» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
105 / 168
»»

Jereb ::

Odločam se med tema lcd-jema ...
1. http://www.bcchardware.com/index.php?op......=2842&Itemid=40
2. http://www.behardware.com/articles/610-......-a-2-ms-tn.html

Samsung je malo cenejši , in za 2 coli večji ... ampak ima TFT active matrix medtem ko ima nec SA-IPS ...
A je veliko razlike med tft pa sa-ips ??
lp

:\ :\

Matthew ::

Dej linka pravilna napiš, da se ju bo dal kliknt ...

eti_ ::

ma kdo ksen predlog kaksen monitor kupit za skoraj nn stop geekat igra pa gledat filme???:D

nicjasno ::

Danes sem se malo spanciral po bofu... in sem videl
LG L203WT 20" in
LG L204WT 20"
V cem je razlika? 203-ka celo lepse zgleda in cenejsa je. TN panela pa sta itak oba....
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

MEDENA ::

203wt 8ms 1600:1
204wt 5ms 2000:1 in pa HCDP

kok so pa cene kaj....meni je en ponujal 2 tedna nazaj za 203wt pa sem samo :\ 8-O

203wt je za 80k, 204 pa za 89k. Wtf je HCDP ?

veteran ::

Najbrž je mislil HDCP, klik

Jereb ::

www.bcchardware.com/index.php?optio...=2842&Itemid=40
www.behardware.com/articles/610-1/n...-a-2-ms-tn.html
Nevem katerga bi kupu :/ vsak je po svoje dober :D

Kaj res ta HCDP podpirajo samo radeoni 1xxx serije ?? :o

nicjasno: HCDP ja....no vidiš še vedno so 203wt cca 80k :D

Ja, HDCP-ja definitivno ne zelim, contrast ratio je pa pri 203-ki dovolj dober. Ne bom placeval vecje cene za monitor ki ima "ficrje" ki jih ne zelim...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

Zheegec ::

Nicjasno - brez HDCP ne boš mogel gledat HDCP encripter filmov (HD-DVD in blu-ray).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ampak to bo pri nas realno šele čez leto-dve....ne primerjat cen HD-DVD medijev v ZDA in pri nas :\

Hm... kot da bom kdaj gledal HDCP encripted stuff..... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nicjasno ()

sid911 ::

FlexScan&reg; L661 imam priložnost dobiti za 30k. Glede na karakteristike sem malce skeptičen, ampak me ima da bi ga vzel za v študentsko sobo (zaradi placa) glede na to da je za zdaj tam en bogi 14 colni crt. Kak nasvet?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

nicjasno: morda si nababil L2000C, pa prodam 203WT ;)

Matev ::

medena pa kaj ti monitorje preprodajaš
odkar spremlam to temo si vsaj že ducat monitorjev kupil in prodal

kuglvinkl ::

sid, malo monitorjev je slabših od 14 colskega CRTja, ki je verjetno ukrivljen kot kugla.

Na mojo srečo je eden boljših 14k. Bom povprašal kolega če ima še kakšen monitor za zrihtat, mogoče celo kaj bolj poceni.

Matev: niti ne...mel sem 2 leti 1920P..zdej mam 203WT...to je pa tudi vse...

MEDENA: kolko je star in za kako ceno?

hudogriz ::

Živjo,
Za novoletne praznike si nameravam kupiti darilo, in sicer LG L2000C ali HP 2065, pa me zanima:
- primerjava med njima, če ju je že kdo uspel v živo videti,
- kako je z porazdelitvijo osvetlitve po zaslonu,
- ali imajo ti novejši modeli LCD monitorjev tudi tisti zoprni premaz in
- kako je z hitrostjo, oz. z odzivnim časom v primerjavi z starejšo Samsungovo 8ms TN matriko?

LP Hudogriz.

ricola78 ::

Jest imam HP2065 in sem z njim zadovoljen. Ima S-IPS matriko, in kolikor vem tale LG za naš trg ima TN.

Tale LG ima AS-IPS (2000:1 kontrast) matriko.
Janez Janša, 29.04.2014

Čeprav v specifikacijah piše 800:1...krneki....hehe

WhiteWolf ::

Kupujem LCD 19 do nekje 105 jurjov (kakega jurja je lahko tudi gor).
LCD bi rabil praktično za vse (net, programiranje, igre (cod2 in podobno), filmi).

