» »

Preprosta PHP aplikacija

Preprosta PHP aplikacija

nađi ::

Najprej en lep pozdrav vsem, mislim, da sem se pravilno odločil, da tukaj povprašam kar me zanima. Namreč na faxu imamo pri predmetu Izdelava spletnih strani za končni produkt postavit eno čist preprosto spletno stran/aplikacijo narjeno v php-ju. Bil sem prisoten samo na uvodnih vajah, ni blo cajta:). Pomembo je da ta spletna aplikacija vsebuje prijavo v sistem, registracijo, dodajanje, brisanje, iskanje itd.. Na voljo imam tudi primer dokumentacije, nek spletni oglasnik za najev avtomobilov, preprosta zadeva torej, problem je ker ne vem kje začet, s katerim programom ne nič, predavatelj pravi da ni važno, važno je samo da je v php-ju, neke osnove html-ja znam. Če vam bo lažje za pomagat lahko kateremu pošljem tudi primer te dokumentacije, je rekel predavatelj naj imam to za pomoč.

Že vnaprej hvala za odgovore,

LP

RockyS ::

To ni preprosta aplikacija.

blackbfm ::

ne rabiš nič pošiljat ker ti nihče ne bo delal

snameš xampp, to je paket strežnika apache, baze mysql in php..zaženeš in imaš server

potem snameš še notepad++ in začneš pisat php skripte ki jih daš v določeno mapo xampa

je pa žalostno da mora to nekdo (jz) brez formalne izobrazbe računalniške smeri, razlagat nekomu s faksa:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

HyperKiller ::

Razen če imaš navodila takšna, vrži Joomlo dol, ker te bo ubila. [edit: post kjer je nađi omenil da je naložil Joomlo, je izbrisan.]

Parser za PHP ni ko kaka baba, ko se dere brezveze. Preberi tiste napake in jih skušaj razumeti. Pomagaj si s http://php.net/manual/en/ - tam je vse kar rabiš (iskalnik funkcij zgoraj desno). Če si newbie si na prej omenjeni strani odpri basic syntax začni tam.

Ne bo preprosto. Ne se ustrelit, če boš 2 uri (ali pa dva dni) iskal napako v kodi, potem pa se bo izkazalo, da si zamenjal vejico s podpičjem. To se skos dogaja.

Ko ti bo prva stvar uspela, ti zna ratat zanimivo.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Zgodovina sprememb…

nađi ::

HyperKiller je izjavil:

Razen če imaš navodila takšna, vrži Joomlo dol, ker te bo ubila. [edit: post kjer je nađi omenil da je naložil Joomlo, je izbrisan.]

Parser za PHP ni ko kaka baba, ko se dere brezveze. Preberi tiste napake in jih skušaj razumeti. Pomagaj si s http://php.net/manual/en/ - tam je vse kar rabiš (iskalnik funkcij zgoraj desno). Če si newbie si na prej omenjeni strani odpri basic syntax začni tam.

Ne bo preprosto. Ne se ustrelit, če boš 2 uri (ali pa dva dni) iskal napako v kodi, potem pa se bo izkazalo, da si zamenjal vejico s podpičjem. To se skos dogaja.

Ko ti bo prva stvar uspela, ti zna ratat zanimivo.


Verjamem in vem da ne bo preprosto, nebom pa kar obupal, hočem da mi rata zanimivo :), sam teško ker sem spustil celotne vaje, pa sem čist zgubljen, ko mi bo zalaufal bo že šlo, bom pa tukaj sproti mal spraševal, verjamem da bi boste znalo pomagat.

tx-z ::

Inštaliri si notepad++.
Povej še, ali morajo biti podatki o uporabnikih v kšni bazi (mysql...)
Pogugli "php simple login example".
Pogugli "php simple register example".

Ko boš to implementiru, pa če nauš lih samo copy pastu (...če bi js preverju tole nalogo bi te dubu, tko da ne kopiri ;) ), boš tut marsikšno osnovo zakapiru in boš lah še sam poguglu kako search implementirat....anyway...google is your friend, use it :) Pol pa se naprej pogovarjamo ko ti kšne dejanske stvari ne bojo jasne:)

edit: Boš pa seveda rabu tut nek spletni strežnik k ti bo to spletno aplikacijo v phpju poganju (namig: wamp oz. lamp na linuxu).
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

nađi ::

Koda naj bo ustrezno komentirana (zanke, funkcije ...), spremenljivke smiselno poimenovane, datoteke ustrezno poimenovane in razdeljene ... Naj bo standard kodiranja enak, čez celoten projekt.

