» »

Odštevanje do padca

Odštevanje do padca

Temo vidijo: vsi
««
45 / 63
»»

Ikspe ::

T-h-o-r je izjavil:

ne vidiš boljšega za vodenje vlade, kot lopova, lažnjivca, nasilneža in kot vse kaže v zadnjem mesecu, shizofrenika?


Vidim samo njegovo poštenost in sposobnost. Da je nasilnež in lažnjivec jaz ne opazim. Da je lopov mu pa tudi ni dokazal nihče drug kot samo *obudila sume za korupcijo* protikorupcijska komisija ki jo je nastavila prejšnja vlada ki se je janšo že večkrat poskušala z nizkimi usdarci.

eric_cartman ::

@Ikspe

A Janša pa ne poskuša z nizkimi udarci??

Daj lepo te prosim..S takimi izjavami pojdi še ti z obema skupaj jajotom in zokijem sedet v Dob. Očitno nisi nič boljši od njiju...

Ravno zaradi takih izmečkov, ki se jih zadnje čase že prav bojim (ker jih je veliko) bi jaz bežal iz Slovenije..

Gregor P ::

Meni je dejansko od vsega ostalo v glavi tisti del govora o "jokanju" ... če bi bil v tej stranki, bi se takrat zagotovo izpisal, ampak tako pa nisem, naj jokajo dalje:D:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

T-h-o-r ::

Minil je dan, v katerem smo lahko spremljali tiskovno konferenco premierja Janše. Ob tem smo ponovno lahko slišali kup dvojnih meril, s katerimi je skušal upravičiti svoje oklepanje oblasti.
Kot nam je znano, odpade možnost premierjevega odstopa, saj je dal jasno vedeti, da s svojega položaja ne bo odstopil. Tudi podporniki Janše to argumentirajo s tem, da je ta trenutek prioriteta stabilna vlada, da bi ponovne volitve prekinile delovanje vlade in sprejemanje reform vsaj za pol leta...
Torej Janšev odstop ni mogoč, ponuja pa nam dve možnosti.

http://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-im...

Kot sam pravi sta ti možnosti:
Prva je sprememba volilnega sistema. Nazadnje, ko so ga spreminjali, so za to potrebovali tri dni, pravi. "Nato pa se izpeljejo volitve, po katerih lahko državljani pričakujejo bolj stabilno vlado," je prepričan. Če bi se dosegel dogovor o spremembi političnega sistema, se bo mogoče dogovoriti za prehodno obdobje "in gremo potem na volitve po novem sistemu".
Druga možnost pa je konstruktivna nezaupnica. "Od odločitve za konstruktivno nezaupnico do nove vlade potrebujemo dva tedna, to je alternativa štirimesečnih agoniji," opominja Janša in dodaja: "Tisti, ki so odšli iz koalicije, so po mojem mnenju dolžni storiti." "Tisti, ki so najbolj priljubljeni, naj prevzamejo odgovornost in naj prevzamejo nase breme izvršilne oblasti," je še nadaljeval premier.

Dodal pa je še:
"Zaupnica je možnost, ki jo ustava polaga v roke predsedniku vlade, in ne neki stranki, ki ima sedem poslancev," je opozoril in dodal, da zaupnica "ne pride v poštev".
V bistvu je malce tragikomično, ko pravi da obstajata dve možnosti, ampak druga ne pride v poštev. Torej edina možnost, ki jo dopušča, je ta, da se spremeni volilni sistem in se gre na predčasne volitve.
Ob tem pa se spomnimo izjav ki jih je sam zapisal, v času ko se je oklepal oblasti Borut Pahor. Primerjali s komunisti, ki so se v času osamosvajanja oklepali oblasti.

http://www.sds.si/news/9830

A strah pred volitvami ne hodi prvič po zemlji Slovenski. Obstaja nekaj bistvenih vzporednic med časom 1988-1990 in današnjimi razmerami. Med demonstracijami pogumnih množic v času Slovenske pomladi leta 1988 je visok komunistični funkcionar, ki danes rad pridiga drugim o demokraciji, v svoji analizi razmer za takratni politični vrh zapisal, da je situacija kritična, a da je treba za vsako ceno vzdržati vsaj še kako leto na oblasti.

Svojim potrebam so takrat, ko so pridobivali čas, prilagodili celo volilni sistem.
Ko to preberemo, bi se prav lahko poistovetili z napisanim. Saj imamo demonstracije, ljudje zahtevajo drugo oblast; oblast pravi, da je situacija kritična, in da je treba vsaj še malo zdržati, hkrati pa ponuja eno samo možnost: spremembo volilnega sistema. Kako ironično, da se je Janša znašel točno v isti situaciji, ki jo je nedavno kritiziral, in da deluje na enak način, kot ljudje, proti katerim se večno bori.

