži, da je enako kakovostna, kot original, potem pa dajaj take izjave. Do takrat pa ni treba zavajati drugih bralcev Slo-Techa.

Danes imajo samo še res poceni telefoni ločen digitizer in LCD panel, ločen, kjer je digitizer nalepljen le po robu. Praktično vsak malce dražji telefon(že recimo Moto G) ima LCD (oz. AMOLED) panel po celotni površini nalepljen na digitizer. Kdor takšen (razbit) digitizer odstrani brez poškodbe panela, je kralj. Kdor ima pa potem doma vakumsko peč, s katero lahko edino pravilno namontiraš nov digitizer, brez da bi bila slika flekasta, ima pa vse potrebno za zamenjavo zgolj šipe.

Tisti rumenkasti iPhoni in Nexusi so tipičen primer takšnega lepljenja, lepilo med panelom in digitizerjem je namreč UV aktivno, prodajalo se je pa telefone z ne popolnoma zaktiviranim lepilom. Kar se samo od sebe popravi v nekaj dneh na soncu.

Pa mimogrede, kdor je pameten poleg celotnega sestava zaslona zraven zamenja tudi okvir, na katerega je ta nalepljen. Okvir je večinoma naklikan oz. privit na druge dele telefona, zaslon z digitizerjem pa nalepljen. Zgodba je podobna, izredno težko je dobro nalepiti nov zaslon, da ta ne gleda malce ven iz okvirja in podobno. Enostavno je težko dobiti enaka lepila, kot se uporabljajo v tovarni.

Torej ne, NE da se zamenjati stekla na Nexus 5 za 5 dolarjev, če hočeš imeti približno uporaben telefon. Kot se ne da zamenjati displeja za 30 €, če nočeš imeti totalnega sranja od zaslona. Sem bil v tej situaciji, kupil sem displej za Nexus 4, kjer ni bilo pripisa 'original' oz. 'genuine', prišel je pa displej, ki ne prepušča svetlobe LED lučke pod zaslonom, zaobljena levi in desni rob originala pa nista obstajala - šipa gleda čez okvir.

Torej nasvet, če se kupuje nadomestne dele, naj se gleda 'original LCD' oz. 'geniuine LCD' (prvo deluje tudi na nemškem eBay-u oz. Amazonu). Za LG-je obstaja SParesLG.com, za lep nabor telefonov ima pa načeloma dobro robo in vredu poštnino angleški Replace Base. Ampak cene za Nexus 5 so prekleto podobne servisu, kjer ti telefon popravijo ljudje, ki so skozi roke dali že nekaj 10 telefonov ter imajo na zalogi tudi druge rezervne dele, če se med popravilom kaj poškoduje (kak kabel, zvočnik slušalke in podobno, kar se predvsem pri prvem odpiranju, ko ne veš na kaj paziti, rado zgodi).

hojnikb ::

> Najprej zamenjaj takole šipo, nato dokaži, da je enako kakovostna, kot original, potem pa dajaj take izjave. Do takrat pa ni treba zavajati drugih bralcev Slo-Techa.

sem jo menjal že večkrat (sicer ne na nexusih) in so čisto primerljive z originalom. Kar pa nebi mogu rečit za ekrane, ker imaš vse od najbolj zanič tn panelov do čistp primerljivih ipsov.

Jasno je druga stvar kak superamoled, kjer je vseskupaj v enem kosu. Tam pač nemorš nič čarat.

Pa še to... karkoli menjaš, nebo več tako kot je prišlo z tovarne. Pa naj bo to celotn assambly al pa custom menjavanje toucha.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

kpkp ::

@hojnikb
Tisto na linku je samo šipa, ker Nexus 5 nima digitizerja na šipi temveč na LCD, tako da ne posploševat.

hojnikb ::

se pardoniram, očitno je res temu tako.

