Forum » Loža » Starši za ustrelit
Starši za ustrelit
Temo vidijo: vsi
jype ::
Vajenc> Ti ne moreš biti strikten starš, ker pustiš otrokom, da delajo kar hočejo.
URLPLS.
Bob Rock> Torej v bistvu vsak dan tvegas, da bo tvoj otrok mogoce odrascal brez oceta.
We all do. Za tiste v avtomobilih je še slabše, saj umik na varno sploh ni mogoč.
Bob Rock> Sebe ocenjujes kot slabega starsa?
Če je treba pitje obscenih količin alkohola izenačiti s kolesarjenjem, da to drži, potem ja, sem slab starš.
URLPLS.
Bob Rock> Torej v bistvu vsak dan tvegas, da bo tvoj otrok mogoce odrascal brez oceta.
We all do. Za tiste v avtomobilih je še slabše, saj umik na varno sploh ni mogoč.
Bob Rock> Sebe ocenjujes kot slabega starsa?
Če je treba pitje obscenih količin alkohola izenačiti s kolesarjenjem, da to drži, potem ja, sem slab starš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Pithlit ::
tudi majhnih otrok ne puščaš samih v plezalni steni.
No ja... jaz moji tamali v steni zaupam skoraj bolj kot sami sebi. Pač pleza bolje... in močnejša je (relativno pač, glede na težo, velikost, starost). Nimam nobenega problema jo pustit solirat določenih smeri.
Je pa res da tega ne priporočam vsakomur.
Life is as complicated as we make it...
tony1 ::
To je popolnoma naravno, otroci plezajo ko opice, če jim pokažeš čisto malo osnov.
Btw., saj je varovana s štrikom, kajne? Kajne?
Vajenc ::
Vajenc> Ti ne moreš biti strikten starš, ker pustiš otrokom, da delajo kar hočejo.
jype> URLPLS.
Rekel si, da prakticiraš permisivno vzgojo, torej lahko le strikno dovoliš vse kar otrok hoče. Če pa mu recimo ne pustiš, da obeša mačke na drevo, pa ne prakticiraš povsem permisivno vzgojo. Res rabiš url?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Hja... "solo" še ne pomeni "free". Tako da, ja.
Rok Woot ::
Varuje se pa sama? Ker če jo ti, potem ni solo.
Koliko je pa stara?
Koliko je pa stara?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
Manu ::
Vajenc> Tega se samo s permisivno vzgojo ne da doseči, na kar kažejo tudi raziskave linkane v tej temi.
Ker pojma nimate, kaj permisivna vzgoja je (in jo vztrajno zamenjujete z odsotnostjo vzgoje), je seveda pričakovano, da ste temeljito zmedeni.
S permisivno vzgojo (to je vzgoja, ki otroku omogoča, da počne kar želi) se da pri zdravem otroku doseči vse, zgolj dražje je.
Pojma nimaš ti. Otroku ne smeš omogočiti, da počne kar želi, ampak mu moraš od majhnega postavljati meje in omejitve, tako kot to dela večina sesalcev pri vzgoji mladičev. Velikokrat se primerja vzgoja psov in otrok. V tem primeru je še kako na mestu.
Strinjam se s tem, da je otroku postavljati meje. Ne more skakat po cesti in metat kamenčke v otroške vozičke.
Ampak ženska v tem videu močno pretirava.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
Ampak ženska v tem videu močno pretirava.
To sem pozabil omeniti, ker je tako očitno. Ta ženska v videu je tipičen sadist.
Woody Allen
Woody Allen
Varuje se pa sama? Ker če jo ti, potem ni solo.
To je nekako logično.
Koliko je pa stara?
7. Pa da ne bo kdo panike zganjal... solirat jo pustim smeri ki jih pozna (dobro pozna). Do 5c.
Ampak kar sem hotela povedat (oz. pokazat)... kar je nekomu nekaj normalnega, je drugemu nekaj najhujšega. Pa otroc so si ziher različni. Kot dan in noč... pa tudi če so enako stari, težki, veliki. Poznam dosti mularije ki pleza... pa ne vem če bi si upala katerega od teh spustiti solo v steno.
Govorit da se nekaj apriori ne počne (oz. počne) je rahlo zgrešeno. Vse je odvisno od kombinacije staršev, okolja, otrok, vzgoje...
Na žalost je dokazano da vzgoja ni vse kar pripomore h karakterju in odnosu otrok. Mi je povsem jasno da nekateri otroci potrebujejo 'tršo roko' kot drugi. Mi je pa tudi to jasno da je mogoče tudi te otroke čisto lepo preoblikovat v 'normalna' bitja.
