Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž

questioneer ::
Ko smo že pri očeh... dobil sem (rabljenega) Samsunga 173P in me ob gledanju vanj po nekem času pričnejo boleti oči (nekako tako kot da bi na crtju imel prenizko osveževalno frekvenco), slika je presvetla. Ker zraven nisem dobil cdja, sem downloadal MagicTune premium iz samsung.com, a se le-ta nikakor ne zažene (win xp/32)... kaj naj storim?

GenZNPC ::
Tu imate najboljo ponudbo ever glede na lastnosti in ceno nemogoče najti monitor ki ponuja več
push
push
skibidi

Volta ::
questioneer - imam podobno težavo. Prvi dan ko sem dobil LG-ja 1940PQ so me zelo bolele oči, naslednji dan je bilo bolje, zdaj teh težav ni več. Je pa hec ker monitor utripa - 60Hz, DVI, tako kot na CRT-jih. Dokler sem imel CRT-ja, sem bil navajen 100HZ, s temi LCD-ji in frekvenco osveževanja je pa križ. Naj izdelajo kvaliteten LCD z visokim osveževanjem, pa ne mi govort, da nič ne pomaga pri sliki. Seveda se tud na LCD-jih, tako kot na crt-jih osveževanje opazi ( vsaj jaz opazim in me zelo moti ).
LP
LP

opeter ::
@ kuglvinkl
20.1" je ravno pravšnji za 1600x1200 pik! Jaz imam dva taka LCD-ja. Ta ločljivost je odlična za delo z grafičnimi programi.
20.1" je ravno pravšnji za 1600x1200 pik! Jaz imam dva taka LCD-ja. Ta ločljivost je odlična za delo z grafičnimi programi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

B|ind ::
Najprej en lep pozdrav vsem. Kot vidte sem nov tukej
In sicer, mam eno vprašanje.
Odloču sm se za nakup LCD monitorja..
Nekak so mi priporočili tole zadevo KLIK , pa vendar, ker pač ne kupuješ monitorja vsak dan, se nebi rad prenaglu in kupu kašno neumnost. Tako da prosim če mi lahko malo svetujete.
Monitor bo služu gledanju filmou, igranju iger, office, internet.. pač nekak splošne stvari.
Za nakup sm prpravlen odštet mogoče do kakih 85ksit. MOČOČE tudi kakega tisočaka več če bi mi kdo res predlagal nekaj za kar se splača odštet kakih 90k !
Tako da, svetujte, komentirajte LG203WT !

In sicer, mam eno vprašanje.
Odloču sm se za nakup LCD monitorja..
Nekak so mi priporočili tole zadevo KLIK , pa vendar, ker pač ne kupuješ monitorja vsak dan, se nebi rad prenaglu in kupu kašno neumnost. Tako da prosim če mi lahko malo svetujete.
Monitor bo služu gledanju filmou, igranju iger, office, internet.. pač nekak splošne stvari.
Za nakup sm prpravlen odštet mogoče do kakih 85ksit. MOČOČE tudi kakega tisočaka več če bi mi kdo res predlagal nekaj za kar se splača odštet kakih 90k !
Tako da, svetujte, komentirajte LG203WT !

jimyboy ::
Un ko ma ta LG L2000C-SF 20'' monitor naj pove če se da za igre naštimat da majo črn rob za manjše resolucije npr. 1280x1024 saj moj 7800gt ni sposoben paganjat igre v 1600X1200. Pa kje se to naštima in kako se obnese pri igrah.

@kuglvinkl
saj logično bi bilo 21˝ ampak to zahteva večjo ceno, ker je večja površina, če pa pride resolucija 1600x1200 na 20˝ pol to pomeni da so pike bistveno manjše kot na večjih monitorji, seveda pod pogojem da je to tovarniško priporočena res..
ena banalna fora
ni vseen če razdeliš en kvadratni meter na 10x10 delov ali pa 80kvadratnih cm na 100 enakih delov.
torej bo pri manjši ploščni enako število pik ampak so manjše in s tem človeškemu očesu bolj neopazne
ali se motim?
saj logično bi bilo 21˝ ampak to zahteva večjo ceno, ker je večja površina, če pa pride resolucija 1600x1200 na 20˝ pol to pomeni da so pike bistveno manjše kot na večjih monitorji, seveda pod pogojem da je to tovarniško priporočena res..
ena banalna fora
ni vseen če razdeliš en kvadratni meter na 10x10 delov ali pa 80kvadratnih cm na 100 enakih delov.
torej bo pri manjši ploščni enako število pik ampak so manjše in s tem človeškemu očesu bolj neopazne
ali se motim?
skibidi