V mislih sem imel 970P ali pa 971P, ampak baje ti dve zadevi zatajita v filmih in igrah. Bolši naj bi bil Viewsonic VP930.

Po trgovinah se mi ne da skakti in težiti, naj mi vsak ekran ekstra pokažejo....

Kaj predlagate? Je morda zame boljprimeren kakšen ekran, ki nima PVA matrike? Kateri?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

zmelkoow ::

LP!

Zanima me, ce je kdo zasledil kaksen 24" monitor, ki bi imel format 4:3 in v kompozitni ali s-video vhod?

Hvala

ricola78 ::

Se opravičujem, sem ga zamenjal z enim drugim modelom, ki je za naš trg TN matrika.
Kolikor sem videl ima ta LG iste specifikacije kot HP 2065, torej zna bit ista matrika. Na dpreview so ga slekli :).

Medena: Tudi mene je zavedlo, tale model v Slo ima še neke končnice na koncu, namreč: L2000C-SF.
Je pa AS-IPS matrika, torej izboljšana S-IPS, ki ima višje kontrastno razmerje.
Janez Janša, 29.04.2014

mlakar ::

Glede na vse me je najbolj prepričal LG L2000C, tako da se bom verjetno kar odličil za nakup. Kje se ga trenutno nabolj splača vzet? Če slučajno kdo prodaja se priporočam:D Drugače pa z to matriko je to najcenej monitor?

LP

Jaz sem se pa sedaj navdušil nad Philipsovim 200XW7EB, TN, 8ms (B to B),...

Všeč mi je njihova garancija na vsak pixel.
Ima kdo izkušnje z Philipsi, kaj menite?

LP

Dodajam še link do uradne strani (kjer so tudi podrobnejše specifikacije), ker kakega review-a nisem našel. Spomnim pa se da so ga objavili med strojno opremo v Računalniških novicah.

200XW7EB

Mimogrede, ali imata mogoče LG in Philips enako matriko? Spomnim se, da sem nekje prebral...
Včeraj sem pa gledal L2000C-SF v BB, KR. Na oko se mi zdi, da ima celo slabši odzivni čas od 8ms TN Samsunga. Ali je to mogoče le posledica tistih "izvrstnih" VGA razdelilcev? Venadr pa moram poudariti, da so barve res malo lepše in predvsem vidni koti na tem monitorju zelo široki (jasno, v primerjavi s Samsungom 940b)

LP

Jaz sem mel razstavljenega preko DVI-ja in je mi je bil cool...možno ja da preko splitterjev, pa še VGA...pade signal itd...

Kateri ekran je potem zmagovalec v kategoriji 19 za(do) okrog 100 jurjev, pa da obvalada vse našteto (igre, filmi, surf,...)

WhiteWolf - vzemi Samsung 971P, ali pa še raje kakšnega od cenejših 20" monitorjev z S-IPS matriko, o katerih je govora tukaj, recimo LG L2000C.
Janez Janša, 29.04.2014

RobertoSlo ::

se strinjam...
lg l2000c je za svoj denar zelo dober monitor ,.... če bi pa vseen raje 19' pa vzemi 971p ali celo njegov starejši (predvsem zato ker je cenejši) model 970p

lp

970P dobim za 85 tisočakov. Se splača dati 20k več za 971p?

Potem tukaj ni problemov z ghostingom?

Zgodovina sprememb…

RobertoSlo ::

jaz osebno nebi dajal 20 tisočakov več za monitor, ki mogoče ne ponuja za tolk dnarja boljši izdelek ...mogoče je ti, ne jaz sploh nebi opazil (razen dizajna seveda)
odločitev je pa še vedno tvoja

cbelica ::

Ziv!
Morda kdo ma kake izkusnje s tem monitorjem? Namrec, iscem nekaj ugodnega za oceta; stvar bi bla namenjena vecinoma za word in net, mogoce vcasih se kak film za pogledat. Od iger igra samo solitaire:D

Thx

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

cbela: bi bil soliden ja....

