Forum » Hlajenje in modifikacije » Visoko pregrevanje grafične kartice
Visoko pregrevanje grafične kartice
Rainbow Dash ::
Pozdravleni, imam problem, in to je, da se mi grafična club3d hd radeon 6870 močno pregreva.. Ko igram battlefield 3, mi gredo temperature tudi nad 90 stopinj.. Do 100 ni še prišlo. Neki časa je blo 75 stopinj maximum, nato pa kar naenkrat pogledam js pn je mela okol 90 stopinj... Včasih (ko sem kupil grafo), ko je prišla do 90 stopinj, je začela igrica štekati, govorimo o freezu za 0.5 sec, na 10 sec...
V glavnem, in namažem novo termalno, in gre do max 75 stopinj, za kake 6 mesecov, zdej pa spet do 90 stopinj, s tem da zdej ne šteka igrica, tudi pri 95 ne... V glavnem, prej sem imel napajalnik nek 600w, in se mi zdi da je malo ''bremzal'' grafo, ker ji ni mogel zagotoviti dovolj moči (Pomoje skupi ni dal niti 450w vn..), in kupim js 750w napajalnik, in so se mi fps-ji na battlefield3 povečali za 10... Tk da pomoje se je zdej pač un full load od grafe pojavu al ka, pač zdej ko ma moči kokr rabi...... Nevem, če je to normalno....
V ohišju je 5 ventilatorjev (3-je pihajo direkt na grafo, ti 3-je so 120mm fan, druga 2 sta 80mm..)
Aja pa mini tower mam.. Sam ko ofnem stranico, je isti k.... Mogoče kake 10 stopinj manj...
Overclockano ni nič
Lp
V glavnem, in namažem novo termalno, in gre do max 75 stopinj, za kake 6 mesecov, zdej pa spet do 90 stopinj, s tem da zdej ne šteka igrica, tudi pri 95 ne... V glavnem, prej sem imel napajalnik nek 600w, in se mi zdi da je malo ''bremzal'' grafo, ker ji ni mogel zagotoviti dovolj moči (Pomoje skupi ni dal niti 450w vn..), in kupim js 750w napajalnik, in so se mi fps-ji na battlefield3 povečali za 10... Tk da pomoje se je zdej pač un full load od grafe pojavu al ka, pač zdej ko ma moči kokr rabi...... Nevem, če je to normalno....
V ohišju je 5 ventilatorjev (3-je pihajo direkt na grafo, ti 3-je so 120mm fan, druga 2 sta 80mm..)
Aja pa mini tower mam.. Sam ko ofnem stranico, je isti k.... Mogoče kake 10 stopinj manj...
Overclockano ni nič
Lp
- spremenil: Rainbow Dash ()
klinker ::
Z vsemi temi venti imas pravi sesalec za prah. Pac demontiraj grafo in spucaj hladilnik ker je po 6 mescih sigurno spet zafilan. Ce nimas protiprasnih filtrov na ohisju priporocam da vzames kake stare zenske najlonke in nardis z njimi home made filtre..zadeva deluje preverjeno odlicno in problemov s prahom ne bos imel vec.
Magic1 ::
Jajc od hladilnika/ventilatorja. Zamenjaj. Pospravi sobo...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
BorutK-73 ::
Da ni mogoče hitrost ventilatorja na grafični na privzetih 50%?
A imaš inštaliran MSI Afterburner, ker tam lahko nastavljaš hitrost ventilatorja.
A imaš inštaliran MSI Afterburner, ker tam lahko nastavljaš hitrost ventilatorja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia izdala naslednjo kartico na GK110: GTX 780 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 19605 (17639) | Dober dan |
» | 8800GTS 100 stopinj COddelek: Pomoč in nasveti | 1648 (1318) | 1024 |
» | Temperature vaših 8800 GTS grafičnih karticOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2524 (1766) | kixs |
» | 7600 gs na 68°C! idleOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2771 (2163) | cordo |