» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
26 / 168
»»

budili ::

Podavljeni!

Mogoce lahko kdo priporoci budget 19-tko.
Delalo bi se predvsem v cad sistemih (solidworks,autocad), pa mogoce kdaj kak film bi se pogledalo.

Gledal sem tega na birg.at vision magic T19DS (isto kot hansol 950,samsung lcd) ali pa LG L1910B pri comtronu.
Drazje nebi sel.

Kateri boljsi/hitrejsi...mogoce osebne izkusnje. Imata pa obadva dvi in 25ms, samo drugacno tehnologijo.

Kater je boljsa tehnlogija S-IPS ali kaj drugega pri 19-tkah.

Ce pocakam na hitrejse bodo verjetno spet cene zasoljene,tko da sem spet out:\

softwar66 ::

evo mene, 172x je na mizi, kupljen mimo vrste. Monitor je izjemno lepo oblikovan, npr. spredaj na robu ni nikakršnega napisa proizvajalca, kar je meni v redu. Osvetlitev je enakomerna povsod, vsi robovi vse enako. Filmi, vse brezhibno, ghostinga ne vidim, rabno tako ne v igrah (probal samo enemy teritory). Ima pa moj en slab rdeč pixel viden na svetli podlagi. Ker je kupljen preko spletne prodajalna ga bom lepo zamenjal, pa ne zato ker ima pač bad pixel, temveč zato, ker moti, nahaja se 5cm od levege ter 8.5 od spodnjega. Z lcdjem sem zadovoljen, še bolj pa bom, ko bo zamenjan, se pravi brezhiben. ajde

[MYTiX] ::

Kasna pa je slika na tem 172x? Pravijo da je med slabsimi (baje da cez 173p ga ni samsunga).

v primerjavi monitorjev tega cenovnega ranga je za moje pojme slika brezhibna. Pravijo? Pravijo tudi, da je Trobec spekel in pojedel 20 žensk. Nekaj jih je spekel, nekaj jih je zmrznil, samo nekaj pa pojedel, ostale je našla policija. Pravijo ali praviš? Jasno, da so tudi boljši monitorji od 172x. Tud jaz bi mel rad večjega mercedesa.

Keyser Soze ::

173P ima res zelo lepo sliko. Ima pa napram 172X takšen ghosting, da ga vidi tudi kakšna mama z ekstra large dioptrijo.

Mislim, da je, vsaj na pogled, 193P že boljša izbira kot 173P.
OM, F, G!

Wolverine ::

193p je imel kdo priložnost sprobati?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

boštjan ::

193p je imel kdo priložnost sprobati?

ja,samo igerc žal nisem nič kaj poganjal,samo aliens vs predator in very good ,samo drag je ta 193P

matter ::

Za gamerje Samsung 172x (12ms) za ostale 173p
- ČE pogledaš mal teste boš vidu da je odzivni čas v rangu accuview displeyev s 16ms odzivnim časom (LG, NEC). Še zmeraj ma najboljšega hydis panel, ki ga nejdeš v hyndai q17. Ima pa zato samsung malo lepšo sliko, pa boljšo črno.

Ne morem verjet. Včeraj sem naročil v mimovrste 172x za 121 tisoč, gledam zdele za foro, cena 141000.
Res je. Ampak na EnaA je pa še zmer 120k :P

če se že gremo lovce na tolarje oz. piko lovce: enaa 121.699,20, mimovrste 121.518, v mojem primeru je bilo tako, vidm pa cene tehle e-trgovin nihajo kot NYSE na petek 13.

matter ::

Hahaha pa res.
Petek do nedelje je bila ta cena, v ponedeljek ko je kolega hotel kupiti je bila 141k (zato je vzel pri enaa), danes vidm da je spet 121k 8-O . Ti pa res menjajo cene dnevno :P in to po 20k. Jah eno stranko so pa le zgubil :P

pvito ::

Tisti, ki mate tega Samsunga 173P, kok pol moti v igrah, pri filmih, da ma 25ms odzivni čas?

Gandalfar ::

Jzt mam eno starejso verzijo .. 171P .. in popolnoma nic ne moti

@ljash ::

Gandalfar: a pa je dost velik? Predvsem recimo pisava pa ikone pa to? Kaj pa ko skrolaš po slo-techu - se zamegli text?

Jst mam recimo dj 17" CRT pa se odločam med 173P in 193P?

Kerga predlagaš?