Je pa smešno: ko je bil on na strani demonstrantov in se je boril proti oblasti, so bile to demonstracije pogumnih množic, danes pa so to demonstracije zombijev.


Ja res je vse relativno, odvisno na kateri strani stojiš.


Sicer pa sem več o dvojni morali glede odstopa pisal tudi že v tem prispevku:

http://lazisds.blog.siol.net/2012/09/24...

Zadeva je še vedno aktualna oz. vedno bolj. S samo 16% podporo je vlada dosegla nov rekord nizke podpore. To, da 80% anketirancev meni, da bi Janša moral odstopit, pa je samo še dodaten pokazatelj SDS-ove dvojne morale, ki se jim tokrat oklepanje oblasti ne zdi nelegitimno in nedemokratično, tako kot so to ocenjevali pri Pahorju.

http://www.rtvslo.si/slovenija/politbar...

Vendar pa pri SDSu ubirajo drugačno taktiko kako se spopasti s pozivi k odstopu, ki jih dajejo demonstranti, opozicija ter tri vladne stranke. Če je metoda oklepanja oblasti praktično identična tisti, ki jo je Janša opisal pri komunistih med '88 in '90im letom, je tudi ta metoda zelo podobna.
V času razpadanja Jugoslavije, ko so postajale težnje po osamosvajanju in menjavi oblasti vse močnejše, so Srbi prirejali "mitinge resnice", kjer so poskušali prikazat ustvariti vtis, da za njihovo idejo stoji večina prebivalstva Jugoslavije.


In prav podoben pristop ima SDS. Na svojih spletni straneh so objavili na stotine podpornih pisem, prireja se razna srečanja na temo "kdo nam je ukradel državo", pri vsem tem pa se pazi, da so objavljena pisma samo takšna, ki izrekajo podporo, da so na srečanjih prisotni samo podporniki, tiste ki se ne strinjajo, pa se izloči.


http://tvslo.si/predvajaj/zbor-za-repub...
http://www.sds.si/news/11773


Vendar pa kljub cenzuri in selekcioniranemu ustvarjanju mnenja, nekaterim uspe na domiseln način prikazat, da slika le ni tako črno-bela.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Ikspe ::

eric_cartman je izjavil:

@
Ravno zaradi takih izmečkov, ki se jih zadnje čase že prav bojim (ker jih je veliko) bi jaz bežal iz Slovenije..


Na tvojo žalost je takih *izmečkov* po Sloveniji precej in mislim da boš lahko vesel da bodo na volitvah rešili Slovenijo pred tako mislečimi kot si ti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ikspe ()

Daedalus ::

glede na to kakšno politično sovraštvo, histerijo, nestrpnost in verbalno ter fizično agresijo že dva meseca zganjate po celi Sloveniji, ste jo včeraj še dobro odnesli. Pač ste naleteli na nekoga, ki ni ovca, se ne pusti provocirat in vam ne bo še drugo lice nastavljal. Škoda, da se ni naenkrat vseh 500 udeležencev včerajšnje tribune dvignilo in vas levičarske skrajneže pometalo v Dravo, da boste drugič desetkrat premislili, ko boste nasledjič prišli provocirat, žalit in kratit ustavno zajamčeno pravico do svobode govora in političnega združevanje ljudem, ki vam nič nočejo in so se samo mirno zbrali, da razpravljajo v neki dvorani...


Tolko o tem, kdo si želi krvavih obračunov. Pazi, česa si želiš, Nissan...

moj rod je že več kot 1000 let na svoji zemlji in se bom proti vam nasilnim JugoSlovencem vedno branil, če bo treba... za tebe fužinar pa ne vem, če si na svoji zemlji


Očitno ste od porok s sestričnami pristali na porokah s sestrami. Degeneracija uma je v tem primeru očitna.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

PaX_MaN ::

CoolBits je izjavil:

SDS še kar ne neha. Sem si mislil, da itak nižje nemorejo past ;((

http://www.rtvslo.si/slovenija/poslansk...

Pravnik Rajko Pirnat je za Svet na Kanalu A poudaril, da komisija niti nima pristojnosti za nadzor nad premoženjem predsednika KPK-ja.