Še vedno stojim na tem, da je taka cena za servis absurd. Če pač stvar ni mogoče ekonomično popravit doma, zadevo prodaš as is in kupiš drugega rabljenega. Imaš vsaj spet cel telefon, ki je bil fabriško zapakiran in nedotaknjen.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

gddr85 ::

sam tista šipca :|....I'll be damned, če je karkol podobno steklu.

dr.Akula ::

gddr85 je izjavil:

Grem stavit da ni. Pred nekaj tedni sem prijateljici pomagal ko je kupila nov telefon (1st setup, šla sva skozi nastavitve...). Bil je nek dokaj cheap Samsung, mogoče Galaxy Core 2, ampak nisem ziher. V glavnem, ves čas ko sem s prstom drsal po zaslonu je bil občutek ful čuden, sploh se ni dalo tekoče drseti in na čase mi je prst kar preskočil. Na mojem Nexusu 4 je prst drsel normalno. Ona sicer pravi da ne opazi razlike oz. da je ne moti.
Hočem samo povedati da je razlika v steklih (če je tisto sploh bilo steklo in ne neka plastika) lahko ogromna, vsaj za tiste ki telefon uporabljamo za malo več stvari.
ni podatka

gddr85 je izjavil:

Itak da ni niti ni uporabno, ker je šipa na N5 nalepljena na LCD panel.

hojnikb je izjavil:

Pa še to... karkoli menjaš, nebo več tako kot je prišlo z tovarne. Pa naj bo to celotn assambly al pa custom menjavanje toucha.

Seveda bo. Če menjaš cel assembly za sestavo nazaj uporabiš tovarniški način sestave, ki dovoljuje podiranje. Šnaperje (ti sicer dovoljujejo samo par menjav, nekateri se radi hiro obrabijo oz. polomijo) oz. vijake. Oh kako težko se je o takih stvareh pogovarjati z ne-strojniki...

dr.Akula je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Grem stavit da ni. Pred nekaj tedni sem prijateljici pomagal ko je kupila nov telefon (1st setup, šla sva skozi nastavitve...). Bil je nek dokaj cheap Samsung, mogoče Galaxy Core 2, ampak nisem ziher. V glavnem, ves čas ko sem s prstom drsal po zaslonu je bil občutek ful čuden, sploh se ni dalo tekoče drseti in na čase mi je prst kar preskočil. Na mojem Nexusu 4 je prst drsel normalno. Ona sicer pravi da ne opazi razlike oz. da je ne moti.
Hočem samo povedati da je razlika v steklih (če je tisto sploh bilo steklo in ne neka plastika) lahko ogromna, vsaj za tiste ki telefon uporabljamo za malo več stvari.

Plastika, itak. Enako je bilo s tistim prej omenjenim fejk zaslonom za N4. Da ne omenjam kakšen digitzer je kolegica kupila za nekega poseni Sonyja, pol ga sploh ni delovalo oz. je deloval kar sam od sebe :)

Original or bust. S tega vidika je servis LG-ja v Sloveniji prekleto ugoden (samo original zaslon je 120+ EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

blackbfm ::

Tisti rumenkasti iPhoni in Nexusi so tipičen primer takšnega lepljenja, lepilo med panelom in digitizerjem je namreč UV aktivno, prodajalo se je pa telefone z ne popolnoma zaktiviranim lepilom. Kar se samo od sebe popravi v nekaj dneh na soncu.

Ne verjamem da je lepilo.. 3/4 iphonov, ipadov (razlicno starih) ki sem jih mel po rokah je imel rumen odtenek eni bolj eni manj

Dosan ::

hojnikb je izjavil:

se pardoniram, očitno je res temu tako.

Še vedno stojim na tem, da je taka cena za servis absurd. Če pač stvar ni mogoče ekonomično popravit doma, zadevo prodaš as is in kupiš drugega rabljenega. Imaš vsaj spet cel telefon, ki je bil fabriško zapakiran in nedotaknjen.

