Forum » Strojna oprema » BIOS-upgrade?
BIOS-upgrade?
-Carnivore- ::
Pred kratkim sem kupil modul 128 SDRAMa(prej sem že imel 64 SDRAMa). Ko so mi vgradili ta novi modul mi plata ni hotela prepoznati vseh 128mb ampak samo 64mb. Rekli so da je za to pač kriva preslaba plata, ki naj ne bi prepoznala modulov višjih od 64mb. Danes pa sem v SiSoft Sandri pogledal info o moji plati pa mi je napisalo, da moja plata prepozna module do 256mb . Takrat so tudi pravli nekaj češ, da je BIOS prestar a so mi pol rekli, da so novega gor instalirali pa, da je zdaj lahko samo še plata kriva. Ker pa mi je sedaj jasno, da ni plata kriva, je potem mogoče, da je BIOS kriv, ker je možno, da so se mi o nadgradnji biosa ravno tako zlagali.
Info o mojem BIOSU:
-verzija 4.51 PG
-plug & play verzija 1.0
-smbios/dmi verzija 2.20
-(EE)prom size 256kb(2mbit)
Če je kriv, kaj moram nadgradit in kje to najdem?
Info o mojem BIOSU:
-verzija 4.51 PG
-plug & play verzija 1.0
-smbios/dmi verzija 2.20
-(EE)prom size 256kb(2mbit)
Če je kriv, kaj moram nadgradit in kje to najdem?
noogy2noogy ::
Poišči na straneh proizvajalca matične plošče - našel boš BIOS, program in navodila za nadgradnjo.... torej vse kar rabiš.
Pa srečno!
Pa srečno!
lp
noogy
bmandelj ::
Je pa tudi moznost da plata podpira samo dvostranske rame - sploh ce ja malo starejsa 2-3 leta
imel sem podoben problem pri plati abit bh6 ko sem hotel noter dati 256 mb rama.
moj nasvet probaj flešat ce se vedno ne prepozna pol rabi plata dvostarnski ram (tak ki ima cipe na obeh straneh in ne samo na eni)
LP Brane
imel sem podoben problem pri plati abit bh6 ko sem hotel noter dati 256 mb rama.
moj nasvet probaj flešat ce se vedno ne prepozna pol rabi plata dvostarnski ram (tak ki ima cipe na obeh straneh in ne samo na eni)
LP Brane
There is no greater sorrow than to recall hapiness in times of misery....... Dante Aligheri
Lime ::
Lahko pa da ti plata ne dela na 100 MHz ampak še na 66 in ti 100 ali 133 MHz RAM-e na zazna v celoti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VOLTMOD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4640 (3518) | SrBo |
» | Matična zazna samo "polovico" ramaOddelek: Strojna oprema | 1071 (940) | Tic |
» | Kaj pri vstavljanju rama delam narobeOddelek: Pomoč in nasveti | 1188 (1082) | BoGo |
» | So mi prodali 2x64MB namesto 2x128 MB SDRAM?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1727 (1293) | vili |
» | Vsi, ki ne morete spraviti FSB-ja na 133 pišite sem (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4603 (3644) | rc-car |