Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
aleksej2 ::
Cisto brez problema se da delati s tako resolucijo. Ne gledam slike cisto iz pol metra, tako da se odlicno vidi za moje pojme.
Keyser Soze ::
Sej ni treba s pol metra gledat, ampak OK, jaz osebno nimam problemov z očmi. Bolj se gre za velikost delovne površine, ki je naravnost majhna. Za kaj pa sploh rabiš računalnik?
P.S.: Če moraš imeti takšno ločljivost potem rajši ne kupuj LCDja. Ker so ločljivosti napram tvojemu primeru naravnost gromozanske. Govoriva namreč o ločjivost 800*600 na 15" uporabne površine. LCDja ki bi to omogočal pa ne poznam. Razen če hočeš imeti neostro in razmazano sliko.
P.S.: Če moraš imeti takšno ločljivost potem rajši ne kupuj LCDja. Ker so ločljivosti napram tvojemu primeru naravnost gromozanske. Govoriva namreč o ločjivost 800*600 na 15" uporabne površine. LCDja ki bi to omogočal pa ne poznam. Razen če hočeš imeti neostro in razmazano sliko.
BigFoot ::
Mene pa vedno bolj mika Samsung 920T. Ima PVA/MVA matriko, in je kar poceni (slabih 110 jurjev). Kokr sem bral po netu, je celo boljsi kot 193P (pa se cenejsi je). A ga je slucajno kdo ze nabavil?
LordWorm ::
Pa res!920TM pri enaa samo 115k!
Kdo ve katir je bolsi NEC1980sx ali Samsung 920TM?NEC je 40 jurjev drazji...
Kdo ve katir je bolsi NEC1980sx ali Samsung 920TM?NEC je 40 jurjev drazji...
lejte kaj je nekdo oznacil za minus pri 920tm:
"CONS:
Speaker sound lacks bass"
http://www.neoseeker.com/resourcelink.h...
"CONS:
Speaker sound lacks bass"
http://www.neoseeker.com/resourcelink.h...
A ja, ce slucajno koga zanima. Kokr vem je edina razlika med 920T in 920TM v tem da ima 920TM vgrajene zvocnike. Se pravi da je za 5 jurjev manj 920T boljsi nakup (saj po mojem mnenju).
Dead_Eye ::
Po par dneh uporabe lahko napišem še moje mnenje samsunga 913N.
Ikone so ravno prave velikosti na resoluciji 1280x1024, na 17" so definitivno premajhne. Slike zgledajo normalno(jpg, bmp...), problem nastane pri filmih, vidijo se pač une "kocke". Zdej to sem itak pričakoval, deloma je zaradi reprodukcije barv ki niso true color, deloma pa verjetno tudi zaradi velikosti monitorja(1" večji od 19"CRT). 913N sem vzel predvsem zaradi fps iger. Naj povem da se ghosting še vedno opazi, ni pa moteč(se da igrat). Se je pa potrebno privadit(3 dni ni dovolj :))
Glede prostora na mizi ne bom zgubljal besed, sej prej ni bilo problema s prostorom, samo sedaj komaj vidim kako velika je miza :))) Mrtvih pik zankrat tudi še nimam. Vglavnem sem zadovoljen, nenormalno mi je všeč zelo tanek plastični rob monitorja
Imam pa eno vprašanje: prej na CRT-ju sem imel probleme, ker nekatere igre niso delale na 85Hz, sedaj imam probleme ker nočejo delat na 60Hz(na 85Hz se monitor po nekaj sekundah avtomatsko izklopi - ni slike). Uspelo mi je uredit skoraj povsod, problem je ostal pri igri Starcraft - ne vem od kje nastavi na 85Hz. Je že kdo imel in rešil ta problem? (V driverjih sem že nastavil naj prepiše za direct3D vse frekvence na 60Hz, imam pa ti4200)
