» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
24 / 168
»»

Pat_MaGroin ::

Hello!

Kaksno je sedaj stanje z Samsung 174t? Je na vseh monitorjih isti problem z neenakomerno osvetlitvijo?

Monitor morm nabavit v roku tega tedna, tako da se malo mudi:-).

Ce ga narocim preko mimovrste, ga lahko kake 2 tedna mucim, pa potem vrnem .. Samo ce so vsi paneli zanic v 174T, potem je to pocetje brezvezno ..

LP

Keyser Soze ::

Jutri grem v Harveya pogledat Sonyja in če bodo imeli kakšne ugodne plačilne pogoje ga vzamem, drugače pa bo k meni romal NEC. 20 jurjev, kolikor je cenejši od Sonyja pa lahko dam na stran za malo boljšo grafo.

Še enkrat prespim to pol bomo pa videli.:\
OM, F, G!

Jackass ::

Keyser Soze: Najcenejši so Sonyjevi izdelki pri chs.si. Sam men ni uspel najdt cenika.

drgač pa opis novga Sony-jevga monitorja HS73P - KLIK!!.

Ej ČIP 008, dej kam si se zdej zgubu? Kaj je blo bistvo teh mojih testov?
jAcKaSS

Webmojster ::

Meni so rekli, da ima cela 174t serija to "napako". :\ Sicer pa sedaj že dva ali tri tedne uporabljam 172t in deluje odlično (*knock on wood*)

Hvala za info.

Zdaj pa ne vem kaj naj naredim oz. če je to sploh mogoče.

Včeraj sem na mimovrste opazil 172X monitor za borih 120 tisočakov. Danes ga imajo naprodaj za 153 tisoč. :'(

A je še kdo to opazil ali sem malo narobe pogledal???
OM, F, G!

Gandalfar ::

Ok, lihkar prisel iz BOFA. 173T - lepa slika, 173P - (nebeska slika, carski design), 174T - lepa slika, samo so tiste bele lise ob strani tako motece, da sem ga odmislil. Skart roba. 173P je definitivno zakon. Bo treba pocakat, da mu malce pade cena + nasparat se neki zanj:-).

Problem je, ker mi je 174T popolnoma ustrezal - tanek rob, lep design, PIVOT (!!!), ugodna cena. Cist sem lost zdej ...

LP

VisionMagic T19DS
Article-Number: MON000130

19" TFT LCD Monitor

Resolution: 1280 x 1024
Viewing angle h/v: 170°/ 170°
Brightness: 250 cd/m²
Contrast: 500:1
Responsetime: 25 ms
Dot Pitch: 0,294 mm
Menu: OSD
Ergonomical Standart: TCO'99

36 Month On Site Service

Tale zadeva je v Avstriji 500EUR. Ve kdo kej o teh monitorjih?

www.top-display.com

Me zanima, čigave panele in elektroniko majo notri ...

LP

AniMatic ::

Keyser Soze: 1760nx imajo tudi v Harveyu, sm ga ze sel 1x pogledat in slika se mi je zdela kar lepa. Sicer se tudi sam se nagibam k NECu, ampak me vseeno mika tale HX73.

Aja fantje, a mislite da se splaca dt tistih 15k vec za dvi ki ga ima HX73, al raje prsparam pa kupim HS73. Res da je slika z dvi dosti lepsa, samo 15k pa tudi ni kar tako...:\
Go back to primal state of mind...

Sem ze ugotovil, od Samsunga PVA panele ma notr :-).

Ocitno, bo treba pred 1.5 se tole presvercat :))).

LP

mile ::

Mene samo zanima, kje se da vidt NEC-a 1760NX?

Danes sem si bolj podrobno ogledal Samsung 173P v BOFU (hvala prodajalcu za prijaznost). Imel sem namen vzet 172X, je nazalost bil postavljen skupaj z 173P in ima, milo receno, prav bedno sliko napram 173P. Jaz sem se definitivno odlocil za 173P, sam se firmo najdem, d aga brez DDV dobim ...

LP

AniMatic ::

mile: Dva posta gor ti pise kje se da 1760nx-a pogledati...
Go back to primal state of mind...

:8) :)

Danes sem tudi jaz bil malo po štacjonu.

In moram rečt, da nisem več tako navdušen nad NECom. Ima lepo sliko, ampak imam občutek, da ima sony boljšo. Ampak sem bil še v BOFU in sem si ogledal 172X ter 173P.

172X je hiter in ima zelo dober dizajn (kompakten, minimalen rob) ima pa belo barvo bolj kot ne rumeno (morda je kriv tudi analogni priključek namesto digitalnega) + da ima razstavljeni model dva pokvarjena pixla.

Poleg pa sem videl še 173P in moram rečt, da je res imel lepšo sliko pa tud dizajn je ubitačan. Sploh mi je fantastična tipka za vklop in izklop.8-) . Skrbi me samo kako se obnese v igrah. PA dodaten plus je še pivot funkcija.

