Forum » Strojna oprema » Uveljavljanje garancije za matično ploščo
Uveljavljanje garancije za matično ploščo
DoberDan ::
Računalnik peljem jutri na servis, ker nekaj nagaja. Možnih je več težav, lahko je težava v napajalniku ali matični.
Probal sem že marsikaj in ravno zato, da bo servis končan čim hitreje se mi zdi dobro, da čim bolj točno serviserju povem, kako so se težave stopnjevale in kaj sem probal.
Sedaj pa vprašanje.
Med drugim sem posodobil tudi Biose. Pravilno in uspešno. Računalnik je po tem deloval še nekaj dni. Nato pa spet določene težave. Ker tu ne sprašujem za rešitev problema, letega ne bom opisoval.
Zanima me le, ali se lahko kakorkoli zafrknem, če rečem da se rihtal biose itd.? Se mi lahko zmislijo, v primeru da bo matična crknjena, da sem jaz kriv in blablabla? Pač, vse je še v garanciji.
Na kakšne finte se tudi sicer trgovine v praksi pogosto otepajo popravila pod garancijo? Na kaj je treba biti pozoren?
Lahko recimo, da pripelješ cel komp in ti rečejo, da garancija na matično odpade ker vidijo da so eni kabli narobe zvezani in je zaradi napetosti crknila? (banalen primer)
Hvala za odgovore!
Probal sem že marsikaj in ravno zato, da bo servis končan čim hitreje se mi zdi dobro, da čim bolj točno serviserju povem, kako so se težave stopnjevale in kaj sem probal.
Sedaj pa vprašanje.
Med drugim sem posodobil tudi Biose. Pravilno in uspešno. Računalnik je po tem deloval še nekaj dni. Nato pa spet določene težave. Ker tu ne sprašujem za rešitev problema, letega ne bom opisoval.
Zanima me le, ali se lahko kakorkoli zafrknem, če rečem da se rihtal biose itd.? Se mi lahko zmislijo, v primeru da bo matična crknjena, da sem jaz kriv in blablabla? Pač, vse je še v garanciji.
Na kakšne finte se tudi sicer trgovine v praksi pogosto otepajo popravila pod garancijo? Na kaj je treba biti pozoren?
Lahko recimo, da pripelješ cel komp in ti rečejo, da garancija na matično odpade ker vidijo da so eni kabli narobe zvezani in je zaradi napetosti crknila? (banalen primer)
Hvala za odgovore!
XeonAdvanced ::
Kable bolj težko narobe povežeš... Dvomim, da bi ti zaradi BIOS-a težili, saj ne more plata kar crknit, ker si se ti recimo zafrknil pri posodabljanju BIOS-a.
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz 16MB L2 Cache|Sapphire HD6850
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
@op
Ne skrbi za dolan ducka, matična ti ne bo crknila zaradi update-a BIOS-a. Sploh, pa če si rekel, da je delovala, je to čisto v redu.
Ne skrbi za dolan ducka, matična ti ne bo crknila zaradi update-a BIOS-a. Sploh, pa če si rekel, da je delovala, je to čisto v redu.
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
Lahko, da je crknila matična, ali psu, kot je napisal OP, to pa se nikakor ni zgodilo zaradi napačnega BIOS update-a.
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
Xserces ::
Nimas se kaj poglabljat v zadevo, samo reci da se je pač odločila prenehati delovat in se delaj kot da neveš nič o komponentah.
stvar rešena... Če si pa plato bricknil bojo pa prec vedl
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
AlienRR ::
Kadar gre pri nadgradnji BIOSa kaj narobe načeloma potem več ne boota, ker več ne more prebrati BIOSa.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
first_line ::
Kadar gre pri nadgradnji BIOSa kaj narobe načeloma potem več ne boota, ker več ne more prebrati BIOSa.
Jaz sem moral prastaro Abit-NF7S 2x flashati, ker mi po prvem flashu ni hotelo naprej od BIOS zaslona, kao nekaj s procesorjem... Po drugem flashu je delalo (verjetno še danes kje laufa).
AlienRR ::
Saj pravim načeloma, recimo, da se ne zapiše dokonca(npr. zmanka štroma), če se zapiše pa ne vredu se včasih, da porihtat.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9703 (8679) | Amadeuss |
» | nov PC zmrznil med msi live update 5 (bios update), ob resetu črn ekran, ne pride v b (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6857 (6279) | Riff |
» | Scanning BIOS image in hard drive?Oddelek: Strojna oprema | 2421 (1991) | misek |
» | MSI želi odpisati BIOS, prihaja UEFI (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 19896 (17341) | Jst |
» | p5q-eOddelek: Pomoč in nasveti | 1636 (1120) | boogie_xlr |