Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

Volta ::
Jah, kaj pa čmo...Preden so ljudje pogruntali kaj je sploh grmenje, je minlo okol miljon let ( nastanek ljudi - 20.st )
LP
LP

Dr_M ::
zato pa jih more bit vec, obvezno parno stevilo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ta lcd, ki ga mam je star 3 tedne - LG 1940PQ. Tako, da bi mel tak staro lampo, je že zelo težko...

GenZNPC ::
@Voltaspeeder17
si mogoče ko si majhen bil prevečkrat pogledal očeta ko je švasal(varil) samo brez zaščitne maske?
si mogoče ko si majhen bil prevečkrat pogledal očeta ko je švasal(varil) samo brez zaščitne maske?
skibidi

5pellfire ::
Back on the topic...
a je 7900GT dovolj močna grafična za igranje iger (ala Oblivion, Gothic 3, Neverwinter Nights 2)
na 20" monitorju na 1600x1200...razmišljam da bi nabavil tegale
Kaj pravite...bi se dalo dovolj dobro igrati ali je mogoče bolje da bi vzel 19" monitor za
1280x 1024?
a je 7900GT dovolj močna grafična za igranje iger (ala Oblivion, Gothic 3, Neverwinter Nights 2)
na 20" monitorju na 1600x1200...razmišljam da bi nabavil tegale
Kaj pravite...bi se dalo dovolj dobro igrati ali je mogoče bolje da bi vzel 19" monitor za
1280x 1024?

Zheegec ::
Za Oblivion na max detail pač ne, na medium pa ja. Imam navito GF7900GT, Quake 4 dela čisto tekoče na 1600x1200, high detail, brez AA, Gothic nameravam sprobati danes 
Najbrž bo na medium kar precej brez težav.

Najbrž bo na medium kar precej brez težav.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala za odgovor, ALIEn.
Zanima me še ...a je potrebna dosti močnejša grafična za igranje na 1600x1200 kot pa na
1280x1024. Sicer se še vedno da zmanjšati resolucijo ampak potem to ni to
Ima mogoče kdo kakšne informacije glede tega HP-ja...trenutno berem user review-je na
prad.de, smao me zanima kakšne so izkušnje SLO userjev.
Zanima me še ...a je potrebna dosti močnejša grafična za igranje na 1600x1200 kot pa na
1280x1024. Sicer se še vedno da zmanjšati resolucijo ampak potem to ni to

Ima mogoče kdo kakšne informacije glede tega HP-ja...trenutno berem user review-je na
prad.de, smao me zanima kakšne so izkušnje SLO userjev.

Matev ::
a je potrebna dosti močnejša grafična za igranje na 1600x1200 kot pa na
da dosežeš enak FPS (kao hitrost) potrebuješ v primeru 1600x1200 px mnogo močnejšo grafično kartico

Mislim bolj v smislu ali je 7900GT dovolj močna za poganjanje igre na 1600x1200
ali je bolje razmišljati o 19" monitorju in 1280x1024...to resolucijo uporabljam
tudi zdaj.
ali je bolje razmišljati o 19" monitorju in 1280x1024...to resolucijo uporabljam
tudi zdaj.

nds ::
nabavil sem HP Pavilion dv9043ea
moti me ZRCALNO odbojni ekran WXGA High definition Widescreen, moji stari prenosniki so bili mat oz. satinirani, tudi katodni zasloni niso nikoli imei tega tako močnega efekta, no upam da me pri resnem delu ne bo preveč motilo.
a kdo ve kaj je s temi zrcalno odbojnimi premazi ekranov, a so cenejši pa jih proizvajalci montirajo in nas nategnejo; a kdo ve če se da dobit kakšno prozorno mat folijo za prelepit ekran?

moti me ZRCALNO odbojni ekran WXGA High definition Widescreen, moji stari prenosniki so bili mat oz. satinirani, tudi katodni zasloni niso nikoli imei tega tako močnega efekta, no upam da me pri resnem delu ne bo preveč motilo.

a kdo ve kaj je s temi zrcalno odbojnimi premazi ekranov, a so cenejši pa jih proizvajalci montirajo in nas nategnejo; a kdo ve če se da dobit kakšno prozorno mat folijo za prelepit ekran?

