Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Edelweiss ::
Ja res je ! Prešvical si akcijo,ki je trajala do včeraj !!
Imaš morda prejšnji katalog Comtrona,ki si ga dobil na dom ?? No tam je bil za 99.000 !!
Še včeraj sem gledal na netu,ker se tud sam odločam za LCD monitor.
Tako,da ne moreta videti,ker je z današnjim katalogom spet dobil staro ceno.
Imaš morda prejšnji katalog Comtrona,ki si ga dobil na dom ?? No tam je bil za 99.000 !!
Še včeraj sem gledal na netu,ker se tud sam odločam za LCD monitor.
Tako,da ne moreta videti,ker je z današnjim katalogom spet dobil staro ceno.
softwar66 ::
Sej ni nihče rekel, da dvomi v tvoje trditve. Ja vidim, da sem akcijo zamudil. Skratka zdej se ne grem več! Kupim LG1710B, če ga kdo najde novega za ene 105k, dobi medaljo. Za ene 100k pa grem tud na šverc čez mejo. Dela kdo kje, da dobi LCDje po nabavnih cenah? Sej dobi kej %.
mikko ::
Kupil EIZO L 557 in se vsak samsung/sony ipd. skrije!
Tole trga gate - preverte če ne verjamete!
Tole trga gate - preverte če ne verjamete!
Edelweiss ::
Softwar OK.Upam,da boš imel srečo pri nakupu.No ti pravim,da moj stari ima tistega z 1710S pred cca. 5-6 meseci je dal 130.000 in ti rečem - prva liga.
Ajde Lp.
Ajde Lp.
babylon9 ::
ima kdo izkušnje z 17" LCD monitorjem PRESTIGIO P174
šel sem ga gledat pa se mi ne zdi ne vem kako slab glede na
to kaj ponuja in njegova cena.
šel sem ga gledat pa se mi ne zdi ne vem kako slab glede na
to kaj ponuja in njegova cena.
Mrjasec ::
No, da sem prebral vse te poste je trajalo kar nekaj časa!
Odločam se za nakup 19" LCDja in sicer kolebam med naslednjimi modeli:
- LG 1920P - k temu se tudi najbolj nagibam
- Samsung 193T ali 192T
- Samsung 193P
Prosim svetujte mi glede izbire (upoštevajte garancijo, DPje, ghosting,...).
Hvala!
Odločam se za nakup 19" LCDja in sicer kolebam med naslednjimi modeli:
- LG 1920P - k temu se tudi najbolj nagibam
- Samsung 193T ali 192T
- Samsung 193P
Prosim svetujte mi glede izbire (upoštevajte garancijo, DPje, ghosting,...).
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mrjasec ()
emkey ::
Samsung 193P bi moral bit boljši kot ostala dva njihova modela. Jaz sem poleg tega gledal še CTX P922E
SonGoku ::
Mrjasec, če kupuješ 19 col monitor, glej, da boš denra pametno porabil. Danes sem prav tako kupil 19 col LCD monitor in sicer 193P. Ta monitor ti definitivno priporočam, saj ima odzivni čas 20ms, pa še obračati se ga da za nekaj več kot 90°. Poleg tega je stilsko zelo dodelan, brez gumbov za nastavljanje lastnosti, saj je zraven priložena programska oprema magic tune ipd. Jaz sem z monitorjem zelo zelo zadovoljen saj ponuja več, kot sem pričakoval. Torej če ti ni škoda 190 jurjev, ga kupi.
emkey ::
@SonGoku, a lahko poveš še kaj več o tem monitorju, pls. Kako se ti zdi teh 20ms v realnosti, a je kaj ghosta opaznega? Imaš preko DVIja priklopljeno? A potem za nastavitev svetlosti, kontrasta... je ful klikanja?
tnx
tnx
[Eraser] ::
SonGoku ::
Sicer še sam niam pojma kje se pozna teh 5ms razlike od drugim monitorjev, pa vendar - nekaj je v tem gotovo boljšega. Kar se tiče ghostinga - me ne moti če obstaja, sicer pa se je pokazal pri igranju far cry. Kar se tiče te programseke opreme imajo res izvrstno narejeno. Ni zakomplicirano, imaš že narejene predloge (text, internet, entertain), drugače pa je ful simpl a vseeno dovolj profesionalno. Imaš še zraven funkcijo Pivot, ki ti obrne zaslon za željeni kot, ti pa ga potem obračaš. Lahko ga pritrdiš tudi na steno in definitivno bi zgledalo kot slika ->ful tanek ekran. Priporočam!
bkranjec ::
Fantje a je kdo ze probal ali videl v zivo NEOVO monitorje, predvsem X serijo?
