Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

IgorM ::
Če ima kdo izkušenje, je sploh kakšna razlika med hp2065 in L2000C, meni vsaj tako na hitro po slikah sodeč delujeta identična monitorja???
Glede na vaše hvale in reviewe, mora bit resnično dober monitor, vsaj glede kvalitete zaslona ohišje ni toliko pomembno, važno da ne razpade.
Lastnike L200c prosim za info, koliko je max oddaljenost od mize pa do roba monitorja?
Hvala že v naprej.
Igor
Glede na vaše hvale in reviewe, mora bit resnično dober monitor, vsaj glede kvalitete zaslona ohišje ni toliko pomembno, važno da ne razpade.
Lastnike L200c prosim za info, koliko je max oddaljenost od mize pa do roba monitorja?
Hvala že v naprej.
Igor

WhiteWolf ::
Ve mogoče kdo kje bi se dal ta LG videti v živo v Mariboru?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Comtron bi ga naj imel na zalogi, bom jutri skočil do tržaške pa lahko javim če ga je možno videt.

rapz0r ::
le določeni monitorji imajo vgrajen "scaling", kar pomeni da bodo prikazali le npr. 1280x1024 pixlov okoli pa bodo črne obrobe. Tisti ki nimajo tega vgrajenega ti raztegnejo 1280x1024 pixlov na recimo površino 1680x1050 pixlov. kolko je taka slika kvalitetna pa je spet odvisno od zaslona. Tukaj pride do interpolacije pixlov in je zato praviloma slika bolj zamegljena (ni tako ostra kot pri nativni resoluciji).
A ima LG L203WT to? Scaling?

mperice ::
Zanima me kateri monitor do 75k sit bi mi priporočili.
Rabm ga predvsem za filme pa sm ter tja kšno igro.
Rabm ga predvsem za filme pa sm ter tja kšno igro.

Jackass ::
Živjo!
Kupujem nov LCD monitor, nekaj z večjo ločljivostjo kot 1280×1024, torej nekaj okoli 20". Nekoliko raje bi morda Wide-screen, vendar imam občutek, da je pri nas bolj malo izbire. Želim čim bolj kvaliteten zaslon s čim lepšo sliko (barvami). Cenovno sem omejen na max. 115k SIT in niti tolarja več.
Danes sem v BB videl LG 2000C, vendar nisem imel kaj dosti časa, da bi si ga bolj ogledal. Kolikor sem prebral v tej temi, vidim, da je veliko zadovoljnih uporabnikov. Zanima me, kaj še priporočate poleg tega monitorja (npr. od konkurence Philips, Samsung...), morda kakšen s širokim zaslonom...?
Kupujem nov LCD monitor, nekaj z večjo ločljivostjo kot 1280×1024, torej nekaj okoli 20". Nekoliko raje bi morda Wide-screen, vendar imam občutek, da je pri nas bolj malo izbire. Želim čim bolj kvaliteten zaslon s čim lepšo sliko (barvami). Cenovno sem omejen na max. 115k SIT in niti tolarja več.
Danes sem v BB videl LG 2000C, vendar nisem imel kaj dosti časa, da bi si ga bolj ogledal. Kolikor sem prebral v tej temi, vidim, da je veliko zadovoljnih uporabnikov. Zanima me, kaj še priporočate poleg tega monitorja (npr. od konkurence Philips, Samsung...), morda kakšen s širokim zaslonom...?
jAcKaSS

5pellfire ::
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje z HP 1965 monitorjem... 6ms odzivni čas, PVA/MVA + overdrive matrika?

MEDENA ::
Jackass: LG L2000C...dokaj poceni, dobrih 100k...AS-SIPS matrika....kaj bi še rad...Samsung nima konkurenčnega LCDja, 204B je cca 100k pa še TN je...za Philips ne vem...ampak to so takorekoč podobni LCD paneli....vzem LG L2000C

djpiky ::
Kaj se vam zdi bolše LG204wt ali samsung 205bw?
obstajajo kje kakšni testi o teh dveh lcd?
obstajajo kje kakšni testi o teh dveh lcd?