- Uvod oz. predstavitev vaše naloge in analiza vaše naloge
- Predstavitev področja vaše naloge (kje bo naloga uporabljena)

- Načrt spletne strani (navigacijski, vsebinski, oblikovni)
- Načrt in razlaga E-R modela podatkovne baze

- Postopek izdelave
- Tehnični podatki (kaj je potrebno, da vaša aplikacija deluje)
- Testiranje (kako ste testirali)
- Predstavitev uporabljenih orodji
- Uporabljene komponente (komponente, ki jih niste sami napisali)

- Navodila za uporabo (kratka)
- Možne nadgradnje oz. izboljšave

- Komentar (ocena vašega dela, cena vašega izdelka/storitve ...)

Marat ::

Do kdaj moraš to naredit?

petzup ::

Nisem niker zasledil, če ni skrivnost na katerem faksu imate to, ker to ni ravno neka enostavna aplikacija, ki bo jo izdelal čez noč, če se s tem še nisi ukvarjal.

b00mer ::

http://www.praktik.si/ShowGroups.aspx?c...

kr lepo v akcijo. Tuki mas vse razlozen (sam sem dal skozi samo prve tutoriale)

JesusChrist ::

Upam da kdo ne pomaga takim lenuhom. Če sami ne pokažejo zanimanja pol bi pa samo "meli" narejeno in pozneje "meli" diplomo potem raje vidim, da jarke koplješ kot pa na šihtu greješ rit na stolu pa ne veš kaj sploh delaš tam.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

googleg1 ::

Kaj pa uporaba kšenga frameworka? S kakšnim Silverstripe al pa Zend je tole breeze...

EDIT: S/Z

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: googleg1 ()

nađi ::

JesusChrist je izjavil:

Upam da kdo ne pomaga takim lenuhom. Če sami ne pokažejo zanimanja pol bi pa samo "meli" narejeno in pozneje "meli" diplomo potem raje vidim, da jarke koplješ kot pa na šihtu greješ rit na stolu pa ne veš kaj sploh delaš tam.


Ne gre se zato, da mi bo kdo naredil celotno zadevo, sam sem rabil samo neke začetne smernice, da mi bo lazje pri izdelavi te naloge, hvala za pomoč!

gufy123 ::

in, si že kej naredil, da ti pomagamo naprej?

nađi ::

Ne še

keworkian ::

A spet ni blo cajta?
Obscenities in B-Flat

Marat ::

Če imaš na voljo malo časa, potem je smernica samo ena: naslednje leto hodi na vaje.

Če imaš pa na voljo dlje časa, vsaj en mesec, pa lahko z rednim delom prideš do rezultata. Vzemi v roke (ali pa downloadaj) kako PHP knjigo, npr. tole: Head First PHP & MySQL, in se začni učiti. Po enem mesecu intenzivnega dela boš lahko naredil zahtevano nalogo.

Btw, inštaliraj si XAMPP - lokalni strežnik za poganjanje PHP aplikacij v browserju. Samo kodo pa lahko pišeš v Notepad++, če bi pa rad imel IDE pa v Netbeans for PHP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marat ()

blackbfm ::

Po enem mesecu intenzivnega dela boš lahko naredil zahtevano nalogo.


Ja ce si popolni antitalent.

Jaz bi vzel kaksen lahek framework recimo codeigniter gres parkrat cez tisti blog video tutorial mislim da je cist vse razlozeno kar rabi.

Looooooka ::

Na windowsih se ne rabis z nobenim xamppom zajebavat.
Gres na http://www.microsoft.com/web/platform/p... in to je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

b00mer ::

Zivjo

Dejte mi prosim povedat v cem je prednost uporabe npr. codeignitert in zend frameworka v primerjavi z xampp + eclipsephp ?
Zal trenutno nimam casa, da bi stestiral zend..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b00mer ()

springfield ::

Ne moreš primerjat, ker je xampp server, eclipse je IDE, codeigniter in zend sta pa php frameworka. Frameworki pa ti olajšajo delo, ker imajo že veliko stvari narejenih, recimo ne rabiš sql stavkov pisat, route imajo omogočene, template engine,... Poleg tega se še držijo MVC pristopa in je vse bolj pregledno.

b00mer ::

Hvala

urosz ::

blackbfm je izjavil:

Po enem mesecu intenzivnega dela boš lahko naredil zahtevano nalogo.


Ja ce si popolni antitalent.

Jaz bi vzel kaksen lahek framework recimo codeigniter gres parkrat cez tisti blog video tutorial mislim da je cist vse razlozeno kar rabi.


am.. niti ne. jaz bi mu priporočal prvo da osvoji osnove programskega jezika in šele potem koncept MVC.

googleg1 ::

urosz je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Po enem mesecu intenzivnega dela boš lahko naredil zahtevano nalogo.