Nojano:
21. člen

(pristojnosti državnega zbora pri nadzoru)

Državni zbor s smiselno uporabo določb tega zakona nadzira premoženjsko stanje, sprejemanje daril, nasprotje interesov ter nezdružljivost funkcije s pridobitno dejavnostjo predsednika komisije za preprečevanje korupcije in obeh namestnikov predsednika komisije.

Če je MVK loh preverjal po zakonu pred tremi leti - še zmer niso apdejtal taprave letnice zakona, hočem odstop Ramšakove! -, pol mislim da tudi zdej lahko preverjajo.

eric_cartman ::

Na tvojo žalost je takih *izmečkov* po Sloveniji precej in mislim da boš lahko vesel da bodo na volitvah rešili Slovenijo pred tako mislečimi kot si ti.



@Ikspe
Kaj pa si s tem želel povedati??

Jaz mislim, da bi morala biti politika poštena.. Politiki, ki pa imajo opravka s politiko, pa bi morali biti za zgled državljanom.. To pa trenutno niso!

Ne vem zakaj bi se normalen človek želel znebiti ljudi, ki mislijo podobno kot jaz, ker želim samo poštenost, pravičnost in red v državi.. Želim, da bi imeli plače bolj podobne EU standardom glede na to da smo članica EU. Skratka ne vem zakaj bi se želel kdo znebiti takih ljudi. (razen seveda Jajo, ki ne prenese da bi vladal kdo drug razen on).

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Pustite mi moje korito, za vas me ne zanima: Janković: V zgodbah PS me ni in zato se bolje počutim
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

T-h-o-r ::

Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vanich ::

SDS-ovski hakerji so se voreng potrudili in si našopali ničveč in nič manj kot 226494 všečkov na komentar članka v Dnevniku!!! Rekord!!!;((:))

Daedalus ::

SDS-ovi "hekerji" pograbijo vsako priložnost za spamanje, če le lahko. Običajno pa niso lih hudo brihtni, pa se po IP naslovih vidi, od kod prihajajo glasovi v dobro Jajota Velikega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

NissanGTR ::

http://www.pozareport.si/?Id=politika&V...

Nič novega v JugoSloveniji. V Murglah pred volitvami ustanovljajo že četrtič spet "novo" instant ZaresLDSpozizivno stranko, da bodo leve ovce spet imele razlog, da se en dan dobro počutijo, ko bodo volile "nove" obraze... Ustanavljanje take stranke je očitno celo Lukšič potrdil...

PreViranta so že očitno odvrgli kot smet, kmalu bo tako kot Karba, nezaposljiv in kontaminiran.

Žrtvev levice je pa tudi deloma Lukšič, ki bi v tem trenutku gladko zmagal na volitvah, a mu to strici, kot sem že napovedoval, ne bodo pustili. Sicer pa je Lukšič za tako situacijo deloma sam kriv, če nima jajc, da bi se Kučanu uprl in samostojno vodil politiko. Strici bodo zavlačevali vsaj še nekaj mesecev, Janšo bodo sicer fanatično napadali, zakaj takoj ne odstopi, a v resnici si njegovega takojšnjega odstopa in takojšnjih predčasnih violitev ne želijo, saj rabijo vsaj tri mesece za resno postavitev te "nove" leve stranke, ki bo na volitvah spet nafarbala Slovence. Zanimiva bo pa vnovična selitev kandidatov za poslanske sedeže iz PS v to "novo" stranko, ko bosta ninamedija in toševa anketa tej "novi" stranki namerili mnogo večjo podporo kot PS.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Če ti je tako hudo, se pa odseli, skupaj z ostalimi klerofašističnimi bedaki.

Tisti članek je pa resno zblojen. Če prav razumem, Janez Janša s svojimi trmarjenjem na oblasti neposredno drži štango Palčku Murgeljskemu pri tem manevriranju. Pa te to nič ne moti? Ali pa ne, o moj Bog... da ni Janša del te velike levičarske zarote?

Res bi rad vedal, na čem so t.i. novinarji, ki pišejo za Reporter. In na čem so bralci, ki to sranje goltajo na tone.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

NissanGTR ::

Če ti je tako hudo, se pa odseli, skupaj z ostalimi klerofašističnimi bedaki.
moj rod že tisoč let tukaj živi, v meni se pretaka gorenjska, dolenjska in prekmurska kri. Selil se zaenkrat še ne bom, ampak nikoli ne reci nikoli. Bolje živeti med klerofašisti v Torontu, kot pa v državi, kjer vlada kulturna revolucija, kjer so desničarjem brutalno kršene človekove pravice in so državljani drugega reda.