Odvisno kaj oseba hoče. V tole popravilo je šlo kar nekaj razmišljanja, ampak botton line, ceneje se ne da. Telefon mi je še vedno top, nočem nobenega drugega, da bi se prodalo tega za male pare in kupilo rabljenega pa me pride praktično isto, če ne celo več kot 130EUR razlike, kupovalo bi se pa od xy osebkov. Ne hvala. Meni je odtehtalo ceno to, da ostanem na telefonu ki mi popolnoma odgovarja in da je popravilo opravljeno vrhunsko (kar je, telefon je kot nov). Prav tako pa je še več kot eno leto v garanciji, upam pa da ga obdržim še veliko dlje kot to, če ne pride kaj bolj zanimivega mimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dosan ()

iPad ima šele z Air 2 lepljen displej in digitizer. Načeloma je rumenkasto lepilo to, kar sem opisal. So bili primeri, kjer je ta rumenkavost izginila. Lahko je pa tudi kako fuč lepilo, kjer to ni izginilo.

DOsan da se par € ceneje, prek kakega kolega, ampak po mojih izkušnjah je tako, da če ta kolega še ni imel v rokah dotičnega telefona (na servisu), hitro lahko pride do komplikacij. Še tako dobra navodila ne razložijo vsega, enostavno ne morejo.

Plus da če daš telefon na servis, nazaj načeloma dobiš enakega kot si ga dal, z vsemi appi in nastavitvami. Kar je tudi vredno nekaj denarja (prihrani ti vsaj en dan ali dva ukvarjanja s telefonom, da greš čez vse nastavitve.

PrimozR je izjavil:

Plus da če daš telefon na servis, nazaj načeloma dobiš enakega kot si ga dal, z vsemi appi in nastavitvami. Kar je tudi vredno nekaj denarja (prihrani ti vsaj en dan ali dva ukvarjanja s telefonom, da greš čez vse nastavitve.

Odvisno, lahko bi mi pustili user data, vendar mi ni do tega da ima katerakoli oseba dostop do v bistvu čisto vseh mojih privatnih podatkov in datotek. Prosili so me sicer za key, pa sem rekel da naj kar brišejo, je itak vse backupirano. Zaradi pogostega flashanja sedaj rabim ročen backup samo 3 appov, telefon pa je nazaj postavljen v roku ene ure (najdlje dejansko traja vpisovanje v vse možne appe).

Jst ::

A obstaja kakšen Hangout backup app?

Jaz sem enega uporabil, ki je imel v opisu, da podpira Android 4.4.4 in 5, vendar po Restore, ni bilo nikjer pogovorov, ki sem jih imel prek SMS.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

knesz ::

Jst je izjavil:

Jaz sem enega uporabil, ki je imel v opisu, da podpira Android 4.4.4 in 5, vendar po Restore, ni bilo nikjer pogovorov, ki sem jih imel prek SMS.

Ta preverjeno deluje.

bobby ::

DrDeeJay je izjavil:

Ej kero plikacijo uporabljate za SMS? Hangouts mi ni všeč. Rabil bi nekaj, da avtomatsko vklopli prenos podatkov v primeru prejema/pošiljanja mms (razen če si v roamingu). Ker če so izlopljeni sploh ne pošlje/prejme. Probal sem npr Textra, sam tud ne dela :\

Handcent
https://play.google.com/store/apps/deta...

Jst je izjavil:

Jaz uporabljam Easy Backup And Restore
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bobby ()

Hvala za predloge.

SMS Backup and Restore, ki ga je predlagal knesz, mi ni delal. Backup v KitKat, Restore v Lolipopu.

Sicer je pa verzija 2.X (HTC) imela v SMS aplikaciji možnost backup&restore. Ali je bilo to samo za HTC, ali pa so možnost ukinili.

Google ponuja sync vsega mogočega, a SMS (in Call Log) pa ne. Mi ni jasno zakaj...

Mavrik ::

Kaj točno pomeni "ti ni delal"? SMS Backup and Restore sem namreč zdaj uporabil že na kakih 15tih različnih telefonih z različnimi softwari (praktično vse verzije Androidov od 2.1 dalje) in ni bilo nikoli težav. Kaj je bil problem?
The truth is rarely pure and never simple.

Ko sem dal restore in nato odprl Hangout, je bilo vse prazno. Preveril xml datoteko, ki jo je generiral program in je imela podatke. App ni javil nobene napake.

Sem pa sam točno to aplikacijo uporabljal v preteklosti, od Gingerbreada do JB in je vedno delala. Zato sem jo uporabil tudi na KitKatu za backup, nato flashal lolipop nexus 5 factory image in hotel narediti restore.