Dr_M ::
sam res no.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kuglvinkl ::
@m0LN4r, ne, samo tko sprašujem, ker se somnim nekaterih prenosnikov, z ubitačno resolucijo in 15" monitorjem. Pol so ble ikonce premajhne ipd. Skratka, čem tko, da bo natie rezolucija prava in mi ne bo treba štelat npr. večjih ikon, Wordu povečevat delovni list.

Zheegec ::
Vsi imate neke probleme z utripajočimi LCDji (kar se ne bi smelo dogajati). Dosedaj sem vse LCDje imel na 60Hz in nikoli se ni dogajalo da bi utripal, kar je tudi pravilno, saj so LCD monitorji narejeni čisto drugače kot navadni katodni in tudi pri 10Hz ne bi utripali :>
@Kunglvinkl: Imam 1600x1200 na 20" LCDju (L2000C) in sem ful navdušen, dobra ločljivost, in pa majhna pika, ker je kar velika sprememba v primerjavi z 19" 1280x1024. Drugače pa 1920x1200 pri 17" prenosniku rulaaa
@Kunglvinkl: Imam 1600x1200 na 20" LCDju (L2000C) in sem ful navdušen, dobra ločljivost, in pa majhna pika, ker je kar velika sprememba v primerjavi z 19" 1280x1024. Drugače pa 1920x1200 pri 17" prenosniku rulaaa

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEn3001: hm, a ni to mal mejhno? zadnic sm se mal igral s kolegovim HPjem z 15.4" 1680x1050 in sm mogu res na 30-40cm gledat, da sm kej vidu, pa na bliz vidm kr dobr.

mit3k ::
@B|ind
Jaz ga imam zdaj kak teden. Monitor ima vse lastnosti TN matrik. Torej slabi vidni koti, črna ni črna, povprečne barve,... Glede ghostinga ni nek problem, čeprav ga jaz brez problema opazim v Counter Striku.
Vprašaj če še te kaj zanima.
Jaz ga imam zdaj kak teden. Monitor ima vse lastnosti TN matrik. Torej slabi vidni koti, črna ni črna, povprečne barve,... Glede ghostinga ni nek problem, čeprav ga jaz brez problema opazim v Counter Striku.
Vprašaj če še te kaj zanima.

Zheegec ::
Dr_M: Sem moral napisat, imam pač rad malo večje ločljivosti, nekaterim to sploh ni všeč. No, vseeno, tale ločljivost monitorja mi čisto ustreza, tako in tako se mi zdi logično da vsakdo gre pogledat monitor na native ločljivosti preden ga kupi...
@jimyboy: Pač raztegne 1280x1024 čez cel ekran - slika je malo bolj čudna, ampak še vedno čisto zadovoljiva, pač enako kot kakšno leto nazaj ko sem na GF6600GT poganjal igre na 1024x768 ločljivosti na 19" LCDju
Wide-screen ekrani pa to možnost imajo, tukaj je ne najdem, najbrž je ni
@jimyboy: Pač raztegne 1280x1024 čez cel ekran - slika je malo bolj čudna, ampak še vedno čisto zadovoljiva, pač enako kot kakšno leto nazaj ko sem na GF6600GT poganjal igre na 1024x768 ločljivosti na 19" LCDju

Wide-screen ekrani pa to možnost imajo, tukaj je ne najdem, najbrž je ni

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

tako in tako se mi zdi logično da vsakdo gre pogledat monitor na native ločljivosti preden ga kupi...
sej to je seveda logicno. brez veze je met lcd, ce nimas native locljivosti.
za 1280x1024 je uredu 17", 19" ma pa res prevelke pike ze. ampak na manjsih pikah, so pa crke ze izredno mejhne...
sej to je seveda logicno. brez veze je met lcd, ce nimas native locljivosti.
za 1280x1024 je uredu 17", 19" ma pa res prevelke pike ze. ampak na manjsih pikah, so pa crke ze izredno mejhne...