LP,
bmw-f1
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

pvito ::

Jaz pa ne vem a 173P al 172X, lepši mi je 173P..sam za odzivni čas je 25 kao zlo moteč, zato sprašujem.

mater pubeci,sam ma 172T z 25ms odzivnega časa,pa v igrah ne opazim duhecov,edino pri slo-tech scrolanju na črni podlagi se text preliva,kar pa sem rešil s modro podlago.svetujem tudi 173T,ima zelo žive farbe

Tugo ::

boštjan: si opazoval razliko med 173t in 172t? ker imam namen nabavit 173t, me zanima, ce je ok ;)

lp, T.

bojsi ::

Hmm, je kdo ze mogoce primerjal 173P in 173T (Samsungova modela)? V cem, razen po obliki se sploh razlikujeta?

lp,
Dani

Tugo ::

tole bi lahko videl pa ze po specifikacijah:

173T:
- 170 stopinj vidno polje (P ima 178)
- ima tipke za nastavljat sliko (P ima softwaresko)
- pivot - obrne se zaslon za 90 stopinj v levo in imas na zaslonu celo A4 stran... se pravi za pisanje dokumentov, brskanje po netu... (P se lahko montira na steno)

Sm se kej bistvenega pozabu?

lp, T.

Hmm, ce 173p nima tipk, kako pa ga potem upravljas pod Linuxom....?

Bomo zdaj poleg winmodemov dobili se winmonitorje... :)

lp, D.

p.s.: Je imel kdo priloznost testirat tako 173p kot 172x. S tem mislim malce vec kot 5min v trgovini... :D

SkyNet ::

Evo, če koga zanima Samsung 172T:
http://pctrgovina.info/index.php?podstran=3&site=2
138.000 Sitov
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

freserovski ::

Mene pa zanima kakšna je kvaliteta med slikama samsung 173P in sony X73B, da čimbolj zožim izbor, da nebom potem 3 ure v trgovini in gledal razlik :D
a bi še lahko dal zraven kakšen drug model ostalih proizvajalcev, ki bi bil podobne kvalitete...(seveda 17 inčev)?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Caligula ::

Ma 172T je drag. In mam obcutek, da sploh nio boljsi recmo od unega Sonyja za 109 cukov pa ceprav nima DVI.

Za stara-ceprav se vedno dobra jetra- je 172T predrag.

172t je lanska modna muha,letos je 173p,172x in 173t(ki ma prav tako funkcijo pivot). 173T vs 173P.oba se lahko montirata na zid,173t pa še ma vgrajen napajalec,kar 173P nima(moram dobro danes pogledat,žal pozabo:8) ). Trenutno pa se 173T v trgovini (NE INTERNETNI) prodaja za 124.990sit, medtem ko je 173P za 160k. se res splača davat 35k več,da boste nastavitve za onitor klikali in ne pritiskali????!!!!

Boštjan:
Ali mogoce ves ali imata 173p in 173t vgrajene enake panele...?
Ker 173p ima vecji vidni kot, torej najbrz ni cisto enak kot 173p ali pac?

173p pri meni na zalost odpade, ker windows-only monitorja pa ze ne mislim met... :( (Je mogoce kdo ta monitor ze preizkusil v Linuxu?)
Pa nekaj se je govorilo (tudi v tej temi) da imajo 173t baje slabso sliko kot 172t? Kako je zdaj s tem?

Me ze rahlo glava boli od branja raznih testov, specifikacij, branja forumov itd.. Več berem bolj sem zmeden glede nakupa :)

No, poleg teh samsungov imam v 'ognju' se NEC-a 1760NX, ki ga tudi povsod hvalijo. Sony-ji z DVI-jem so malce predragi, prepricljivega testa kake Iiyame se tudi nisem zasledil...

Torej moj izbor kandidatov je trenutno tale:
Samsung 173t
Samsung 172x
NEC 1760NX
Sony HX73 (malce predrag, a vendar)

Dajte mi se malo pomagat... :D

lp, D.

Samsung 172x je hiter kar se opazi tudi v primerjavi s HX73 ali pa NECom. Samo kvaliteta slike ni takšna kot bi jo človek želel. Saj verjamem, da bi se človek navadil na takšne barve. Sicer pa monitor malo kalibriraš in bi sigurno dobil lepše barve kot jih imajo nastavljene v štacjonu.

NEC 1760NX je bi na prvem mestu. Hiter, lepa slika edino kar me je motilo je design(pač sem malo izbirčen tudi na tem podorčju), pa drag ni za to kar ponuja. Pomoje je najboljša izbira.

