Forum » Na cesti » Nakup rabljenega vozila - katere dokumente potrebujem?
Nakup rabljenega vozila - katere dokumente potrebujem?
Goldee ::
Torej, kot že v naslovu - katere dokumente potrebujem za prepis vozila / pri nakup rabljenega vozila?
Kupo-prodajno pogodbo, potrdilo o tehničnem pregledu, dokazilo o plačilu cestne takse, prometno dovoljenje. Še kaj? Zavarovalno polico sklenem svojo - novo, do izteka veljavnega tehničnega.
Ali je potrebno kupo-prodajno pogodbo še vedno overiti pri notarju?
Prosim, če lahko kdo na hitro napiše postopek.
Sprašujem zato, ker se bom po avto odpeljal 100km daleč, pa bi rad uredil vse v enem dnevu in bi rad bil pripravljen.
Hvala za informacije.
Kupo-prodajno pogodbo, potrdilo o tehničnem pregledu, dokazilo o plačilu cestne takse, prometno dovoljenje. Še kaj? Zavarovalno polico sklenem svojo - novo, do izteka veljavnega tehničnega.
Ali je potrebno kupo-prodajno pogodbo še vedno overiti pri notarju?
Prosim, če lahko kdo na hitro napiše postopek.
Sprašujem zato, ker se bom po avto odpeljal 100km daleč, pa bi rad uredil vse v enem dnevu in bi rad bil pripravljen.
Hvala za informacije.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Assass1n ::
Greš pogledat avto, če vse štima se odpeljeta do tehničnih, če govorimo o registriranem avtu. Tam rabiš prometno, svoj in od prodajalca osebni dokument. Vse urediš tam, tehnični in cestnina ti ostane, rabiš pa sklenit zavarovanje do datuma ko preteče tehnični in cestnina. To je načeloma to, potem dobiš novo prometno in polico, če bi rad prenašal kakšen bonus imej še staro polico sabo, pa kakšna davčna številka če bojo kaj rabli (se mi zdi da ne).
Kupoprodajnih pogodb pa ni več, vsaj tako ne kot so bile da je lahko prodajalec vse sam naredil, zdej morata bit prisotna oba, ali če te pooblasti in overi podpis kar je brezveze.
Priporočam da se odpraviš dopoldne, da imaš za ziher vse odprto.
Kupoprodajnih pogodb pa ni več, vsaj tako ne kot so bile da je lahko prodajalec vse sam naredil, zdej morata bit prisotna oba, ali če te pooblasti in overi podpis kar je brezveze.
Priporočam da se odpraviš dopoldne, da imaš za ziher vse odprto.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Hayabusa ::
http://www.avto-magazin.si/nasveti/kako...
btw, po 2010 je bilo par sprememmb, ena je ta, da sedaj kupec več ne plača DMV v vrednosti 5%;
beri tale vodič za uptodate informacije:
klik
btw, po 2010 je bilo par sprememmb, ena je ta, da sedaj kupec več ne plača DMV v vrednosti 5%;
beri tale vodič za uptodate informacije:
klik
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
black ice ::
Cestnina ti več ne ostane. Prejšnji lastnik dobi vrnjeno razliko, ti pa plačaš celoto. Ostane samo tehnični pregled.
Torej vse uredim kar na tehničnem? (avto je registriran do 12/13). Pa tablice bi tudi raje nove. Ljubljanske, po možnosti, da mi ne bodo v LJ na parkirnem lomili ogledal.
Kako je pa z zavarovanjem? Jaz imam svojega agenta, pri katerem urejam zavarovanja. Raje bi preko njega sklenil novo zavarovanje, kot pa na licu mesta. Saj to se da, ne? Kako potem avto pripeljem k meni domov, če nimam še zavarovanja? A ni tako, da novega prometnega ne moreš dobiti, brez da imaš sklenjeno zavarovanje? Ali je ravno obratno...?