Res bi rad vedal, na čem so t.i. novinarji, ki pišejo za Reporter. In na čem so bralci, ki to sranje goltajo na tone.

kje pa si ti reporter dobil? a si malo zmeden ali nepismen? To je požareport, povzetek in analiza situacije po včerajšnjem intervjuju z Igrorjem Lukšičem na TV3.

Zgodovina sprememb…

bdoxx ::

NissanGTR je izjavil:

http://www.pozareport.si/?Id=politika&V...

Nič novega v JugoSloveniji. V Murglah pred volitvami ustanovljajo že četrtič spet "novo" instant ZaresLDSpozizivno stranko, da bodo leve ovce spet imele razlog, da se en dan dobro počutijo, ko bodo volile "nove" obraze... Ustanavljanje take stranke je očitno celo Lukšič potrdil...

PreViranta so že očitno odvrgli kot smet, kmalu bo tako kot Karba, nezaposljiv in kontaminiran.

Žrtvev levice je pa tudi deloma Lukšič, ki bi v tem trenutku gladko zmagal na volitvah, a mu to strici, kot sem že napovedoval, ne bodo pustili. Sicer pa je Lukšič za tako situacijo deloma sam kriv, če nima jajc, da bi se Kučanu uprl in samostojno vodil politiko. Strici bodo zavlačevali vsaj še nekaj mesecev, Janšo bodo sicer fanatično napadali, zakaj takoj ne odstopi, a v resnici si njegovega takojšnjega odstopa in takojšnjih predčasnih violitev ne želijo, saj rabijo vsaj tri mesece za resno postavitev te "nove" leve stranke, ki bo na volitvah spet nafarbala Slovence. Zanimiva bo pa vnovična selitev kandidatov za poslanske sedeže iz PS v to "novo" stranko, ko bosta ninamedija in toševa anketa tej "novi" stranki namerili mnogo večjo podporo kot PS.


ti si bolan

Daedalus ::

moj rod že tisoč let tukaj živi, v meni se pretaka gorenjska, dolenjska in prekmurska kri.


Whatever roxx yer boat. Vsekakor pa tak inbreeding ni najbolj zdrav.

Selil se zaenkrat še ne bom, ampak nikoli ne reci nikoli. Bolje živeti med klerofašisti v Torontu, kot pa v državi, kjer vlada kulturna revolucija, kjer so desničarjem brutalno kršene človekove pravice in so državljani drugega reda.


Ja, ubogi reveži, ko vas Rdeče brigade lovijo za zabavo naokoli. Nesposobni Jajo pa vas očitno ne more al pa noče zaščitit, buhuhu. Daj, vzemi pomirjevala, pa malo globoko dihaj. Pa boš dojel, da ti nihče ne grozi. Če pa tule naokoli skoz limaš neke žaljivke, jih boš pa fasal nazaj. Sam ne pol licemerit, ko Jajo. Ko drugim grablje v travo skriva, pol pa se dere, ko sam stopi na njih. Malo manj zaverovanosti v svoj bullshit, malo distance, pa samokritičnosti uporabit. Pa boš mogoče celo dojel, kaj ti hočem dopovedat.

kje pa si ti reporter dobil? a si melo zmeden ali nepismen? To je požareport, povzetek in analiza situacije po včerajšnjem intervjuju z Igrorjem Lukšičem na TV3.


Zatipk na moji strani. Se popravljam:

Res bi rad vedal, na čem so t.i. novinarji, ki pišejo za požareport. In na čem so bralci, ki to sranje goltajo na tone.

Hepi now?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Matako ::

Požarja je treba brati malo podobno kot Mikijeve bloge - če znaš pogledati skozi ikonografijo, se da marsikaj koristnega izpeljati. Novica o novi stranki tudi ni nekaj tako neverjetnega.. hej saj se je ves čas dogajalo, zakaj bi nehali zdaj?

Plus je, da ima svoj TV šov kamor kdaj zvabi koga še kolikor toliko znanega, čeprav je IMO najbolj obupen voditelj po Auerju. Še govoriti ne zna, kar je za TV voditelja.. rahlo nerodno.