Tako da sedaj so glavni playerji za izbor 1760nx, HX73B, 172X ter 173P.

ČE ima kdo kakšne nasvete glede 173P bi jih rade volje slišal.
OM, F, G!

Keyser: ko si uredim 173P "ceneje" kot je 145k pri enaa.com, LETIM po njega. Mene je totalno navdusu. Res slika in pol. 172x ma rumeno barvo, sam potem bi jo mogu 173P tud met, ane? Pa je slika na analognem razdelilniku ubitacna:-). Kak kej more bit na DVI sele ...

LP

Oh yeah! V petek dobim 173P, cena pa naj ostane skrivnost:-). Porocam o vtisih.

173P je čist windows-only monitor ;(

ginekolog ::

@pic Ja moj 174t ima tudi beli liso ob straneh, vednar se to opazi samo pri čisto črni sliki --> zelo redko in me ne moti.
Divers do it deeper.

Caligula ::

To ma precej monitorjev in folk, ko kupuje misli, da se to opazi.
V bistvu to opazis prvi 2 uri potem pa nic vec.

Aja 172X je baje hud nateg glede hitrosti. Baje, da ima nagravzen ghosting, kar je za 17 LCDje ze zelo redko, tko , da tistih podatkih o ms sploh ne upostevajte.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

Jaz sem videl 174T in 173P skupaj :-). In vem, kje tici tiste 25 jurjev razlike. Ne vem no, meni je slika na 173P bozanska :-). Tko da sem potegnil 125K in ga narocil. Upajmo, da brez mrtvih pixlov in 3-4 leta brezhibnega delovanja.

LP

boštjan ::

173P je res bomba napram 174t,ki ma premali vidni kot in postane bela že kar fajn rumenkasta,tudi 173x nima slabe slike

kuglvinkl ::

Morda kdo ve, kaj pomenijo črke pri Samsungovih modelih? Tako kot npr. pri Sonyu pomeni F totalni high end in A vstopni razred.
Your focus determines your reallity

fizolcek ::

172x ni noben nateg, stvar je v tem, da so nekateri ocenjevalci dobili testne primerke z 25ms paneli po pomoti. Velka vecina uporabnikov je zlo zadovoljna, dost tud o tem LCDju je na http://www.hardforum.com

173P dizajn je zelo fajn. Slika je lepa. Le ta ubogi odzivni čas me skrbi. Iger pomoje ne bi lepo folgal.

Me pa zanima če ima 172X tudi na DVIju tako rumenkasto belo barvo. Ima morda kdo 172X da bi lahko povedal, kako je s tem???
OM, F, G!

Wolverine ::

Skoraj "vsi" 17lcd so sposobni prikazovati igre in filme skoraj brez ghostinga, tako da ne vem od kod tebi 25ms ni dovolj?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

OK, men pa ni jasn, zakaj ste vsi mahneni na te Samsunge? Kaj je na njih, da vs je večina prpravlena spregledat tut 25ms odzivnga časa?:\

Po moje ni firme med monitorji o kateri bi se na tem forumu tolk govoril kt o Samsungih.
jAcKaSS

nicjasno ::

Kdo bi vedel. Fancy izgledajo. Pa radi imajo dead pixle.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

ČIP 008 ::

No ja pred kakšnim letom so bili Samsungovi LCD res v samem vrhu če ne številka ena.Vendar se časi spreminjajo in dandanes so prav po zaslugi slabega odzivnega časa padli v drugi kakovostni razred,kar dokazujejo številni testi.Ej Jackass malo sem se tudi poigral z temi nastavitvami in 120 DPI mi zelo odgovarja,svojega Sonya imam priključenega preko DVI.LP

darknessX ::

Kje se da v Sloveniji dobit Sony SDM HS 73 S ?
Oziroma, kje ga bojo dobili najhitreje?

mikko ::

Kaj pa EIZO L557 ?

Jaz se zanj ful zanimam, pa me zanimajo mal vasi komentarji o njemu...

Delam veliko z Adobe Premiere, AE, Photoshop, Illustrator, DF, Combustion..., se pravi veliko 2d in video ter vfx.
Kaj mi sploh vbistvu priporocate?

Gledal sem na www.avtera.si , pa mi je EIZO najbolj pri srcu...

@ljash ::

A pol 173P ni dobr za igre?

(a pol ko bom meu u kompu Radeona 9800PRO, pa bom pol zarad monitorja lage meu?:D )

LP,
bmw-f1

Fizikalko ::

Samo to lahko rečem - 25 ms je katastrofa za igre (obupen GHOSTING). Kupil 192T, pa ga takoj dal naprej. Spet kupil katodca: 1100DF Samsung 21". Seka. Še dve leti (po moji oceni) do HQ LCDjev 19".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

Hehe ::

je kdo že proba lcd Neovo 19" LCD X19 AV?

