» »

Problem z grafični kartico (hd 4870 512mb)

Problem z grafični kartico (hd 4870 512mb)

Palachinka ::

Kot že sam naslov pove imam že dokaj staro grafično kartico, ki pa mi je vsa ta leta pridno poganjala vse igre. Mogoče je tudi zaradi tega sedaj nastopila težava. Že kakšno leto nazaj so se mi začele težave. V igrah so se mi pojavile pikice, ali pa je veliko stvari v igri manjkalo (pri call of duty nism videl objektov, imel sem samo stričke). Vendar ko sem zamenjal driver-je je delalo vse ok. Ta postopek sem moral narediti vsaj 1krat na mesec. Nato je prejšni mesec grafična imela zelo nenavadn zvok, kot kakšen helikopter, ki preleti hišo. Sedaj deluje spet tiho ampak ko igram igro ali gledam kak film dlje kot 10min se mi računalnik ugasne in napiše da je je sesul driver. Včasih takoj ko restartam imam že na namizju barve pikice ki utripajo neprestano.

Se opravujčujem ker nism priložil slik, če bo komu pomagalo jih lahko kasneje.

Zanima pa me samo ali je grafična fuč in je najbolje naročiti novo, ali je že imel kdo podoben primer in se to še da popravit.

Hvala

DrYuri ::

se ti nariše tak pikast vzorec na zaslon preden se sesuje driver? men se je to dogajal ko je crknla. pol leta prej sm jo mogu pa v pečici spečt ker so se hudi artefakti pojavlal in po par sekundah je padu blue screen. Tko da je vrjetno v zadnih izdihljajih ja.

Palachinka ::

Ja sej to sem tudi predvideval. Zanima me pa še kakšno grafično naj si kupim.

Moj računalnik je trenuntno sestavljen tako:

LC Power LC8650 "Ozeanos" v2.2
ASUS P5Q Pro
Intel (R) Core 2 Duo E8200
Mushkin PC2-6400 2048MB 800 MHz DDR II
Sapphire Radeon HD 4870 512MB GDDR 5 PCI-Express™ 16x
Western Digital WD2500AAKS 250GB 7200RPM 16MB Serial ATAII

Zdej kupu bi si raje geforce ker z radeon sem mel vedno same težave. npr. kaj takega (http://www.mimovrste.com/artikel/263001...

dokupil bi si še 2 giga rama da bi imel vsaj 4.

Prosil bi za nasvet kakšna grafična bi bila najbolša za moj PC (pripravljen sm zanjo dati največ 100€) in ali je potrebno menjati tudi procesor, ali bo zdržal novejšo grafično kartico.

Janac ::

Prvo kar ti moram povedati, je da ne kupuj low end grafe, ampak rabljene z garancijo vsaj 1 letom.

Če ti je 70 maksimalno akr lahko ponudiš, si vzemi 5850, 7770, 6850, 560, 6870 in pa spremljaj take forume če naletiš na kak ugoden deal.

Riff ::

drugače pa če tale radeon spečeš v pečici ti bo 1 leto delala bp, potem pa ponoviš peko ( to jaz prakticiram na geforce 8800gts je bla že 3x v pečici), če se odločoš da jo prodaš dam zanjo 10E :)

Palachinka ::

Sedaj sem z driver fusion zbrisal vse datoteke, ki majo kakršnokol vezo z grafično in spet dela use lepo, ampak ker nimam drajvrjem nevmorm poganat zahtevnejših programov in igrc. Ampak ''artifektov'' ni več. Sicer sm to že naredil ampak vedno ko dam najnovešje drajvrje je vedno vse po starem. Sem probal tudi z starejšimi vendar vedno dobim potem error pri igrah in programih da manjka nek 3d drajver.

Nevem več sploh kaj bi lahko blo narobe. Enkrat dela, enkrat ne. Ker če bi bila grafična fuč bi jo moralo zafrkavati tudi sedaj ko ni driver-jev...