Ikone so ravno prave velikosti na resoluciji 1280x1024, na 17" so definitivno premajhne. Slike zgledajo normalno(jpg, bmp...), problem nastane pri filmih, vidijo se pač une "kocke". Zdej to sem itak pričakoval, deloma je zaradi reprodukcije barv ki niso true color, deloma pa verjetno tudi zaradi velikosti monitorja(1" večji od 19"CRT). 913N sem vzel predvsem zaradi fps iger. Naj povem da se ghosting še vedno opazi, ni pa moteč(se da igrat). Se je pa potrebno privadit(3 dni ni dovolj :))
Glede prostora na mizi ne bom zgubljal besed, sej prej ni bilo problema s prostorom, samo sedaj komaj vidim kako velika je miza :))) Mrtvih pik zankrat tudi še nimam. Vglavnem sem zadovoljen, nenormalno mi je všeč zelo tanek plastični rob monitorja
Imam pa eno vprašanje: prej na CRT-ju sem imel probleme, ker nekatere igre niso delale na 85Hz, sedaj imam probleme ker nočejo delat na 60Hz(na 85Hz se monitor po nekaj sekundah avtomatsko izklopi - ni slike). Uspelo mi je uredit skoraj povsod, problem je ostal pri igri Starcraft - ne vem od kje nastavi na 85Hz. Je že kdo imel in rešil ta problem? (V driverjih sem že nastavil naj prepiše za direct3D vse frekvence na 60Hz, imam pa ti4200)
The one and only
gildo ::
Odločil sem se, da bom kupil 19" LDC. Sem kar nekaj prebral na tem forumu, ampak se je zelo težko odločit. Katerega bi priporočali, uporaba predvsem za tekst, internet itd., občasno za filme? Sem se že precej nagibal k Samsungu 913N, pol sem pa bral vaše poste, pa sem zdej v dvomih, če bi bil za takšno uporabo nabolj primeren. Trenutno še najbolj razmišljam o spodnih modelih. Kaj predlagate, imate morda še kak predlog?
Samsung 913N
LG L1940P
Samsung 920T
Samsung 193P
Samsung 913N
LG L1940P
Samsung 920T
Samsung 193P
Mislim da je od teh 920T najboljsi (tudi najnovejsi) se posebej za tvoje potrebe.
8ms ekran kupi samo ce so ti spili res primarni.
8ms ekran kupi samo ce so ti spili res primarni.
Gildo> jaz bi ti tudi priporocal 920T (ali pa 193P), ki sta veliko boljsa za delo v Winsih in pa za filme,
tica(slo) ::
živjo
tud jast sem se spravu k nakupu lcdja in to 19´
rabu ga bom za obdelavo slik ,filme in igre
šel sem si ogledat samsunge , sonye, in potem sem
opazil neovo lcd
ne glih tega modela malce počasnejšega sam slika me je prepričala a ima kdo izkušnje s temi monitorji? baje so jih kupili na rtv-eju
cena je pa 105 k sit
lp tica
tud jast sem se spravu k nakupu lcdja in to 19´
rabu ga bom za obdelavo slik ,filme in igre
šel sem si ogledat samsunge , sonye, in potem sem
opazil neovo lcd
ne glih tega modela malce počasnejšega sam slika me je prepričala a ima kdo izkušnje s temi monitorji? baje so jih kupili na rtv-eju
cena je pa 105 k sit
lp tica
BigFoot in Garrett33, hvala za odgovore!
Od Samsungov se tudi jaz nagibam k 920T (250 cd/m2, 1000:1, 25 ms, 170/170, digital/analog, PVA), ki ima PVA matriko in je na prvem od spodnjih testov menda nesel 913 P, ga pa precej hvalijo tudi na drugem:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/...
http://www.xyzcomputing.com/index.php?o...
Sem pa bral, da nekateri močno hvalijo IPS matrike, ki jo ima LG L1940P (300cd/m², 700:1, 25ms, 170/170, digital/analog, Super IPS Panel). Bi ga verjetno dobil tudi kar nekaj ceneje. Vaše mnenje? Ali ima kdo katerega od teh modelov doma? Imate v tem cenovnem razredu kakšen drug predlog?
Me pa zanima še ali se da na 17" LCD pri resoluciji 1280x1024 nastavit ves tekst na večjo velikost (recimo tudi na Exporerju oziroma Mozilli), ker je drugače precej majhen?