Ja ce si popolni antitalent.

Jaz bi vzel kaksen lahek framework recimo codeigniter gres parkrat cez tisti blog video tutorial mislim da je cist vse razlozeno kar rabi.


am.. niti ne. jaz bi mu priporočal prvo da osvoji osnove programskega jezika in šele potem koncept MVC.


Bullshit. Sej mu ni cilj naučiti se PHP ampak narest predmet. To je čist druga mentaliteta...

Marat ::

blackbfm je izjavil:

Po enem mesecu intenzivnega dela boš lahko naredil zahtevano nalogo.


Ja ce si popolni antitalent.


Ja če si popolni začetnik, kot očitno tale je, če sploh ne ve kje začet in kaj rabi za en bogi PHP.

blackbfm je izjavil:


Jaz bi vzel kaksen lahek framework recimo codeigniter gres parkrat cez tisti blog video tutorial mislim da je cist vse razlozeno kar rabi.

Domnevam da ne sme uporabljat frameworkov, ker če ne gre res lahko samo čez en osnovni tutorial (ali pa požene sample app) in to je to. Ampak to še ne pomeni da zna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marat ()

Jerry000 ::

@nađi, moj nasvet je da ne pišeš na ta forum, ker tudi če znaš kaj in se ti zatakne kje, ti nebojo pomagal, mam izkušnje;). V temi prosim za pomoč pa ne dobim veliko odgovoru...bolš je da kam drugam pišeš:)

black ice ::

Brez skrbi, dobiš odgovore. Samo pokazati moraš, da si se vsaj potrudil. Če je bilo na vprašanje že milijonkrat odgovorjeno potem je logično, da nihče ne bo pomagal, če si prelen za uporabo search funkcije.

Po drugi strani search na ST ne deluje ravno najbolje, zato priporočam Google s parametrom site:slo-tech.com + željeni iskalni pojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: black ice ()

CaqKa ::

b00mer je izjavil:

Zivjo

Dejte mi prosim povedat v cem je prednost uporabe npr. codeignitert in zend frameworka v primerjavi z xampp + eclipsephp ?
Zal trenutno nimam casa, da bi stestiral zend..

Najprej si pogledaš kaj frameworki sploh so: Software framework @ Wikipedia

CaqKa ::

Jerry000 je izjavil:

@nađi, moj nasvet je da ne pišeš na ta forum, ker tudi če znaš kaj in se ti zatakne kje, ti nebojo pomagal, mam izkušnje;). V temi prosim za pomoč pa ne dobim veliko odgovoru...bolš je da kam drugam pišeš:)

sem doživel...
ampak pri zelo delikatnih zadevah (kakšni zahangani winsi, kakšna težava s cssjem)... pri tako splošnih temah kot je tale se vedno najde nekdo ki pomaga.
glede na opis ki ga je podal malo višje.. pomojem lahko tudi z frameworkom dela, samo mu pač more bit jasno, kaj framework dela namesto njega :>

alineja ki jo je podal: "- Uporabljene komponente (komponente, ki jih niste sami napisali)"

če bo znal to profesorju razložit, potem glede na pravila ki jih je dal profesor ne bo težav.

HardFu ::

Jerry000 je izjavil:

@nađi, moj nasvet je da ne pišeš na ta forum, ker tudi če znaš kaj in se ti zatakne kje, ti nebojo pomagal, mam izkušnje;). V temi prosim za pomoč pa ne dobim veliko odgovoru...bolš je da kam drugam pišeš:)


Neumnost - malce si poglej druge pogovore, pa bos videl, da se vedno ponudi pomoc. Sta pa (ponavadi) dva pogoja:

  • Da nisi lenuh: "nimam cajta, ne morem, nimam se nic, a lahko nekdo drug najprej..." - to je vse lenoba

  • Da si cisto malo kreativen: ce si prebutast, da bi v google vpisal kar rabis, potem nisi vreden niti pozornosti, kaj sele pomoci

http://codeable.io

Jerry000 ::

Pametnjakoviči, naredil sem temo kjer prosim za pomoč, namreč se učim spletne is sem sam spremenil PDF v HTML/CSS ter prišel do napake. Len nisem ker probavam, ena mi pomaga pri temi ampak je še začetnik tako kot jaz, drugega odgovora pa ne dobim, tko da ne mi s takim bluzit da če si len ne dobiš odgovora, se trudim in učim, prosm za pomoč in NIČ NE DOBIM od nekoga ki dejansko zna in mi lahko pove kaj konkretnega za primer in rešitev, kaj je prav in kaj narobe, ali delam prav al ne!!

black ice je izjavil:

Brez skrbi, dobiš odgovore. Samo pokazati moraš, da si se vsaj potrudil. Če je bilo na vprašanje že milijonkrat odgovorjeno potem je logično, da nihče ne bo pomagal, če si prelen za uporabo search funkcije.