majhost ikon je pomojem stvar navade
jaz sem igral HL2 na 1600x1200 na CRT 19˝ pa je meni ful majhen ampak je bolj simpatičen hkrati.
btw zanima me kaj bojo ponujal čez kaki dve leti
jaz sem igral HL2 na 1600x1200 na CRT 19˝ pa je meni ful majhen ampak je bolj simpatičen hkrati.
btw zanima me kaj bojo ponujal čez kaki dve leti
skibidi

Voltaspeeder17 ne govori gluposti - Roko na srce Mirč, utripa mi zaslon ( oz. jaz to tako vidim, slika ni mirna, utripa prav tako kot CRT na 60Hz, samo da me oči ne bolijo ). Če bi poznal diagnozo za moje oči, bi vedel zakaj to vidim. Samo na 100Hz na CRT-ju nisem videl več razlike, če sem prestavo na višjo osveževanje ( seveda pri nižji resoluciji ). Enostavno vidim tudi zelo male razlike v fps-jih v igrah, pač tako vidim. Če ostali ne vidite utripanja, hvala bogu za vas, da nimate podobnih problemov.

questioneer ::
Meni ne utripa, imam pa občutek da bel tekst na črni podlagi oz. bela barva "žge" v oči... svetlobo ipd. nameravam zregulirati v MagicTune a ga ne morem zagnati... so morda še kakšni alternativni downloadi?

Mirč ::
Pa naredimo preizkus Voltaspeeder17
imaš digitalni fotoaparat ali kamero in daj crt na 60hz ali 75 hz in lcd 60hz ali 75hz in poglej oboje čez ekranček na lcd-ju kamere ali dig.fotoaparata.In nam povej kaj vidiš.
lp
imaš digitalni fotoaparat ali kamero in daj crt na 60hz ali 75 hz in lcd 60hz ali 75hz in poglej oboje čez ekranček na lcd-ju kamere ali dig.fotoaparata.In nam povej kaj vidiš.
lp

Matev ::
voltaspeedu verjetno utripa ker ima monitor ki RES utripa
to je določena vrsta LCD-ja ki za prikaz vseh 16,7 milijona barv uporablja goljufijo
določene odtenke namreč prikaže tako da izmenično dve podobni barvi prikazuje
in nato to deluje kot nova barva
tako da JA tudi LCD-ji lahko utripajo
to je določena vrsta LCD-ja ki za prikaz vseh 16,7 milijona barv uporablja goljufijo
določene odtenke namreč prikaže tako da izmenično dve podobni barvi prikazuje
in nato to deluje kot nova barva
tako da JA tudi LCD-ji lahko utripajo

ali pa ima TN matriko
tam že če pomežikneš se ti zdi da celotni monitor zaplapola v vseh mogočih odtenkih
da ne omenjam bitja srca ali dihanja ki malenkost spremenita lego telesa in s tem povzročita navidezno spreminjanje barv - ker jih pač osebek takrat vidi pod drugim kotom
to je vse lahko razlog za "utripanje"
tam že če pomežikneš se ti zdi da celotni monitor zaplapola v vseh mogočih odtenkih
da ne omenjam bitja srca ali dihanja ki malenkost spremenita lego telesa in s tem povzročita navidezno spreminjanje barv - ker jih pač osebek takrat vidi pod drugim kotom
to je vse lahko razlog za "utripanje"

[MYTiX] ::
TN paneli so 6bitni in prikazujejo dodatne barve tako, da prikazujejo izmenično dva najbližja odtenka, kar naj bi naredilo iluzijo polnega spektra. To je menda posebej opazno pri določenih odtenkih sive. To je verjetno utripanje, ki ga on vidi.
Če bi imel LCD z 8bit panelom (IPS, MVA, PVA), tega ne bi opazil.
Razen če si ne bi sam česa domišljal.
Če bi imel LCD z 8bit panelom (IPS, MVA, PVA), tega ne bi opazil.
Razen če si ne bi sam česa domišljal.

podpis

Fizikalko ::
LCDji imajo konstantno osvetlitev in NE utripajo. Če ti utripa, ga nesi na sevis (garancija). Lahko pa, da se ti zaradi zgoraj omenjenih efektov ZDI, da utripa.

kok ::
Kunglvinkl: Imam 1600x1200 na 20" LCDju (L2000C) in sem ful navdušen, dobra ločljivost, in pa majhna pika, ker je kar velika sprememba v primerjavi z 19" 1280x1024. Drugače pa 1920x1200 pri 17" prenosniku rulaaa
Zato pa ne razumem zakaj nihče ne naredi 19 inčnega monitorja z native resolucijo večjo od 1240 X1024. Kr men se zdi na 19 inčnih monitorjih slika preveč zrnata.