Od Samsungov se tudi jaz nagibam k 920T (250 cd/m2, 1000:1, 25 ms, 170/170, digital/analog, PVA), ki ima PVA matriko in je na prvem od spodnjih testov menda nesel 913 P, ga pa precej hvalijo tudi na drugem:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/...
http://www.xyzcomputing.com/index.php?o...
Sem pa bral, da nekateri močno hvalijo IPS matrike, ki jo ima LG L1940P (300cd/m², 700:1, 25ms, 170/170, digital/analog, Super IPS Panel). Bi ga verjetno dobil tudi kar nekaj ceneje. Vaše mnenje? Ali ima kdo katerega od teh modelov doma? Imate v tem cenovnem razredu kakšen drug predlog?
Me pa zanima še ali se da na 17" LCD pri resoluciji 1280x1024 nastavit ves tekst na večjo velikost (recimo tudi na Exporerju oziroma Mozilli), ker je drugače precej majhen?
Dead_Eye ::
hmm, v-sync lahko izklopim samo za openGL in v starcraftu ne deluje. Igra dela v resoluciji 640x480 in ne vem zakaj nastavi 85Hz namesto 60Hz...
The one and only
dejanslo ::
Kaj pa pravite na LG L1780U? klikni me. Pri Moj TV je "samo" 84k.. Je to samo 84k ali celih 84k?! :)
gildo: glede texta, se to da spremenit v windows nastavitvah, mislim da tam nekje pri temi..
gildo: glede texta, se to da spremenit v windows nastavitvah, mislim da tam nekje pri temi..
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
lambda ::
Bi kdo vedel kaka je bistvena razlika med 173p in 720t, razen v software control / osd. Jutri zjutraj bom naročil enega od teh in kar ne vem katerega bi vzel.
Sba ::
Imam Samsung 173p in sem kar zadovoljen, ima dober vidni kot, kontrast, barve, stenska montaža...moti me le odzivni čas, ker se med pregledovanjem teksta z drsnikom razpacka tekst in med igranjem iger se pojavi nekakšen dodatni motion blur...
Vprašal bi zakaj ima večina 19" LCDjev ločljivost 1280×1024, tako kot 17". Sepravi da je slika samo večja in dejansko ni večje delovne površine?
Vprašal bi zakaj ima večina 19" LCDjev ločljivost 1280×1024, tako kot 17". Sepravi da je slika samo večja in dejansko ni večje delovne površine?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
Keyser Soze ::
Jp, delovna površina je popolnoma enaka 1280*1024. Pač večja slika, gledanje z večje razdalje, morda lažje delo z detalji, ker so le tej realno večji kot pri 17". Je pa že problematična rahlo velika pika pri 19" modelih.
Fizikalko ::
Evo, ravnokar dobil NEC 1970NX (S-IPS matrika), poročam po testu čez vikend. Prvi vtis kul.
Zerg ::
@tica:
danes sem bil v anni-ju, kjer so mi predstavili M-17 (imam tudi sam namen kupt M-19) in sem bil naravnost navdušen! trenutno M-19 še nimajo na zalogi, dobijo jih pa koncem tega tedna ali pa naslednji teden. še en kratek izsek filma sem pogleda, nobenih zakasnitev or whatever..To je to!!
danes sem bil v anni-ju, kjer so mi predstavili M-17 (imam tudi sam namen kupt M-19) in sem bil naravnost navdušen! trenutno M-19 še nimajo na zalogi, dobijo jih pa koncem tega tedna ali pa naslednji teden. še en kratek izsek filma sem pogleda, nobenih zakasnitev or whatever..To je to!!
flip - flop - fly
marnit ::
Če hočeš res sprobat kok ma kater lcd ghostinga potem za to rabiš kak špil, v filmu boš težko opazil.
AtaStrumf ::
Hja pa ni vsak film enako dober test. Tist kar so ti tisti lopovi v Anni-ju pokazal je sigurno najboljš kar je možno, da izgleda. Drugič raje s sabo prinesi kak Divx z dost temnimi scenami pa boš pol videl oz. ne boš videl, če veš kaj hočem povedat .