krho ::
Pri prenosnikih je skoraj nemogoče dobiti nove, s zasloni brez teh premazov. Najboljši tak premaz je pri sony-u, kjer ga skoraj ne opaziš. Moje osebno mnenje je jebesh Sony.
Je slabost tega premaza, če sediš zunaj in je močni svetlobi je zadeva totalno neberljiva.
Neberljivo oz. zelo moti tudi, če imaš svetlobo od zadaj, tako, da ti pada na zaslon.
Je slabost tega premaza, če sediš zunaj in je močni svetlobi je zadeva totalno neberljiva.
Neberljivo oz. zelo moti tudi, če imaš svetlobo od zadaj, tako, da ti pada na zaslon.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

miwche ::
glossy zasloni niso prav kot zrcalo, čeprav so še kar odbojni. Tdui oni imajo določene karakteristike ki dejansko zatrejo svetlobo (jo drugače zrcalijo kot steklo). Prednost takih premazov je v kristalni jasnosti slike (ne vidiš nobene zrnatosti kot se vidi pri anti glare premazih) in ojačanih/lepših barvnih odtenkih. Barve na takih ekranih enostavno imajo mnogo močnejši "punch" kot drugi zasloni.
Jeba pa je, da so zelo odbojni. Če nisi v okolju kjer lahko kontroliraš svetlobo si kar oplel.
Jeba pa je, da so zelo odbojni. Če nisi v okolju kjer lahko kontroliraš svetlobo si kar oplel.
~ there are more alpha males than beta testers ~

miwche ::
@5pellfire
jaz igram z 7900gt na 1680x1050 Oblivion na max in vse ostale starejše (fear...itd), kot tudi novejše (Just cause). Gothic 3 se zatika ampak to ni kriva grafa.
mogoče bi pa vseeno počakal kako novo dx10 grafo ker bodo zdaj zdaj prišle ven.
edit: sori, sej kupuješ LCD ne grafo. ti kar nabavi 20", ne bo ti delalo problemov vsaj še pol leta, potem pa tudi grafo menjat za max užitke.
jaz igram z 7900gt na 1680x1050 Oblivion na max in vse ostale starejše (fear...itd), kot tudi novejše (Just cause). Gothic 3 se zatika ampak to ni kriva grafa.
mogoče bi pa vseeno počakal kako novo dx10 grafo ker bodo zdaj zdaj prišle ven.
edit: sori, sej kupuješ LCD ne grafo. ti kar nabavi 20", ne bo ti delalo problemov vsaj še pol leta, potem pa tudi grafo menjat za max užitke.
~ there are more alpha males than beta testers ~
Zgodovina sprememb…
- spremenil: miwche ()

s5cougar ::
@miwche:
Poganjat igre pri resoluciji 1680x1050 je malenkost manj zahtevno kot pri 1600x1200. Površina, ki jo tvorijo pixli pri 1600x1200 je za približno 9% večja od tiste pri 1680x1050.
Poganjat igre pri resoluciji 1680x1050 je malenkost manj zahtevno kot pri 1600x1200. Površina, ki jo tvorijo pixli pri 1600x1200 je za približno 9% večja od tiste pri 1680x1050.
Errare humanum est.

