Forum » Pomoč in nasveti » CDRWIN - Recorder Not Found!!!???
CDRWIN - Recorder Not Found!!!???
DeLuX ::
Zdravo.
Mam resno tezavo.
S problemom se ubadam ze 5 ur!
Problem:
V CDRWIN-u 3.8G mi javi napako sele takrat, ko pridem v program, natancneje ob kliku na ikono za peko CDja.
Opis napake:
No CDROM recording device was found on the SCSI or IDE bus !
Konfiguracija:
Lite-On 48/24/48 (ravnokar kupljen), AMD@2000+, 512DDR, Epox 8K3A+, 80GB WD8MB, WinXP PRO (frisno nalozeni).
* Kaj naj se naredim, da bo napaka odpravljena!?
Drugo:
- instaliral sem samo CDRWIN, nobenega Nero programa, Roxio, CloneCD itd.
- V CDRWIN-u lahko bere CDje. Extractam lahko v cue, bin, zapect pa ne morm, ker mi vedno javi zgoraj omenjeni error.
- Prej sem imel NEC 24/10/40 pekac, a sem se ravnotako z njim zajebaval na zacetku, vendar sem problem resil s tem, da sem kopiral najnovejsi wnaspi32.dll v \System32.
- Tu (pri Lite-On pekacu) ni tako.
Poizkusil sem:
- kopirat razlicne wnaspi32.dll fajle DLjane z DC++, koprial sem tudi aspi32.sys, v glavnem vse kar je mozno s to 'Copy varianto'.
- Zgoustam (Ghost BackUp). Spet sem na 'nuli'. Flasham najnovejsi Firmware za Lite-On. Instaliram VSE verzije ASPI drajverjev 4.60, 4.71, 4.71.2a ... (instalacijska varianta).
- Preizkusil sem tudi starejse in najnovejse CDRWIN-e!
- Ce instaliram Nero 5.5.10.7, mi normalno deluje.
- Prebrskal, prebral, preizkusil sem na tono nasvetov iz eng. forumov na internetu, ravno tako sem precesal Slo-Tech, Joker... ->iskanje.
? Ima kdo Lite-On 48/24/48 ali Lite-On XX/XX/XX, pa mu je uspelo snemat s CDRWIN-om? Ima kdo izkusnje s tem (ASPI, CDRWIN...)!?
Prosim za pomoč!
Hvala...
LP,
DeLuX
Mam resno tezavo.
S problemom se ubadam ze 5 ur!
Problem:
V CDRWIN-u 3.8G mi javi napako sele takrat, ko pridem v program, natancneje ob kliku na ikono za peko CDja.
Opis napake:
No CDROM recording device was found on the SCSI or IDE bus !
Konfiguracija:
Lite-On 48/24/48 (ravnokar kupljen), AMD@2000+, 512DDR, Epox 8K3A+, 80GB WD8MB, WinXP PRO (frisno nalozeni).
* Kaj naj se naredim, da bo napaka odpravljena!?
Drugo:
- instaliral sem samo CDRWIN, nobenega Nero programa, Roxio, CloneCD itd.
- V CDRWIN-u lahko bere CDje. Extractam lahko v cue, bin, zapect pa ne morm, ker mi vedno javi zgoraj omenjeni error.
- Prej sem imel NEC 24/10/40 pekac, a sem se ravnotako z njim zajebaval na zacetku, vendar sem problem resil s tem, da sem kopiral najnovejsi wnaspi32.dll v \System32.
- Tu (pri Lite-On pekacu) ni tako.
Poizkusil sem:
- kopirat razlicne wnaspi32.dll fajle DLjane z DC++, koprial sem tudi aspi32.sys, v glavnem vse kar je mozno s to 'Copy varianto'.
- Zgoustam (Ghost BackUp). Spet sem na 'nuli'. Flasham najnovejsi Firmware za Lite-On. Instaliram VSE verzije ASPI drajverjev 4.60, 4.71, 4.71.2a ... (instalacijska varianta).
- Preizkusil sem tudi starejse in najnovejse CDRWIN-e!
- Ce instaliram Nero 5.5.10.7, mi normalno deluje.
- Prebrskal, prebral, preizkusil sem na tono nasvetov iz eng. forumov na internetu, ravno tako sem precesal Slo-Tech, Joker... ->iskanje.
? Ima kdo Lite-On 48/24/48 ali Lite-On XX/XX/XX, pa mu je uspelo snemat s CDRWIN-om? Ima kdo izkusnje s tem (ASPI, CDRWIN...)!?
Prosim za pomoč!
Hvala...
LP,
DeLuX
- spremenil: DeLuX ()
DeLuX ::
Hehe. Fak. Zmer je tko. K pisem na forume za pomoc,
vedno problem odkrijem sam in to par minut po napisanem topicu :) DLjat je treba NAJ 3.9c - 8.feb.
Vseeno hvala za... branje. :)
LP,
DeLuX
vedno problem odkrijem sam in to par minut po napisanem topicu :) DLjat je treba NAJ 3.9c - 8.feb.
Vseeno hvala za... branje. :)
LP,
DeLuX
metro ::
Jst mam isti problem, kaj si naredu??, da stvar dela-
Kar se tiču tiče najlepš poje veverca. Najlepša roža je bor!
PaJo ::
Tako kod ti je napisal. Potegni dol ta zadnjo verzijo CDRWin-a pa mora delat
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
AngelOfDeath ::
ne ravno verzijo pač pa samo dodatne cdrekorderje (za vsak rekorder ima winoncd svoj fajl ki ga je treba dol potegnit in inštalirat :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri CD-RW Pekač?Oddelek: Kaj kupiti | 1450 (1325) | mrFREUD |
» | CDRWin noče pečt 80 min CD-jev :(Oddelek: Programska oprema | 1061 (922) | AtaStrumf |
» | Lite-On 48/12/48 !?Oddelek: Kaj kupiti | 1051 (915) | sash |
» | TEAC CD-W548E & NERO 5.5.9.x problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1242 (1039) | vihar |
» | AudioCatalyst.Oddelek: Programska oprema | 1881 (1594) | iration |