Forum » Pomoč in nasveti » 2 ruterja in wifi vprašanje
2 ruterja in wifi vprašanje
shadeX ::
Ok zanima me naslednja stvar. Tukaj sprašujem ker o tem ne vem veliko in mogoče bo neumnost kar bom vprašal. Ker imam v hiši ruter in modem prav v zgornjem nadstropju mi v spodnjem nadstropju zelo slabo lovi (logično, ker so trije debeli zidi vmes ) in tudi na terasi mi slabo lovi oz. mi sploh ne. Kar bi rad naredil je to da bi kupil še en ruter in ga postavil recimo v sredino hiše ( med spodnje in zgornje nadstropje ). Ta novi ruter bi lovil signal od zgornjega ruterja in oddajal nov full strenght signal.
Malo sem že brskal po internetu. Najdel sem tole:
Če prav razumem v navodilih piše:
1. Grem v nastavitve novega ruterja in poskrbim da ima isti SSID ter geslo.
2. Novemu ruterju dodam isti MAC naslov kot ga ima glavni ruter
3. Nov ruter postavim na željeno točko ( nekje na pol poti do računalnika )
Sam tretja točka mi negre v račun. Se pravi ko poskrbim za prvo in drugo točko, lahko ruter postavim kamorkoli ( brez fizične povezave med ruterjema ) in tako bo novi ruter, sam lovil glavni ruter in oddajal močnejši signal? A je to tako mišljeno? Je to sploh mogoče?
Malo sem že brskal po internetu. Najdel sem tole:
To set up your wireless repeater, follow these steps:
First, access the device’s system menu (as described in the manual).
Ensure that the repeater and the router use the same SSID (your wireless network’s name and password).
Give your repeater the same MAC address as the router.
To find out your router’s MAC address, open the command prompt in Windows and type “ipconfig /all.” The MAC address will be listed next to the heading Physical Address.
Finally, place the repeater halfway between your router and your computer, and check to see if it’s receiving a WLAN signal.
Če prav razumem v navodilih piše:
1. Grem v nastavitve novega ruterja in poskrbim da ima isti SSID ter geslo.
2. Novemu ruterju dodam isti MAC naslov kot ga ima glavni ruter
3. Nov ruter postavim na željeno točko ( nekje na pol poti do računalnika )
Sam tretja točka mi negre v račun. Se pravi ko poskrbim za prvo in drugo točko, lahko ruter postavim kamorkoli ( brez fizične povezave med ruterjema ) in tako bo novi ruter, sam lovil glavni ruter in oddajal močnejši signal? A je to tako mišljeno? Je to sploh mogoče?
papak ::
Zakaj to ne bi bilo mogoče ... deloval bo kot posredna dostopna točka. Hitrost bo manjša, saj bo vzdrževal zvezo s prvim routerjem, pa še potem z odjemalci. Sam signal ne bo čisto nič ojačan, ga boš pa "podaljšal".
shadeX ::
Ja ja že. Sam poudarek je na brez fizične povezave(brez kabla) Se pravi novi ruter priklopim samo v elektriko ( kadar mu nastavim vse potrebno iz 1. in 2. točke ) in magija se bo zgodila?
Offtopic:
Je pa res da sem podobno stvar delal na morju letos poleti. S sabo sem imel wifi anteno ( ki ima zelo ojačan signal ). Lovilo je ogromno wifijev okoli mene, medtem ko moj telefon ni lovil odklenjenih wifijev. S to anteno sem se povezal na odprto wifi omrežje in nato na mojem prenosniku nastavil novo omrežje in ga oddajal z ojačanim signalom. Tako so telefoni lovili wifi tudi po naštem stanovanju in smo lahko govorili preko skypa z domačimi.
Offtopic:
Je pa res da sem podobno stvar delal na morju letos poleti. S sabo sem imel wifi anteno ( ki ima zelo ojačan signal ). Lovilo je ogromno wifijev okoli mene, medtem ko moj telefon ni lovil odklenjenih wifijev. S to anteno sem se povezal na odprto wifi omrežje in nato na mojem prenosniku nastavil novo omrežje in ga oddajal z ojačanim signalom. Tako so telefoni lovili wifi tudi po naštem stanovanju in smo lahko govorili preko skypa z domačimi.
papak ::
Ja saj to je cel point WDS-ja. Pazi še na to, da bosta oba routerja oddajala signal na istem kanalu, da bo isti SSID, isto geslo in tip zaščite.
Tako da, če bo pravilno nastavljeno ne bo potrebna nobena magija, da bo delovalo.
Tako da, če bo pravilno nastavljeno ne bo potrebna nobena magija, da bo delovalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: papak ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako iz ruterja narediti "range extender"?Oddelek: Omrežja in internet | 2980 (2460) | pisco |
» | daljši doseg wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 6716 (5029) | maremare |
» | Kurioza internetaOddelek: Omrežja in internet | 1125 (972) | Auba |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5375 (4056) | Mikec17 |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3395 (3129) | barbara2 |