Sem šel gledat Samsung 920T v Bof, mi je bil zelo všeč, vendar me je motila ena stvar. Ko se je pojavila slika, ki je bil večinoma barvna, imela pa je po nekod črn rob (npr. kot je zgoraj in spodaj pri filmu) , se mi je zdelo, da je ta črnina prevzela odtenek te barve. Me zanima ali je to že kdo opazil, je to mogoče povezno z nastavitvami, povezavo ali je to hiba tega monitorja? Glede na teste naj bi bil zelo dobr za barve in še kaj. Malo se mi zdi tudi čudno, ker ko sem ga gledal pred nekaj dnevi, je bila ostrina črk precej boljša kot na 913N, včeraj pa se mi je zdelo obratno. Kaj mislite? Niham med tema dvema, ker dobim 913N za zelo ugodno ceno. Rabim ga bolj za pisarniško delo, kdaj kakšen film, igric ne igram. Lp
Tugo, o 913N sem začel razmišljati na začetku, ko v resnici še nisem imel kakšnih pravih informacij o LDC monitorjih in so me pritegnile njegove napisane karakteristike. Sem pa takrat uspel dobiti zelo nizko ceno zanj. Kasneje pa sem se glede na reviewe, pa tudi tukajšnje nasvete začel nagibati k 920T, sem pa zaradi tistih pomanjkljivosti, ki sem jih videl v BOF, in kar nekaj višje cene še vedno v razmišljanju. Me zanima, ali so tiste stvari odraz nastavitev, povezav, analognega vhoda itd., ali pa so del značilnosti 920T. Malo me bega tudi ta sprememba glede ostrine črk, ki se mi je zdela različna prvič in drugič, ko sem jih gledal. Ima kdo kakšno izkušnjo glede tega? Pa to, ali razlika v ceni odtehta razlike med monitorjema. Nasvet?
ozza ::
samsung 920t vs. samsung 193p???za "normalno delo(igrice filmi)+srednje resno delo z cad programi??nikjer niso jasno razlozene razlike....
amhisX ::
Na mizi imam čisto novega 193p in zaenkrat je zakon....najprej me je kar šok ko sem ga prvič priklopil ker so bile črke ful motne, pol pa me je monitor sam opozoril da moram popravit resolucijo in ko sm nastavil pravo resolucijo se je slika zbistrila in je čudovita...no vsaj meni :)
Kupljen pri Mimovrste za 115 jurčkov, zaenkrat brez mrtvih pik, upam da bo tako tudi ostalo :), dobiš ga v dveh dneh, brez nobenih zapletov.
Probal sem nastavit tudi clear Type, sicer ful lepo zgladi robove črk ampak meni je lepše oziroma laže brat brez clear type! Kako se to zdi vam? sicer je res da je od vsakega posameznika odvisno kaj mu je bolj všeč.
Gosthing (če je to kar jst vidim gosthing) je sicer opazen ko gledam temno podlago in če pritisnem sredni miškin gumb(kolesce) in vlečem gor in dol, opazi se zaostajanje izrisovanja texta ampak na svetlih podlagah ala Word in podono je to skoraj nevidno.
Pivot je super...posebno pri programiranju, imaš precej večji pregled nad kodo kot prej in meni je to osebno precej všeč.
Filmi delajo brez problema, nism opazil pačenja slike ali karkoli drugega...vendar se na tako velikem monitorju dejansko opazi slabosti stisnjenega videa(Divx, Xvid....)..kocke itd..prej sem imel navadnega 17" in je razlika precej opazna...sicer ko se usedeš, ali še bolje uležeš tri metre proč ne opaziš nič, bom moral pazit da bom vlekel z neta kvalitetne ripe :)
Zanima me če je morda kdo na tem forumu že objavil kake nastavitve za ta monitor (kontrast, svetilnost itd), kaj naj bi bilo čimbolje, ali vsaj kak nasvet...sej drugače sem uporabil programe ki pridejo zdraven in je slika ful uredu, ampak bi rad moje nastavitve primerjal še z kakimi drugimi.