Črta med permisivno vzgojo pa restriktivno vzgojo je hudo tanka. Še posebej ča vsak uporablja za to svoje definicije. Nekateri tukaj pač mislijo da je permisivna vzgoja popolnoma brez vsake meje... kar seveda ni res. Sam jype je mogoče prelen da bi šel to razlagat (po mojem pa nekako pričakuje da folk uporablja možgane namesto da se norca delajo). Jaz pa tudi.
Permisivna vzgoja je mogoča kadar otroci zaupajo staršem. In kadar starši zaupajo otrokom. Restriktivna vzgoja pa je posledica medsebojnega nezaupanja. Jaz se bolje počutim ko vem da mi hčerka zaupa... in ko vem da jaz lahko zaupam njej. Zaupanje pa le ni slepo.
Vajenc> Rekel si, da prakticiraš permisivno vzgojo
Ne. To, da vam moram razlagat, kaj je permisivna vzgoja v ničemer ne implicira tega, da tako vzgojo izvajam - zgolj, da sem se spoznal z njenimi osnovami v različnih razvojnih paradigmah.
Ne. To, da vam moram razlagat, kaj je permisivna vzgoja v ničemer ne implicira tega, da tako vzgojo izvajam - zgolj, da sem se spoznal z njenimi osnovami v različnih razvojnih paradigmah.
Zgodovina sprememb…
Nekateri tukaj pač mislijo da je permisivna vzgoja popolnoma brez vsake meje... kar seveda ni res. Sam jype je mogoče prelen da bi šel to razlagat (po mojem pa nekako pričakuje da folk uporablja možgane namesto da se norca delajo). Jaz pa tudi.
Ni res. Jype pravi o permisivni vzgoji: "to je vzgoja, ki otroku omogoča, da počne kar želi". Ne strinja se tudi z osnovnimi vzgojnimi metodami, da se otroku postavi meje in pravila, ki se jih ne sme kršiti. Ti pa, tako kot je pri vama v navadi, rešuješ zagato z diskreditacijo nasproti mislečih.
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Ne strinja se tudi z osnovnimi vzgojnimi metodami, da se otroku postavi meje in pravila, ki se jih ne sme kršiti.
To je seveda nonsense. Ne strinjam se, da so to osnovne ali celo edine vzgojne metode, to drži. Da niso vzgojne metode, ali da bi se mi zdele napačne, ne drži.
To je seveda nonsense. Ne strinjam se, da so to osnovne ali celo edine vzgojne metode, to drži. Da niso vzgojne metode, ali da bi se mi zdele napačne, ne drži.
Zgodovina sprememb…
Hayabusa ::
solatko
Ni ravno nek dosežek:
http://www.bibaleze.si/clanek/dojencek/...
Na YT "babies swimming" je en kup posnetkov dosti mlajših.
Moj sin je splaval pri enem letu in pol, zaradi tega sem bil na počitnicah veliko manj zaskrbljen, kot bi bil, če se v vodi nebi znal obnašat.
Ni ravno nek dosežek:
http://www.bibaleze.si/clanek/dojencek/...
Na YT "babies swimming" je en kup posnetkov dosti mlajših.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Ti pa, tako kot je pri vama v navadi, rešuješ zagato z diskreditacijo nasproti mislečih.
Tako da dajem tebi do neke mere prav (tisto o palici pa korenčku)? In tako da celo upam trditi da jype pretirava? Pa da različni otroci potrebujejo različno vzgojo?
Dobro bereš ti, ni kaj. Ali pa si skušal povedati da diskreditiram koga drugega?
vostok_1 ::
solatko>
Otroka, ki mu ne moreš verbalno pokazat, da se ne sme plezat previsoko, naučiš plezanja tako, da si ob njem in ga ujameš ko pride do padca in s tem preprečiš poškodbe. Da se ne zaduši dosežeš tako, da mu ne kupuješ igrač, s katerimi se je mogoče zadušiti in mu onemogočiš dostop do ostalih reči, s katerimi se lahko zaduši, ko te ni v bližini.
Partially agree. Nekaj nevarnosti mora čutiti, ta sicer ne sme biti prehuda. Hočem le povedat, da treba otroku enkrat vzeti stran pomožna kolesa, da pade in čuti na lasni koži, kaj pomeni ko pretiravaš.
Če pa že omogočaš tako situacijo, jo vsaj na mehki travi, ne pa na betonu.
Kot mali sem z ritjo v blato zletel pred vsemi, pa je bilo dovolj, da se nisem zajebaval več z gungalnico.
Gregor P ::
Psa nima smisla kaznovati drugače kot z odvzemom pozornosti, ker so vse ostale metode bistveno manj učinkovite,Upam da tega ne počneš tako, da obenem pa otroku (dojenčku) posvečaš vso pozornost (medtem ko to pes opazuje)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Ti pa, tako kot je pri vama v navadi, rešuješ zagato z diskreditacijo nasproti mislečih.
