» »

Fakulteta za gradbeništvo (VSŠ)

Fakulteta za gradbeništvo (VSŠ)

JamesTheKing ::

Pozdravljeni!

Sem dijak 4. letnika smer tehnik mehatronike in se bom moral v kratkem odločiti kam naprej na fakulteto. Odločam se med Fakulteto za gradbeništvo (VSŠ) ne vem še ali LJ ali MB in pa med Fakulteto za strojništvo (VSŠ). Obe smeri me zelo zanimajo me pa zanima kako težki sta ti fakulteti. Slišal sem da gradbeno fakulteto naredijo težje sami profesorji.

Zanima me vaše mnenje o teh dveh fakultetah--> težavnost, perspektiva za zaposlovanje...
Hvala za odgovore

DOOM_er ::

od gradbene čimdlje. Sam sem hodil pol leta na UNI Gradbeništvo, in se še vedno precej družim s sošolci od tam. Povprečno se letnik izdeluje 2 leti, nemalokrat tudi 3. To velja tudi za pridne študente, čeprav nekateri nekako lezejo skozi in rabijo 1 leto za vsak letnik. Profesorji so sodeč po izjavah polom se stalno nekaj zmišljujejo in tako dalje. Služb kasneje ni kaj preveč. Je pa res da pa so fest bejbe tm :D . Bojda je iz moje generacije, se pravi 4 leta nazaj diplomiralo nekako 5 ljudi al nekaj podobnega. Strojna je tudi težka, 2 kolega hodita, sicer na UNI, vendar se mi zdi da se lažje da naredit. Je nekaj sprotnega dela, se pa da v rednih rokih vse naredit. Tudi zaposlitev je pomoje precej lažje dobit. Sta pa oba faksa težka. Sicer pa ne glej perspektive za zaposlovanje, študiraj tisto kar te zanima in veseli. Z nekaj samoiniciative dobiš službo praktično s katerokoli fakulteto. To da bi nekam hodil zato ker te mami, fotr in familija prepričujeta da morš nekaj študirat kjer so službe, je pa brezveze. Študiraj tisto kar te veseli in ponavadi je tako tudi potem lažje izdelovati faks. Ni večjega užitka kot z veseljem hodit na predavanja in vaje in se tako študij spremeni v hobi.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DOOM_er ()

JamesTheKing ::

Ne mene noben ne prepričuje da morm kam it. Ampak obe smeri me zanimata, zato sem pač raje vprašal, ker sem slišal da so na gradbeni profesorji res zaj***i. Drugače pa hvala za odgovor :)

alexa-lol ::

DOOM_er je izjavil:

od gradbene čimdlje. Sam sem hodil pol leta na UNI Gradbeništvo, ...


To pojasni vse.
V pol leta še do statike nisi prišel tako, da nimaš nobene pravice govoriti o gradbeni.

Je težko ampak na koncu načeloma nekaj znaš.. Če hočeš pa diplomo pejt na FDV, FF...
Spet druga zgodba je če se želiš zajebavati s predmeti kot so Trdnost, Stavbarstvo zato da boš potem imel plačo 1000EUR mogoče. Tako plačo lahko dobiš tudi kot slikopleskar ali pa npr. natakar in je lažje.

Zgodovina sprememb…

$%&/() ::

Profesorji po mojem mnenju niso preveč zajebani, sem pa skoraj na polovici 2. letnika UNI. Je pa res, da me v letnem semestru čaka še Stavbarstvo... :)

Donk3y ::

Hodil na gradbeno v LJ, potem pa se prepisal v MB. Moj nasvet? Pojdi raje na strojno, če pa se odločiš za gradbeno, pridi raje v MB.

JamesTheKing ::

Hvala za odgovore :D bom še premislil. Zanima me pa katere programe se kaj uporablja za risanje na gradbeni fakulteti poleg AutoCAD-a?

Donk3y ::

Kolikor je meni znano, imaš v prvem letniku neke male osnove AutoCADa, eno uro pa mogoče namenijo ArchiCADu. To je vse kar imaš od računalniškega risanja. Gradbena je več al manj samo računanje.

$%&/() ::

Kakšno uro se nameni še Revitu.

alexa-lol ::

Ni nekih osnov... parkrat po dve ure AutoCADa.. v tem času ravno znaš narisati črto, lok, pošrafirat in skotirati, potem pa še sprintati. To je to. To se lahko v eni uri naučiš na YouTubu.

Se pa organizirajo tečaji nekajkrat na leto, ki trajajo 1 teden menda... amapk spet se lahko vse to naučiš prek YT če nisi preveč lev.

JamesTheKing ::

Glede risanja že mam nekaj izkušenj iz AutoCADa in pa precej iz Solidworksa. Drugače pa če ima še kdo kakšno mnenje oz mal pove kakšen je študij na tej fakulteti bom zelo vesel :D

Hayabusa ::

Če znaš uporabljati layerje in osnove Acad je imho to to.

JamesTheKing ::

Sem dal 1 prijavo na gradbeništvo MB in 2 prijavo Strojna (oboje VS). Kakšne so pa kaj možnosti za zaposlitve v tem obdobju krize, sploh v gradbeništvu? :)

bluefish ::

Glede trenutnega stanja zaposlitev v gradbeništvu pri nas si oglej tole temo: Študij ekonomije po inž. študiju

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Hayabusa ::

2 izbira: strojna minimalc v Slo, če ga sploh dobiš.

-MH- ::

Jz sem avtor teme, ki jo je linkal Bluefish, sem u.d.i.g. in ti načeloma ne bi priporočal GR faksa zaradi pomanjkanja služb v tem trenutku - no, sj mogoč se bo pa kej zasukal, do takrat, ko boš končal (hopeful wish:))

Vidim sicer, da si se že odloču za GR faks v MB. Želim ti velik sreče, pa ne se bat prepisat, če boš vido, da to ni to - tisto izgubljeno leto en k..c kej šteje, če gledaš, koliko let boš moral delat.
Every dog has its day.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344204 (6396) nejc_nejc
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194491 (4067) TheKekec
»

Pomoč pri AutoCadu ali ArchiCad

Oddelek: Programska oprema
126982 (6186) Lenc
»

Kam ste se vpisali? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
568402 (6922) isabella d
»

Fakulteta za gradbenistvo in geodezijo

Oddelek: Šola
82850 (2676) mescaline9

Več podobnih tem