Raw ::
Kupil LCD LG L2000C ..
prvi vtisi
-Presedlal sem iz samsunga 193p. Design LGja je dost slabs. Ne govorim le o 'estetiki', ampak recimo rob ekrana - ekran je vdrt v ohisje, kot pri 10 let starih crtjih in moti predvsem pri mocnejsi svetlobi, ker se odbiva od robu. Mogoce sem pikolovski, a mi res ful 'pade v oci' - sm zgleda navajen samsunga.
-Monitor je zelo visok, to pomeni, da ga ne mors imet na mizi, ki ze ima visji pedestal (polico) za monitor, ker je potem zadeva 20+ cm do tal in te boli vrat k mors gor gledat. Torej, ne da se znizat ne da bi 'hekal' po nosilcu, kar sm bil primoran storiti.
-Slika je uredu - manj ghostinga kot pri 193p, res obcutno manj, ni pa se tolk dobr spilat kot z dobrim CRTjem. Kvaliteta je tud kar primerljiva z 193ko
-Tipke na monitorju ne vzbujajo obcutka kvalitete, a opravijo delo bolje kot pri 193p, ki jih sploh ni imel in sm jih kar pogresal.
-Se mi zdi da je kar tezka zadeva, tudi ni ravno 'tanek' ..
-1600x1200 je zakon, posebaj ce mas dobro graficno za spilat v tej resoluciji. Delovne povrsine je res obcutno vec, kar je velik plus.
Ce povzamem, na splosno nisem ravno navdusen, a zaradi resolucije (delovne povrsine), dokaj uredu slike in minimalnega ghostinga sem kar zadovoljen in bom na tem monitorju ostal kar nekaj casa. Samsung gre punci.
Upam, da se boste nekateri sedaj lazje odlocil.
prvi vtisi
-Presedlal sem iz samsunga 193p. Design LGja je dost slabs. Ne govorim le o 'estetiki', ampak recimo rob ekrana - ekran je vdrt v ohisje, kot pri 10 let starih crtjih in moti predvsem pri mocnejsi svetlobi, ker se odbiva od robu. Mogoce sem pikolovski, a mi res ful 'pade v oci' - sm zgleda navajen samsunga.
-Monitor je zelo visok, to pomeni, da ga ne mors imet na mizi, ki ze ima visji pedestal (polico) za monitor, ker je potem zadeva 20+ cm do tal in te boli vrat k mors gor gledat. Torej, ne da se znizat ne da bi 'hekal' po nosilcu, kar sm bil primoran storiti.
-Slika je uredu - manj ghostinga kot pri 193p, res obcutno manj, ni pa se tolk dobr spilat kot z dobrim CRTjem. Kvaliteta je tud kar primerljiva z 193ko
-Tipke na monitorju ne vzbujajo obcutka kvalitete, a opravijo delo bolje kot pri 193p, ki jih sploh ni imel in sm jih kar pogresal.
-Se mi zdi da je kar tezka zadeva, tudi ni ravno 'tanek' ..
-1600x1200 je zakon, posebaj ce mas dobro graficno za spilat v tej resoluciji. Delovne povrsine je res obcutno vec, kar je velik plus.
Ce povzamem, na splosno nisem ravno navdusen, a zaradi resolucije (delovne povrsine), dokaj uredu slike in minimalnega ghostinga sem kar zadovoljen in bom na tem monitorju ostal kar nekaj casa. Samsung gre punci.
Upam, da se boste nekateri sedaj lazje odlocil.
I am what I am and I do what I can
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raw ()

nds ::
miwche
hvala za vzpodbudo pri uporabi glossy zaslonov
in res je slika je full jasna, čisto brez grudic
hvala za vzpodbudo pri uporabi glossy zaslonov
in res je slika je full jasna, čisto brez grudic

Igi.M ::
V kratkem bom kupil LCD monitor , in ga bom uporabljal tako za pc kot tudi za xbox 360.
Zanimajo pa me vaša mnenja , glede uporabe LCD monitorja za xbox 360 , predvsem wide screen LCDja ? Kakšna je kvaliteta slike in če se še vedno pojavijo črni robovi zgoraj in spodaj
pri igranju xbox iger , tako kot pri 4:3 formatu? Kateri uporabljate wide screen LCD za xbox 360 prosim za vaša mnenja.
Zanimajo pa me vaša mnenja , glede uporabe LCD monitorja za xbox 360 , predvsem wide screen LCDja ? Kakšna je kvaliteta slike in če se še vedno pojavijo črni robovi zgoraj in spodaj
pri igranju xbox iger , tako kot pri 4:3 formatu? Kateri uporabljate wide screen LCD za xbox 360 prosim za vaša mnenja.

GenZNPC ::
voltaspeeder17
začelo se je tam ko si ti videl utripanje LCDja
em lahko malo stestiraš prosim to. Daj kak crt na 60 pol na 75 pol na 85 in pol na 100 pa povej mi kak dolgo boš videl utripanje (hz).
Ali ko pogledaš kak drug lcd isto utripa? In ko pogledaš mobitelob ekran tudi?
ker pol mam rešitev.
začelo se je tam ko si ti videl utripanje LCDja
em lahko malo stestiraš prosim to. Daj kak crt na 60 pol na 75 pol na 85 in pol na 100 pa povej mi kak dolgo boš videl utripanje (hz).
Ali ko pogledaš kak drug lcd isto utripa? In ko pogledaš mobitelob ekran tudi?
ker pol mam rešitev.
skibidi

Na telefonu isto vidim utripanje, samo precej manj, ker je manjši zaslon. Večji je zaslon, močnejše je utripanje, nekako tako.

r5r ::
Navadna in živosrebrna žarnica utripa s frekvenco omrežja - 50Hz. Uf, zvečer je ulica disko.
Kateri PVA zaslon je namenjen pisarniškim in internetnim opravilom? (zelo redko gledanju filmov) Sedaj imam 193P, vendar tega modela ni več v redni prodaji. Se splača 193P+ oziroma kaj sedaj?

Kateri PVA zaslon je namenjen pisarniškim in internetnim opravilom? (zelo redko gledanju filmov) Sedaj imam 193P, vendar tega modela ni več v redni prodaji. Se splača 193P+ oziroma kaj sedaj?
And it makes me wonder.