Tako da dajem tebi do neke mere prav (tisto o palici pa korenčku)? In tako da celo upam trditi da jype pretirava? Pa da različni otroci potrebujejo različno vzgojo?
Dobro bereš ti, ni kaj. Ali pa si skušal povedati da diskreditiram koga drugega?
Hja, navezoval sem se na tvoj post, kjer si nas diskreditirala s trditvijo, da se delamo norca in ne uporabljamo možganov. Pa sem te preventivno spomnu na to, da ne bi bil užaljen ob naslednji bolj sočni tvoji ;)
Woody Allen
Woody Allen
IcEk` ::
jype, te razumem in se strinjam s tabo, da otrok rabi cimvec svobode za svoj razvoj. Me pa zanima nekaj drugega, ker vem da si čist kontra večini po razmišljanju in vzgoji .. Kaj so rekli tebi in kaj rečeš ti svojim otrokom o Božičku? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IcEk` ()
Mene so nategval z dedkom mrazom dokler nisem prvič skrivaj naštimu pasti po stanovanju, ker me je tolk zlo zanimal kako stvar zgleda.
Jaz otrokom povem, da so to zelo stare pravljice. Sicer pri nas ne praznujemo niti božiča niti novega leta (in gremo normalno spat), otroci pa poznajo tako božička kot dedka mraza in miklavža in vso to šaro (pa jasno da od žlahte dobijo cel kup krame vsako leto).
Ker pravljice otrokom veliko pomenijo, zaradi tega vedenja njihovi čustveni odzivi niso nič manjši in niso za nič prikrajšani. Tudi pisma lahko pišejo in okrasijo jelko, začuda pa v pismih ne težijo za darila.
Jaz otrokom povem, da so to zelo stare pravljice. Sicer pri nas ne praznujemo niti božiča niti novega leta (in gremo normalno spat), otroci pa poznajo tako božička kot dedka mraza in miklavža in vso to šaro (pa jasno da od žlahte dobijo cel kup krame vsako leto).
Ker pravljice otrokom veliko pomenijo, zaradi tega vedenja njihovi čustveni odzivi niso nič manjši in niso za nič prikrajšani. Tudi pisma lahko pišejo in okrasijo jelko, začuda pa v pismih ne težijo za darila.
IcEk` ::
“If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.”
― Albert Einstein
― Albert Einstein
Sicer nisem prepričan, da bi zaupal Einsteinovi besedi o vzgoji otrok, ampak pravljic moji otroci slišijo in preberejo ogromno.
[D]emon ::
Kam pa pridemo brez domisljije?
DeLfInka{23}> [nek url pac] Za vse ljubitelje delfinov, željnih novih spoznanj, zabave, pogovorov o sexu, ljubezni, športu, računalništvo, živali, brezplačno vedeževanje, horoskopi,..te zanima kaj od naštetega? Pridruži se nam "Svet delfinov"
kwowt> hhahahhah
kwowt> ka si use folk ne zmisl
Cherry_Lady> mnja narod ma domislija..
Cherry_Lady> se prevec
MakeMe> kampa pridemo brez domislija
Cherry_Lady> v svet delfinov..
Cherry_Lady> :)
kwowt> :D
DeLfInka{23}> [nek url pac] Za vse ljubitelje delfinov, željnih novih spoznanj, zabave, pogovorov o sexu, ljubezni, športu, računalništvo, živali, brezplačno vedeževanje, horoskopi,..te zanima kaj od naštetega? Pridruži se nam "Svet delfinov"
kwowt> hhahahhah
kwowt> ka si use folk ne zmisl
Cherry_Lady> mnja narod ma domislija..
Cherry_Lady> se prevec
MakeMe> kampa pridemo brez domislija
Cherry_Lady> v svet delfinov..
Cherry_Lady> :)
kwowt> :D
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
solatko ::
RazzorX - Statistični podatki te demantirajo. Zelo malo prometnih nereč mladih, se zgodi s starimi z močjo podcenjenimi škatlami. Vozniki teh, se poleg varne vožnje, naučijo tudi osnov mehanike. Skoraj vse hujše nesreče mladih voznikov, se zgodijo z avti 75kW+. Ko je bilo še veliko fičkov (imel ga je skoraj vsak mulc, še predno je naredil izpit, se je pobilo dosti manj mladih, še bolj pa je ta statistika kruta, pri motorjih. Redki so namreč taki, ki začnejo s 50ccm in potem postopno nadgrajujejo velikost motorja in veščino vožnje, ampak ata takoj kupi mulcu 500ccm+ mašino in ga tako pošlje v smrt ali hudo invalidnost.
Ti morda voziš normalno, večina pa ponori, ko s seboj vozi še tri mulce, saj mora pokazat, kako njegov stroj leti, zraven pa ne pozabi omenit, da se vozijo v avtu s petimi zvezdicami po NCAP testih. Rezultati tega so v črnih kronikah, skoraj vseh držav s srednje razvito vozniško kulturo.
