Forum » Hlajenje in modifikacije » Menjava termalne paste na prenosniku
Menjava termalne paste na prenosniku
Mohimm ::
Pozdravljeni,
Ker mi je v prenosniku prenehal delovati bluetooth sem se odločil da ga odstranim ali zamenjam. Da pridem do njega je potrebno odstraniti heat-pipe. V trgovini so imeli samo Manhattan termalno pasto, o kateri ne najdem nobenih primerjav. Ker se gre za precej vroč prenosnik ( Asus n61jq - i7+amd 5730) sem malenkost skeptičen na kakovost in vzdržljivost paste.
Je učinek termalnih past precenjen, in bo tudi ta no-name dovolj, ali celo boljša kot original?
Ker prvič uporabljam pasto na prenosniku je pri teh potrebno na kaj paziti?
Hvala za odgovore.
Ker mi je v prenosniku prenehal delovati bluetooth sem se odločil da ga odstranim ali zamenjam. Da pridem do njega je potrebno odstraniti heat-pipe. V trgovini so imeli samo Manhattan termalno pasto, o kateri ne najdem nobenih primerjav. Ker se gre za precej vroč prenosnik ( Asus n61jq - i7+amd 5730) sem malenkost skeptičen na kakovost in vzdržljivost paste.
Je učinek termalnih past precenjen, in bo tudi ta no-name dovolj, ali celo boljša kot original?
Ker prvič uporabljam pasto na prenosniku je pri teh potrebno na kaj paziti?
Hvala za odgovore.
SplitCookie ::
Precenjen.
Spihaj pa je. Pri meni ni bilo nobene razlike v temperaturi, je bila original kar precej dobra.
Pa pravilno si nastavi varčevanje z energijo.
Spihaj pa je. Pri meni ni bilo nobene razlike v temperaturi, je bila original kar precej dobra.
Pa pravilno si nastavi varčevanje z energijo.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
stock ::
Vsaka termalna pasta bo opravila svoje delo če bo prav nameščena, se pa znajo opazit velike razlike, predvsem po daljšem času, ko se bo originalna ali ta manhattan-ova posušila. Sem pa že probal to manhattanovo pa ti povem, da je cena kar na mestu :) torej zasilna pasta.
Mohimm ::
@stock Hvala. Lahko morda svetuješ katera bi zdržala dlje časa? Original je zdržala več kot 2 leti, ravno zato se mi zdi škoda sploh razdirati.. Če najdem genija ki je šrauf montiral pod heatpipe... :)
Predvidevam pa, da ni priporočljivo, da paste ki je gor ne obrišem iz hladilnika in cpu-ja ampak jo po končanem delu samo sestavim spet skupaj?
Predvidevam pa, da ni priporočljivo, da paste ki je gor ne obrišem iz hladilnika in cpu-ja ampak jo po končanem delu samo sestavim spet skupaj?
SplitCookie ::
Aja, po 2h letih zna pa bit res mal bolj švoh.
Če boš razstavljal rabiš novo pasto. Kakšna MX-2 al nekaj podobnega
Če boš razstavljal rabiš novo pasto. Kakšna MX-2 al nekaj podobnega
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Termalna pasta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 26803 (6563) | Valvoline |
» | Termalna pasta koliko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6715 (5712) | Pentium |
» | Pregrevanje na matični plošči - prenosnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1745 (1632) | solatko |
» | prenosnik zmrzneOddelek: Pomoč in nasveti | 1448 (979) | solatko |
» | A moram na novo nanest termalno pasto, če snamem hladilnik in cpu in ju prenesem na dOddelek: Pomoč in nasveti | 8060 (7522) | amigo_no1 |