Sem videl LG L2000C, pa čeprav je bil priključen preko VGA lahko rečem samo: Je kdo zaniteresiran za nakup samsunga 193p+?

Jah kolikor sem dosedaj gledal, se mi zdi kar ugoden.
Moram ga iti malo bolj natančno pogledat v BB. Ker me zanima tudi kakšna je slika, če je priklopljen preko VGA, ker ga nameravam imeti priklopljenega kasneje predvsem na prenosnik (me prav zanima koliko grafičnega pomnilnika bo mogu met, da bo poganju Aero na taki ločljivosti
).
Moram ga iti malo bolj natančno pogledat v BB. Ker me zanima tudi kakšna je slika, če je priklopljen preko VGA, ker ga nameravam imeti priklopljenega kasneje predvsem na prenosnik (me prav zanima koliko grafičnega pomnilnika bo mogu met, da bo poganju Aero na taki ločljivosti

jAcKaSS

miha22 ::
Sem ponosni lastnik novega lcd-ja (Samsung 203B) in imam eno vprasanje. Kdar se z ušesom približam monitorju opazim (malenkost) piskajoč zvok, ki prihaja iz monitorja. Zvok ni tako nadležen in morda ga kdo še opazil ne bi ampak jaz vseeno ne vem če je to normalno da lcd-ji oddajajo kake zvoke ob vključenem stanju. Ali pač??

GC Ti-Ex ::
Mam uprasanje, koko je zdj s temi LCD monitorji. A maybe ze podpirajo HD standard oz. drugace povedano, a bi blo mozno na njih prklopt HD televizijo (T-2 scena), k jst razmislam o nakupu tazga monitorja (NE LCD TV !!!) oz. za Samsunga 932MP vem, da to podpira, sam je 19" mal premal zame. A more bit zato monitor nujno HD ready, al ze zadosca ustrezna resolucija (npr. 1600x1200 pr LG L2000C)?
Aja a pa LG L2000C ma mogoce RGB vhod al pa usaj 2 DVIja?
Thx za odgovor-e.
Aja a pa LG L2000C ma mogoce RGB vhod al pa usaj 2 DVIja?
Thx za odgovor-e.

rimljan ::
Kakšne izkušnje imate kaj z Fujitsu/Siemens monitorji? Mene tale Siemens kr ornk mika, moti me edino, ker nisem našel nobenih mnenj uporabnikov.
Nakaj lastnosti monitorja sem našel edino tukaj
Nakaj lastnosti monitorja sem našel edino tukaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rimljan ()

krho ::
Da popravim matev-a, ki ima delno prav.
HD ima 2 ločljivost 1280x720 se pravi bo najmanj 17" ekran dovolj, za drugo 1920x1080 boš rabil 24" ekran.
HD ima 2 ločljivost 1280x720 se pravi bo najmanj 17" ekran dovolj, za drugo 1920x1080 boš rabil 24" ekran.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Uf, tist fujitsu siemens res zgleda mamljivo. EDino kar me moti je kontrast ki je prešvoh 700:1. Če kdo ve kje v LJ ga majo naj pove da ga
grem sprobat.
grem sprobat.

Dr_M ::
tisti F-S majo 100% tn panele, tko da niso nic posebnega.
res je velik in wide screen, ampak slika pa sigurno ni nevem kok prepricljiva. je pa cena zelo ugodna.
res je velik in wide screen, ampak slika pa sigurno ni nevem kok prepricljiva. je pa cena zelo ugodna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

TribesMan ::
Več inčev za manj denarja težko dobiš. Je pa pomojem problem ker je resolucija relativno nizka za tak ekran. Bolj za stare ate in mame ki že slabo vidijo :P
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Še to: A model L2000C je boljši od L204WT? Zanima, kje kaj piše kakšna matrika je, kermi ni uspelo najti podatkov?
A ma kdo izkušnje z Philips 200WP7ES?
A ma kdo izkušnje z Philips 200WP7ES?
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

Hm... na tej strani piše, da je dejanski kontrast 800:1, dinamični pa 2000:1. Kaj nej bi to pomenil? a je to spet kšn marketinški nateg?
jAcKaSS

mperice ::
A lahko nehate o tem Lg-ju govort k ste že 3 strani popisal o njem. Pa mi raje svetujete en monitor s kakovostno sliko do 75k SIT.
Hvala.
Hvala.

