» »

Pravna fakulteta ali Feri

Pravna fakulteta ali Feri

juntrex ::

Lp

Mene pa zanima malo za naprej kam se naj vpišem. Oz. zanima me kateri študij je težji izmed teh dveh

Prava
Informatika


Vem da sta oba težka, ampak kateri je bolj ter zakaj?

Magic1 ::

Pravna, ker je študentov preveč in jih samo omejena količina gre naprej. Zato dobesedno j**** folk v glavo na izpitih. Pa tudi drugače naj bi bilo pravo na višjem nivoju. Pravo/medicina je za memory freaks:D
Magic

Ziga Dolhar ::

Nova Gorica, Maribor, ali Ljubljana?

Sicer pa - malokdo je šel na obe fakulteti, da bi ti znal povedati, katera je težja :).
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Glede na videno v knjižnici bi lahko rekel, da boš na pravni presedel vsaj 3X več časa za knjigami. Ne vem kako je na pravni glede bolonca, informatiko končaš v treh letih.
Magic

mgermo ::

Informatiko pa ven iz Slovenije...

tt2 ::

To sta dva tako različna faksa, da ju res zelo težko primerjaš. Predvsem je odvisno, če ti ni problem brati knjige po več tisoč strani, potem je pravna zate, če si pa bolj matematični tip, da se ti da sedeti tudi po več ur za en račun, potem pa kar na feri. Če ti pa oboje leži, bi pa vseeno na tvojem mestu izbral feri, ker s tem boš dobil službo v prihodnosti brez problema. Lahko boš delal že kar med študijem, medtem ko za pravnike si ne bi upal to trditi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tt2 ()

Magic1 ::

Pravo je zelo zasičeno in ne izgleda da bo kaj bolje.
Magic

Mesar ::

Mogoče pride tudi http://www.bf.uni-lj.si/ v poštev? Kaka agronomija in podobno?
Your turn to burn!

TheJack ::

Evo jaz sem hodil na pravno (LJ) brat pa na FRI. Jaz sem trenutno v četrti službi, dobim jurja + hrana&prevoz. Brat je še vedno v prvi službi, kjer je delal še kot študent, drka Visual Studio cel dan, zasluži dva jurja, skratka, fino mu je u životu. Pa sem jaz bolj sposoben kot on, lepši, prizadevnejši, vljudnejši, se lepše oblačim, brijem se vsak dan (brat 1x na dva meseca) in sem bolj pameten.

Skratka, pojdi za programerja. Ali še boljše, za pečarja. V osnovni šoli sem imel sošolca, ki je v sedmem razredu padel k nam, naslednje leto pa še nižje. Naredil je 6 razredov osnovne šole in pečarsko dvoletno. Danes ima 20 let delovne dobe, veliko hišo, tri otroke, psa in BMWja X5 (novega).
Bonis nocet, qui malis parcit.

TheJack ::

Aja, še odgovor na vprašanje. Definitivno je pravo težje. Jaz sem se na PF matral ko nor, brat pa na FRIju ni imel nobenih problemov. Pa sem jaz, kot rečeno, veliko pametnejši.

Terman ::

Mislim, kakšno vprašanje 8-O
Če se vidiš kot pravnika, pojdi na pravo, če se vidiš kot IT-jevca, pojdi na FERI. Ne zajebi si celo delovno dobo življenja na podlagi težavnosti fakultete.

Aston_11 ::

Meni je sedel tale nasvet o pečarstvu. Lani sem bil vse, od zidarja do pečarja, vendar če bi bil pečar, bi mi zidali drugi. Mulcem že tumbam, da naj se naučijo delati kaj z rokami - evo, za pečarja naj gre.

Kamran ::

Hi,

Poglej za zapiske, ki so na voljo za obe fakulteti in boš videl kje jih je več na voljo ter na podlagi tega malo preceni zadeve. Sem pa sam od kolegov slišal razne ustrahovalnice, da so morali PF-jevci za eden izpit kao predelati za 1m debele literature... kao. :|

Še kaj primerljivega kot pečar ? Varilec, vodovodar, šloser ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Magisterij EPF ali EF?

Oddelek: Šola
193331 (1550) kombi
»

Ko se ti v življenju naenkrat zacikla (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5813772 (10347) m0LN4r
»

lahki/najlažji faks ali vš (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14936456 (23477) GGGGG
»

Matura 03-04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
846426 (4758) BaRtMaN
»

Katera fakulteta

Oddelek: Šola
363356 (2216) dejc2

Več podobnih tem