No, je pa saj Lukšiča dobil, nekaj je le.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

T-h-o-r ::

aja nisssan_gtr, kar se tiče tvojega roda
u

if your father's a dumb cunt and your mother's a dumb cunt, well guess what: you're a dumb fucking cunt
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

Wox ::

Ako bi Janša odstupio sada, bio bi Ivan Veliki. Umesto toga bit će Ivan Dugačak.
Commodore 64

Matako ::

Ha, še ena odlična karikatura Financ. Jajo in gre-gorji. :))

/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

IgorGrozni ::

Ker so se očitno JJ in njegovi odločili za ˝Dolgi odhod˝ (po Mao-vem Dolgem pohodu) s tem, da si postavljajo skladišča in zaloge za vrnitev (kadrovanje, vztrajanje na polnih pooblastilih vlade, ki očitno cikajo na prodaje podjetij, hvaljenju lastne napačne, slabe in neučinkovite gospodarske politike, ki je namenjeno izpeljavi slabih zakonov o holdingu in banki, kjer bodo tudi zaslužili) moram popraviti mojo popotnico tej vladi.

...
Pojdite z milim bogom. Ne vračajte se. Ne glejte nazaj.

Še prej pa vsi izpraznite žepe !

Igor

Glede na očitno in končno odkrito prepletenost SDS in RKC, ko zapitek 800 miljonske cerkvene veselice RKC in JJ s slabo banko prelagajo na državljane, hkrati pa so še dovolj arogantni in nesramni, da delijo nasvete o ekonomiji in morali, se spomnim zborovanja na začetku 90-ih pred skupščino(CD) ( ne vem ali je bila podpora kosovskim rudarjem ali osamosvojitev ?), kjer je nastopajoči Jani Kovačič vprašal :
˝Ali veste zakaj pada sneg ?
Zato, da zveri puščajo sledove....˝

˝Ha,haaa...Jeeeeaaa...˝

iz množice.

Prav tako vprašanje bi lahko Jani zastavil danes. Zakaj je padel sneg ? Zato, da smo končno ugledali sledi katoliškega križa v snegu.

NissanGTR ::

No, je pa saj Lukšiča dobil, nekaj je le.


Lucky Luke je bil že drugič v pol leta gost pri Požarju, očitno se štekata. Tudi med Mašo Kociper in Bojanom sem opazil kemijo, ko je bila pri njemu gostja...

Mr.B ::

IgorGrozni , n tič. Država mora na leto pobrati 4 miljarde € več davka kot ga sedaj. Tega ni dosegal vsaj Slovenija do danes niti pribljižno nikoli. Če te zanima si preračunaj koliko %%% bi moral narasti BDP da država lahko dodatno pobere 4 miljarde€...
In kakorkoli računaš, in kakršne koli ukrep delaš, te bodo po domače POFUKALI te 4 miljard€ letno.
PA če imaš 5 minut časa, si lahko uporabiš tabelarično metodo NBA-jevcev, pa razmisli. Leta 2012 je JJ vlada oklestila verjetno po domen: p podatkih slabo miljardo. PRedstavljal si , da boš moral oklestiti 3 miljarde, preden te po Fukajo obresti, ki bodo letos stale = ?? miljard, in to odštej od tistega kar si si sposodil.

Tako da kot noj lahko držiš glavo v zemljo, lastno srenje te bo pa pokopalo. Pa če misliš da boš v lastnem sranju potopil samo sebe, zagotovo tudi naslednje generacije, ker v sloveniji, kot kaže še dolgo ne bo rasti, ki bi pokrila vsaj obresti kreditov, kaj šele odplačevanje glavnice. in IgorGrozni 4 miljarde€, je zanimivo koliko % BDP-ja, pa seštej do kdaj boš prišel na magičnih 100+ kusor %, ko so vse države prosile za pomoč.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dstr17_ ::

Država mora na leto pobrati 4 miljarde € več davka kot ga sedaj.
Narobe gledaš: če se zmanjša število brezposelnih in če se poveča BDP tale številka 4 milijarde hitro pade na 1 milijardo ali še manj. Kakšne 3-4 leta gospodarske rasti in si že na pozitivni ničli. Ampak brez gospodarske rasti in s sekanjem vsepočez se pa to nikoli ne bo zgodilo.

Mr.B ::

domen_ ROLF, boš povedal kako. PRedlagam da jih zaposliš v JS, tam itak pravijo da so glavni generatorji BDP-ja.
KOKO je bistveni problem. Zagotovo z UDT-jem, taga pa kot kaže JS, ki bi moral delati v dobro države nebo sprejel.:))
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dstr17_ ::

domen_ ROLF, boš povedal kako.
Rešitev je več, ena je recimo:
- zagon lesne industrije
- domovi za starejše
- okolju prijazni viri energije
Treba je urediti še nesmiselne predpise, ki dušijo celotno državo. Potem treba je vzpostaviti delovanje pravne države (to dvoje je v bistvu najtežje). Jaz osebno bi sprejel zakon o delavskih kooperativah in dal nekatera državna podjetja delavcem. Realna možnost za zagon gospodarstva pa je tudi zagon velikih investicijskih projektov.
Skratka, cel kup stvari je za postoriti (strokovno kadrovanje ipd pa se razume samo po sebi).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dstr17_ ()

IgorGrozni ::

Za vsak evro, ki ga privarčuješ v državni blagajni, upade BDP za 1,5 Eura. (IMF, Mladina, Dr, Kovač, zadnja izdaja).

