» »

ASP Hosting

ASP Hosting

Boomerang ::

Zdravo!

V ASP.NET (C#) imam napisano spletno aplikacijo, ki uporablja tudi podatkovno bazo... dataset oz. v mapi je mdf datoteka, ki predstavlja bazo. Sedaj bi rad to aplikacijo spravil na nek url, da bi bila dostopna komurkoli na internetu. Zanima me, katero free (ASP) hosting storitev predlagate?

Marat ::

probaj appharbor

Boomerang ::

Zaradi drugih opravil sem moral malo odložiti spletno aplikacijo, sedaj pa spet nadaljujem. Probal sem appharbor in očitno podpira ASP, vendar imam par problemčkov.

1) Ko se aplikacija naloži na appharbor, se začetna stran sicer pokaže, ampak problem je s prikazom slik, ki mi jih ne prikaže. Slike sem shranil v posebno mapo in pot pravilno navedel (img src). V Visual Studiu mi slike lepo pokaže, tukaj pa slike niso prikazane. Kaj bi lahko šlo narobe?

2) Prva (prijavna) stran se (razen slik) prikaže. Ko pa nadaljujem na drugo stran, kjer je delo z bazo/sql (dataset datoteka), mi vrže tale error:

Kaj je tukaj narobe oziroma kako napako odpravim?

3) Spletna aplikacija podpira tudi uploadanje datotek. Zanima me, če appharbor sploh omogoča, da uporabnik nalaga datoteke? Ker če ta opcija ni podprta, potem je nesmiselno reševat 1) in 2).

Če je treba, rade volje tudi plačam tistemu, ki mi ASP aplikacijo spravi na nek cloud hosting.

Looooooka ::

Kaj ce bi prvo v web.configu popravil to kar pise, da bos dejansko lahko prebral za kaksno napako gre?
Tole je lahko karkoli. Filesys permission, napacna pot, manjkajoc dll, napacna verzija frameworka...anything.

Boomerang ::

Evo, smo že malo bližje problemu. Sedaj mi napiše tole:

Očitno program ne more vzpostavit povezave z MDF datoteko. Bi moral podatkovno bazo (MDF) posebej naložit ali spremenit nastavitve? Connection string za povezavo pa imam takole nastavljen:
private static string conStr = @"Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\Database1.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True";

Predvsem tale |DataDirectory| v nizu mi je sumljiv. Datoteka MDF se sicer nahaja v mapi App_Data, ampak to sem delal po nekem tutorialu. A je to sigurno prav napisano?

Zgodovina sprememb…

win64 ::

|DataDirectory| je že v redu.
SQL strežnik SQLEXPRESS ne obstaja na tem strežniku. Pozanimaj se o dostopu do sql strežnika.

Boomerang ::

Mislim, da sem zdaj razumel.

Na appharborju sem pod adds-on instaliral SQL server (20 MB storage free), in zraven dobim napisano connection string, host, username in password. Te podatke sem zdaj vnesel v Visual Studio in povezava je uspela. Torej moj connection string (v spletni aplikaciji) moram sedaj zamenjat s tem, kar sem sedaj dobil? A prav razumem?

Še nekaj: Ko se sedaj povežem na novi SQL server, je podatkovna baza prazna - brez tabel. A se da kako tabele iz MDF datoteke (torej lokalna baza) prenest na ta novi strežnik, da ne bi še enkrat vsega pisal?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# project setup + SQL baza

Oddelek: Programiranje
101964 (1783) Looooooka
»

SQL problem

Oddelek: Programiranje
141535 (1153) win64
»

C# INSERT statment ne vpise podatkov

Oddelek: Programiranje
111037 (911) darkolord
»

Internetna stran in domač server

Oddelek: Omrežja in internet
173312 (3148) Seljak
»

[C#] Query in code

Oddelek: Programiranje
261726 (1470) iggy1

Več podobnih tem