» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
104 / 168
»»

5pellfire ::

Kateri pa so TN monitorji z zadovoljivo sliko...gledal sem 1970HR-BF za 78k...in je za tako
ceno eden boljših monitorjev za igre ...PVA/MVA 19" monitorjev pa na žalost ni dosti na izbiro.
20" monitorji so mi malo preveliki drugače bi tak HP 2065 vzel.

Jereb ::

Kateri 20" ali "21 velik lcd monitor je torej najboljši za igre in ostalo ( pisanje, gledanje filmov ... ) do največ okoli 160k ??
Ogledoval sem tegale http://www.bolha.com/oglas1941490 je še kak boljši za tako ceno ??

Lep pozdrav

mmaestro ::

@Jereb o tem monitorju si lahko prebereš kaj več tukaj

glinik ::

5pellfire:

Kot sem že prej napisal, so dragi TN matrični monitorji zelo soliden nakup. Če nisi vajen oz. nimaš potrebe po ne vem kako dobri sliki, so monitorji serije 1970 odlična izbira. Če želiš višji rang, potem boš moral malo dodati in nabaviti kakšnega s PVA matriko.

Še enkrat ponavljam, LG serija 1970 je zelo zelo solidna, to ti garantiram.

Jereb:

Ta NEC je vrhunska stvar. Za normalen denar po moje ni boljšega monitorja za dobit (vsaj v SI). Če si pogledal kritiko na tistem linku, vidiš da je kritika povsem brezvezna, če se lahko tako izrazim. Grajajo presvetle nastavitve pri privzetih nastavitvah, twikanje za filme, ... same nepotrebne stvari ... in ceno. Mislim, dobre robe ne dobiš za majhen denar, to s časomoma vsi vemo ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Saj zato sprašujem, ker sam ne verjamem več opisom na netu :D
Upodarblja kdo ta monitor na forumu ?

A lahko sam poveste kaj pomeni ta odzivni čas 6ms G2G, 12ms N2N ??

lp

5pellfire ::

G2G je grey to grey ...za N2N pa pojma nimam:8)

NoBody- ::

Ali se splača vzet ta monitor --> http://www.comshop.si/article.asp?ArticleID=49956

Ali je vreden svojega denarja, glede nato kaj ponuja?

lp

MEDENA ::

Se splača, čeprav jaz prodajam 203WT 1 mesec star za cca 69 :)

Smem vprašat zakaj prodajaš pa zakaj je ta lcd tok pocen :D neki že more bit narobe z njim xD

Kaj pa med 21" je kakšen posebnež ? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jereb ()

Mirč ::

če je novi bil malo čez 70k
lp

A igre bi morale nujno lavfati na tako visoki resoluciji ( 1600x1200 ) ker potem bi rabil še močnejši comp ://

lep pozdrav

Teya ::

Katere ločljivosti je prazaprav najprimerneje kupit LCD za doma, če se uporablja največ za internet in šolo?
1680x1050, 1600 x 1200 ali 1280 x 1024

Matev ::

19 in 17 inčneži imajo 1280x1024
21 inčneži 1600x1200

in široki zasloni
1680x1050

zato ni vprašanje kakšno ločljivost kupiti
ampak koliko velik zaslon potrebuješ

svetoval bi ti 19"

TribesMan ::

Jaz pa bi svetoval vse drugo samo 19" ne. Razen če res slabo vidiš in hočeš imet velike črke. Škoda denarja ker praktične razlike v "delovni površini" ni.

Za nezahtevnega uporabnika bo dovolj dober 17", če si malo bolj multimedijsko usmerjen priporočam kak wide screen (filmi pa to). V primeru da misliš kaj risat v kakem avtocadu ali podobnem pa seveda čimveč pik... wide ali navaden.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Matthew ::

Ve kdo povedat kaj o tem modelu? Kupujem ga za brata, ki ni nek računalničar, ampak pač gimnazijec, ki nekaj svojega časa presedi tud pred kompom.

SmasHy|| ::

Za moje pojme je tisti lg občutno predrag. Raje kupi 19' (recimo samsung 9xx serijo ;) )

OK, primerjava:

Samsung SyncMaster LCD 940BF 19"
LCD 17" LG 1732P

- Diagonala zaslona:
1) 19"
2) 17"
Samsung boljši.