Domačijska kalkulacija domače denarnice, ki jo uporabljaš ti, kot argument v debati, ki jo uporabljajo tudi ekonomisti sedanje vlade in ki ima empirično le negativne učinke na ekonomijo celotne države je povsem neprimerna tako za debato, kot uporabo.
Enostavne kmečke parole in izračuni, kot jih uporabljaš, so mogoče dobri za PR stranke SDS, nimajo pa nikakršne zveze z makroekonomiko držav, pa tudi z razvitim kapitalizmom ne.

Kot bi poizkušal napolniti morje s kapljicami tvojega znoja.
Lužo mogoče že, kaj več pa ne.

Igor

Mr.B ::

IgorGrozni , dokaz ti je IMF , čista relacija pa tiskarna denarja $, dokler ne boste sprejeli proračun, ne boste v konkresu dobili plače , ha ha ha...

IN PS IgorGrozni, UDT javnemu uslužbencu nima NIKAKRŠNIH VPLIVOV NA BDP.KER NISI ZAMNJŠEVAL NIKAKRŠNIH INVESTICIJ. A VERY BIGG DIFFERENCE.
No ampak IgorGrozni, čestitam, še en polen gobec, ko je potrebno povedati kaj narediti, da boš pobral 4 miljarde€ več davka, pa flskule. KAr daj, kar daj, v vsakem primeru te bo teh 4 miljarde ki je koliko % bdp-ja pofukalo, tako in drugače. No na srečo boš lahko rekel sem bil zaveden s strani IMF-ja, ki je rekel kar zapravljate, vam bo bdp rastel, samo da pokriješ BDP s pobranim davkom, ti mora Slovenija postati ej FENOMEN, ker za pobiranje 4 miljar dodatnega denarja, moraš proizvesti krepko več, kot si msiliš...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> No na srečo boš lahko rekel sem bil zaveden s strani IMF-ja,

Pa sej nisi resen, pod temi kvazi "reformami" ti gre vse narobe, ti bi pa nam rad povedal, da naj samo potrpimo da država parkrat bankrotira, potem bo pa bolje (razen za vse tiste, ki bodo pač živeli globoko pod pragom revščine, ko jih jebe) ?

Cervantes ::

Wox je izjavil:

Ako bi Janša odstupio sada, bio bi Ivan Veliki. Umesto toga bit će Ivan Dugačak.

Plagiator!!!

Mr.B ::

jype , joke je v tem, da so vsi polnih ust, kako bo med in mleko, potem pa ko povprašam kako, pa je vse tiho, razen moramo malo to amlo uno malo tretje... Ej jype, meni je čsuito jasno da ne gre nikamor če bo edino šparanje, toda v 22 letih verjetno Slovenija ni imela iz enega v drugo leto rasti 4 miljarde€, kaj šele da bi imela rast s katero bi to lahko pokrila s pobranimi davki... 4miljarde€, je pa danes več kot 10% BDP-ja. ČE damo tako čez palec, bi morali imeti letne rasti najmanj 20% da pokrijemo tekoče stroške...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Napisal sem kaj točno je treba nardit, sam ti nisi prebral.

Ko se bo to nardil, bo 4 miljarde drobiž, ki ti ga bo v kapco s šiltom vrgu vsak tret na čopovi.

Mr.B ::

jype, aja na klasično provokacijo, ubogih revežev na Čopovi.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

A si že prebral, pa ne znaš komentirat, al nisi še prebral?

Buggy ::

mrb, kolk si pa ti ze dosadan z eno in istim nabijanjem! Nic kolikokrat ti je bilo ze razlozeno, kaj je na stvari...daj vsaj toliko bodi korekten, da preberes stvari za nazaj, ce si ravno ne zmores vsega zapomniti ;)

oldguy ::

IgorGrozni je izjavil:

Za vsak evro, ki ga privarčuješ v državni blagajni, upade BDP za 1,5 Eura. (IMF, Mladina, Dr, Kovač, zadnja izdaja).


Po župci priplavana cifra, dejmo vsaj malo resnosti, če se že greš neko ekonomijo.