Italjani so imeli nekaj časa omejitev na kubaturo in moč, za mlade voznike, pa so avtomobilski lobiji to zminiral, rezultati pa so bili v tistih letih taki, da je bilo mladih krivcev prometnih nesreč, veliko manj.
Hayabusa - To sem napisal samo zaradi tega, ker vsako leto vidim na obali in kopališčih mlade starše 2,3 in večletnih otrok, ki svojega otroka niso pravočasno prepustili vodi, saj point je ravno v tem, da dojenčki znajo plavat sami od sebe, po enem letu, že čutijo malo strahu, pred vodo, po drugem letu, pa je učenje plavanja veliko težje, ker jih je strah (poznajo že več vrst nevarnost), da jih voda ne bo držala. Starši jim rinejo rokavčke in vse žive pripomočke, otroci pa niti minute ne morejo bit blizu vode, brez nadzora.
Spada pa učenje hoje in plavanja v isto kategorijo. Otroci se največ, oziroma večino osnovnih živlenskih veščin naučijo v igri in raziskovanjih, meje pa jim moramo postaviti starši.
jype - Kar nekaj staršev poznam, ki so se šli permisivno vzgojo svojih potomcev. Rezultat je bil tak, da na praznovanja rojstnih dni otrok, niso bili več vabljeni, ker se otroci enostavno niso znali obnašat primerno kraju na katerega so prišli, če pa je kdo samo omenil otroku, to pa ne smeš, je padla opazka, pusti otroka da dela kar hoče. Ko so se pri parih, na tleh znašle stvari iz predalov, omar, razbite vaze...., smo se starši drugih, enostavno nevzgojencev odpovedali.
Prav lep je pogled na družino, ki pride v gostilno na kosilo in je njihovega pamža povsod dost. Vsi gostje ga imajo poln kufer, nekaj minut po tistem ko pridejo.
Tisti otroci se tudi skozi puberteto, niso obnašali nič lepše. Seveda so imeli vse, kar so si zaželelni, niso pa imeli osnov medčloveškega bivanja - BONTON-a.
To pa so nepisana pravila, ki vsebujejo marsikatero prepoved, kaj je sprejemljivo, kaj je zaželjeno in česa se ne sme. Kako se s permisivno vzgojo doseže to, pa večina staršev, ki otroke vzgajajo brez vsake prisile, enostavno ne znajo doseči, tako kot tista mati s svojo deklico, ki se je sredi trgovine več minut metala po tleh in tulila, zaradi nekupljene Barbike.
To se opaža v šolah. Če vprašate profesorje, se večina otrok ne zna obnašat tako, kot bi se v šoli spodobilo. Dopovedovanje ne zaleže, ker so otroci navajeni, da obvelja njihova, kaznovati pa se jih ne sme.
Ti morda voziš normalno, večina pa ponori, ko s seboj vozi še tri mulce, saj mora pokazat, kako njegov stroj leti, zraven pa ne pozabi omenit, da se vozijo v avtu s petimi zvezdicami po NCAP testih. Rezultati tega so v črnih kronikah, skoraj vseh držav s srednje razvito vozniško kulturo.
Italjani so imeli nekaj časa omejitev na kubaturo in moč, za mlade voznike, pa so avtomobilski lobiji to zminiral, rezultati pa so bili v tistih letih taki, da je bilo mladih krivcev prometnih nesreč, veliko manj.
Hayabusa - To sem napisal samo zaradi tega, ker vsako leto vidim na obali in kopališčih mlade starše 2,3 in večletnih otrok, ki svojega otroka niso pravočasno prepustili vodi, saj point je ravno v tem, da dojenčki znajo plavat sami od sebe, po enem letu, že čutijo malo strahu, pred vodo, po drugem letu, pa je učenje plavanja veliko težje, ker jih je strah (poznajo že več vrst nevarnost), da jih voda ne bo držala. Starši jim rinejo rokavčke in vse žive pripomočke, otroci pa niti minute ne morejo bit blizu vode, brez nadzora.
Spada pa učenje hoje in plavanja v isto kategorijo. Otroci se največ, oziroma večino osnovnih živlenskih veščin naučijo v igri in raziskovanjih, meje pa jim moramo postaviti starši.
jype - Kar nekaj staršev poznam, ki so se šli permisivno vzgojo svojih potomcev. Rezultat je bil tak, da na praznovanja rojstnih dni otrok, niso bili več vabljeni, ker se otroci enostavno niso znali obnašat primerno kraju na katerega so prišli, če pa je kdo samo omenil otroku, to pa ne smeš, je padla opazka, pusti otroka da dela kar hoče. Ko so se pri parih, na tleh znašle stvari iz predalov, omar, razbite vaze...., smo se starši drugih, enostavno nevzgojencev odpovedali.