V racunalniskih novicah sem prebral da naj bi imeli odzivni cas do 10ms. Na njihovi strani pa pise da je odzivni < 25ms. Prodaja jih pa podjetje stran na www.anni.si.
V racunalniskih novicah sem prebral da naj bi imeli odzivni cas do 10ms. Na njihovi strani pa pise da je odzivni < 25ms. Prodaja jih pa podjetje stran na www.anni.si.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bkranjec ()
@ljash ::
MesniBurek: Ker monitor pa maš pa kok je kej opazn ghosting v prvoosebnih streljačinah (glede na to, da si bl u tem "poslu" )?
LP,
bmw-f1
LP,
bmw-f1
MesniBurek ::
Jah jst pa mam compaqa tft 8030 in sm ga že itq pohvalu
kukr vsi njegovi lastniki njegova edina ovira je debelina
kukr vsi njegovi lastniki njegova edina ovira je debelina
perci ::
MesniBurek: Kaj pa je narobe z debelino? Boš reku, da ti preveč placa na mizi požre ? Al ga mogoče na LAN-e nosis s sabo? Za to najbrz res ni najprimernejši, je pa zakon monitor.
BTW: A teb tut zadeva cisto malo cvrči?
BTW: A teb tut zadeva cisto malo cvrči?
Ja na lan-e ga tud nosm .
Kr se tiče cvrčanja sm že slišal veliko govora o tem sam men se zdi ful čudno
ker jst tega monitorja ne slišim prav nič.opazil pa sm že ghosting recimo
pri wc3 in me zanima če se pri vseh lcdjih tako težko bere besedilo če
počasi premikaš drsalnik.Kr jst skorej ne morm brat besdila če ga premikam.
Kr se tiče cvrčanja sm že slišal veliko govora o tem sam men se zdi ful čudno
ker jst tega monitorja ne slišim prav nič.opazil pa sm že ghosting recimo
pri wc3 in me zanima če se pri vseh lcdjih tako težko bere besedilo če
počasi premikaš drsalnik.Kr jst skorej ne morm brat besdila če ga premikam.
TribesMan ::
Vsi LCDji imajo probleme z berlivostjo teksta ko ga premikaš po zaslonu. Ubistvu ma ta Compaq še zelo malo tega ghostinga. Recimo jest sem ga takrat ko sem ga kupoval primerjal z Samsungom 192T, ki je imel toliko ghostinga, da ko si premikal tekst na Slo-Techu nisi videl popolnoma nič... sam zmazek. Z ghostingom se da brez problema živet. Jaz sem se ga že čist navadil, sej navsezadnje ga je tako malo da se komot preživi. V igricah pa itaq nimaš časa da bi ghosting opazoval, vsaj jaz ne, sem z drugimi zadevami zaposlen...
V primerjavi z 22" CRTjem je ta compaq svetska zadeva, očki dobesedno počivajo ko delaš na njemu. Edin filme pa še vedno raje gledam na CRTju... ampak samo zato ker je večji...
LP
TribesMan
V primerjavi z 22" CRTjem je ta compaq svetska zadeva, očki dobesedno počivajo ko delaš na njemu. Edin filme pa še vedno raje gledam na CRTju... ampak samo zato ker je večji...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
@ljash ::
TribesMan: če primerjaš Compaq in Samsung (tanove modele) - kateri 19" so bolši? (kšn compaq ali 193P?)
TribesMan ::
193T vem da je bil za en drek... Saj so samsungovci v seriji 1x3T uporabljali slabše panele kot pri 1x2T... nevem kako je z varianto P... Ubistvu se ne zanimam več toliko za te zadeve odkar sem si kupil LCDja... sem pač zadovoljen z izbiro in me ne mika da bi sploh kaj menjal....
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ok sm si prav oddahnil zto k mi je en prjatu stalno težil da je kao slab lcd
zto kr se ne da brat besedil med premikanjem
Največja prednost lcdjev pa je sigurno nevarnost za oči ker jst odkar mam lcdja sem lahk na kompu
po 10 ur in več ko sem pa še mel crt-ja sem pa mogu vsako uro it vn pa se spočit da sm lohk
naprej delal. Tko da vsi ki preživiste večina dneva na računalnikih si če le morete
kupite lcd-je.