Če ima kdo še kakšen predlog bi ga bil zelo vesel.

ps: Sedaj ko nimam drajvrjev ventilator na grafični deluje hitreje kot ponavadi, vendar pa ima grafična še vedno 80stopinj kot že od samega začetka ko sem jo kupil. Pozimi nerabim sploh radijatorja :D

DrYuri ::

ja ta serija se je grela, meni je šla nekako do 102 stopinji pri igrah in polni obremenitvi, naj bi bilo do 120 "Ok". Brez driverjev grafična deluje v precej osnovnem načinu zato vrjetno ni težav.

dzinks63 ::

Če ti pod idle dela ok, potem se ti samo pregreva, po toliko letih kot jo imaš, so sigurno zabasane reže hladilnika s polno praha, torej očisti prah, v ventilator pa daj kapljico olja na os oziroma na ležaj, potem pa še prečekiraj temperature, če je kaj boljše.

Riff ::

ali pa zamenjaj hladilnik ( mogoče bo čiščenej pomagalo) ali pa ko inštaliraš najnovejše gonilnike, inštaliraj še riva tunner pa ročno navi obrate ventilatorja in potem z gpu z opazuj če bo temperatura kaj padla

AlienRR ::

Pikice pomeenijo zanič grafično jedro (oz. v tej relaciji..npr. slabi kontakti jedra). Koliko je kaj temp. jedra?
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Palachinka ::

temperatura je 60 stopinj ker sm ventilator nastavu da dela skoz z 30% ali več...
Grafično sm celo razstavil, pobrisal ves prah. Zdej je isto kot prej idino mal bolj je glasna. Je pa res da brez drajvrjev deluje z pa zafrkava. Sem pa opazil da z raznimi programi za navijat grafo pa preverjat spotinje itd... Mi vedno javi nek error da ni drajvrjev in idino kar lahko počnem je da gledam stopinje. Nekateri programi mi pa delajo.

Če ma kdo še kako idejo se priporočam, stalo probavam kaj novega :D Bi pa rajši videl če mi kdo napiše kakšna grafična bi bila primerna za ta računalnik saj mam že dosti tega zafrkavanja :D

Palachinka ::

ps: sedaj je fuknlo blue screen se je restartal in sedaj igre delajo, vendar zagotovo ne bo zadolgo :D

Han ::

Sveža namestitev sistema + zadnja legacy verzija gonilnika = rešitev problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

DrYuri ::

Han je izjavil:

Sveža namestitev sistema + zadnja legacy verzija gonilnika = rešitev problema.


peka v pečici mogoče, sveža namestitev sistema skoraj gotovo ne bo nič pomagala. artefakti pomenijo fuč kartico...

Unknown_001 ::

Riff je izjavil:

drugače pa če tale radeon spečeš v pečici ti bo 1 leto delala bp, potem pa ponoviš peko ( to jaz prakticiram na geforce 8800gts je bla že 3x v pečici), če se odločoš da jo prodaš dam zanjo 10E :)


Ka je tako slabo "zalotano" da se da take grafične pol s toploto poštimat?

Se opravičujem, ampak od moje predzadnje konfiguracije z semperonom2500 in fx5800 do lani nisem menjal sistema in sem le na laptopih bil, če sem hotu kak špil pognat, tak da nisem spremljal.

AlienRR ::

Temperatura je normalna. Tako še vedno mislim, da bo vsak čas grafična crknila.

Do koliko € si pripravljen porabiti?

@Raptor F16, to je tako bila serijska težava. Slabi kontakti med jedrom in PBCjem.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Palachinka ::

Grašiča malo zafrkava (na čase utripa orodna vrstica in na namizju imam na vsake toliko časa kašne kvadratke, ampak igre in videoti pa delujejo normalno. Oz kar koli imam v fullscreen dela ok...

Res pa da je začasna rešitev, zato bom vseno uzel kupil novo grafično.

Pripravljen sm dat max 100€ ker nevrjamem da bi se več sploh splačalo vložiti v ta računalnik... Oz 100€ je res tisti max, ker so nove grafične od 50-70€ in so 2krat boljše od sedanje...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crknila grafična?

Oddelek: Pomoč in nasveti
192196 (1828) opeter
»

9800gt artefakti

Oddelek: Strojna oprema
476002 (5109) dottor
»

Težave z instalacijo

Oddelek: Strojna oprema
6512 (417) Riff
»

ALI grafična Dela ali NE??

Oddelek: Pomoč in nasveti
13824 (666) Freaxx
»

geforce 8800gts problem

Oddelek: Zvok in slika
192125 (1825) Riff

Več podobnih tem