Forum » Elektrotehnika in elektronika » T pomnilna celica, naloga
T pomnilna celica, naloga
marjan_h ::
Zanima me še nekaj glede T pomnilne celice. Sicer ne vem zopet če sem pravilno umestil temo, ampak upam da se elektrotehniki tudi s tem ukvarjajo.
Torej narediti moraš števec ki šteje recimo po modulu 8. Uporabiti moraš pa T- flip flop.
Zanima me pri aplikacijski tabeli "pravilnostni tabeli", zakaj se ločeno napiše T funkcije?
Recimo pri pomnilni celici D, uporabiš kar stanje "t+1" tako kot sem označil na sliki.
Ta stanja pri T0,T1 in T2 dobiš iz slednje tabele:
Ali so ti prehodi vedno isti ne glede na to kar realiziraš?
Mislim, da ti prehodi dejansko so zaradi samega delovanja T-flip flopa. Nisem pa prepričan.
Torej narediti moraš števec ki šteje recimo po modulu 8. Uporabiti moraš pa T- flip flop.
Zanima me pri aplikacijski tabeli "pravilnostni tabeli", zakaj se ločeno napiše T funkcije?
Recimo pri pomnilni celici D, uporabiš kar stanje "t+1" tako kot sem označil na sliki.
Ta stanja pri T0,T1 in T2 dobiš iz slednje tabele:
Ali so ti prehodi vedno isti ne glede na to kar realiziraš?
Mislim, da ti prehodi dejansko so zaradi samega delovanja T-flip flopa. Nisem pa prepričan.
Gregor5816 ::
T moraš posebej napisat in jo potem minimizirati, da dobiš ven logično funkcijo. Kolikor imaš Tjev, toliko dobiš funkcij. Te funkcije so odvisne od vhodnih črk in od stanja avtomata.
T določiš tako, da pogledaš Q2 v času t in v času t+1. T pomnilna celica ima vrednost 1 tam, kjer se spremeni vrednost Q2 glede na čas. To ti tista spodnja tabela pove, kjer imap to T celico tabelirano.
marjan_h ::
Hvala za odgovor, vendar jaz drugače razumem kaj moraš delati.
Moje vprašanje je bilo zakaj se tako dela? Zakaj se recimo pri realizaciji D pomnilne celice isto ne piše ločeno v druge stolpce?
Moje vprašanje je bilo zakaj se tako dela? Zakaj se recimo pri realizaciji D pomnilne celice isto ne piše ločeno v druge stolpce?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Veitchev DiagramOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6205 (4578) | amacar |
» | Veitchev diagram in logična funkcija, NalogaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4957 (4125) | lebdim |
» | Pomnilne celice razlike in uporabaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1000 (835) | SplitCookie |
» | Nujno za izpit iz OARS potrebujem risbo, kako se naredi iz JK celice T celicoOddelek: Šola | 1727 (1581) | Sergio |
» | Par problemčkov (sinhronizacija, if stavek)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2094 (1958) | Zzzzzzz |