Igrc nism stestiral ker niti nism preveč aktiven igralec..tako da žal igračarjem ne morem pomagat. Je pa za programiranje, za branje texta, surfanje in tudi gledanje filmov super monitor, zaenkrat nisem našel nobene graje glede tega. Kar sem najprej opazil ko sem ga odprl je razlika ki jo čutiš pri očeh, prej sem imel eno bedno CRT 17"-ico z zelo slabo neostro sliko in me je bolela glava in pekle oči, ko sem gledal vanjo, ko pa sem odprl ta monitor je bil pravi balzam za oči...vsaj pri meni je prehod iz bedne 17"-ice na ta monitor ogromen preskok. Je pa to moj prvi LCD in zaenkrat mi ni žal niti centa, ki sem ga dal zanj.
Tako da za tiste ki so laiki kot jst v LCD svetu in se odločajo za ta monitor lahko mirno rečem da je kvaliteten in ga lahko kupite brez strahu da vas bo razočaral...vsekakor pa svetujem predhodni ogled v kaki trgovini...jst sem monitor gledal v BOF-u v BTC kjer jih imajo precej razstavljenih in si jih lahko ogledate.
To je to. Lepo pozdravljeni...pa fajn bi blo če bi mi kdo napisal kake nastavitve..bom zelo hvaležen.
Lp
Kupljen pri Mimovrste za 115 jurčkov, zaenkrat brez mrtvih pik, upam da bo tako tudi ostalo :), dobiš ga v dveh dneh, brez nobenih zapletov.
Probal sem nastavit tudi clear Type, sicer ful lepo zgladi robove črk ampak meni je lepše oziroma laže brat brez clear type! Kako se to zdi vam? sicer je res da je od vsakega posameznika odvisno kaj mu je bolj všeč.
Gosthing (če je to kar jst vidim gosthing) je sicer opazen ko gledam temno podlago in če pritisnem sredni miškin gumb(kolesce) in vlečem gor in dol, opazi se zaostajanje izrisovanja texta ampak na svetlih podlagah ala Word in podono je to skoraj nevidno.
Pivot je super...posebno pri programiranju, imaš precej večji pregled nad kodo kot prej in meni je to osebno precej všeč.
Filmi delajo brez problema, nism opazil pačenja slike ali karkoli drugega...vendar se na tako velikem monitorju dejansko opazi slabosti stisnjenega videa(Divx, Xvid....)..kocke itd..prej sem imel navadnega 17" in je razlika precej opazna...sicer ko se usedeš, ali še bolje uležeš tri metre proč ne opaziš nič, bom moral pazit da bom vlekel z neta kvalitetne ripe :)
Zanima me če je morda kdo na tem forumu že objavil kake nastavitve za ta monitor (kontrast, svetilnost itd), kaj naj bi bilo čimbolje, ali vsaj kak nasvet...sej drugače sem uporabil programe ki pridejo zdraven in je slika ful uredu, ampak bi rad moje nastavitve primerjal še z kakimi drugimi.
Igrc nism stestiral ker niti nism preveč aktiven igralec..tako da žal igračarjem ne morem pomagat. Je pa za programiranje, za branje texta, surfanje in tudi gledanje filmov super monitor, zaenkrat nisem našel nobene graje glede tega. Kar sem najprej opazil ko sem ga odprl je razlika ki jo čutiš pri očeh, prej sem imel eno bedno CRT 17"-ico z zelo slabo neostro sliko in me je bolela glava in pekle oči, ko sem gledal vanjo, ko pa sem odprl ta monitor je bil pravi balzam za oči...vsaj pri meni je prehod iz bedne 17"-ice na ta monitor ogromen preskok. Je pa to moj prvi LCD in zaenkrat mi ni žal niti centa, ki sem ga dal zanj.
Tako da za tiste ki so laiki kot jst v LCD svetu in se odločajo za ta monitor lahko mirno rečem da je kvaliteten in ga lahko kupite brez strahu da vas bo razočaral...vsekakor pa svetujem predhodni ogled v kaki trgovini...jst sem monitor gledal v BOF-u v BTC kjer jih imajo precej razstavljenih in si jih lahko ogledate.
To je to. Lepo pozdravljeni...pa fajn bi blo če bi mi kdo napisal kake nastavitve..bom zelo hvaležen.