- Svetilnost:
1) 300 cd/m2
2) 300 cd/m2
Oba isto.

- Kontrast:
1) 700:1
2) 700:1
Oba isto.

- Vidni kot (H/V):
1) 160°/160°
2) 170°/170°
LG boljši.

- Odzivni čas:
1) 2 ms (iz sive v sivo)
2) 4 ms (G/G)
Samsung boljši.

- Število barv:
1) 16,2 mio
2) 16,7 mio
LG boljši.

- Cena:
1) 74.988,00 SIT
2) 54.392,00 SIT
LG boljši.

Torej, kaj dela 19" Samsunge 9xx boljše od tega LGja? Sploh, če zgornjo cenovno mejo postavim nekje na 75k. Malo sem že zmeden. Spodobne 19ke se mi zdijo predrage, zato bi raje vzel 17".

Fifty ::

kot že ničkolikokrat povedano, TEHNIČNI PODATKI NE POVEJO REALNEGA STANJA, zato je bolje primerjati v praksi. Jaz se bil tudi že ponosni lastnik Samsunga 971P, ampak sem ga kmalu zamenjal za ViewSonic VP930, čeprav je Samsung na papirju boljši, vendar mene ni prepričal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Fifty ()

ricola78 ::

Evo, priklopil sem novega HP 2065 (20") in moram reči da je za ta denar to super monitor. Ima S-IPS matriko od LG philips, dva DVI priklopa ter 4 USB hub.

Barve so lepe, naravne, ednio dizajn ni bogvekaj. Filmi so vredu, predvsem HDTV 720p. Za špile nisem še dost testiral, ker moram novo grafično kupit.

Vsekakor priporočam nakup.

Samurai- ::

Samsung 215TW

ga kdo ima in kako je zadovoljen ter kako se vam zdi ? ( ali je vreden svojega denarja)
FRP and Strategic lord Samurai-
-->---

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samurai- ()

LCD 20,1" LG L204WT WIDE, DVI

ga kdo ima in kako je zadovoljen ter kako se vam zdi ? ( ali je vreden svojega denarja
Testic kje?

globoko grlo ::

mam 215TW
ima opazen input lag, drgač pa super zadeva

aja, a je vredn svojga dnarja?

zaradi input laga NE

Zgodovina sprememb…

ima opazen input lag,kaj to pomeni
lp

prosim klikni na spodnji link

http://www.google.si/search?hl=sl&q=input+lag&btnG=Iskanje+Google&meta=
tu gori

enojni klik in beri od zgoraj navzdol ter od leve proti desni

A kdo ve, če se da še kje dobit Samsunga 173P+?

SmasHy|| ::

@Mirč: Sam sem kupil l204wt.... Kar vredu zadevca za svoj denar. Morda bi lahko imela malo večji vidni kot, oz vsaj če ga gledaš od zgoraj. Moza miza je namreč malo nižja ni ko vstanem se vidi bolj slabo. Sem najprej hotel vzeti Della 2007wfp ali pa še bolje Nec 20wgx2, ampak za teh 60k razlike si raje kupim še en malo boljši stol.
Ko zmanjšaš brightnes na 50% je slika še spodobne kakovosti. Je pa res, da ni ravno S-ISP matrika, ampak se da z TN tudi preživeti.

mam 215TW
ima opazen input lag, drgač pa super zadeva

aja, a je vredn svojga dnarja?

zaradi input laga NE

vceraj sem kupil 215 TW,in morem rect da bolsega monitorja se trenutno nism vidu.
vse je nadmocno,in ne opazim input laga.

prebral sm si glih kar dosti o input lagu in je le bedn izgovor za csjarje zakaj je slab.
-->---

MEDENA ::

kok si dal?