Prav lep je pogled na družino, ki pride v gostilno na kosilo in je njihovega pamža povsod dost. Vsi gostje ga imajo poln kufer, nekaj minut po tistem ko pridejo.
Tisti otroci se tudi skozi puberteto, niso obnašali nič lepše. Seveda so imeli vse, kar so si zaželelni, niso pa imeli osnov medčloveškega bivanja - BONTON-a.
To pa so nepisana pravila, ki vsebujejo marsikatero prepoved, kaj je sprejemljivo, kaj je zaželjeno in česa se ne sme. Kako se s permisivno vzgojo doseže to, pa večina staršev, ki otroke vzgajajo brez vsake prisile, enostavno ne znajo doseči, tako kot tista mati s svojo deklico, ki se je sredi trgovine več minut metala po tleh in tulila, zaradi nekupljene Barbike.
To se opaža v šolah. Če vprašate profesorje, se večina otrok ne zna obnašat tako, kot bi se v šoli spodobilo. Dopovedovanje ne zaleže, ker so otroci navajeni, da obvelja njihova, kaznovati pa se jih ne sme.
Delo krepa človeka
solatko> jype - Kar nekaj staršev poznam, ki so se šli permisivno vzgojo svojih potomcev. Rezultat je bil tak, da na praznovanja rojstnih dni otrok, niso bili več vabljeni, ker se otroci enostavno niso znali obnašat primerno kraju na katerega so prišli, če pa je kdo samo omenil otroku, to pa ne smeš, je padla opazka, pusti otroka da dela kar hoče.
Skratka, pojma niso imeli o vzgoji in se jim je zdelo fino, če vzgojo popolnoma odmislijo. Slikovito povedano so bili tistega talenta, da so jim grablje bolj služile kakor vile.
solatko> Kako se s permisivno vzgojo doseže to, pa večina staršev, ki otroke vzgajajo brez vsake prisile, enostavno ne znajo doseči, tako kot tista mati s svojo deklico, ki se je sredi trgovine več minut metala po tleh in tulila, zaradi nekupljene Barbike.
Torej naj se tega ne lotevajo. Tudi jaz ne znam naredit dobrih žlikrofov, pa jih pač ne delam - ko jih bom hotel, si bom pa najprej pogledal recept, ne pa metal skupaj sestavine, za katere se mi približno zdi, da so prave, in ljudi silil, da naj zdaj to pojejo, ker bom sicer užaljen.
Skratka, pojma niso imeli o vzgoji in se jim je zdelo fino, če vzgojo popolnoma odmislijo. Slikovito povedano so bili tistega talenta, da so jim grablje bolj služile kakor vile.
solatko> Kako se s permisivno vzgojo doseže to, pa večina staršev, ki otroke vzgajajo brez vsake prisile, enostavno ne znajo doseči, tako kot tista mati s svojo deklico, ki se je sredi trgovine več minut metala po tleh in tulila, zaradi nekupljene Barbike.
Torej naj se tega ne lotevajo. Tudi jaz ne znam naredit dobrih žlikrofov, pa jih pač ne delam - ko jih bom hotel, si bom pa najprej pogledal recept, ne pa metal skupaj sestavine, za katere se mi približno zdi, da so prave, in ljudi silil, da naj zdaj to pojejo, ker bom sicer užaljen.
Vendar nastane problem, ko kak starš stare šole (pač nove ne obvlada), mulcu, ki se začne metat ke po tleh na javnem mestu (gre za čisto otroško izsiljevanje), primaže dve čez rit, okolica pa ga začne zmerjat, da pretepa otroka, kako ga ni sram, grozijo s policijo......, videno v kar nekaj trgovinah. Namesto, da bi gledalci bili tiho ali pa zaploskali momentalno rešenemu problemu, ga skoraj linčajo na licu mesta. Podobno se dogaja tudi, kadar kakšna odrasla oseba, poboža tujega otroka ali mu ponudi bombonček v pričo staršev. Skupaj s starši, ga imajo takoj za pedofila.
Je pač tako, da rinemo iz ene skrajnosti v drugo, s preskakovanjem vmesnih, mešanih odsekov.
Je pač tako, da rinemo iz ene skrajnosti v drugo, s preskakovanjem vmesnih, mešanih odsekov.
Delo krepa človeka
solatko> primaže dve čez rit, okolica pa ga začne zmerjat, da pretepa otroka,
Kar je prav. Pretepanje otroka je debilno. Naj ga lepo odnese domov, kjer naj mu razloži, da je tako obnašanje nesprejemljivo. Če tega ne zmore, naj otroka vrne v interspar, kjer ga je očitno dobil.
Če je otrok premlad, da bi razumel tako razlago, je absurdno, da se je sploh znašel v trgovini.