M@73Y ::
Lep pozdrav. Mene pa zanima, kakšne imate nastavitve barv, gamma, kontrasta na prenosnikih. ker na default nastavitvah meni deluje bela barva bolj svetlo rumeno. ko pa malo prestavim nastavitve pa je bolje. povejte kako najti najbolj optimalno razmerje med gamma, kontrastom, barvami na prenosniku, ki ni true(ceistal) bright ampak navaden 15' lcd.
Lep dan. Matej
Lep dan. Matej
..jump into psytrance tunnel..

kok: sej obstajajo malenkost vecji od 19" z 1600x1200, sam so precej drazji, kot 20"...

Sej pravim...Sem že velikokrat poslikal lcd- in je slika popolnoma mirna slikana z digitalcem. Sej ta LG 1940PQ naj bi bil kr kvaliteten zaslon. Vi tega ne vidite zarad vaših oči. Še doktorca mi ni hotela oz. mi je stežka verjela da dejansko vidim utripanje, pa ne samo na zaslonu! Tudi ko pogledam v nebo pri lepem vremenu vidim podobno sliko. Da je situacija še bolj čudna, vidim pod svetlobo tudi majhne delce ( podobno kot da bi videl fotone, kar pa je praktično nemogoče. ) Dala mi je očala z nevem kakimi stekli in je rekla, da to vidim zaradi tega, ker mi morajo oči nenehno izostrovat sliko. Naj bi se stanje izboljšalo, pa se še po dobrem letu ni. Le na CRT-ju pri 100Hz ne vidim utripanja. Vsepovsod drugje pa. Žalostno ampak resnično.
LP
LP

Da, sem bil pri eni izmed boljših okulistinj. Dali so mi le očala z antirefleksom, pa ne vem še s čim. V moje težave, katere sem jasno povedal, se niso poglabljali. Resno razmišljam, da ni kaj močno narobe z očmi, oz. z celotnim zdravjem. Študiram, da bi lahko bilo to utripanje posledica preobremenjenosti organizma, oz. pomanjkanje spanja, morda kakih snovi.. Vsak nasvet bi bil dobrodošel. Pa sicer tako ali tako nismo v pravi temi, čeprav je povezana tudi z zasloni.
LP
LP

ce bi ti res vidu, to kar pravis, bi tudi pri 100Hz videl, da slika na monitorju migeta. provzaprov pri katerikoli frekvenci na pravi podlagi lahko vidis, da slika lahko rahlo plava oz rahlo migeta. in to velja za najcenejse in tudi za najdrazje crt monitorje.
kar se tice utripnaje slike na LCDjih, je pa tako, da je za to kriv samo monitor, prakticno ni moznosti, napaka je najverjetneje nekje med graficno in monitorjem. velki problemi s sliko pri LCDjih so na d-sub priklopu, na DVI pa takih tezav skor ni, ceprov pa se vseeno lahko pojavijo.
konkreten primer pri meni: samsung 770P na radeonu x800gto2 preko dvi dela brezhibno, medtem ko pa samsung 173P na d-sub rahlo utripa (ista graficna), ce ga pa priklopim na dvi, pa problemov ni.
kako pa zgledajo tiste pikice, ki jih vidis? so slucajno crne in se premikajo tja, kamor usmeris pogled??
kar se tice utripnaje slike na LCDjih, je pa tako, da je za to kriv samo monitor, prakticno ni moznosti, napaka je najverjetneje nekje med graficno in monitorjem. velki problemi s sliko pri LCDjih so na d-sub priklopu, na DVI pa takih tezav skor ni, ceprov pa se vseeno lahko pojavijo.
konkreten primer pri meni: samsung 770P na radeonu x800gto2 preko dvi dela brezhibno, medtem ko pa samsung 173P na d-sub rahlo utripa (ista graficna), ce ga pa priklopim na dvi, pa problemov ni.
kako pa zgledajo tiste pikice, ki jih vidis? so slucajno crne in se premikajo tja, kamor usmeris pogled??

