Forum » Pomoč in nasveti » Excel - urejanje podatkov s spleta
Excel - urejanje podatkov s spleta
BullDozer ::
V Excelu sem preko možnosti Get External Data nastavil, da mi program ob vsakem vnovičnem odprtju projekta prenese podatke (cenike) s spleta. Želel pa bi, da mi Excel naloži samo določene podatke (cene določenih izdelkov), namesto celotnega cenika.
Prav tako želim te podatke urediti (spremeniti velikost stolpcev, spremeniti tekst v določenih celicah). To seveda lahko storim, vendar Excel ob vsaki posodobitvi spremeni oblikovanje.
Zanima me, s čim bi težave lahko odpravil, ali mi preostane zgolj to, da cenike prenesem na nov list ter uporabljam samo tiste podatke, ki jih potrebujem?
Prav tako želim te podatke urediti (spremeniti velikost stolpcev, spremeniti tekst v določenih celicah). To seveda lahko storim, vendar Excel ob vsaki posodobitvi spremeni oblikovanje.
Zanima me, s čim bi težave lahko odpravil, ali mi preostane zgolj to, da cenike prenesem na nov list ter uporabljam samo tiste podatke, ki jih potrebujem?
"The madman is a dreamer awake"
- Sigmund Freud
- Sigmund Freud
Jakkob ::
Ja na novem listu oblikuj svoj cenik oz. tabele po želji in potem samo poveži celice v tvoji tabeli s celicami, ki ji potegneš z Get External Data funkcijo. Tako bo še najlažje, dugače bo treba pa VBA.
BullDozer ::
Sem razmišljal tudi o Basicu, pa se mi niti ne splača. Tudi to kar si mi predlagal ni slabo.
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
"The madman is a dreamer awake"
- Sigmund Freud
- Sigmund Freud
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinhronizacija podatkov iz Excela v WordOddelek: Programska oprema | 3187 (2726) | jukoz |
» | [MS Office][Excel] zaokroževanje in spajanje podatkovOddelek: Programska oprema | 4262 (3619) | milc |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1471 (1238) | salabajs |
» | OpenOffice 2.0 je na potiOddelek: Novice / Pisarniški paketi | 5220 (3824) | Marjan |
» | Access: Prosim za pomoč!Oddelek: Programska oprema | 858 (774) | clipperaš |