Zato sprašujem za alternative.

Jst je izjavil:

Ko sem dal restore in nato odprl Hangout, je bilo vse prazno. Preveril xml datoteko, ki jo je generiral program in je imela podatke. App ni javil nobene napake.

Sem pa sam točno to aplikacijo uporabljal v preteklosti, od Gingerbreada do JB in je vedno delala. Zato sem jo uporabil tudi na KitKatu za backup, nato flashal lolipop nexus 5 factory image in hotel narediti restore.

Zato sprašujem za alternative.

Tako kot Mavriku, je tudi meni vedno delalo.
Pa si po restoru izbral Hangouts kot SMS aplikacijo? SMS Backup restore te na to še posebej opozori, da novejše verzije Androida SMS-e tretirajo kot sistemske ter da mora za obnovitev SMS Backup/restore biti privzeta SMS aplikacija, potem je pa potrebno ročno spremeniti?

V Lolipop ni opcije, da bi izbral karkoli drugega, kot Hangout.

gddr85 ::

v settings imaš opcijo al hangouts al sms app

Pa nekaj časa včasih traja da se vsi pogovori/smsi pokažejo v potem izbrani SMS aplikaciji.

>v settings imaš opcijo al hangouts al sms app

Če flashaš lolipop factory image iz googlove strani imaš na voljo samo Hangout.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

No na tem seznamu se ti pojavi SMS Backup app.

t3hn0 ::

Nekoč je veljalo tudi, da si moral telefon restartati po tem ko si restoral SMSe.
^.^

lucky13 ::

Na tem seznamu se pojavi tudi kakšen drugi program za SMS-e. Samo naložen na telefon mora biti (npr. 8SMS, Go Sms...). :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lucky13 ()

DrDeeJay ::

bobby je izjavil:

DrDeeJay je izjavil:

Ej kero plikacijo uporabljate za SMS? Hangouts mi ni všeč. Rabil bi nekaj, da avtomatsko vklopli prenos podatkov v primeru prejema/pošiljanja mms (razen če si v roamingu). Ker če so izlopljeni sploh ne pošlje/prejme. Probal sem npr Textra, sam tud ne dela :\

Handcent

Jst je izjavil:

Jaz uporabljam Easy Backup And Restore

pa dela to kar želim - da če sem offline ob pošiljanju mms sam vklopi mobile? Isto pri prejemanju?

SMS aplikacija kaj takega ne more početi, niti nima nad tem nadzora. Če tvoj firmware na telefonu tega ne zna, ne bo nobena SMS aplikacija pomagala.

Pentium ::

Kako je z LED flashlight hroščem pri Nexus 5 in Androidom 5.01? Bi moral biti odpravljen?
Namreč imam Nexusa 5 z zadnjim stock OTA update-om in kljub resetu se ne morem znebiti tega, da mi LED lučka (flashlight) po minuti ugasne in sesuje kamero, da pomaga le reboot telefona, da lahko spet slikam ali prižgem lučko.

Kaj? Opiši postopek...

Prižgem LED flashlight. Po cca. 2 minutah sama ugasne. Vendar javlja, da je še vedno prižgana. Ampak ne da se je več na novo prižgati. Če zaženem aplikacijo, ki uporablja fotoaparat, mi aplikacija javi, da do fotoaparata (kamere) dostop ni mogoč.

To težavo reši le reboot.

Ja pa saj to je znano. 5.0.1 ti ni odpravila težave? A ni bilo to v changelogu?

Mravlek ::

Da še jaz pristavim bug, ki že nenormalno živcira ženo.
Torej gori ima 5.01, in od v5.0 dalje, ko telefon med pogovorom pristavi k ušesu
se ne izklopi ekran, ki je resnično moteče in posledično se med pogovorom vklapalja vse kar ima na ekranu...

Kakšna rešitev?