LP
zto kr se ne da brat besedil med premikanjem
Največja prednost lcdjev pa je sigurno nevarnost za oči ker jst odkar mam lcdja sem lahk na kompu
po 10 ur in več ko sem pa še mel crt-ja sem pa mogu vsako uro it vn pa se spočit da sm lohk
naprej delal. Tko da vsi ki preživiste večina dneva na računalnikih si če le morete
kupite lcd-je.
LP
isliame1 ::
hay
sam neki me zanima: zakaj oci na crt bol trpijo kot na lcd monitorju (zanima me bolj znanstvena razlaga kaj se z ocmi dogaja pr enmu in drugmu). sprasujem to ker sem vidu zgornje komentarje pa nikjer se nisem tega zasledil.
hvala za odgovore
matej
sam neki me zanima: zakaj oci na crt bol trpijo kot na lcd monitorju (zanima me bolj znanstvena razlaga kaj se z ocmi dogaja pr enmu in drugmu). sprasujem to ker sem vidu zgornje komentarje pa nikjer se nisem tega zasledil.
hvala za odgovore
matej
flipflop ::
fusionSPY ::
Tudi mene zanima kako je s to firmo NEOVO. Kolikor sem gledal je kar vredu. Če ima kdo kakršnekoli izkušnje bi bilo lepo da bi jih delil še z drugimi !
mikko ::
Kakšen Samsung in podobno...Eizo, to je monitor!
L 557, bereš lohk text, če skrolaš po temu forumu, igrce se cool spilajo, za video editing/vfx in te stvari je prva liga, če bi ga hotel popolnoma skalibrirat, tako kot so sony video editing monitorji, samo brightness zmanjsam za 20% in to je to...
L 557, bereš lohk text, če skrolaš po temu forumu, igrce se cool spilajo, za video editing/vfx in te stvari je prva liga, če bi ga hotel popolnoma skalibrirat, tako kot so sony video editing monitorji, samo brightness zmanjsam za 20% in to je to...
ZLOky ::
Glede monitorja Neovo X-17AV 17" LCD NIMA 10ms odzivni čas, ampak 25ms. Povezava
Za podrobnosti o monitorjih raje glejte na proizvajalčevih straneh in ne po trgovinah, kjer odstopajo podatki od proizvajalčevih.
Za podrobnosti o monitorjih raje glejte na proizvajalčevih straneh in ne po trgovinah, kjer odstopajo podatki od proizvajalčevih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZLOky ()
boštjan ::
ne vem zakaj se toliko s tem obremenjujete,če 17"LCD min 25ms odzivnega časa,je to že dovolj,20 je že super,dvomim pa da ima keri 16 pri vseh prikazanih barvah. na vašem mestu bi odjadral v trgovino,kjer jih majo več raztavljenih in si jih ogledal,ker lahko se hitro zgodi,da tisti z manj OČ,ma za en drek sliko, oz. da barve ne prikazuje tako kot bi moral.
zile ::
Za gamerje Samsung 172x (12ms) za ostale 173p. Oba sta 17". Za 19" modele, pa 192x še ne obstaja kolikor vem, 193p pa že. Še kej ?
boštjan ::
Za gamerje Samsung 172x (12ms) za ostale 173p
pa ne mi rečt,da se z 173P ne da dobro igerc špilat ali kerim drugim LCD-jem
Vidi se ghosting, kapiraš. Če te ne moti lahko igraš, drugače si kupiš 172x. Veš pa, da folk najprej vpraša če se vidi t.i. "ghosting".
Jah reči kar češ sam compaq-ov ghosting je skorajda neopazen v špilih.
Glede samsungov pa sm jih vidu že
in morm tudi za njih rečt d so u redu
Glede samsungov pa sm jih vidu že
in morm tudi za njih rečt d so u redu
Če misliš pred nekaj meseci popularen 18" Compaqov model, ki nekaterim rahlo "cvrči", jih ni več ne prodaj. Pogovarjajmo se naprej o novih modelih, ki so na tržišču v Slo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
[MYTiX] ::
Zelo tesko recem kaj, ker do stike z LCDji sm imel samo:
-doma sm imel 2 dni samsunga 172v in
-LCD na ocetovem prenosniku.
in tale samsung se mi je zdel kar vredu vsaj glede na ceno (300€) medtem ko se mi ta compaq ne zdi vreden 150k sit. Slika je sicer zelo lepa sam ghosting se mi je zdel bol opazen kot pri prej omenjenem samsungu.