Lp
Tugo ::
gildo, v tvojem primeru bi se rajši odločeval med 920T in 193P. 913N je zelo hiter monitor in ti lahko uide ;) primeren je za igrice, ti pa želiš monitor, kjer je slika na prvem mestu, šele potem ostale stvari. NE SMEŠ primerjat slike v trgovini, kjer imajo monitorje na skupnem preklopniku in je slika na vseh za en jajc. LCD mora bit priklopljen direktno na grafično, potem pa poglej sliko. Boštjan ti po mojem mnenju lahko najboljše pomaga. Vprašaj njega, potem pojdi pa takoj v trgovino kupit monitor in po 1-2 dneh napiši tukaj svoja opažanja in občutke ;)
Še to: ko sem sam kupoval monitor, nikakor nisem hotel LCDja, ker je bil vidni kot zanič in govorilo se je o nekem ghostingu. Potem sem šel v trgovino in se takoj zaljubil v 173T. P je bil dražji in nima gumbov na samem monitorju, na zid ga nisem imel namena montirat. Nameraval sem kupit 959NF. NE GREM VEČ NAZAJ NA CRT!!!!!
ClearType tudi meni ni bil všeč in sem zato brez.
lp, T.
Še to: ko sem sam kupoval monitor, nikakor nisem hotel LCDja, ker je bil vidni kot zanič in govorilo se je o nekem ghostingu. Potem sem šel v trgovino in se takoj zaljubil v 173T. P je bil dražji in nima gumbov na samem monitorju, na zid ga nisem imel namena montirat. Nameraval sem kupit 959NF. NE GREM VEČ NAZAJ NA CRT!!!!!
ClearType tudi meni ni bil všeč in sem zato brez.
lp, T.
Remu ::
Zanimam se za nakup monitorja LG L1730S, ali kaj podobnega ( največ za 75 K). Uporabljal ga bom za večinomo v šolskw namene (word, exce, internet in malo gledal filme).
lMi lahko kdo svetuje ?
Hvala !
lMi lahko kdo svetuje ?
Hvala !
A ima kdo Samsung 920T? Je slučajno opazil kakšen problem, da bi črnina okrog slike prevzela odtenek njene barve? Lp
gildo zakaj vprasas?Mas ta monitor?Js ga dobim v pon/tor tko da bom sporocu.Kaj crnina okol slike ni cist crna al kaj?
Poglejte kaka je cena 720t na mimovrste.com - 74k ... zdi se mi, da je napaka v sistemu, tko da če kdo hoče poceni monitor samo hitro v nakup. Včeraj je bil še 82k. Zakaj mislim da je napaka? Zato ker se je podobno, vendar precej manj izrazito zgodilo z 173p, ki sem ga nabavil in mi odlično služi. Ker sem monitor plačal po stari ceni, na zalogo pa so ga dobili šele, ko je veljala kao nova cena, sem povprašal, če mi lahko razliko v cenah nakažejo na moj račun, da jo porabim drugič, kot je to v navadi pri njih. In kot odgovor dobim, da se opravičujejo za napako, saj naj bi sistem ceno po napaki avtomatsko znižal in so jo po mojem mailu sedaj popravili na še višjo kot je bila ob mojem nakupu.
Svašta ... menim, da ta monitor ne bo obstal na 74k sit
Svašta ... menim, da ta monitor ne bo obstal na 74k sit
Ne, Garrett, nimam tega monitorja, sem to opazil v BOFu. Vendar, ko so mi monitor povezali direktno na DVI, je to izginilo. Me pa vsekakor zanimajo izkušnje z tema monitorjema, ker sam trenutno najbolj kolebam med 920T in 193P. Tako, da je vsaka primerjava med njima dobrodošla. Na podlagi česa se si ti odločil za 920T, na podlagi tistega članka na X-bit labs ali še česa?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gildo ()
Zaradi tega ker je novejsi in prvi ki je malo bolsi kot 193p.Mislim da je kokr nek naslednik 193ke.
Ko ga dobim bom sigurno tu opisal svoja custva ob uporabi tega
Primerjal bom tudi razliko v ghostingu med 8 in 25ms.Zdej mam 8ms lcd...