TNX že vnaprej!
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

Kaj naredi reboot? Resno. Sicer se mi zdi da sem podoben problem imel na N4 na 5.0.

erkgheoruugh ::

A vam na lolipopu dela Wifi hotspot toggle widget?

noob96 ::

da

Flashlight se meni še ni nikoli sam ugasnil - je pa res, da lučke nisem imel prižgane več kot 10 minut. A uporabljaš kakšno zunanjo aplikacijo za flashlight in kamero?

Imam posodobljenega na 5.01 in bug še vedno ostaja. Kljub komplet resetu sistema in cache particije.

asdfgh123 ::

Na Android Dev strani je napisano, da problem ostaja.

Potem je logično. Vendar vseeno zelo moteč problem, saj skoraj vsak dan kaj rabim svetilko. Obstaja kakšen workaround?

asdfgh123 ::

Naj bi pomagalo, sam sicer dvomim: Apps, kamera, odstrani posodobitve, disable, restart telefona, omogoči aplikacijo, google play, update.
Restart telefona je še najhitreje.

Še komu budilka v telefonu ne pozna na čas? Moja občasno zamuja za 5-10 min

blackbfm ::

zanimivo, kolk vsi hvalijo nexusa, potem se pa pojavljajo take banalne napake..:))

amacar ::

Na Kitkatu je delalo bp, Lollipop je pa obup (tudi sgs5, nexus 9, nexus 7..., lg g3).

Nexus 5, Lolipop, potrebuje Franco kernel, ker nudi daljšo avtonomijo, performance (per-app) profiles, boljši algoritem za auto brightness in vrsto drugih izboljšav. Priporočam, da probate...

Mnja, se tudi sam soočam z realnostjo, da je 5.0 kar precej buggy :)

Jst je izjavil:

Nexus 5, Lolipop, potrebuje Franco kernel, ker nudi daljšo avtonomijo, performance (per-app) profiles, boljši algoritem za auto brightness in vrsto drugih izboljšav. Priporočam, da probate...

Koliko daljšo avtonomijo? Trenutno mi namreč zaradi intenzitete uporabe zdrži manj kot en dan in resno razmišljam o menjavi telefona.
Kakšen je postopek menjave kernela?

Zvezdica27 ::

lp,

za začetek ga moraš rootati. Potem pa si svoboden.

Še nisem... se bom raje navadil

zz

Jaz sem zaradi franco.kernela imel v resnici kar nekaj težav (telefon se občasno ni zbujal, kake težave s klici in počasnostjo), tako da ga zaradi stabilnosti ne bi glih priporočal. Je pa res da baterija traja nekaj dlje.

Če imate take probleme na Lollipopu - revertat nazaj na originalni kernel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mavrik je izjavil:

Jaz sem zaradi franco.kernela imel v resnici kar nekaj težav (telefon se občasno ni zbujal, kake težave s klici in počasnostjo), tako da ga zaradi stabilnosti ne bi glih priporočal. Je pa res da baterija traja nekaj dlje.

Kaj se zgodi z nastavitvami? Ostanejo ali gre vse na factory defaults?

Pomojem pobriše, ker ne verjamem, da gre brez unlockanega bootloaderja. Ta pa vedno ob odklepu pobriše data particijo.

JerryP ::

Mavrik je izjavil:

Ravno franco kernel je sinonim za stabilnost in podaljšano trajanje baterije na račun nekaj zmogljivosti.

Sam sem uporabljal njegov kernel že v času kitkata in sedaj na Lollipopu in nikoli nisem imel težav, ki si jih omenil prej. Telefon je vedno deloval odzivno iz spanja se je zbudil instantno in težav s klici tudi nisem imel.

Ko enkrat pridobiš root in se začneš ukvarjati s custom romi, kerneli in modi se kaj hitro lahko zgodi, da poflešaš nekaj, kar ti povzroči težave, ki pa jih potem pripišeš napačnemu vzroku. Zato je potrebno vsako zadevo stestirati samo zase preden nadaljuješ.

In ja za root dostop moraš odkleniti bootloader, kar pa pobriše data particijo, zato je potrebno narediti backup pomembnih zadev.
««
34 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013351848 (134698) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13749584 (41108) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5024238 (20695) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6531342 (24310) Assass1n

Več podobnih tem