Zheegec ::
L203WT je po mojem best-buy v tem cenovnem razredu. Več od TN matrike tako in tako ne boš dobil

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Blazzer kaj je tvoj problem? A ti gre tolk v nos ta LG? In da, še se bomo pogovarjali o njem.
Še vedno čakam na odgovor a ima LG L203WT tist da ti resolucije 4:3 prikaže s črnim robom pri straneh? Kako se to naštima, kolkor sm ga probu v BB je use 4:# resolucije raztegnu.
Še vedno čakam na odgovor a ima LG L203WT tist da ti resolucije 4:3 prikaže s črnim robom pri straneh? Kako se to naštima, kolkor sm ga probu v BB je use 4:# resolucije raztegnu.

kajzer ::
men se na temu LGju slika samodejno raztegne je pa res da mam preko dvija priklopljenega...nevem kako bi bilo če bi ga predo analognega

lalan ::
meni se pa pri Samsung 970P stojalo seseda, pa me zanima, če kdo ve, ali se lahko kakšen vijak (etcc) privije, ker se mi ne da na servis nosit.
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

Kolikor jaz vem je to nastavitev grafične kartice, da prikaže črn rob okoli. Vsaj pri GeForce 7600 je tko.
Aja kaj pa un LG L2000C v primerjavi z Dell E207WFP? Kaj je mislte, da je bolš?
Aja kaj pa un LG L2000C v primerjavi z Dell E207WFP? Kaj je mislte, da je bolš?
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

AndY1 ::
Ne vem, zakaj v Sloveniji ni mogoče dobiti LG L204WT, ki je dosti kvalitetnejši od L203WT.
Poleg tega je cena L204WT v tujini enaka ceni L203WT v Sloveniji.
Tko za info.
Poleg tega je cena L204WT v tujini enaka ceni L203WT v Sloveniji.
Tko za info.

miwche ::
@rapz0r
žal ne vem, če ta monitor "skejla" nenativne resolucije. bo treba pogledat na kakih uradnih forumih al pa na Hard Forum (priporočam, ogromno branja!).
žal ne vem, če ta monitor "skejla" nenativne resolucije. bo treba pogledat na kakih uradnih forumih al pa na Hard Forum (priporočam, ogromno branja!).
~ there are more alpha males than beta testers ~

@andy1
ne vem, če gre v tem primeru za to stvar, ampak firme izdelujejo različne izdelke za različne regije. za japonski trg boš dobil nek monitor, ki ga ne bo moč kupiti v evropi ali ameriki.
ne vem, če gre v tem primeru za to stvar, ampak firme izdelujejo različne izdelke za različne regije. za japonski trg boš dobil nek monitor, ki ga ne bo moč kupiti v evropi ali ameriki.

Eto 2 UK prodajalni:
http://www.pcpro.co.uk/reviews/94163/lg...
http://www.ciao.co.uk/LG_L204WT__6543332
Prva ga prodaja po 213 funtov = 76kSIT
Poglej si specifikacije, koliko je boljši od L203WT modela, pa za isto ceno.
Naši nas lupijo.
Najraje bi si kupil DELL 2407WFP z ebay.de, kjer ga dobim za 180kSIT revizija A03 brez pokvarjenih pixlov.
http://www.pcpro.co.uk/reviews/94163/lg...
http://www.ciao.co.uk/LG_L204WT__6543332
Prva ga prodaja po 213 funtov = 76kSIT
Poglej si specifikacije, koliko je boljši od L203WT modela, pa za isto ceno.
Naši nas lupijo.
Najraje bi si kupil DELL 2407WFP z ebay.de, kjer ga dobim za 180kSIT revizija A03 brez pokvarjenih pixlov.