19"
1280x1024
10ms
16,7 Mio
300 cd/m2
700:1
0,294 mm
444 x 419 x 175 mm
7,3 kg
3 leta

209.990,00 sit*

http://www.anni.si/files/neovo_X-19A.pdf

[MYTiX] ::

A obstajajo 19" z 1600x1200 in 20> ms odzivnim casom, ki imajo dobre barve in kontrast vsaj 500:1 in pa DVI vhod?

Fizikalko ::

Če si mislil pod 20ms, potem ne (ŠE).

Gost ::

[MYTiX]: Tukaj imajo Dell 2001fp, 20", 16ms, 1600x1200, za cca. 250.000 SIT.
Kar sem gledal review-e, ga zelo hvalijo. Jaz si ga bom verjetno kar kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gost ()

kojot : prištej še 20 % >:D

Vprasanje : Kdo uporablja ClearType na LCD-ju in kakšna je kakovost fontov? V službi imam AOC-ja 729 in mi osebno zadeva ni všeč... nekako preveč zamegljen text

http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/1.htm

probajte in poročajte....

PS: Windows XP only

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mile ()

Phoebus ::

ClearTypa ne poznam, ampak na vseh LCDjih vklapljam "Subpixel font rendering" (linux fora) ki je pomojem to kar je clear type. Razlika JE OPAZNA. Ne pa nič zameglen, o tem bo mogoče več vedu kakšen windowsaš

Gost ::

F***ing drobni tisk;( !

a EIZO L557 pa nihče ne pozna?

Caligula ::

Kojot, sej bos lahk zdej s kjerkol v EU narocu monitor pa eno normalno postnino zraven pa bo.
Zakaj bi pri nas kupoval, ce so dragi. Dell ma pa itak evropsko garancijo ce ne kr globalno.

mile: Sm se mal viši na dolgo (no mogoče ni tolk zlo dolgo) raspisu o moji izkušnji Cleartype-a, 120 DPI fonta in teh nastavitvah videza pisav. Drgač je pa tko, če maš ClearType vkloplen js priporočam kontrast na monitorju do konca, ker če ne so črke mal zamegljene. Da sploh ne omenjam, da morš obvezno izbrt (tm na netu, k izberš debelino pisav ClearType) najožjo, ker če ne so vsi fonti Odebeljeni, tisti k so pa res krepki, so pa črke tolk široke, da joj.

Aja pa pr nastavlanju je treba pazt, pri "STEP 2", da izbereš RGB in ne BGR, ker BGR je šele meglen.
jAcKaSS

PhotoBlaz ::

Katerega 17" LCD naj izberem do 130k ?
pa po moznosti povejte se kaksnega drugega kot Samsungove ;)

Hvala

softwar66 ::

mene pa zanima kaj pravite na lcd SONY S73H 17'', karakteristike ima dobre, vendar me zanima kako se obnese. Če je ta monitor O.K. potem kolebam med tem ter LG L1710S ali L1715S (gre samo za spremembno ohišja ali kaj več?). Med tema LGjema ne najdem bistvene razlike. Če kdo to ma z besedo in mnenjem na dan. Neto cene omenjenih se vrtijo okoli 110000SIT. Hvala za odgovor.

Un sony nima DVI, zato je tolk pocen:D

Edelweiss ::

Softwar: LG L1710S ima moj foter in ti rečem,da je božanski.Že sam dizajn in pa slika - nimaš kaj.Tako da če boš to kupil ne boš razočaran.
Namig: sedaj ga imajo v Comtronu za 98.000 v akciji,ker imajo jubilejno ceno (10 roj.dan obstoja).

Mene pa zanima,kaj moram pri monitorju LCD najbolj pazit,glede nato da igram igerce in gledam noter cca.10 ur dnevnoPredvsem za oči se mi gre!
Tnx.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Edelweiss ()

Edelweiss če ti gre predvsem za oči potem zabriši CTR v kontajner in hitro po LCD. Če si po dest ur na dan za ekranom potem je edina rešitev LCD in to takoj. Hočem ti povedati,da je glede tega tudi najslabši LCD veliko boljša izbira kot CTR. Jaz bi ti bolj priporočal rajši LG 1710B, ker ima DVI.LP

softwar66 ::

Edelweiss, kje si ti videl, da je LG 1710S v akciji? Ravno danes sem dobil reklamni prospekt od comtrona, ne duga ne sluha, da bi bil omenjeni v akciji. Lepo drži ceno na 115.900sit, tudi na spletni strani.

Potem pa naj mi še nekdo prišepne, če kupim 1710B se pravi isti kot S samo da ima DVI, obstaja vmesnik iz DVI na analog, dokler ne kupim grafe z DVI?

pa en lep lp, mega vreme.

Softwar na monitorju imaš če je z DVI oba izhoda, dobi se pa tudi vmestnik kot si napisal iz DVI na analogni izhod. Omenjene akcije pri Comtronu tudi jaz ne vidim.
««
24 / 168
»»