143k
-->---

sicksail ::

A mogoče kdo ve, kakšno politiko ima samsung glede crknjenih pikslov? Ali monitor zamenjajo ob prvem nedelujočem pikslu ali jih mora biti najmanj določeno število? Nikjer mi ne uspe najti tega podatka...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sicksail ()

mislim da je to odvisno od proizvajalca,samsung lg etc..

za samsung npr sm nasu tole,ceprav je men tist pr kermu sm ga kupu reku,da spada 215TW v razred kjer
velja garancija sele ce imas 3 ali vec dead pixle,za manj ne,tole prakticno pove da se moti

dead pixel

drugace je pa po moje najbolse iti na stran proizvajalca ter pod faq poiskati njihov policy.
-->---

sicksail ::

Hvala za odgovor.

Pri teh garancijah je ogromno zmede, kot kaže je Samsungova politika v vsaki državi drugačna...

Zgornji link kaže na spletno stran avstralske podružnice Samsunga, kjer ti monitor zamenjajo že ob prvem nedelujočem pikslu.

V Avstriji si moraš očitno nabrati tri:
Samsung Austria

V ZDA pa grozljivih 17 (pri 21" monitorju) 8-O :
Samsung USA

JUVE1 ::

Mi lahko pove kakšna je razlika med TCO99 in TCO03 standardom. In pa kaj je pri LCDju čim pomembneje za manše škodovanje očem čim večji kontrast in svetilnost? ali kaj drugega. Hvala

http://pc.enakupi.com/Monitor-LCD-LG-L1...

Tale monitor sicer po karakteristikah deluje zelo dobro samo tako nizka cena je malo čudna ma kdo izkušnje z njim oziroma se ga izplača kupiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JUVE1 ()

sid911 ::

Spet jaz in tokrat resna namera za nakup monitorja.

Že neštetokrat sem prečekiral monitorje v bigbangu v Mb in v Comtronu in kake pretirane razlike med njimi nisem ravno opazil (zaenkrat).
Vse bolj všeč so mi pa wide monitorji, vendar sem vseeno malce skeptičen glede nakupa tovrstnega monitorja. rad bi namreč včasih imel več oken hkrati odprtih, za to pa se mi zdi widescreen nekako bolj primeren (prosim popravite me če se motim). Poleg tega pa je bilo prej omenjeno da ponuja 17'' enako delovno površino kot 19'', le da ima slednji potemtakem večje črke, no sedaj sem nastavil na svojem monitorju (17'') resolucijo 1280x1024 im mi nekako ne ugajajo male črke. Poleg tega me zanima ali lahko uporabim pri 19'' tudi višjo resolucijo od privzete.

Glede modela se nekako nisem še odločil, predvsem zato ker nekatere monitorje, ki so trenutno še v igri nisem videl v živo.

Prosim za kak nasvet.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Poleg tega me zanima ali lahko uporabim pri 19'' tudi višjo resolucijo od privzete.

pri lcd nikakor ne
oziroma lahko a je slika interpolirana

za crt je pa priporočlljivo
za 15inč 800x600
za 17 inč 1024x768
za 19 inč 1152x864
za 20ali 21 inč pa 1280x1024

kar znese vsakič okoli 72 dpi

seveda pa lahko tudi več
nekateri imajo recim že na 17inč crt ločljivost 1280x1024
odvisno od okusa
nekateri tudi na 21 inčnih gonijo 1024x768 - kar se sicer meni zdi abotno
nekaterim pa ustreza

Če se odločate za nakup 19 LCD-ja vam svetujem ViewSonica VP930, ki ga imam tudi sam. Zamenjal sem ga s Samsungom 971P, zato ker z njim nisem bil zadovoljen (zelo slab pri filmih in tudi igrah).

krho ::

za 19 inč 1152x8648-O
1400x1050 na 19" CRTju zgleda ubijalsko (saj je to itak pravih 18"). Več je megleno, Od manjših pa recimo še 1280x1024.
Kar se tiče 1280x1025 na 19" LCDju je pregromozansko vse skupaj.

