Forum » Pomoč in nasveti » Sestavljanje računalnika
Sestavljanje računalnika
Syrex ::
Pozdravljeni,
Čez kakšen dan ali dva dobim komponente za nov PC. Ker prvič v celoti sestavljam računalnik me zanima na katere stvari moram biti pozor pri sestavi da česa ne uničm/skurim/poškodujem.. mogoče ki so kake srite malenkosti na katere je treba biti pozorn.
Sistem bo sestavljen iz:
Corsair Carbide Series 300R Midi schwarz 2xUSB3.0 Audio
Corsair CX 600 V2 600W ATX 2.3 80+ 120mm Lüfter
Gigabyte GA-Z77-D3H Z77 Sockel 1155 ATX DDR3
Intel Core i7 3770K 4x3.50GHz So1155 Box Ivy Bridge
Gigabyte GeForce GTX660 2GB GDDR5
Corsair 16GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL10 Vengeance blue 2x 8GB
WD Caviar Green 2000GB SATA I6Gb/s 3.5"
Samsung 840 Pro Serie 128GB 2.5" SATA 6Gb/s MLC Toggle
Zanimam me tudi če vse kable dobiš polek ali je treba kaj dokupit. Malo sem gledo komponente na youtube pa majo vse kable zraven. Me pa zanima če so potrebni še kakšni drugi.
Kakaršna koli info bo dobrodošla.
Čez kakšen dan ali dva dobim komponente za nov PC. Ker prvič v celoti sestavljam računalnik me zanima na katere stvari moram biti pozor pri sestavi da česa ne uničm/skurim/poškodujem.. mogoče ki so kake srite malenkosti na katere je treba biti pozorn.
Sistem bo sestavljen iz:
Corsair Carbide Series 300R Midi schwarz 2xUSB3.0 Audio
Corsair CX 600 V2 600W ATX 2.3 80+ 120mm Lüfter
Gigabyte GA-Z77-D3H Z77 Sockel 1155 ATX DDR3
Intel Core i7 3770K 4x3.50GHz So1155 Box Ivy Bridge
Gigabyte GeForce GTX660 2GB GDDR5
Corsair 16GB KIT PC3-12800U DDR3-1600 CL10 Vengeance blue 2x 8GB
WD Caviar Green 2000GB SATA I6Gb/s 3.5"
Samsung 840 Pro Serie 128GB 2.5" SATA 6Gb/s MLC Toggle
Zanimam me tudi če vse kable dobiš polek ali je treba kaj dokupit. Malo sem gledo komponente na youtube pa majo vse kable zraven. Me pa zanima če so potrebni še kakšni drugi.
Kakaršna koli info bo dobrodošla.
ST-777 ::
Napajalnik ima običajno vse potrebne kable priložene. Je pa pri sestavljanju komponent pomembno, da preprečiš udar statične elektrike, kar pomeni: gumijaste rokavice, razelektritev in antistatična podlaga. Rami so še posebej občutljivi na statično elektriko.
hojnikb ::
če bo to gejming kišta, lahko daš noter i5 in menjaš hdd in ssd za kej cenejšega, na ta račun pa daš močnejšo grafično..
#brezpodpisa
Silvo ::
Vse je ponavadi priloženo zraven in je dokaj lahko,so pa določene"cake".
Če pa imaš koga,ki je vešč,pa raje prepusti njemu sestavo.
Če pa imaš koga,ki je vešč,pa raje prepusti njemu sestavo.
Silvo
Silvo.. glih to je hec.. enx bom mogo sam oz. si želim :)Zato me pa zanimam kaj morem pazit da česa ne uničim. Če mi ne uspe ali se mi pri čem zatakne ni probelema bom dal drugemu.. samo da ne uničm :)
SuperVeloce ::
Pazljiv bodi pri namestitvi procesorja (dobiš zraven tudi navodila) in namestitvi hladilnika (prav tako navodila). Stvar ni tako težka, pa tudi občutljiva ne, razen če imaš roke in občutek kot lumberjack :) Za ostalo pa računaj na fast response na slotech
Hehe na to tudi računam :P čerav upam da ne bo potrebna :) Kak je z antistatičnimi podlagami? Gledal sem par posnetkov na YouTube in sem zasledil da nekateri prvo izven kište sestavijo.. napajalnik + procesr + grafična + rami .. da sprobajo če dela.. pol pa vse prestavijo v škatlo in priklopijo še diske.
bluefish ::
Jah, lahko delaš tako, vendar nima smisla.
Načeloma najprej vstaviš procesor, namestiš hladilnik ter RAM. Nato v ohišje montiraš napajalnik, plato, diske, razširitvene kartice,...
Glede statike pa brez panike. Sestavljaj na neki trdni površini, ne imej preproge pod nogami in to je to. Ni potrebe po zapestnicah, rokavicah, podlogah,...
Načeloma najprej vstaviš procesor, namestiš hladilnik ter RAM. Nato v ohišje montiraš napajalnik, plato, diske, razširitvene kartice,...
Glede statike pa brez panike. Sestavljaj na neki trdni površini, ne imej preproge pod nogami in to je to. Ni potrebe po zapestnicah, rokavicah, podlogah,...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
dottor ::
Najprej preden začneš karkoli se razelektri (primi se recimo za radiator alpa pipi). Predlagam da najprej sestaviš skupaj ploščo, procesor in rame zunaj na škatli od plošče recimo, pa glej da je procesor se lepo usedu v slot (imaš označeno kako gre not) pa da rami lepo grejo not (glej zarezo na vodilu). Pol lahko priklopiš še grafično in napajalnik, da vidiš če boota (ampak je pri novih komponentah skoraj da nepotrebno). Pol pa zvrneš ohišje na ležeči način in začneš s tem da preveriš kam moreš zašravfat "Nogice" za ploščo gor prišravfat. Pol daš napajalnik not, disk in podobno. Pol sprelješ vse kable tam kamor morejo bit, tako da se kable kar se da skrije. Pol pa navodila od plošče v roko in preverit kam priklopiš USB, Power/Reset in podobno. Ko imaš to vse poštimano in kable lepo poštimane daš še grafično nit, priklopiš napajalne kable in to bi blo to.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Sba ::
En dokaj podroben video sestavljanja, na ostalo so ti pa že odgovorili.
Srečno s sestavo
Srečno s sestavo
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
DamnYall ::
Jah, lahko delaš tako, vendar nima smisla.
In kako vstaviš procesor pred plato?
bluefish ::
Ja, malce nerodno zapisal, vendar se lahko iz nadaljnjega pisanja sklepa, da najprej na plato vstaviš procesor,... in v drugem koraku vse skupaj pritrdiš v ohišje.
mihec87 ::
Pomisli in ne iskat dlake na jeziku..
Procesor itd zmontiras na plato in potem plato z prej vgrajenimi komponentami vgradiš v ohišje..
Procesor itd zmontiras na plato in potem plato z prej vgrajenimi komponentami vgradiš v ohišje..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2957 (2032) | PIK7 |
» | Sestaviti računalnik v rinfuzi...Oddelek: Pomoč in nasveti | 4013 (3538) | NeMeTko |
» | Nove komponenteOddelek: Kaj kupiti | 846 (740) | bluefish |
» | sestava računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1762 (1729) | gogolinho |
» | sestava računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2652 (2026) | mihajlo carr |