Pri meni so na DVI, in D-Sub priklopu iste težave. Ko recimo gledam svetle podlage vidim pikice ( zelo majhne, ne izrazito vidne,) kot da bi gledal fotone ( osnovni delci svetlobe ) - tudi ko gledam v nebo, če je jasno in kolikor tolikor svetlo. To so verjetno moji zdravstveni problemi, ne pa napaka monitorja.

tiste pikice....ja, okvara receptorjev.
jest mam tut ta problem ze ene 10 let... na zalost je zmeri vec tega. vcasih tut ksna crta pride umes.
ampak nic skrbet, tega se ne da pozdravit
jest mam tut ta problem ze ene 10 let... na zalost je zmeri vec tega. vcasih tut ksna crta pride umes.
ampak nic skrbet, tega se ne da pozdravit

upej, da ne bos. ampak si pa na dobri poti.

izzy007 ::
Pravkar se odločam za nakup kakšnega poceni monitorja (do 60.000 SIT) in sem se doslej osredotočal predvsem na solidne 17" monitorje. Naletel sem tudi na tega 19" LG-ja. Čeprav nisem niti pribl. takšen expert glede monitorjev kot vi tukaj
, se mi zdi da ta monitor za svojo ceno ponuja kar veliko . Zleda da ima kljub odličnemu kontrastu (1600:1),dobri svetilnosti in solidni odzivnosti (8ms), nekoliko slabšo ergonomijo...?
Lahko kdo prosim poda svoje mnenje na to: a naj kupim tega,al v tem cenovnem razredu raje kakšnega solidnega 17"? (zaželen predlog katerega)
Za vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
LP

Lahko kdo prosim poda svoje mnenje na to: a naj kupim tega,al v tem cenovnem razredu raje kakšnega solidnega 17"? (zaželen predlog katerega)
Za vašo pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
LP

globoko grlo ::
voltaspeed & Co
če vidite pikice tudi ko pogledate v nebo, vtipkajte v stricaguglna "prana", to kar opisuje speed bi bilo lahko to. Če dohtarca ni našla nič narobe s tvojimi očmi, mal raziskuj to, how to see prana, al pa kj podobnega
če vidite pikice tudi ko pogledate v nebo, vtipkajte v stricaguglna "prana", to kar opisuje speed bi bilo lahko to. Če dohtarca ni našla nič narobe s tvojimi očmi, mal raziskuj to, how to see prana, al pa kj podobnega

Haha. Ta zadnja je dobra! Nikol nisem bil v stiku z jogo, al pa da bi meditiral, zato nevem odkod bi lahko to videl. Malo sem pregledal forume in kar pišejo ljudje je prav smešno, da bi jim ta videnja verjel, bi potreboval že kar dober dokaz.

Globoko grlo - Ne vidim prav pikic. Ko pogledam v nebo vidim vse utripajoče, kot da bi videl gradnike tega sveta ( atome, fotone ). Včasih tudi katerega ujamem z očesom, tako da se lepo razločno vidi ( jedro, pa velik ovoj ) - sem popolnoma resen! Torej, kot da bi videl, kako svet sicer makroskopsko gledano miruje, ampak mikroskopsko pa je nenehno v gibanju. Ta pojav vidim samo pod kakšno vrsto svetlobe, recimo na temnejših podlagah tega ne vidim. Upam samo, da ni kaj močno z očmi narobe. Že dobrih 10 let za računalniki naredi svoje.

Včasih tudi katerega ujamem z očesom, tako da se lepo razločno vidi ( jedro, pa velik ovoj )
zakon stari (cool dude)

glinik ::
Moram priznat, da tudi jaz na čase vidim omenjene pojave.
Ampak to nima veze z dobrim vidom, to je znak da nekaj ni OK. Ko me muči pritisk ali kaj podobnega, opažam omenjene anomalije - skratka pojav ki ni dobrodošel.
Voltaspeeder17,
pri delu z rač. si vzami več pavz in počita ...
P.S. Zgoraj je nekdo spraševal za dober "poceni" monitor s TN matriko. V pisarni imamo LG model 1970HR in ima zelo dobro sliko za TN matriko. Žal je precej drag za TN matrični monitor. Spet staro pravilo - malo denarja, malo muzike.
Lp
Ampak to nima veze z dobrim vidom, to je znak da nekaj ni OK. Ko me muči pritisk ali kaj podobnega, opažam omenjene anomalije - skratka pojav ki ni dobrodošel.
Voltaspeeder17,
pri delu z rač. si vzami več pavz in počita ...
P.S. Zgoraj je nekdo spraševal za dober "poceni" monitor s TN matriko. V pisarni imamo LG model 1970HR in ima zelo dobro sliko za TN matriko. Žal je precej drag za TN matrični monitor. Spet staro pravilo - malo denarja, malo muzike.
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...