Dr_M ::
ce hoces samsunga, je naslednik 970P oz 971P. se ga dobi pod 100k sit ze.
The reason why most of society hates conservatives and

djpiky ::
http://www.ceneje.si/lg-lcd-monitor-201...
Kaj pravite na tale monitor v navezi z geforce 7600gt?
Kaj pravite na tale monitor v navezi z geforce 7600gt?

Fifty ::
mene tud zanima kko je kej s temi novimi LG-ji, ker tehnični podatki so kar u redu, razen TN matrike, tko da me zanima, če lahko kdo kej pove, kko se obnesejo

ker tehnični podatki so kar u redu, razen TN matrike
to je tko kot da bi reku tale bicikl mi je pa kar všeč, tehnični podatki so zelo vredu
moti me samo to da nima bremz, da je 250 kilogramov težak in je brez sedeža

Kolikor sem videl ima tale L204WT super barve (8-bitni panel in ne 6, kot pri L203WT). Tako, da je kar vredu nakup, če te le ne motijo slabi vidni koti.
Errare humanum est.

kako more imet super barve?
pri TN matriki je barva nedoločljiva
ker z enim očesom vidiš drugačno kot z drugim
da ne omenim kaj rata z barvo če za milimeter premakneš glavo ali če pogledaš ob robovih zaslona
nedoločljiva je
kot tisti varnostni tisk na evro bankovcu - sad vidiš vijolčno, sad vidiš rjavo
pri TN matriki je barva nedoločljiva
ker z enim očesom vidiš drugačno kot z drugim
da ne omenim kaj rata z barvo če za milimeter premakneš glavo ali če pogledaš ob robovih zaslona
nedoločljiva je
kot tisti varnostni tisk na evro bankovcu - sad vidiš vijolčno, sad vidiš rjavo

@Matev:
Zdej pa si že smešn. Če postaviš LCD-ja s 6-bitnim panelom poleg takšnega z 8-bitnim panelom, opaziš razliko v kvaliteti barv. Kako pa ti vidiš TN matrike, pa me ni zanimalo.
Zdej pa si že smešn. Če postaviš LCD-ja s 6-bitnim panelom poleg takšnega z 8-bitnim panelom, opaziš razliko v kvaliteti barv. Kako pa ti vidiš TN matrike, pa me ni zanimalo.

Errare humanum est.

vsaj nekaj strani te teme preberi
boš spoznal da nisem jaz edini ki vidi TN tako kot sem ti opisal
ti pa kar kupi če piše da so barve dobre bo že dobro ane
če piše ma da drži
boš spoznal da nisem jaz edini ki vidi TN tako kot sem ti opisal
ti pa kar kupi če piše da so barve dobre bo že dobro ane
če piše ma da drži

@Matev:
Tole temo spremljam že lep čas (polovico sem sigurno prebral). Poleg tega imam v lasti 2 LCD-ja, enega s TN in enega z MVA matriko. Tega, da je TN sranje, mi ni treba pravit. Vendar je tud res, da dost lažje prebaviš TN matriko in njene slabosti, če prej nisi videl boljše tehnologije. Človek se vsega navadi, bi rekel.
Tole temo spremljam že lep čas (polovico sem sigurno prebral). Poleg tega imam v lasti 2 LCD-ja, enega s TN in enega z MVA matriko. Tega, da je TN sranje, mi ni treba pravit. Vendar je tud res, da dost lažje prebaviš TN matriko in njene slabosti, če prej nisi videl boljše tehnologije. Človek se vsega navadi, bi rekel.

Errare humanum est.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s5cougar ()

glinik ::
Matev, tale z 250 kg piciklom je vrhunska :)))
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

djpiky ::
a ste zmožn v tej temi pisat glede lcd al ne. človk lepo upraša kakšen se vam zdi in vi zaidete čist drgam. djte še kj povedat o lcd tega ranga in jih mal primerjat. aja ali kdo ve kje bi ta lcd lahko videl u živo v okolici celja?

NoBody- ::
Odločam se za nakup lcd 20 palčnega monitorja. Nekako mi je v oko padel novi model lg-ja --> KLIK
Zanima me če ima kdo ta monitor in če se ga splača kupiti glede denar / kakovost
lp
Zanima me če ima kdo ta monitor in če se ga splača kupiti glede denar / kakovost
lp

SmasHy|| ::
Nerak delam reklamo, ampak a je ste dobili na dom reklamo od 5pik? V njem je nek novi19' SAMSUNG's Digital World - LCD | 931C931C 931C] z 2000:1 kontrastom in 2ms za 90.000... končno se nekaj premika.
Ve kdo morda, kdaj bo prišlo do sprememb v razredu 215tw?
Ve kdo morda, kdaj bo prišlo do sprememb v razredu 215tw?