glinik ::

cbelica,

Omenjeni monitor imamo v pisarni. ZELO soliden TN matrični monitor ... Nimaš kaj falit, kar navali.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Sem tik pred nakupom tegale monitorja, ima kdo kak boljši predlog?

sid911: še boljšo sliko ima od 1952H....vsi mislijo "hja hyundai" sam ni res....dobra slika je....

pviran3 ::

Da nebom sedaj cele teme obdloval, ker je preobsežna:
Kupujem en 19 ali 17 palcu lcd za word in klik delo. Se pravi, gledam predvsem ceno, oko 50k. Kaj se da najbolj iztisnt iz tega.
Rad pa bi, da bi imel VGA + DVI vhode in odzivnost 8mb, pa da je vidni kot soliden.
Kaj priporočate, sedaj imam 8 let star 15' crt :D . Lahko kar naštejete ene par kolkurentov, pa bom pogledal podrobnosti.

Kaj mislite o temle revežu?
MONITOR SONY TFT 17.1" X75FB
ali
PHILIPS 170A7FS TCO03 srebrn

Hvala in LP

PS: Še nekaj:
Ali pri mlacomu lahko pogledaš za mrtve pike na LCDju pred nakupom?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pviran3 ()

rapz0r ::

Razmišlam o nakupu LCDja ker iz dneva v dan bolj trpim na meglenem 17" CRTju.

Nabavu bi 20.1 " 19" mi je premal, ker če že kupujem bom kupu ornk zadevo da bo za neki časa.

Predvsem me pa zanima, te widescreen lcdji, kako se obnesejo na resolucijah 1024x768 in 1280x1024? Hardwer mam tak da na višjih resolucijah nemorem špilat, igram pa predvsem strelačine pa kšne dirkačine včasih. A je kakšen rob pol pr strani al kako je to?

Pa a je dost 8ms za strelačine al je preveč? Sej sem mislu kupt samsunga z 2ms ampak odkar sem vidu sliko v cod2 na fotrovem LGju s 1400 kontrastom vsega kar je manj tut pogledam ne.

No, sej za ghosting nameravam itak sprobat v kratkem.

Aja, v mislih sem mel pa LG L203WT

Widescreeni ti te manjse resolucije kazejo tako da mas sliko centrirano, na straneh pa robove.

L2000C-SF. Bolj kot berem tole temo LCD-jih, bolj všeč mi je L2000C-SF, že zaradi same resolucije.
Verjetno ga bom šel osebno pogledat (upam da ga imajo kje razstavljenega v MB). Je kdo poizkusil igrati igre na njemu (zanima me predvsem odzivni čas).

Še eno vprašanje glede ekrana Samsung 225BW 22 (widescreen). Podpirajo sploh igre te resolucije?

Zgodovina sprememb…

miwche ::

@rapz0r

le določeni monitorji imajo vgrajen "scaling", kar pomeni da bodo prikazali le npr. 1280x1024 pixlov okoli pa bodo črne obrobe. Tisti ki nimajo tega vgrajenega ti raztegnejo 1280x1024 pixlov na recimo površino 1680x1050 pixlov. kolko je taka slika kvalitetna pa je spet odvisno od zaslona. Tukaj pride do interpolacije pixlov in je zato praviloma slika bolj zamegljena (ni tako ostra kot pri nativni resoluciji).

druga stvar pa je da določene grafične karte lahko naredijo "scaling". ne vem točno katere to podpirajo katere pa ne, vem le da 7900gt tega ne podpira, ker jo imam. :)
torej, četudi monitor ne podpira scalinga z obrobami lahko to naredi grafična (če je taprava).
~ there are more alpha males than beta testers ~

5pellfire ::

A ni tu fora da grafe omogočajo scaling oz. interpolacijo ampak mora biti priklopljeno preko DVI-ja?

WhiteWolf - ko je čas nabijam kakšne igre, kot je recimo CS:S. Ghostinga je minimalno, na nižjih ločljivostih je bolj opazen, ampak se ne sekiram ker itaq vse poganjam v 1600x1200 >:D
Janez Janša, 29.04.2014

WhiteWolf: še en happy uporabnik L2000C...zelo priporočam :D
««
105 / 168
»»