Forum » Programiranje » [Android Java]Windows forms c# in Android Java
[Android Java]Windows forms c# in Android Java
adel91 ::
Delal sem že kar veliko z Windows Formami v C# jeziku in zdaj ko sem se začel ukvarjati z Android aplikacijami mi ni vse najbolj jasno tako da bi tiste ki imate izkušnje iz obeh okolij prosil za par odgovorov :
1. Activity-i : To so neke vrste Forme oz. vsaka Forma ima po en Activity ?
2. OnCreate funckija : To je ekvivalentno OnInit() funkciji v Windows Forms ?( Se pravi stvari ki se naložijo ob zagonu dialoga?)
3. Zakaj se vse kliče iz R.nekaj... kaj bi naj ta R pomenil( Nek class/funkcija v katerem so vsi idji,stringi,itd... shranjeni ??)
4. Zakaj točno uporabljaš @OverRide?? ( Kolikor razumem se to vpiše pred funckijo , ko jo uporabiš v funkciji - na nek način poveš compilerju da boš klical novo funkcijo ...) in ali je dobra praksa uporabljati @OverRide pred vsako funkcijo?
Če sem kaj zares mimo usekal, se opravičujem, ker sem nov pri Android programiranju :)
Če ve kdo za kak res dober tutorial se priporočam :)
Hvala za odgovore vnaprej!
2. OnCreate funckija : To je ekvivalentno OnInit() funkciji v Windows Forms ?( Se pravi stvari ki se naložijo ob zagonu dialoga?)
3. Zakaj se vse kliče iz R.nekaj... kaj bi naj ta R pomenil( Nek class/funkcija v katerem so vsi idji,stringi,itd... shranjeni ??)
4. Zakaj točno uporabljaš @OverRide?? ( Kolikor razumem se to vpiše pred funckijo , ko jo uporabiš v funkciji - na nek način poveš compilerju da boš klical novo funkcijo ...) in ali je dobra praksa uporabljati @OverRide pred vsako funkcijo?
Če sem kaj zares mimo usekal, se opravičujem, ker sem nov pri Android programiranju :)
Hvala za odgovore vnaprej!
- spremenilo: adel91 ()
Marat ::
Delal sem že kar veliko z Windows Formami v C# jeziku in zdaj ko sem se začel ukvarjati z Android aplikacijami mi ni vse najbolj jasno tako da bi tiste ki imate izkušnje iz obeh okolij prosil za par odgovorov :
Sicer nimam izkušenj iz Wfc, ampak bom probal pomagat...
Activity je controller za viewe, ki jih imaš v layoutu.
Ja, maš pa več stopenj, poglej si Android Activity lifecycle.
Ja, R vsebuje vse resurse, ki jih imaš v svojem projektu.
To uporabljaš pred funkcijami, ki jih podeduješ iz višjega razreda.
Meni je bila ta knjiga zelo všeč, je pa res da je že malo outdated, ker še ni posodobljena na Android 4: Hello, Android (Burnette)
adel91 ::
Sicer nimam izkušenj iz Wfc, ampak bom probal pomagat...
Ja, maš pa več stopenj, poglej si Android Activity lifecycle.
Ja, R vsebuje vse resurse, ki jih imaš v svojem projektu.
To uporabljaš pred funkcijami, ki jih podeduješ iz višjega razreda.
Meni je bila ta knjiga zelo všeč, je pa res da je že malo outdated, ker še ni posodobljena na Android 4: Hello, Android (Burnette)
Hvala!
Sem že na polovici tutoriala. Super napisano, priporočam :)!
DuleKrtola ::
adel91 je danes ob 14:18:44 izjavil:
Poglej si še Fragment in njegov life cycle in še to:
https://www.virag.si/2012/06/must-have-...
Kratka in jedrnata razlaga dedovanja in overridanja je tukaj:
http://www.tutorialspoint.com/java/java...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DuleKrtola ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android programiranjeOddelek: Programiranje | 5236 (1486) | acookook |
» | [Android] Bluetooth aplikacijaOddelek: Programiranje | 1080 (943) | marjan_h |
» | [Android] pomoč pri postavitvi layoutaOddelek: Programiranje | 2202 (1960) | icurk |
» | [Android]Cudno obnasanje aplikacije in emulatorjaOddelek: Programiranje | 1302 (1131) | KernelPanic |
» | [Android] končanje threadaOddelek: Programiranje | 914 (764) | Mavrik |