» »

Wireless LAN

Wireless LAN

Tavher ::

O tej temi je bilo pred časom že kar nekaj povedanega, a zanima me ali se danes že dobi strojna oprema za sprejemljivo ceno?
Kako je z oddaljenostjo in ovirami? S kolegom bi namreč rada povezala računalnika a sva oddaljena dobrih 300m (če upoštevamo da moraš čez manjši hrib). Največji problem je prav ta hrib, čeprav je visok le kakšnih 35m in še to le na eni strani.
Bi se dalo z dvema karticama in dvema močnima antenama?

Hvala!!!

krucymucy ::

35 jurjev sem gledu je nekako najceneje + zunanja antena ... je pa se vedno počasno ... sicer po specsih 11Mbit ... po testu pa nekako 8Mbit ... zelo pocasi ...
Ce bi se dalo to v tvojem primeru izpeljat ... mogoce oz. skoraj gotovo - poskusi!!!

Tavher ::

Cene so v Avstriji dosti nižje od naših. Da se tudi dobiti kaj rabljenega. A izbire je toliko, da pojma nimam kaj vzeti. Ne bi rad kupil, pa potem ne bi delalo. Predvsem me skrbi hribček.
Je kdo že delal kaj podobnega? Izkušnje? S kakšno opremo?

novi ::

Jaz in dva kolega imamo shering na linksys komponentah. Enkrat Access point in dva USB adapterja. Stav dela lepo do nekje 100m viden razalje, prenos je realno nekje med 6 in 9Mbps. Čim je kakšna stena umes je že 50m problem. Stav je zelo švoh.

Z original antenami za vaju odpade, ali pa bo delal zelo počas 2 mogoče 5,5 Mbps.

Z dodatnimi antenami nimam izkušenj. Tile USB konverteju itak nimajo možnosti tega priklopa, edino če bi sam lotal:D .

Tavher ::

Lotanje ni problem. Tudi anteno naredim sam, če ni preveč zapleteno (videl sem že, da so jih delali sami). Je kdo mogoče videl kje kakšen načrt?

bastadu ::

Tavher ::

Hvala!

Točno to sem rabil.

janezl ::

Oreilly govori o pringle antenah. To konzervo boš težko našel pri nas. Raje v trgovini kupi kompot, naredi luknjo cca. 42mm od zadnje stranice, vstavi 32mm sevalni element na N konektorju in voila!
Pravzaprav si z zadevo opravil na 1/4, saj je pri nas nemogoče dobit ustrezne pigtaile (za majhen denar).
Če ima kdo kak info glede pigtailov, se priporočam!

73 de Jani

bastadu ::

janezl:
To konzervo boš težko našel pri nas.
To konzervo dobiš pri nas v vsaki malo bolje založeni trgovini:\

janezl ::

No, hec je še v tem, da imajo Prongles konzerve premajhen premer. Idealen je tam okoli 83mm, 92 (standard pri nas) naj bi tudi še šel skozi.

73 de Jani

Kostko ::

no, da ne bom odpiru nove teme. imam podobno vprašanje - torej povezava dveh hiš, ki sta oddaljeni cca. 400m. zanima pa me, kakšna oprema je priporočljiva za solidno hitrost in koliko bi to okvirno stalo.
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

Tavher ::

V kratkem bom imel na voljo dve narejeni Microwave unidirectional anteni, ki delujeta v povezavi s katerokoli Wireless kartico na katero je možno priklopiti ali prilotati kabel za anteno. S takšnimi antenami se premosti povezava dolžine več kilometrov. Če te zanima kaj več, mi piši na mail.

bodom ::

zio,

no da se jst pristavim svoje...imel sem doma linksys AP ter eno kartico na testu. zadeva na razdalji 1m deluje 100%, BP. vendar ce sm nesu masino v sosednjo sobo, razdalja okol 5m in dve notranji steni vmes, je bilo signala samo se 40%. tko, da vazno je da sta AP in sprejemnik opticno vidna...

tko, da sm zadevo kar lepo vrnu v trgovino...in bomo verjetno naredili mrezo kar preko kablov...razdalje pa so od 30-100m, vseh pa nas je 7 userjev>:D torej kabel se bo stel v mnogo metrih, heeh:\

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modifikacija WLAN kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
588198 (6022) pujsek_
»

wireless mreža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10412455 (9009) pujsek_
»

problemi z wireless routerjem Linksys

Oddelek: Omrežja in internet
111449 (1315) ~Panter~
»

Povezave !! - brez kablov - Wireless - Kako to izpeljati

Oddelek: Kaj kupiti
51252 (1118) janezl
»

Wireless Network - Strojni del

Oddelek: Strojna oprema
51322 (1203) janezl

Več podobnih tem