globoko grlo ::
Mogoče si pa The One, mal heca.
drgač pa pejt spet na preglede, pa tok tež in jim razlagej, da te bojo ornk pregledal
drgač pa pejt spet na preglede, pa tok tež in jim razlagej, da te bojo ornk pregledal

ricola78 ::
@Voltaspeeder17: To vidim tudi jst ampak kakor si omenil samo pod določeno svetlobo in mislim da spomladi bolj pogosto. Nemogoče pa je, da vidiš atome in fotone, ker je to premajhno za oči. Prej bi rekel, da gre pač za lomljenje žarkov ali kakšen cvetni prah. Najlepše se to vidi, ko gledaš proti jasnem nebu kajne?

nsane ::
C/P iz RN-ja
AMOLED [Active matrix organic light-emitting diodes] zaslon
Samsung je na sejmu Korea Electronic Show predstavil revolucionarni zaslon za osebne računalnike. Gre za AMOLED zaslon, ki združuje dobre lastnosti klasičnega CRT in OLED prikazovalnika slik. Novinec s 43-cm diagonalo se lahko pobaha z odzivnim časom 0,01 ms, kar je svojevrsten dosežek na področju zaslonov na tekoče kristale. AMOLED zaslon je tudi zelo kompakten, saj v "širino" meri le borih 12 milimetrov. Novi Samsungov izdelek prikazuje slike z ločljivostjo do 1.600*1.200 točk in 262-tisočimi barvnimi odtenki. Vidni kot znaša v vodoravni in navpični smeri 170 stopinj. S kontrastnim razmerjem 1.000:1 in svetilnostjo 400 ANSI lumnov je kompaktnež primeren tudi za delo v svetlejših prostorih. Samsung naj bi AMOLED zaslon ponudil v prodajo čez dobri dve leti.
Ja, šele čez 2 leti. :(
Našel nekaj slik.
AMOLED [Active matrix organic light-emitting diodes] zaslon
Samsung je na sejmu Korea Electronic Show predstavil revolucionarni zaslon za osebne računalnike. Gre za AMOLED zaslon, ki združuje dobre lastnosti klasičnega CRT in OLED prikazovalnika slik. Novinec s 43-cm diagonalo se lahko pobaha z odzivnim časom 0,01 ms, kar je svojevrsten dosežek na področju zaslonov na tekoče kristale. AMOLED zaslon je tudi zelo kompakten, saj v "širino" meri le borih 12 milimetrov. Novi Samsungov izdelek prikazuje slike z ločljivostjo do 1.600*1.200 točk in 262-tisočimi barvnimi odtenki. Vidni kot znaša v vodoravni in navpični smeri 170 stopinj. S kontrastnim razmerjem 1.000:1 in svetilnostjo 400 ANSI lumnov je kompaktnež primeren tudi za delo v svetlejših prostorih. Samsung naj bi AMOLED zaslon ponudil v prodajo čez dobri dve leti.
Ja, šele čez 2 leti. :(
Našel nekaj slik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nsane ()

crusader ::
Tiste pikice, ki jih vidite (se posebi ce gledas v nebo) so verjetno odmrle celice ki plavajo pred zrklom. Tako so meni to razlozili, sicer pa vsi to vidimo sam nekateri se morajo pac bolj skoncentrirat :)

ricola78 - ja, ko gledam naravnost v nebo, takrat je to najbolj pogosto. Drugače pa za te "pikice" bi še nekak rekel, da so morda ostanki odmrlih celic, kaj pa utripanje? Utripanje zaznavam tako, kot da bi videl svet v temelje, seveda imajo ti delci odločilno vlogo pri tem ( kot da bi videl, kako se svet na mikroskopskem nivoju premika - torej kako nastaja slika, ki jo potem mi vidimo ). Verjetno je res nekaj z očmi narobe. Bom moral obiskati zdravnika.

mogoce mas pa elektronski mikroskop v glavi?

Dvomim, da bi elektronski mikroskop zdržal tolko ur pred računalnikom, kot sem jih presedel jaz

Zagotovo nekaj vidiš ... a razlagaš si tako kot so si ljudje razlagali grmenje predno so poznali kaj to je.