Hvala za odgovore.
Kako je pa z zavarovanjem? Jaz imam svojega agenta, pri katerem urejam zavarovanja. Raje bi preko njega sklenil novo zavarovanje, kot pa na licu mesta. Saj to se da, ne? Kako potem avto pripeljem k meni domov, če nimam še zavarovanja? A ni tako, da novega prometnega ne moreš dobiti, brez da imaš sklenjeno zavarovanje? Ali je ravno obratno...?
Hvala za odgovore.
Hayabusa ::
Kako potem avto pripeljem k meni domov, če nimam še zavarovanja?
Preizkusne tablice.
Dogovori z agentom, da pride, ko boš uredil prometno&tablice na tehničnih.
Prenosnik & net delata čudeže.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Ok, se bom poskusil zmeniti, da mi pošlje na mail izpolnjeno polico - brez registrske. To itak lahko jaz ročno potem vnesem noter, ko dobim tablice na tehničnem.
Hvala vsem za odgovore in pomoč.
Hvala vsem za odgovore in pomoč.
Invictus ::
Torej vse uredim kar na tehničnem? (avto je registriran do 12/13). Pa tablice bi tudi raje nove. Ljubljanske, po možnosti, da mi ne bodo v LJ na parkirnem lomili ogledal.
Hvala za odgovore.
Tam kjer boš registriral avto (pri kupcu) in uredil kupoprodajno pogodbo, lahko naročiš tudi tablice iz drugih krajev. Samo pozanimaj se prej.
Za zavarovanje rabiš samo številko šasije. Pa lahko zavarovalnica sklene zavarovanje. Preden je avto sploh tvoj.
Ne rabiš nobenih preizkusnih tablic.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
mikimisek ::
Pred 3 meseci ko sem kupil rabljen avto sem rabil samo kopijo prometnega (sem poslikal s telefonom ko sem dal aro) in sem lahko zavaroval na moje ime. Potem sem na tehničnem podpisal kupoprodajno pogodbo (jih imajo tam). Izkazat se moraš z osebnim dokumentom isto tudi prodajalec (pooblastilo ne velja - je bil avto napisan na prodajalčevo ženo in je morala ona priti). Plačal sem cestnino dokler velja tehnični, on je pa dobil nazaj. Plačal sem ko sva podpisala pogodbo. 10min dela z zavarovalnico in 10min na tehničnem.
Invictus ::
Nobena zavarovalnica ne bo sklenila zavarovanja avtomobila ki "ni tvoj" na tvoje ime.
Sam sem to naredil na Triglavu.
Samo kopijo, še nepodpisane pogodbe, so hoteli. Je pa res da imam ustrežljivega agenta . Dolgo že sodelujeva.
V končni fazi zavarovalnico sploh ne briga kdo zavaruje avto ... Lastnik je tako ali tako zapisan v prometni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
SaXsIm ::
+1, smo šli iz krškega po avto v slovenjsko bistrico, pa je blo vse vnaprej dogovorjeno (nas je čakalo 10 različnih KK tablic) in zavarovanje že sklenjeno doma.
SaXsIm
Še eno vprašanje - avto je deklariran kot 1.8 16V. Dejansko pa ima 1798ccm. Ali se plača cestna taksa za 1.8-2.5 razred, ali za 1350-1.8 razred?
Preverit ni nikoli greh ;)
Thanks.
Preverit ni nikoli greh ;)
Thanks.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?Oddelek: Na cesti | 31564 (11281) | smacker |
» | RegistracijaOddelek: Na cesti | 2154 (163) | simone |
» | Nakup rabljenega avtomobila (postopek)Oddelek: Na cesti | 4975 (4803) | Aston_11 |
» | Pred nakupom avtomobilaOddelek: Na cesti | 2149 (1729) | AndrejO |
» | Vožnja brez urejenega avto zavarovanjaOddelek: Na cesti | 11329 (10402) | St235 |