PRICE: Ł213 (Ł250 inc VAT) --- 250Ł z davkom....v UK imajo vedno najprej cene brez DDVja...
Če je pa to poceni pa kaj naročit + PTT 20Ł .....ti kar....aja btw 1Ł je cca 365 SIT
Če je pa to poceni pa kaj naročit + PTT 20Ł .....ti kar....aja btw 1Ł je cca 365 SIT

Kaj je pri LG204WT bolše od 203WT? Vse kar je je kontrast 2k:1 namesto 1,4k:1 in odzivni čas 5ms : 8ms.

hokuto ::
vse mate na PRAD.de
enaa:
Število barv: 16.2 mio
Kontrastno razmerje: 800:1
prade:
Farben: 16,7 Mio
Kontrast: 1000:1
in kaj je zdaj tocno? enaa? prade? oboje in imamo pri nas spet "cast", da lahko kupimo slabso verzijo?
doke!

5pellfire ::
PVA/MVA/IPS matrike imajo načeloma vse 8-bitne barve kar je 16.7mio barv (npr. Samsung 970P pa NIMA
16.7mio barv ampak samo 16.2mio kljub PVA matriki - uporablja dithering
).
Monitorji z TN matriko imajo pa 6-bitne barve in ponavadi uporabljajo dithering da dobijo 16.2mio barv (kaj
je dithering)...se pa najdejo izjeme
tudi tukaj npr. LG 1970 serija uporablja namesto ditheringa Frame-Rate-Control kar potem nanese 16.7mio
barv.
Jaz sem ravno včeraj naročil LG 1970HR pri enaa.com (cena 72k z popustom) tako da kogar zanima kaj o tem
monitorju me lahko kontaktira konec tedna in bom znal kaj več povedat
..je pa to eden top TN monitorjev
...sploh pa za tako ceno.
16.7mio barv ampak samo 16.2mio kljub PVA matriki - uporablja dithering

Monitorji z TN matriko imajo pa 6-bitne barve in ponavadi uporabljajo dithering da dobijo 16.2mio barv (kaj
je dithering)...se pa najdejo izjeme
tudi tukaj npr. LG 1970 serija uporablja namesto ditheringa Frame-Rate-Control kar potem nanese 16.7mio
barv.
Jaz sem ravno včeraj naročil LG 1970HR pri enaa.com (cena 72k z popustom) tako da kogar zanima kaj o tem
monitorju me lahko kontaktira konec tedna in bom znal kaj več povedat

...sploh pa za tako ceno.

Cuba man ::
Zanima me nekaj glede LG 203WT monitorja. Ali monitor podpira scaling (da ti igrice, filme, .... ki nimajo podprtega wide načina predstavi v navadnem formatu in ti ne razpotegne slike) ?
Nočem, da bi na koncu slika zgeldala takole saj me to zelo moti ?
Je scaling odvisen samo od LCDja ali tudi od grafične (sam imam 7600gt) ?
Nočem, da bi na koncu slika zgeldala takole saj me to zelo moti ?
Je scaling odvisen samo od LCDja ali tudi od grafične (sam imam 7600gt) ?

largie ::
Philips 200WP7ES ima Premium MVA matriko podjetja AU Optronics. verjetno kmalu tudi na moji mizi
.

In kako naj bi si sledile vse te vrste matrik od najboljše do najslabše?
Ali je IPS matrika boljša od MVA in PVA?
Ali je IPS matrika boljša od MVA in PVA?
jAcKaSS

@cubaman
scaling je odvisen tudi od grafične. 7600gt se mi zdi da podpira, poglej v nastavitev driverjev.
scaling je odvisen tudi od grafične. 7600gt se mi zdi da podpira, poglej v nastavitev driverjev.

@jackass
ja, v teoriji je tako. IPS->VA->TN
ampak, konec koncev gre za osebne pregference. če ne opaziš kake velike razlike me drazličnimi paneli monitorjev ti je kratkomalo vseeno.
za vsakodnevno/obično rabo je lahko čisto v redu tudi VA ali TN.
pejdi si ogledat v trgovino in naj učke odločijo. :)
ja, v teoriji je tako. IPS->VA->TN
ampak, konec koncev gre za osebne pregference. če ne opaziš kake velike razlike me drazličnimi paneli monitorjev ti je kratkomalo vseeno.
za vsakodnevno/obično rabo je lahko čisto v redu tudi VA ali TN.
pejdi si ogledat v trgovino in naj učke odločijo. :)

@MEDENA: Motiš se:
http://www.amazon.de/LG-FLATRON-Monitor...
339€
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
371,77 €
No, kje je zdaj primerjava?
http://www.amazon.de/LG-FLATRON-Monitor...
339€
http://www.comshop.si/article.asp?Artic...
371,77 €
No, kje je zdaj primerjava?

amazon.de + ptt + nevarnost poškodbe + garancija zunaj....

Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

glinik ::
Za 30 Eur se res ne splača v tujini kupovati.
S tem so povezane same težave. Ne rečem, da so predprogramljive, ampak se stvar v primeru napake ali kakorkoli že ZELOOOO zavleče in zakomplicira.
Če že poznaš koga od prodajalcev, ti še lahko malo stisne ceno.
Raje se izogibajte kupovanja v tujini, kje lahko pride do poškodb. Druga stvar je, če se kupi kak npr. kovanec ki se nima kaj zlomit ali zvit. Sem imel s to poštnino že zelo slabe izkušnje ...
Še nekaj. Internacionalen paket je brez posebnih (in dragih) zavarovanj zavarovan za 107 oz. 109 EUR. Naprimer da pride do poškodbe monitorja, ki je vreden 300 Eur ... Kaj smo s tem naredili - 200 Eur skozi okno vrgli ...
Lp
S tem so povezane same težave. Ne rečem, da so predprogramljive, ampak se stvar v primeru napake ali kakorkoli že ZELOOOO zavleče in zakomplicira.
Če že poznaš koga od prodajalcev, ti še lahko malo stisne ceno.
Raje se izogibajte kupovanja v tujini, kje lahko pride do poškodb. Druga stvar je, če se kupi kak npr. kovanec ki se nima kaj zlomit ali zvit. Sem imel s to poštnino že zelo slabe izkušnje ...
Še nekaj. Internacionalen paket je brez posebnih (in dragih) zavarovanj zavarovan za 107 oz. 109 EUR. Naprimer da pride do poškodbe monitorja, ki je vreden 300 Eur ... Kaj smo s tem naredili - 200 Eur skozi okno vrgli ...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

hudogriz ::
Philips 200WB7ES je že na moji mizi.
Kupil sem ga TUKAJ
Sicer ne vem kakšno matriko ima, vendar pa lahko zatrdim, da je veliko boljša od Samsungove 8ms, ki je vgrajena v 940b. Ker imam trenutno oba monitorja dugega ob drugem, sem ju malo primerjal in hitro opazil da ni primerjave. Zanimivo je, da so tovarniške specifikacije obeh monitorjev primerljive, se pa vidi manjši odzivni čas Philipsovega monitorja. Ostalih lastnosti nisem primerjal, lahko pa rečem, da filmi izgledajo super, igre se da igrat, predvsem me je pa prevzela manjša fizična velikost pixla (kot jo imajo vsi 20 colrarji), katere posledica so bolj fine in lepše slike. Mogoče lahko izpostavim še večji vidni kot, kot pri Samsungu, vendar pa monitorja nisem kupil zato, da bom nanj gledal iz 160°, saj ima gibljiv podstavek vendar :)
LP
Kupil sem ga TUKAJ
Sicer ne vem kakšno matriko ima, vendar pa lahko zatrdim, da je veliko boljša od Samsungove 8ms, ki je vgrajena v 940b. Ker imam trenutno oba monitorja dugega ob drugem, sem ju malo primerjal in hitro opazil da ni primerjave. Zanimivo je, da so tovarniške specifikacije obeh monitorjev primerljive, se pa vidi manjši odzivni čas Philipsovega monitorja. Ostalih lastnosti nisem primerjal, lahko pa rečem, da filmi izgledajo super, igre se da igrat, predvsem me je pa prevzela manjša fizična velikost pixla (kot jo imajo vsi 20 colrarji), katere posledica so bolj fine in lepše slike. Mogoče lahko izpostavim še večji vidni kot, kot pri Samsungu, vendar pa monitorja nisem kupil zato, da bom nanj gledal iz 160°, saj ima gibljiv podstavek vendar :)
LP