Forum » Programiranje » [PHP] Čuden problem s piškoti
[PHP] Čuden problem s piškoti
Old Spice ::
Imam problem s kodo, katera mi nikakor ne želi postavit piškota. Piškoti so omogočeni. Postavljena, bi morala biti dva. Prvi je postavljen. Drugi pa mi dela težave. Več o tem spodaj.
Za vsak namig se zahvaljujem.
//.... //ce je pritisnjen gumb "Isci" if(isset($_POST['isci'])){ //spedenej besedo po katerem isces iz iskalnega okna $keyword = addslashes(trim($_POST['key_word'])); //shrani v cookie da bo brskalnik ob refresu vedel kaj je uporabnik iskal setcookie("search_key", $keyword, time()+3600, "/"); //izpisi cookie za potrebe debug-inga print_r($_COOKIE); //poženi query ki poišče v bazi vnose ki se ujemajo z iskanim nizom $query="..."; $result=mysql_query($query) or die ('Error!!! Query failed . ' . mysql_error()." $query"); }else{ //ce ni pritisnjen gumb "Isci" potem je bil ocitno refresh strani, tako da poisci iskani niz v cookiju $keyword=$_COOKIE["search_key"]; print_r($_COOKIE); //in spet polaufej isti query, ker cookie ocitno ni postavljen, vrne kar vse, ker ocitno isce po praznem nizu, ki ga vsi podatki v bazi vsebujejo $query="..."; $result=mysql_query($query) or die ('Error!!! Query failed . ' . mysql_error()." $query"); } //.... //od tu navzdol sprocesiraj rezultat poizvedbe v bazi in ga izpisi //tezava ki jo imam je da noce postavit cookie-ja //print_r($_COOKIE) izpise samo en piskot ki je sicer postavljen, ne izpise pa mi piskota "search_key", ki bi sicer se moral tudi postavit //ali kdo ve kaj bi bil problem tu?
Za vsak namig se zahvaljujem.
paco ::
http://si1.php.net/setcookie
setcookie() defines a cookie to be sent along with the rest of the HTTP headers. Like other headers, cookies must be sent before any output from your script (this is a protocol restriction). This requires that you place calls to this function prior to any output, including <html> and <head> tags as well as any whitespace.
It iz aj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: paco ()
Old Spice ::
Super. Deluje. Tole sem pa res spregledal. Hvala.
Drugi piškot piškot preberem sploh drugje. Podal sem ga samo za primer, da vem, da brskalnik piškote podpira.
Drugi piškot piškot preberem sploh drugje. Podal sem ga samo za primer, da vem, da brskalnik piškote podpira.
petzup ::
Smem vprašat s kakšnim namenom uporabljaš cookie pri zapisu iskalnega niza, zakaj raje ne uporabiš session?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP povezava z MysqlOddelek: Izdelava spletišč | 925 (770) | snooze77 |
» | [PHP]Zajem podatkov iz bazeOddelek: Programiranje | 4038 (3675) | cobrica |
» | [PHP] moj forum :DOddelek: Izdelava spletišč | 1522 (1361) | medobear |
» | unset cookieOddelek: Izdelava spletišč | 1858 (1665) | tomitza |
» | Pošiljanje v mysql bazoOddelek: Izdelava spletišč | 1085 (1019) | zaj_tam |