Forum » Pomoč in nasveti » Desktop Sandy/Ivy switchable graphics?
Desktop Sandy/Ivy switchable graphics?
para! ::
A je s temi novimi sandy/ivy CPUji možno met hkrati vklopljen tako IGP kot diskretni GPU? Prenosniki imajo ti. switchable graphics, je možno to tud na desktopih?
Al je treba nujno Virtu MVP?
lp
Al je treba nujno Virtu MVP?
lp
Death before dishonor!
para! ::
Ok, se prav če vgradim še diskretno grafično, potem samo inštaliram driverje (poleg intelovih, ki so že gor) in bom lahko preklapljal?
Gre se namreč za eno tečno situacijo, in sicer imam možnost vgradit 8800GTS, ki bi lepo poganjala par starih naslovov, nima pa HDMI izhoda, ki ga IGP ima. Zdej bi nekako rad, da bi delal tako 8800GTS za igre in, da bi lahko preko HDMIja (IGP) pošiljal signal na TV.
Je to možno?
PS: Enkrat sem nekje zasledil, da je mogoče celo preko IGP izhodov na plati dobit z dGPU pospešeno sliko, sem sanjal to al je res?
Gre se namreč za eno tečno situacijo, in sicer imam možnost vgradit 8800GTS, ki bi lepo poganjala par starih naslovov, nima pa HDMI izhoda, ki ga IGP ima. Zdej bi nekako rad, da bi delal tako 8800GTS za igre in, da bi lahko preko HDMIja (IGP) pošiljal signal na TV.
Je to možno?
PS: Enkrat sem nekje zasledil, da je mogoče celo preko IGP izhodov na plati dobit z dGPU pospešeno sliko, sem sanjal to al je res?
Death before dishonor!
boogie_xlr ::
Ok, se prav če vgradim še diskretno grafično, potem samo inštaliram driverje (poleg intelovih, ki so že gor) in bom lahko preklapljal?Da, možno je tudi samodejno preklapljanje, ko greš v igro ali grafično zahteven program.
PS: Enkrat sem nekje zasledil, da je mogoče celo preko IGP izhodov na plati dobit z dGPU pospešeno sliko, sem sanjal to al je res?Točno to dobiš s tem VirtuMVP, nisem pa ziher, če gre z vsemi grafičnimi karticami.
mailer ::
Imam procesor 3770K z vgrajeno grafiko HD4000 in grafično kartico GTX 660ti. Kje bi lahko nastavil, da bi mi pri brskanju po spletu delala le HD4000(iGPU) pri zagonu iger ali ostalih zahtevnih grafičnih aplikacijah pa GPU? Osnovna plošča je Asus Gene V.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
mailer ::
Zdaj imam monitor priključen na GPU preko DVI. Na Osnovni plošči pa tega ni in lahko priključim na HDMI a nimam še boljšega monitorja. Verjetno moram imeti priključen monitor na osnovno ploščo in po potrebi se vključi še GPU. Vem, da se da to nastavit nekje v biosu a verjetno le za vklop/izklop/auto delovanje iGPU-ja. Zdaj ko imam signal preko grafike sklepam, da je iGPU lahko onemogočen.
Če imaš samo procesor moraš imeti priključen monitor na osnovno ploščo in iGPU omogočen. Če imaš procesor brez vgrajenega iGPU moraš imeti vključen monitor v GPU nastavitev v biosu na Auto oziroma GPU, če pa imaš oboje lahko vse izbereš vse tri možnosti. V primeru, da je primarna iGPU imaš monitor preko osnovne plošče (tudi če želiš, da se pri igrah zažene GPU).
Če imaš samo procesor moraš imeti priključen monitor na osnovno ploščo in iGPU omogočen. Če imaš procesor brez vgrajenega iGPU moraš imeti vključen monitor v GPU nastavitev v biosu na Auto oziroma GPU, če pa imaš oboje lahko vse izbereš vse tri možnosti. V primeru, da je primarna iGPU imaš monitor preko osnovne plošče (tudi če želiš, da se pri igrah zažene GPU).
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mailer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 12120 (9913) | krneki0001 |
» | 8GB ram-prvo 7,89 usable,zdaj 7,15Oddelek: Pomoč in nasveti | 1538 (1141) | Halfdead987 |
» | Lucid Virtu PROBLEMOddelek: Strojna oprema | 699 (599) | filip007 |
» | i5 2500k hd3000Oddelek: Strojna oprema | 1646 (1109) | KTr1sk |