» »

T pomnilna celica, naloga

T pomnilna celica, naloga

marjan_h ::

Zanima me še nekaj glede T pomnilne celice. Sicer ne vem zopet če sem pravilno umestil temo, ampak upam da se elektrotehniki tudi s tem ukvarjajo.

Torej narediti moraš števec ki šteje recimo po modulu 8. Uporabiti moraš pa T- flip flop.

Zanima me pri aplikacijski tabeli "pravilnostni tabeli", zakaj se ločeno napiše T funkcije?

Recimo pri pomnilni celici D, uporabiš kar stanje "t+1" tako kot sem označil na sliki.

Ta stanja pri T0,T1 in T2 dobiš iz slednje tabele:

Ali so ti prehodi vedno isti ne glede na to kar realiziraš?
Mislim, da ti prehodi dejansko so zaradi samega delovanja T-flip flopa. Nisem pa prepričan.

Gregor5816 ::

marjan_h je izjavil:

Zanima me pri aplikacijski tabeli "pravilnostni tabeli", zakaj se ločeno napiše T funkcije?

T moraš posebej napisat in jo potem minimizirati, da dobiš ven logično funkcijo. Kolikor imaš Tjev, toliko dobiš funkcij. Te funkcije so odvisne od vhodnih črk in od stanja avtomata.

T določiš tako, da pogledaš Q2 v času t in v času t+1. T pomnilna celica ima vrednost 1 tam, kjer se spremeni vrednost Q2 glede na čas. To ti tista spodnja tabela pove, kjer imap to T celico tabelirano.

marjan_h ::

Hvala za odgovor, vendar jaz drugače razumem kaj moraš delati.

Moje vprašanje je bilo zakaj se tako dela? Zakaj se recimo pri realizaciji D pomnilne celice isto ne piše ločeno v druge stolpce?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veitchev Diagram

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
126205 (4578) amacar
»

Veitchev diagram in logična funkcija, Naloga

284957 (4125) lebdim
»

Pomnilne celice razlike in uporaba

61000 (835) SplitCookie
»

Nujno za izpit iz OARS potrebujem risbo, kako se naredi iz JK celice T celico

Oddelek: Šola
61727 (1581) Sergio
»

Par problemčkov (sinhronizacija, if stavek)

132094 (1958) Zzzzzzz

Več podobnih tem