Kar je prav. Pretepanje otroka je debilno. Naj ga lepo odnese domov, kjer naj mu razloži, da je tako obnašanje nesprejemljivo. Če tega ne zmore, naj otroka vrne v interspar, kjer ga je očitno dobil.
Če je otrok premlad, da bi razumel tako razlago, je absurdno, da se je sploh znašel v trgovini.
Zgodovina sprememb…
Ma jype, jaz bi moral zate novo temo odpret. Lahko nam je enim, ko imamo dosti časa in ni treba delat 15 ur. Pa po možnosti maks 2-3 froce. Če delaš 15 ur in imaš 15 otrok si pa neodgovoren. Mislim zastopaš svoje moralne vidike, kot sveto resnico.
Zgodovina sprememb…
Da imate disfunkckionalne družine, v katerih ni ne časa ne drugih sredstev za vzdrževanje otrok, pa si te kljub temu privoščite, potem pa krivite permisivno vzgojo za težave v njihovem razvoju, je abotno.
Imate? koga si mislil s tem?
Pejd ti koga druzga žalt.
Pejd ti koga druzga žalt.
Zgodovina sprememb…
Rok Woot> Mislim zastopaš svoje moralne vidike, kot sveto resnico.
Moji vidiki izhajajo iz mojih vrednot, te pa predvsem iz humanizma.
Rok Woot> Imate? koga si mislil s tem?
Vse, ki imajo otroke, pa se zgražajo nad permisivno vzgojo, čeprav je sploh še nikoli niso videli.
Moji vidiki izhajajo iz mojih vrednot, te pa predvsem iz humanizma.
Rok Woot> Imate? koga si mislil s tem?
Vse, ki imajo otroke, pa se zgražajo nad permisivno vzgojo, čeprav je sploh še nikoli niso videli.
Torej biti reven in imeti 15 otrok je nehumano? Kaj pa ti veš, si že bil kdaj v taki situaciji?
Ja, samo zastopaš jih pa agresivno. Če si tak tudi do svojih otrok, temu nebi rekel permisivna vzgoja.
Pa ali sem se jaz zgražal nad premisivno vzgojo? Ker tvoj odgovor je nakazoval na to.
Ja, samo zastopaš jih pa agresivno. Če si tak tudi do svojih otrok, temu nebi rekel permisivna vzgoja.
Pa ali sem se jaz zgražal nad premisivno vzgojo? Ker tvoj odgovor je nakazoval na to.
Zgodovina sprememb…
jype - Nihče se ne zgraža, zgražamo pa se nad obnašanjem otrok iz take vzgoje, ki je bila vršena s strani staršev, ki tega ne znajo. Je pač moderno, tisto kar pride ven, naj pa potem družba rešuje.
Torej gre za to, da naj se ne reklamira zadev, ki v praksi v večini primerov, prinesejo več škode, kot koristi.
Je pa res, da nihče ne zagovarja nasilje nad otroci, kar pa rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje, ni.
Tudi to, da se otroku določi neke razumne meje, kaj se sme in česa ne, ni nasilje.
Torej gre za to, da naj se ne reklamira zadev, ki v praksi v večini primerov, prinesejo več škode, kot koristi.
Je pa res, da nihče ne zagovarja nasilje nad otroci, kar pa rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje, ni.
Tudi to, da se otroku določi neke razumne meje, kaj se sme in česa ne, ni nasilje.
Delo krepa človeka
Bananovec ::
Mogoče. Tak otrok lahko postane tudi zelo nasilen, ko odraste. Nikoli se ne bo upal nič reči ali storiti, ker ve kakšne bodo posledice. In ta jeza oz. sovraštvo bo v njemu raslo. Kaj takega si nihče ne zasluži.
reference?
V primeru, da jih ni, bo trebalo izbrisati (kot ponavadi) 3/4 teme .
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Regards, Apple
Rok Woot> Torej biti reven in imeti 15 otrok je nehumano?
Precej, ja.
Rok Woot> Kaj pa ti veš, si že bil kdaj v taki situaciji?
A si ti že kdaj postrelil 100 ljudi, ki so stali pred jarkom, ki so ga izkopali? Kako potem veš, da je nehumano?
Rok Woot> Ja, samo zastopaš jih pa agresivno. Če si tak tudi do svojih otrok, temu nebi rekel permisivna vzgoja.
Da jaz prakticiram permisivno vzgojo, so si izmislili površni bralci tega foruma.
solatko> zgražamo pa se nad obnašanjem otrok iz take vzgoje, ki je bila vršena s strani staršev, ki tega ne znajo.
Ja, jaz tudi. Žal se vas večina izjemno nenatančno izraža, zato morda nehote zapišete, da je problem v permisivni vzgoji, ne pa v starših (čeprav še vedno vztrajam, da odsotnost vzgoje, ki jo starši v resnici prakticirajo, ni enaka permisivni vzgoji).
solatko> Je pa res, da nihče ne zagovarja nasilje nad otroci, kar pa rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje, ni.