Sony HX73 hiter, izrazito lepa slika, res dober monitor. Samo ene 20 jurjev bi bil lahko cenejši. Tako da...

Jaz bi šel z 1760nx če ne bi bil tako "grd".
OM, F, G!

legenda22 ::

Kupujem LCD in kot sem že prebral najbolj priporočate Samsunge - starega 172X ali novega 173T in pa NEC 1760NX (ta je tudi moja cenovna meja). Čeprav na nobenem od cenikov naših štacun nisem zasledil Samsunga 173T zato me zanima okvirna cena. Drugač sem pa opazil da je Philips v celi temi omenjen celo ENKRAT, zato me zanima kje stoji glede LCD-jev.

Pa še nekaj, pri JAE je akcija 17" E-Yama E-Yama 17JN1-S za 97 jurjev in se mi zdi da ma kar v redu specifikacije. Ima mogoče kdo ta model in kako se obnese?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: legenda22 ()

172x je nov model, par mescev star se mi zdi.

legenda22 ::

aja no moja napaka, pa sej niti ni tok važn, vprašanja ostajajo torej kaj mislite o Pihilpish in E-Yami?

Pri 172X je še kako pomembno kako star je. Stari modeli 172X so bili porazni kar se tiče odzivnosti. Tako da tu ni treba bit ravno površen.

Drugače pa. Zakaj ste tako neodločeni? Če imaš opcijo za 1760nx in ti ni ovira oblika monitorja... Potem ne vem če bi še kaj izbiral.
OM, F, G!

Kaj pa pomeni odzivni čas 10:15 ali pa 4:12?

Wolverine ::

To dvoje sešteješ in dobiš odzivni čas
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Rise and Fall Time

Vžgi in Ugasni Čas (malo balkanski prevod ampak..)

Koliko časa potrebuje posamezna pika, da se prižge oz. zasveti v polni luči, ter da se ugasne v popolno temo.
OM, F, G!

Karaya 52 ::

Zanima me, če ima ker Sony SDM-HS73P in pa kje bi ga lahk kupil če ne bom mogu v tujini?

Tole sem našel na enem forumu. Zanimivo branje vsekakor.

The response Time nearly says nothing about gaming compatibility.

First, they describe ONLY the best rates under the best (theoretical) circumstances: Pure Black/White changes under maximum contrast.

The thing is.. the times for changes between rather similar colors can be EXTREMLE different to these "best times", and this changes with the settings for contrast/brightness also and is dependant on the technology behind the panel.

Mainly today there a 3 groups of panels.

TN+Film (twistet nematics)
MVA/PVA (multi domain vertical alignment/pattern vertical alignment)
(S(super))IPS (in planar switching)

TN is used in the cheaper displays, and only up to 17inches. Its the fastest of the 3 types, all the 16ms 17" panels are TN atm (although LG states that they have 16ms IPS Panels, but I saw them, they react just like TN).
Pro: quite fast, cheap
Con: low viewing angles, especially vertical, thus giving problems that the screen is darker on the upper side then on the lower side (due to differences in the viewing angle). This is also why they are only used in the smaller displays.
Also many of the "fast" 16ms Panels (that come from AU Optronics) can only display 6bit per channel natively, the rest of the colors is achieve by dithering and/or "time dithering": alternating displaying 2 other colors ech screen refresh. This INCREASES the latency by 2 for all colors that are not withing the 262000 colors that these panels can display nativly. So most of all the colors that can be seen have a latency of 33, not 16ms on this panels!
So a 20ms HyDis Panel (that can display ALL colors without dithering) is faster then a "16ms" AU Optronics.

MVA/PVA gives the best colors, and the widest viewing angles. They are the best thing to choose for working. But even with relative fast 25ms these displays produce EXTREMLY ghosting, because their "worst times" (gray to gray changes) are up to >100ms, even on the "25ms" Panels. MVA/PVA are the worst thing to choose when it comes to gaming. Avoid at all cost. Today ALL 19inch Panels are MVA/PVA..

(S)IPS are a good compromise between speed and viewing angles. Even a "30ms" panel can be used for gaming, and produces less ghosting than a 25ms MVA. (for they "worst times" are much nearer to the "best times") Also they have quite good viewing angles, so that there is no problem with unevenly brightness distribution, like on the TN Panels.