En cas nazaj sm si ogledal SONYje in so mi ful vsec ze zaradi designa pa se sliko imajo specialno. Pol sm pa pogruntal da bom rajs pocakal da kak vecji LCD (20' in vec) pride na bol normalno ceno (philips 200P mi je vredu sam kaj ko je 280k SIT).
-doma sm imel 2 dni samsunga 172v in
-LCD na ocetovem prenosniku.
in tale samsung se mi je zdel kar vredu vsaj glede na ceno (300€) medtem ko se mi ta compaq ne zdi vreden 150k sit. Slika je sicer zelo lepa sam ghosting se mi je zdel bol opazen kot pri prej omenjenem samsungu.
En cas nazaj sm si ogledal SONYje in so mi ful vsec ze zaradi designa pa se sliko imajo specialno. Pol sm pa pogruntal da bom rajs pocakal da kak vecji LCD (20' in vec) pride na bol normalno ceno (philips 200P mi je vredu sam kaj ko je 280k SIT).
dečki in mogoče tudi kakšna deklica, dajte mi vem povedat, če je kdo kupil lcd samsung SyncMaster 172X v avstriji ali italiji pred kratkim (po 1. maju). Zanima me predvsem kje ter koliko ste plačali zanj. Lepa hvala že v naprej. Vem da bo 172X, sedaj je še vprašanje kje. Pa še za mimogrede mimo grede: če kdo kaj spremlja cenika SLO rač. štarcun, so šle zadeve kaj gor (lcdji, komponente)?
sparc49 ::
Ali ima kdo izkusnje s SONY S73H monitorjem? Nima DVI-ja, dobi pa se za dokaj ugodnih 109kSIT.
Ali kdo ve zakaj so pri nas IIYAME za 20-30% drazje kot v tujini, SAMSUNGI pa so npr. primerljivi?
Obstaja en dokaj uporaben forum o izkusnjah uporabnikov s TFT monitorji na:
prad.de Forum
Forum je v nemscini.
LP
Ali kdo ve zakaj so pri nas IIYAME za 20-30% drazje kot v tujini, SAMSUNGI pa so npr. primerljivi?
Obstaja en dokaj uporaben forum o izkusnjah uporabnikov s TFT monitorji na:
prad.de Forum
Forum je v nemscini.
LP
perci ::
[MYTiX]
Pa kje si ti sploh gledal ta LCD in kateri model sploh?
Midva z morphlingom sva v bofu prow primerjala tko da sta naenkrat na isti kartici laufala po dva lcdja in sva primerjala z samsungi in neci, pa je imel ta compaq opazno najmanjsi ghosting. Tudi ko sem sam primerjal s parimi drugi LCDji tko na uč, je bil pri njih ghosting opazno večji, slika pa slabša. Upoštevat morš pa tut to, da ima ta monitor po dva dvi in dva vga vhoda, en s-video in kompozitni vhod, ter PIP.
Pa kje si ti sploh gledal ta LCD in kateri model sploh?
Midva z morphlingom sva v bofu prow primerjala tko da sta naenkrat na isti kartici laufala po dva lcdja in sva primerjala z samsungi in neci, pa je imel ta compaq opazno najmanjsi ghosting. Tudi ko sem sam primerjal s parimi drugi LCDji tko na uč, je bil pri njih ghosting opazno večji, slika pa slabša. Upoštevat morš pa tut to, da ima ta monitor po dva dvi in dva vga vhoda, en s-video in kompozitni vhod, ter PIP.
Ne morem verjet. Včeraj sem naročil v mimovrste 172x za 121 tisoč, gledam zdele za foro, cena 141000.
[MYTiX] ::
Model je compaq 8030. Vidu sm ga pa pr MesnemBureku. Sej morda se motim ampak ko je igral Warcraft je bilo katastrofa (ne lih dobesedno). Pa vidu sm na hitro tudi igorjevega, sam le v winsih tako da ne morm nc rect.
Keyser Soze ::
Softwar... vikend akcija. Ne mislit, da si imel srečo. To sem tudi jaz mislil kakšen mesec nazaj, ko je bilo isto. Za vikend 120 tisočakov, potem pa spet normalna cena 140 tisočakov.
Ko ga boš dobil, pa poročaj kakšna je kaj osvetlitev na zaslonu.
Ko ga boš dobil, pa poročaj kakšna je kaj osvetlitev na zaslonu.
OM, F, G!