Po drugi strani search na ST ne deluje ravno najbolje, zato priporočam Google s parametrom site:slo-tech.com + željeni iskalni pojem.



Brez skrbi, sem pokazal kaj sem naredil, kaj sem probal in nisem dobil nobenega ki te stvari obvlada...2 začetnika (js pa še ena) na strani razglabljama kaj je ok in kaj ne....to zame ni rešitev oziroma ni neka stabilna točke kjer lahko rečem "aha"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

Marat ::

Jerry, sem šel gledat tvoje odprte teme in na skoraj vse si dobil kar dosti odgovorov. Se pa kdaj zgodi da gre kaka tema mimo pa nihče od takih, ki bi znali odgovoriti, ne opazi - ker se pač dosti tem zavrti v 24 urah. Na forumu pa tudi ni toliko aktivnih članov, kot npr. na kakšnih tujih forumih.

Probaj StackOverflow naslednjič ko tukaj ne boš dobil pravega odgovora.

Arto ::

nađi je izjavil:

Najprej en lep pozdrav vsem, mislim, da sem se pravilno odločil, da tukaj povprašam kar me zanima. Namreč na faxu imamo pri predmetu Izdelava spletnih strani za končni produkt postavit eno čist preprosto spletno stran/aplikacijo narjeno v php-ju. Bil sem prisoten samo na uvodnih vajah, ni blo cajta:). Pomembo je da ta spletna aplikacija vsebuje prijavo v sistem, registracijo, dodajanje, brisanje, iskanje itd.. Na voljo imam tudi primer dokumentacije, nek spletni oglasnik za najev avtomobilov, preprosta zadeva torej, problem je ker ne vem kje začet, s katerim programom ne nič, predavatelj pravi da ni važno, važno je samo da je v php-ju, neke osnove html-ja znam. Če vam bo lažje za pomagat lahko kateremu pošljem tudi primer te dokumentacije, je rekel predavatelj naj imam to za pomoč.

Že vnaprej hvala za odgovore,

LP


@nađi
Najprej razmisli, kakšno strukturo podatkovne baze boš imel. Se pravi, katera polja potrebuje uporabnik (username, password, e-mail ...), ter katera produkti/karkoli že imaš (od katerega uporabnika je stvar, naslov, opis ...). Pa čim manj kompliciraj.
Potem spiši php skripte in obrazce za dodajanje, brisanje, spreminjanje (kar pač rabiš) stvari v bazi.
Na koncu, ko vse to stestiraš, spiši še nek vmesnik s pomočjo HTML/CSS in zrihtaj prijavo z uporabo cookijev in $_SESSION spremenljivke.

Če se boš zadeve lotil lepo postopoma, ne bi smelo biti večjih problemov, pa tudi časa ti ne bi smelo preveč vzeti, čeprav rešitev seveda ne bo preveč briljantna. Seveda, če že znaš programirat (šaltanje med jeziki je itak večinoma precej enostavno).

Jerry000 ::

Marat je izjavil:

Jerry, sem šel gledat tvoje odprte teme in na skoraj vse si dobil kar dosti odgovorov. Se pa kdaj zgodi da gre kaka tema mimo pa nihče od takih, ki bi znali odgovoriti, ne opazi - ker se pač dosti tem zavrti v 24 urah. Na forumu pa tudi ni toliko aktivnih članov, kot npr. na kakšnih tujih forumih.

Probaj StackOverflow naslednjič ko tukaj ne boš dobil pravega odgovora.



Niti ni dost odgovorou...kot sm reku 2 začetnika se pogovarjama kaj je ok in kaj ne. Da bi blo pa nekih konkretnih odgovorov pa ni tok. Ta stran pa mi je tko...ko pogledam je večina postu z 0 answers...tko da tudi ni kaj v pomoč. Fora je sam da pišem sem ker je to slovenski forum in mi je malo lažje razlagat slovensko, sej tut angleško ni problema ampak upam da štekaš.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[PHP] Phalcon ali CodeIgniter ali ...

Oddelek: Programiranje
161106 (633) techfreak :)
»

Kateri programski jezik, za spletne strani?

Oddelek: Programiranje
151998 (1307) sammy73
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
857367 (5834) kivi113
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
1638915 (6270) Spura
»

Spletna stran pozareport.si je bila žrtev hekerja Piromana

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3910097 (7318) Pyr0Beast

Več podobnih tem