Dejstva pa so naslednja:
- Ne varčujemo - zgolj malce manj zapravljamo.
- Zadolževanje ni zastonj. Zadolževanje za pokrivanje strukturnih stroškov še manj. Doprinos od obeh mora na dolgi rok odplačati najeti puf.
- Vkolikor je sicer zmanjšanje zadolževanja v kriznih časih sporno, dolgoročna strukturna vzdržnost proračuna nikakor ni. Smo se družno s celo EU zavezali k temu in tudi zdajšnje krize ne bi bilo/bi bila že petkrat mimo, če bi se teh kriterijev vsi držali.

Tako da resnica ni tipa "dejmo zmetat 10 miljard pa bo že" kot bi jo eni tule slikali - resnica je, da v tej krizi plačujemo tudi prenapihnjen JS (pa seveda še marsikaj drugega). In sedajle se zavzemat za najem nove krede, ki bo šla za plače JS-ja in tako menda preprečila padec BDP-ja, je, oprostite mi, utter bullshit. Pravljica za lahko noč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Mr.B ::

da naj samo potrpimo da država parkrat bankrotira,
Glede na stanje, bo tako in tako. Lahko pa še kakšno delovno skupino. ali pa privesek ministrstva za ugotavljanje kaj je s krizo v Sloveniji narobe, in kaj narediti. Po možnosti zgenerirati tono papirja, da bo lesna industrija iz krize...

PS : je pa res, da s klobukom na čopovi, lahko pripomoreš k rešitvi, samo boš napačno razumel, ča se malo bolj razpišem, da ni nikoli bil problem, je pa rešitev...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Cervantes ::

Več o našem nekorumpiranem PM in žlahti tukaj

dstr17_ ::

oldguy je izjavil:

resnica je, da v tej krizi plačujemo tudi prenapihnjen JS
To ne drži: slovenski JS v primerjavi z razvitimi EU državami ni nič prenapihnjen, v primerjavi z najbolj razvitimi državami (Finska, Norveška, Danska, Švedska) pa je celo majhen.
pa seveda še marsikaj drugega
Če že kaj potem plačujemo prenapihnjen gradbeni lobi in njihove pufe, pa pufe, ki so jih v bankah dajali na lepe oči. Recimo 800 milijonov dolgov mariborske nadškofije, in podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dstr17_ ()

jype ::

Mr.B> PS : je pa res, da s klobukom na čopovi, lahko pripomoreš k rešitvi, samo boš napačno razumel, ča se malo bolj razpišem, da ni nikoli bil problem, je pa rešitev...

To je bila karikatura. Dolga beseda, vem, a naučiti se boš moral, da je to slo-tech, ne 24ur.

A si že drzneš komentirati moj predlog?

IgorGrozni ::

oldguy:
Dvomiš v številke IMF, pa me zanima zakaj je izračunana, empirična številka IMF, po tvoje to ˝po župci priplavana cifra˝ ?
Se ti zdi sumljiva ? Imaš boljši izračun ? Podatke? Ti ni všeč? So jo podtaknili ˝rdeči˝ ? Črnošolniki ? Židi? Prostozidarji ? Muslimani ? Psoglavci ? Marsovci ? Astralne sile ? Mumintroli ?

Potem dodaš nekaj splošnih resnic in eno prerokbo kako bi se kriza končala, če bi ...
In na koncu si še izmisliš trditve, ki jih nihče ni izrekel, s katerimi potem polemiziraš.

Hm. ?


Mr.B :

Artikuliraj svoje misli tako, da jih bo mogoče sploh prebrati in potem razumeti. Besede izoblikovane v poplavo, s kričanjem, neurejenimi stavki, napačnim črkovanjem, brez urejene stavčne stukture, ipd. so pač bolj podobne bruhanju in ne smiselnemu govoru.

Oprosti, tvoji zapisi porabijo preveč časa, da bi jih razumel, kaj šele, da bi odgovarjal na njih.

Lp. Igor

Invictus ::

dstr17_ je izjavil:

To ne drži: slovenski JS v primerjavi z razvitimi EU državami ni nič prenapihnjen, v primerjavi z najbolj razvitimi državami (Finska, Norveška, Danska, Švedska) pa je celo majhen.

To je sicer res, ampak je pa javni sektor bistveno bolje plačan kot zasebni sektor. V povprečju. To je tisto kar nas tepe ... Pa tudi kako bi lahko rekli o učinkovitosti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

oldguy ::

dstr17_ je izjavil:

oldguy je izjavil:

resnica je, da v tej krizi plačujemo tudi prenapihnjen JS
To ne drži: slovenski JS v primerjavi z razvitimi EU državami ni nič prenapihnjen, v primerjavi z najbolj razvitimi državami (Finska, Norveška, Danska, Švedska) pa je celo majhen.