Imam na prenosniku 1440x900 na 17". Yummy.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

nosk8fx ::

Fifty:
kako misliš 971P zelo slab?! jaz ga imam in sem zelo zadovoljen! kaj točno te moti?

ja 971P ima sicer res lep dizajn, lepe barve v windowsih, ampak me je več stvari motilo tj. (zame) velika nestabilnost, kar se podstavka tiče, kar naprej se je majal levo-desno. Potem nisem bil zadovoljen s filmi (glede na prejšen LCD Hyundai Q17) in tudi v igrah so mi bile čudne barve (ne glede na funkcijo Magictune, kjer si sam nastaviš kar rabiš, npr. za filme, igre, internet...).
Sedanji ViewSonic VP930 se mi dosti bolj dopade (pa tudi na tomshardware je dobil najboljšo oceno, tako da sem se odločil zanj), sicer je imel 971P lepši dizajn, vendar za ViewSonica nikakor ne morem reči, da je "grd", podstavek ima pa dosti večji in je tudi bolj stabilen (kar se seveda pozna tudi pri teži LCD-ja, kar pa me ne ovira). Dosedaj edina slabost VP930 je zame ta, da se npr. če greš iz celozaslonskega načina (npr. Windows Media player) ali pa iz igre v Windowse, da se slike ne pokaže takoj, vendar z zakasnitvijo, ki pa ni tragičnega pomena, sicer pa mislim, da se da tudi to nastaviti. Aja, pa še to, pri 971P me je motilo to, da sem moral nastavitve opraviti s programom, pri VP930 pa enostavno upoorabiš tipke na monitorju.
No, to je moje vtis kar se tiče primerjave Samsunga 971P ter Viewsonica VP930. Upam, da sem komu pomagal pri odločitvi, ampak vseeno svetujem, če ste v dilemi, preizkusite LCD v živo, ker tehični podatki ne povedo vsega.

glinik ::

sid911,

Če med monitorji nisi opazil velikih razlik, ti potem svetujem da kupiš najcenejšega. Zakaj bi metal velike $$ za monitor, če ga ne znaš cenit ...

Kupi nekega 19" za 50-60 sit in boš zadovoljen ... Kdo kupid dober monitor ve zakaj ga je drago plačal !

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

No, saj nameravam jutri en maraton po mariborskih računalniških trgovinah naredit, da še enkrat pregledam vse kar se videt da. Potem pa se odločim.

Ok, preveril ponudbo...najbolj se mi je pa dopadel Hyundai X91D, DVI, kakor sem primerjal proti LG-ju ki je bil poleg so mi barve bile bolj všeč. A ima kdo kake izkušnje s tem?

Odločam se med tema lcd-jema ...
1. http://www.bcchardware.com/index.php?op......=2842&Itemid=40
2. http://www.behardware.com/articles/610-......-a-2-ms-tn.html

Samsung je malo cenejši , in za 2 coli večji ... ampak ima TFT active matrix medtem ko ima nec SA-IPS ...
A je veliko razlike med tft pa sa-ips ??
lp

nicjasno ::

Kaj pa menite o LG L203WT 20" ? Sam se igram z mislijo o nabavi.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

kajzer ::

pač TN matrika - nekih čudežov ni za pričakovat... drugač pa zadovoljen z njim

Fizikalko ::

sid911, problem je v tem, da so praktično vsi razstavljeni modeli po štacunah TN matrike...

Uspel sem videt tudi s-ips in pva. Je razlika, vendar so cene nekako neprijazne mojemu študentskemu žepu, poleg tega pa nujno rabim nov monitor, ker mi bo 14 colnež tule živce požrl. Verjetno bom kar tistega hyundaija vzel, če se prej ne premislim. Če mi ne bo ustrezal pa imam takoalitako 15 dni da zamenjam. Vsaj tako razmišljam zdaj, mogoče že čez en dan ne bom.

b0wH4 ::

pozdravlejni...js sm si namreč pred kratkim pri mojmu prenosniku razbil lcd zaslon in prosm če mi kdo pove kje bi dobu kakšnega ugodnega...
sicer prenosnik pa je BenQ JoyBook R53EG...

tnx,LP:)

JamesQ ::

Lep pozdrav.

Moje staremu CRT-ju se bo kmalu iztekla delovna doba in bo odšel v penzijo....

Zanima me Philips Philip 170C6FS. Povejte mi ali se ta monitor splača kupiti povprečenmu uporabniku...

Najlepša hvala...

LDŽ...
««
104 / 168
»»