OldSkul ::
Zanimivo, verjetno bo tega dobila moja sestra hmal. Al naj raj vzamem 20col... bi treba še velik razmisleka.

poglej ::
Samsung 203 B - 20˝LCD
Tudi sam kupujem 20˝-nika.
Bi navedeni bil dober (ne bo namenjen za igranje iger!) za vsakdanje delo in internet?
Morda kakšna alternativa?
Lepa hvala za vsak cenjeni odgovor!
LP
Tudi sam kupujem 20˝-nika.
Bi navedeni bil dober (ne bo namenjen za igranje iger!) za vsakdanje delo in internet?
Morda kakšna alternativa?
Lepa hvala za vsak cenjeni odgovor!
LP

Big_Al ::
Pazljivo pri teh specifikacijah. Na novo so začeli v specifikacijah uporabljati Dynamic Contrast, ki proti "klasičnemu" kontrastu dosega višje vrednosti!!!
Contrast ratio @ Wikipedia
Enaka finta kot pri odzivnem času... black to black ali gray to gray. Pač proizvajalci manj kvalitetnih panelov izkoristijo kratki čas zmede na trgu in z objavami takšnih "super" specifikacij zvišajo prodajo svojih monitorjev - dokler ostali ne "popravijo" svojih napisanih specifikacij. 2000:1 na TN martiki? V prvem trenutku res nisem vedo kaj se dogaja oz. če sem prespal kakšno tehnlološko revolucijo? NIKOLI se naj monitor NE kupuje samo zaradi ustreznih specifikacij, ker številke na papirju ne povejo skoraj nič o kasnejšem subjektivnem zaznavanju slike. Sprobat ali pa se zanest na kritična mnenja zadovoljnih uporabnikov na tem forumu.
Contrast ratio @ Wikipedia
Enaka finta kot pri odzivnem času... black to black ali gray to gray. Pač proizvajalci manj kvalitetnih panelov izkoristijo kratki čas zmede na trgu in z objavami takšnih "super" specifikacij zvišajo prodajo svojih monitorjev - dokler ostali ne "popravijo" svojih napisanih specifikacij. 2000:1 na TN martiki? V prvem trenutku res nisem vedo kaj se dogaja oz. če sem prespal kakšno tehnlološko revolucijo? NIKOLI se naj monitor NE kupuje samo zaradi ustreznih specifikacij, ker številke na papirju ne povejo skoraj nič o kasnejšem subjektivnem zaznavanju slike. Sprobat ali pa se zanest na kritična mnenja zadovoljnih uporabnikov na tem forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Big_Al ()

mlakar ::
Kakšno matriko uporablja LG L204WT, ki je na zgirnjem linku? Primerljiv z LG L2000C?
HVALA
LP
HVALA
LP

poglej ::
Samsung 203B
Mar res nobeden od vas nima v lasti navedeni LCD monitor, da mi lahko opiše svoje osebne izkušnje z njim ter svetuje okoli nakupa in na kaj moram paziti pri tem?!?
Kupujem ga načeloma jutri! Torej...?
Hvala za odgovore.
Mar res nobeden od vas nima v lasti navedeni LCD monitor, da mi lahko opiše svoje osebne izkušnje z njim ter svetuje okoli nakupa in na kaj moram paziti pri tem?!?
Kupujem ga načeloma jutri! Torej...?
Hvala za odgovore.

glinik ::
Kaj misliš da boš dobil dober 20" LCD za 85 k SIT ???
Mala cena, slab vidni kot, to so vse znaki za TN matriko. Pa še poceni je. To govorim zato, ker obstajajo tudi monitorji s TN matriko in zadovoljivo sliko. Ampak tile modeli so tudi dragi.
Če ga boš vzel, ne pričakuj nič povprečnega. To je pač velik monitor za zelo, zelo malo ceno.
Odločitev je tvoja.
Lp
Mala cena, slab vidni kot, to so vse znaki za TN matriko. Pa še poceni je. To govorim zato, ker obstajajo tudi monitorji s TN matriko in zadovoljivo sliko. Ampak tile modeli so tudi dragi.
Če ga boš vzel, ne pričakuj nič povprečnega. To je pač velik monitor za zelo, zelo malo ceno.
Odločitev je tvoja.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...