Call of duty bom testiru.
Ko ga dobim bom sigurno tu opisal svoja custva ob uporabi tega
Primerjal bom tudi razliko v ghostingu med 8 in 25ms.Zdej mam 8ms lcd...
Call of duty bom testiru.
marez ::
Tudi jaz sem se odločil da kupim LCD Monitor. Vzel sem Samsung-a 193p preko mimovrste.com. Evo zlomka in naletim na črno piko. Takoj preverim z programom za odkrivanje slabih pik pa ni nobene druge samo ta. Pokličem prodajalca in mi reče da pač za črne pike ne morem uveljavljat reklamacije. Kaj mi je narediti?
Ta naj raje bi jim ga kar vrnil in zahteval denar nazaj. Za to odločitev imam še 15 dnevni rok da jim sporočim in 30 dni da vrnem. Ali pri tej zahtevi lahko vrnem izdelek zaradi slabega črnega pixla?
Ta naj raje bi jim ga kar vrnil in zahteval denar nazaj. Za to odločitev imam še 15 dnevni rok da jim sporočim in 30 dni da vrnem. Ali pri tej zahtevi lahko vrnem izdelek zaradi slabega črnega pixla?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marez ()
perci ::
Ali pri tej zahtevi lahko vrnem izdelek zaradi slabega črnega pixla?
Pri tej zahtevi lahko vrneš zadevo tut če vsi piksli delajo. Mogoče si slabo spal prejšnjo noč ali pa si po pogovoru s punco (ki se ful spozna na monitorje ) ugotovil, da hočeš CRT. Skratka, pri prodaji preko interneta ne rabiš nič utemeljevat da vrneš zadevo v 15 dneh. To je tvoja pravica.
Edin načeloma bi moral plačati stroške poštnine. Aja pa zadevo moraš vrnit v originalni embalaži, nepoškodovano seveda - tako da bodo lahko monitor poturili nekomu drugemu ;).
Dzuro10 ::
Kupujem 17" lcd, najrajš bi kupu smasunga ,ker majo akcijo v bofu in big bangu, da ti dajo 10% popusta, če jim daš star monitor. Pa me zanima, ker bi bil najbolš-->razmerje cena-performance? Uporablov bi ga za net, word, filme... pa minimalno za špile. A gdo ve, a je samsung 710N dobr?
Baje ima probleme z določenimi stvarmi, kljub temu, da se od 710T navidezno razlikuje le po DVI vhodu. Malo preberi teste (mislim, da ga majo tudi na tomshardware.com).
marez ::
Perci: Nič nisem slabo spal. Glede pixla mi gre pa res na živce, saj je nov monitor. Bi zastopu da mi crkne kasneje. Novi monitorji bi morali delati brezhibno al pa naj štacuno zaprejo. To je glih tako kot če bi kupu mercedeza na klocnih.
Dr_M ::
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
amhisX ::
Zanima me al za testirat dead pixle obstajajo samo ti programčki k ti pač menjajo barvo ozadja in sam gledaš za mrtve pike, al obstaja tud kaj bolj naprednega?....Marez kako si ti stestiral?
Zanima me še kaka je možnost recimo če ob nakupu nimaš nobene mrtve pike da se ti mrtva pika pojavi kasneje, in od česa je sploh odvisno "umiranje pik"?
Lp
Zanima me še kaka je možnost recimo če ob nakupu nimaš nobene mrtve pike da se ti mrtva pika pojavi kasneje, in od česa je sploh odvisno "umiranje pik"?
Lp
Ajnstajn` ::
marez ima cisto prav. Kaj ce bi vsepovsod tako delali izdelke, kot te LCD zaslone, ne glede, ce je to class 2. Saj se vecinoma prodaja class 2, ne pa 1.
//
AtaStrumf ::
Dobijo se programi, ki celozaslonsko spreminjajo barve, tako da ti malo olajšajo postopek. Dva primera:
Dead Pixel Tester
Dead Pixel Buddy
Po-google-aj jih.
Dead Pixel Tester
Dead Pixel Buddy
Po-google-aj jih.