Hja, težko mi boš tole prodal, glede na to, da podatki OECD jasno kažejo, da je v npr. Nemčiji, Švici in Avstriji število zaposlenih v JS glede na število vseh zaposlenih pod oziroma okoli 10%, pri nas pa je nad 15%, se pravi za polovico večji. Se pa strinjam da je delež v primerjavi s severnimi državami, kot je npr. Rusija, majhen - a mislim da se z njimi nočeš primerjat.

IgorGrozni je izjavil:

oldguy:
Dvomiš v številke IMF, pa me zanima zakaj je izračunana, empirična številka IMF, po tvoje to ˝po župci priplavana cifra˝ ?
Se ti zdi sumljiva ? Imaš boljši izračun ? Podatke? Ti ni všeč? So jo podtaknili ˝rdeči˝ ? Črnošolniki ? Židi? Prostozidarji ? Muslimani ? Psoglavci ? Marsovci ? Astralne sile ? Mumintroli ?

Potem dodaš nekaj splošnih resnic in eno prerokbo kako bi se kriza končala, če bi ...
In na koncu si še izmisliš trditve, ki jih nihče ni izrekel, s katerimi potem polemiziraš.

Hm. ?


No, dejmo, polinkaj tisti evro pa pol, da ti ga sesujem v prah. Obenem na hitro sesuj še argumentacijo za naš podpis maastrichske pogodbe, pa se strinjam s teboj, da je zadolževanje prihodnjih generacij za kritje tekoče porabe the way to go.

Glede tistega, česar menda nisi izrekel, mi boš pa lepo obrazložil, s katerega planeta nam bo po tvojem na glavo padel denar za nadalnje trošenje po tvojem status quo receptu.

New-age šrot trollanje pa lepo pusti pri miru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Pithlit ::

Invictus je izjavil:

Pa tudi kako bi lahko rekli o učinkovitosti ...

Kar dajte... saj ni treba da v dveh temah. Tale ping-pong poteka v temi o stavki.
Life is as complicated as we make it...

oldguy ::

Pithlit je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pa tudi kako bi lahko rekli o učinkovitosti ...

Kar dajte... saj ni treba da v dveh temah. Tale ping-pong poteka v temi o stavki.


To je tudi res...tule smo kar precej offtopic s temle, zato se bom nadalnjih komentarjev na to temo poskusil vzdržat. Tnx, Pithlit...

dstr17_ ::

oldguy je izjavil:

dstr17_ je izjavil:

oldguy je izjavil:

resnica je, da v tej krizi plačujemo tudi prenapihnjen JS
To ne drži: slovenski JS v primerjavi z razvitimi EU državami ni nič prenapihnjen, v primerjavi z najbolj razvitimi državami (Finska, Norveška, Danska, Švedska) pa je celo majhen.

Hja, težko mi boš tole prodal, glede na to, da podatki OECD jasno kažejo, da je v npr. Nemčiji, Švici in Avstriji število zaposlenih v JS glede na število vseh zaposlenih pod oziroma okoli 10%, pri nas pa je nad 15%, se pravi za polovico večji. Se pa strinjam da je delež v primerjavi s severnimi državami, kot je npr. Rusija, majhen - a mislim da se z njimi nočeš primerjat.
Nisem rekel Rusija, rekel sem Norveška, Švedska, Danska, Finska. Kje si pa ti gledal podatke pa ne vem, OECD pravi takole:
 Employment in General Government as a Percentage of the Labour Force (2000 and 2008)

Employment in General Government as a Percentage of the Labour Force (2000 and 2008)


Slovenija je s svojimi 15% povsem v povprečju.

T-h-o-r ::

dragi fašisti, kot pravi moj kolega:

Če bo treba, vas bomo spet raztrgali kot zveri. Tega nam ne bo težko ponoviti.


Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

CoolBits ::

Slovenija je s svojimi 15% povsem v povprečju.


Jp 5 let nazaj...

dstr17_ ::

CoolBits je izjavil:

Slovenija je s svojimi 15% povsem v povprečju.

Jp 5 let nazaj...
Če imaš novejše podatke kar na dan z njimi.
««
45 / 63
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588165642 (137664) Ziga Dolhar
»

SDS ustvarja lažne profile (RTVslo), ki poveličujejo njihovo, ter blatijo druge stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9914584 (10396) Buggy

Več podobnih tem