Že dejstvo, da kaj takega napišeš, je problematično. Seveda je "rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje" vse nasilje, ki je ne le nedopustno, ampak tudi nekoristno in popolnoma neučinkovito. Sam si pač malce premalo strokoven, da bi to lahko opazil.
solatko> Tudi to, da se otroku določi neke razumne meje, kaj se sme in česa ne, ni nasilje.
Seveda ni, kdo ti je pa to rekel?
Precej, ja.
Rok Woot> Kaj pa ti veš, si že bil kdaj v taki situaciji?
A si ti že kdaj postrelil 100 ljudi, ki so stali pred jarkom, ki so ga izkopali? Kako potem veš, da je nehumano?
Rok Woot> Ja, samo zastopaš jih pa agresivno. Če si tak tudi do svojih otrok, temu nebi rekel permisivna vzgoja.
Da jaz prakticiram permisivno vzgojo, so si izmislili površni bralci tega foruma.
solatko> zgražamo pa se nad obnašanjem otrok iz take vzgoje, ki je bila vršena s strani staršev, ki tega ne znajo.
Ja, jaz tudi. Žal se vas večina izjemno nenatančno izraža, zato morda nehote zapišete, da je problem v permisivni vzgoji, ne pa v starših (čeprav še vedno vztrajam, da odsotnost vzgoje, ki jo starši v resnici prakticirajo, ni enaka permisivni vzgoji).
solatko> Je pa res, da nihče ne zagovarja nasilje nad otroci, kar pa rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje, ni.
Že dejstvo, da kaj takega napišeš, je problematično. Seveda je "rahla po riti ali cuk za uho ali rahlo lasanje" vse nasilje, ki je ne le nedopustno, ampak tudi nekoristno in popolnoma neučinkovito. Sam si pač malce premalo strokoven, da bi to lahko opazil.
solatko> Tudi to, da se otroku določi neke razumne meje, kaj se sme in česa ne, ni nasilje.
Seveda ni, kdo ti je pa to rekel?
izbrisiracun ::
Hmm, če lahko še jaz nekaj dodam...
Kaj je torej po vašem bolje:
1. Da neuki starš izvaja permisivno vzgojo(ampak ni dorasel konceptu),
2. Da isti starš raje izvaja "tradicionalno, represivno vzgojo"(ji je dorasel),
3. Da poberemo 70% otrok staršem in jih vzgaja jype?
Kaj je torej po vašem bolje:
1. Da neuki starš izvaja permisivno vzgojo(ampak ni dorasel konceptu),
2. Da isti starš raje izvaja "tradicionalno, represivno vzgojo"(ji je dorasel),
3. Da poberemo 70% otrok staršem in jih vzgaja jype?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: izbrisiracun ()
Potem je večina sveta zate nehumanega? Ali ni to nekako protislovje.
Ni naravni misliti za 30 let naprej. Gre pa zmeraj za relativno stvar. Tudi pri permisivni vzgoji se uporablja sila. Kdo potegne črto?
Ali je sploh humano imeti otroka danes? avtomobili, onesnaženje... Pa še Maji napadajo.
Ni naravni misliti za 30 let naprej. Gre pa zmeraj za relativno stvar. Tudi pri permisivni vzgoji se uporablja sila. Kdo potegne črto?
Ali je sploh humano imeti otroka danes? avtomobili, onesnaženje... Pa še Maji napadajo.
Rok Woot> Potem je večina sveta zate nehumanega? Ali ni to nekako protislovje.
Ni. Večina sveta je še vedno omejenega s kulturami, izvirajočimi iz brutalnega naravnega reda, v katerem je boj za preživetje morda malce družbeno optimiziran, a še vedno surov.
Rok Woot> Ni naravni misliti za 30 let naprej. Gre pa zmeraj za relativno stvar. Tudi pri permisivni vzgoji se uporablja sila. Kdo potegne črto?
Sila? Pri permisivni vzgoji se uporablja ovire in nagrade.
Rok Woot> Ali je sploh humano imeti otroka danes? avtomobili, onesnaženje... Pa še Maji napadajo.
V resnici je to vprašanje na mestu, a ne v tej temi. Kljub temu je nujno izpostaviti paradoks, ki ga odlično oriše otvoritvena dilema v filmu Idiocracy. Če inteligentni humanisti ne bodo vzgajali otrok, bo v prihodnosti trpljenja več, ne manj.
Ni. Večina sveta je še vedno omejenega s kulturami, izvirajočimi iz brutalnega naravnega reda, v katerem je boj za preživetje morda malce družbeno optimiziran, a še vedno surov.
Rok Woot> Ni naravni misliti za 30 let naprej. Gre pa zmeraj za relativno stvar. Tudi pri permisivni vzgoji se uporablja sila. Kdo potegne črto?