So some rules of thumb are:

-avoid MVA/PVA, if you want to buy a 17" 16ms panel.. only buy true 16.7 Million color ones (NOT 16.1Millions, those are these that interlace!!).

-IPS Panels are good for gaming even with "high" response times around 30ms

-LG states that they have 16ms IPS Panels in theys 1710b/1710p etc, but these displays have the SAME characteristics that TN panels have.. (poor brighness distribution etc)

-The best panels for gaming atm are true 16ms S-IPS Panels, that can be found in 20" displays like the 2080UX+.

Dani8oy,žal ne vem.se pa 173t trenutno prodaja za 125k in ga priporočam vsem,ki se zdaj odpravljate kupovat LCD.

boštjan: kaj pa v primerjavi 173p/t? Katerega bolj priporočaš? (če rečeva, da ju dobim po pribl. enaki ceni)

roko na srce,173p ma rahlo boljšo sliko v VGA načinu,prek DVI nisem sprobaval In če te ne moti,da moraš še naložit menu zanj,pol kupi 173P

to sm pozabu dodat: a je 173P res Windows_only_ monitor? Se pravi, da ga v Linuxu ne bom mogu konfigurirat pa štimat barv?

Pol odpade...:(

mislim,da driverji so,samo konf. program ne,žal

hm.. se pravi sploh ne bo delu u linuxu al barv ne bom mogu štimat?

Pa misljo to kej narest še programm za Linux??!?

delat bi moral,saj je to plug&play zadeva. Če pa ga prek DVI priklopiš pa itak skoraj nimaš kaj za štelat.

no sj na dvi ga mislm priklučt. Se pravi mi sploh ne bo pol treba kontrastov v dvi načinu spreminat?

jaz na mojem 172T nisem nič spreminjal v meniju,ko sem ga prek DVI priključo.kako bo v linuxu ti ne znam povedat.

marko45 ::

Pozdravljeni!

Kupil sem SM172X in lahko povem, da mu nič ne manjka. Slika ni slaba, ghostinga ni. Na začetku se mi je zdela slika malo bleda, najbrž tudi zato ker sem imel prej precej temen monitor, zdej pač uporabljam barvni profil za ta monitor in se mi zdi v redu.

Edino, kar je narobe, je to da ima mrtev moder podpiksel in mislim, da ga zaradi tega ne bom vrnil, ker ga normalno sploh ne vidiš, razen če je na tem delu "zelo modra" barva pa še to moraš zanalašč tisto piko gledati. Kupljen je bil pa v EnaA in tu naj bi imel 15 dni časa da vrneš, ker je internetna trgovina (vsaj tako so tam rekli).

V glavnem, soliden monitor za solidno ceno (dobil za 116k SIT).

MEDENA ::

je LG 1720P dobra izbira ?

Morda ga dobim za nekje 100-105 k sit :D

Jaz sem se pa nekako omejil na Hyundai Q17 in L90D. 17ko lahko dobim za 120 tisoč, 19ko pa za 142 jurjev. Pa me zanima kakšna razlika je, razen v velikosti, med 17 in 19 palčnimi? So 19" bolj "berljivi"? Sicer se mi 140 jurjev zdi veliko za monitor, ampak mi je fajn da lahko garancijo uveljaviš že pri treh, neuradno ti ga zamenjajo pa že celo pri dveh mrtvih pikslih!

Še tole me zanima - kerga nej uzamem:

Samsung 173P za 117 kSIT ali
Sony HX73 za 129 kSIT (je bolši za špile pa to?)

LP,
aljaz

budili ::

to SkyNet>

kje dobis L90D za toliko dnarja?

Drugac ce veliko delas za rac. in je to tekst, grafika bi jest reku da raj 19-tko vzem, verjetno je bolj udobno delat.Ce mas pa kisto za solske seminarske, mogoce kako urco spila pa je 17-tka cez glavo dost.

E-Misija ima eno akcijo. Vzel bi ga pa preko firme, zato pač taka cena. Samo vseeno 140 jurjev je hoho denarja, čeprav ga imam skoraj trikrat več, se mi zdi neumno dajati toliko denarja za en monitor. Imel bi ga pa za čisto vse, v prvi vrsti za igrice, kakšen filmp ogledat, dokaj dosti se ukvarjam z grafiko in internetom...Raje si nabavim 17ko pa še en stol zraven, tak pošten :)

bmw-f1,če ga dobiš za 117k,ga pa kar vzami
««
26 / 168
»»