» »

TV tuner??

TV tuner??

kronos_10_ ::

Pozdravljeni,

mene samo neki zanima in sicer ali lahko gledaš televizijo preko hdmi priključka na monitorju čeprav nima tv tunerja?
Hvala za odgovore in lp.

axee ::

Vedno boš potreboval tv tuner. Ali bo vgrajen v monitor/TV, ali bo zunanji DVB-T tuner, ali pa bo USB tuner. Če opišeš svojo situacijo bo bolj jasno iz kje, kako in zakaj bi gledal tv.

axee je izjavil:

Vedno boš potreboval tv tuner. Ali bo vgrajen v monitor/TV, ali bo zunanji DVB-T tuner, ali pa bo USB tuner. Če opišeš svojo situacijo bo bolj jasno iz kje, kako in zakaj bi gledal tv.

Jst bi pač na en hdmi imel priklopljen računalnik na drugega pa siol box...pa me zanima če mi bo pač predvajalo tv?
Lp.

dottor ::

Deluje, sva zadnjič z bratom provala priklopit siolov komunikator (tisti pred boxom) in deluje super, le brat nima zvočnikov na ekranu in smo mogli priklopit zunanje zvočnike (na audio izhod ki pa je na monitorju zraven HDMIja).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

dottor je izjavil:

Deluje, sva zadnjič z bratom provala priklopit siolov komunikator (tisti pred boxom) in deluje super, le brat nima zvočnikov na ekranu in smo mogli priklopit zunanje zvočnike (na audio izhod ki pa je na monitorju zraven HDMIja).

Misliš unega belega k ga priključiš na telefonski priključek?...kko sta to nrdila??

Ne tistega črnega ,TV komunikator. Iz komunikatorja z HDMi kablom priključiš na ekran in dela normalno. Iz modema direkt ne moreš na TV.

VaeVictis ::

Eno hitro vprašanje glede TV Tunerja.

Če ima človek Telemach digitalno televizijo (PCMCIA kartico v televiziji), a je potem potrebno tudi kupiti tuner, ki podpira te kartice ali tv tuner ne rabi kartice?

Torej lahko daš direkt TV kabel, ki pride od Telemacha v tv tuner (brez kartice) in potem povežeš to z monitorjem

ali

daš TV kabel od Telemacha v tv tuner, vstaviš PCMCIA kartico v tuner in potem povežeš z monitorjem.

Specifično me zanima za zunanji tv tuner in če katerega predlagate, da bi delal na PC in MAC računalniku?

dottor je izjavil:

Ne tistega črnega ,TV komunikator. Iz komunikatorja z HDMi kablom priključiš na ekran in dela normalno. Iz modema direkt ne moreš na TV.

Pol sepravi jaz lahko gledam preko mojega monitorja, ki nima TV tunerja video vsebine oz. tv programe preko siol boxa. Ja tko ja, da bi imel monitor dva vhoda za hdmi. Na enega bi priključil računalnik na drugem bi imel siol box.
Pol tako ta stvar deluje?
Lp.

Brez TV komunikatorja ne moreš gledat TVja edino preko VLC playerja, pol pa nimaš interneta med tem ko hočeš TV gledat. Ker al vlečeš net ali pa TV program.

maxipin ::

dottor je izjavil:

Brez TV komunikatorja ne moreš gledat TVja edino preko VLC playerja, pol pa nimaš interneta med tem ko hočeš TV gledat. Ker al vlečeš net ali pa TV program.

Lahko če imaš 2 mrežni kartici.

VaeVictis, tuner mora podpirati kartico.

Aha. Hvala.
Sam sem tudi že preveril preko vlc-ja predvajat samo mi ne rata.
Kej samo priključiš na drugo mrežno kartico in naložeš playlisto ter zaženeš??

OK.d ::

siol tvin deluje;)
LPOK.d

Trancedeejay ::

dottor je izjavil:

Če gledaš TV preko VLC tut net normalno dela. Se pravi ti doma lahko brskaš samo po eni strani naenkrat oz. če gledaš film na youtube, ne moreš zraven prčkat po netu? Hehe, nekateri komentarji so pa res bohpomagej.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

2 leti nazaj ko sem sam si delal TV preko VLCja, ko si gledal TV nisi mogu po betu brskat (govorimo če imaš samo eno omrežno kartico).

Trancedeejay ::

Vglavnem kakorkoli obrneš ne drži. Jaz lahko komot preko wlan gledam TV in brskam po netu.
Music is the key

Ali se da narediti tv ki nima tunerja da bo tuner??...je treba kej dokupit??

OK.d ::

8-Owtf
LPOK.d

Preveril sem priključiti siol box s na moj monitor preko hdmi-ja. Dokupil sem pretvornik hdmi/dvi. Ko se use priključil sem zadevo zagnal in se mi je na monitorju izpisalo out of the range 28.1 khz/ 25 hertz.
Kej mi lahko kdo pomaga da mi bo zadeva delala. Vem da je neki glede osveževanja sam ne vem kko naredit da bo stvar delala?
Lp.

OK.d je izjavil:

siol tvin deluje;)

Siol tvin deluje ja sam kej ko ene parkrat premenjam program se mi izpiše preseženo število odjemalcev za vaš račun :S

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lastni tv komunikator

Oddelek: Zvok in slika
215526 (3840) Mikrohard
»

Samsung SyncMaster T240HD (strani: 1 2 3 )

12525232 (15920) OK.d
»

Tuš IPTV

122043 (1682) bbenci2
»

Laptop in zunanji monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
134228 (4028) ant
»

tv tuner+SIOL tv komunikator- bo šlo???