Sila? Pri permisivni vzgoji se uporablja ovire in nagrade.
Rok Woot> Ali je sploh humano imeti otroka danes? avtomobili, onesnaženje... Pa še Maji napadajo.
V resnici je to vprašanje na mestu, a ne v tej temi. Kljub temu je nujno izpostaviti paradoks, ki ga odlično oriše otvoritvena dilema v filmu Idiocracy. Če inteligentni humanisti ne bodo vzgajali otrok, bo v prihodnosti trpljenja več, ne manj.
"Sila? Pri permisivni vzgoji se uporablja ovire in nagrade."
Ja ja, pol pa dojenček prot štengam, mama ga pa v roke prime. Samo nakladajo.
Ja ja, pol pa dojenček prot štengam, mama ga pa v roke prime. Samo nakladajo.
Bananovec ::
Potem je večina sveta zate nehumanega? Ali ni to nekako protislovje.
Ljudje odločajo kaj je humano in kaj ne. Tako je bilo streljanje vseh po vrsti (jews, WWII, za nazy group) zelo humano.
Če se že gremo filozofirat brez vseh referenc...
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
Regards, Apple
Regards, Apple
Rok Woot> Ja ja, pol pa dojenček prot štengam, mama ga pa v roke prime. Samo nakladajo.
Pri permisivni vzgoji si ne moreš privoščiti, da bi dojenček dosegel štenge. V trgovini IKEA prodajajo ustrezno orodje, ki niti ni predrago.
Pri permisivni vzgoji si ne moreš privoščiti, da bi dojenček dosegel štenge. V trgovini IKEA prodajajo ustrezno orodje, ki niti ni predrago.
Ok, poznaš koga, ki ni nikoli uporabil sile na svojih otrocih?
PS takega ki ima otroke seveda :)
PS takega ki ima otroke seveda :)
Zgodovina sprememb…
Eden pomembnejših postulatov permisivne vzgoje je ta, da moraš otroka presegati v njegovih intelektualnih sposobnostih in biti sposoben predvideti doseg njegove iznajdljivosti vnaprej - česar očitno večina staršev ni sposobna niti intelektualno, kaj šele fizično.
Rok Woot> Ok, poznaš koga, ki ni nikoli uporabil sile na svojih otrocih?
Ja, dva para. Oba sta obsceno bogata, otroci pa so, zanimivo, precej skromni. Seveda sta oba dosledna in nihče od njiju ne živi v Sloveniji (en par je z Danske, drug pa škotski, ki živi nekje v Franciji).
Rok Woot> Ok, poznaš koga, ki ni nikoli uporabil sile na svojih otrocih?
Ja, dva para. Oba sta obsceno bogata, otroci pa so, zanimivo, precej skromni. Seveda sta oba dosledna in nihče od njiju ne živi v Sloveniji (en par je z Danske, drug pa škotski, ki živi nekje v Franciji).
Pač ne verjamem. S tem, da jaz svojega dojenčka sigurno nebil imel skoz v hiši, ker je to zame nesprejemljivo. V naravi, pa prostorov kjer je varno v vse smeri, ni, tako, da bi slej ali prej prišel do situacije kjer bi ga moral ustaviti.
Zgodovina sprememb…
Rok Woot> tako, da bi slej ali prej prišel do situacije kjer bi ga moral ustaviti.
Ustaviti otroka ni nobeno nasilje.
Rok Woot> tako, da bi slej ali prej prišel do situacije kjer bi ga moral ustaviti.
Hja, otrok pada z vrha tobogana, ker se zvira in ga ujameš z močnim primežom pod roko. Primež je tako močan, da ima otrok podplutbo. A je to manjše nasilje, kot, da otroku preventivno, preden pade, s povišanim tonom in morebitno zaušnico vzgojiš, da je nevarno, če se zvira na vrhu tobogana?
Woody Allen
Woody Allen
Vajenc> Hja, otrok pada z vrha tobogana, ker se zvira in ga ujameš z močnim primežom pod roko. Primež je tako močan, da ima otrok podplutbo. A je to manjše nasilje, kot, da otroku preventivno, preden pade, s povišanim tonom in morebitno zaušnico vzgojiš, da je nevarno, če se zvira na vrhu tobogana?
To ni nobeno nasilje, halo.
Nasilje je fizično ali psihično _kaznovanje_, ki otroku pusti posledice.
To ni nobeno nasilje, halo.
Nasilje je fizično ali psihično _kaznovanje_, ki otroku pusti posledice.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2018 je potrebno biti bolj odprt (ali bolj skrajen) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13664 (9958) | 111111111111 |
» | Starši, ki uničujejo svoje otroke (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 30800 (26283) | solatko |
» | Otroka na rit. Kje je meja? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 113593 (98795) | mailer |