» »

Selitev na Hrvaško

Selitev na Hrvaško

Bigdady27 ::

Lep Pozdrav,

Imam par vprašanj glede "selitve" v hrvaško.

V bližnji prihodnosti se nameravam preseliti v Zagreb.

Stvar je takšna, delam v avstriji, najel bi si stanovanje v zagreb-u (oh ta ljubezen) ...2 tedna delam potem sem cez vikend v zg i spet tako.

Pa me zanima kakšna je kaj procedura? Ali ima kdo kakšne iskušnje ?

Lep Pozdrav

...Pa prosim brez debilnih odgovorov!

mailer ::

Verjetno bi najboljše informacije dobil na našem veleposlaništvu v Zagrebu.

b00mer ::

Zivjo

Punca najame stanovanje, ti ga pa placujes. Tako se izognes vsem nepotrebnim komplikacijam ( ce sploh so ? ).

PS: Ne bit jezn :) Zakaj se oba ne preselita v Avstrijo(puncina zaposlitev v CRO,.. )?
Moj kolega je bil v podobni situaciji, 5x na teden Jesenice - St. Jakob in mu je presedala voznja-tunel (stroski so bili cca 300e). Zdaj oba zivita v obcinskem stanovanju v Avstriji..zelo zadovoljna.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: b00mer ()

Bigdady27 ::

mailer: ja bom probau tudi tam :)

b00mer: Smo razmišljali o tem da se preselimo v Avstrijo ampak to žal še ni mogoce ker punca ima še zadnje leto na faxu za koncat.

Zato sem tudi vprašal ce sploh so kaksne komplikacije z tem ce bi jaz najel stanovanje?

Hvala za vso pomoc:)

Še kdo z podobnimi iskušnjami?

St235 ::

z najemom stanovanja ni popolnoma nobenih koplikacij. Komplikacije se začnejo ko bi ti hotel tam prijavit bivališče.

Načeloma lahko ostaneš na Hrvaškem do tri mesece brez vize, samo glede na to, da je prehod meje možen z osebno tako ali tako ni evidence kdaj si vstopil v državo.

Če gre za začasno rešitev potem ne kompliciraj. ČE se misliš trajno selit na hrvaško, potem počakaj da vstopijo v EU, ker bo manj ceremonij z davkarijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo v Avstriji (Graz) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6228380 (19331) sampi
»

Delo - Avstrija ( Graz )

4427641 (13858) Isotropic
»

Dokazovanje krivde (strani: 1 2 )

5011165 (9442) St235
»

Slovenija med top 25-timi državami (strani: 1 2 3 4 5 )

23831177 (25809) jype

Več podobnih tem