Forum » Elektrotehnika in elektronika » Polnilci za telefon
Polnilci za telefon
mrbomb ::
Zanima me če bi uporabljal polnilec npr od sony-ja na asusovih napravah ali bi to škodovalo bateriji?
- poskusilo klonirati: mrbomb ()
BladE_ ::
Če gre za USB polnilec ni važno paše in polni normalno samo, da ne boš zarinil mini USB v micro USB recimo
Akcija - Reakcija
XeonAdvanced ::
@mrbomb
Če je priključek enak, potem lahko ampak ni nujno, da bo hitrost polnjenja enaka, odvisno od toka.
Če je priključek enak, potem lahko ampak ni nujno, da bo hitrost polnjenja enaka, odvisno od toka.
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz 16MB L2 Cache|Sapphire HD6850
4GB FB-DIMM|HP 575W
4GB FB-DIMM|HP 575W
floyd1 ::
Vse je OK, le če boš npr. s polnilcem telefona polnil tablico bo trajalo bistveno dlje (v ca. 3 urah mi jo je (izklopljeno) napolnil komaj na 53%). Originalni polnilec (5V/2A) bi mi jo že zdavnaj napolnil.
GeForce ::
Kolikor jaz vem mora biti le napetost (5V) enaka kot pri original polnilcu, glede polnilnega toka (800mA - 2A) je pa tako da večji ko je hitrejše polni, nevem pa če je kaj narobe če polniš z višjim polnilnim tokom kot je original? A to kaj škoduje sami napravi oziroma bateriji?
jest10 ::
Kolikor jaz vem mora biti le napetost (5V) enaka kot pri original polnilcu, glede polnilnega toka (800mA - 2A) je pa tako da večji ko je hitrejše polni, nevem pa če je kaj narobe če polniš z višjim polnilnim tokom kot je original? A to kaj škoduje sami napravi oziroma bateriji?
Koliko toka potegne, je odvisno od naprave. Ti daš lahko polnilc 5V 123A, pa bo enako hitro napolnil, kot 5V 2A
St235 ::
ne, ker naprava tista, ki diktira kolk toka bo potegnila.
nightbird ::
kaj pa se zgodi v primeru neenake napetosti? jaz sem recimo telefon ene par krat polnil s polnilcem, ki ima kao napetost 4,75V, original pa 5V, ali je to zanemarljivo mala sprememba napetosti?
lp
lp
jest10 ::
Malo višja ni problema. Pri nižji se pa lahko pojavi problem s polnenjem in ti ne napolni baterije do konca.
nightbird ::
ampak to v smislu, da telefon ne bi zaznal in bi bila lažno polna in bi s tem uničeval baterijo ali jo pač ne napolni do konca in je to to?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12714 (4910) | int47 |
» | Izhodna moc adapterjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1211 (945) | bajsibajsi |
» | Polnjenje pametnega telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 5509 (4766) | IL_DIAVOLO |
» | Polnilne baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8556 (6342) | darkolord |
» | kapaciteta polnilnih baterijOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7433 (7045) | door_man |