» »

Konkretno nadomestilo za AMD X6 1090t

Konkretno nadomestilo za AMD X6 1090t

Molde321 ::

Torej, prišlo je do tega da bom prodal trenutno matično in CPU skupaj za kar v redu denar nekomu ...

Tu pa vprašan za nasvet. Želim konkretno nadomestilo za trenutni AMD X6 1090t 3.2ghz. Ne morem se odločiti med temi 3 modeli:

Pri intelu i5 3570k in i7 3770k. Matična plošča bo ta: http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m... ,saj je menda stabilna in kar precej dobra za malo navijanja. Ali bo ta matična v redu z edim od od teh dveh modelov? Ali je za i5 boljše (performance, stabilnost) če bo z68 namesto z77? Namen uporabe gre v vse smeri, predvsem pa v gaming bolj zahtevnih iger.

Pri AMDju pa sem gledal novi FX-8350. Tukaj nevem za katero matično naj se odločim (max. do 200€).

Katerega od teh 3 bi vi izbrali? Namen uporabe sem že povedal, trenutno me ne zanima teh 100€ gor/dol pri Intelu ampak sedanjost in prihodnost uporabe! Rad bi imel zanesljiv in odličen sistem za nadaljnih (vsaj) 5 let, saj nimam namena nadgrajevati v tem času.
Sicer se še ne mudi tako močno z nakupom, nabavil bi nekje najkasneje do maja, saj naj bi takrat enkrat ven prišli novi Radeon 8000 (gre se mi predvsem za to). Ali se splača počakati to obdobje? Zdaj kar lep čas nisem nič sledil novostim in me zanima, ali kaj novega na področju procesorjev pride takrat ven?

Isotropic ::

3570k
junija pride haswell.

Ok, ravno berem novico objavljeno pred dnevom, da pridejo v aprilu. To bo definitivno vredno počakati. Kako bo kaj z cenami, je že kaj znano?

freesty ::

Tvoje vprasanje je zelo cudno. Sprasujes med tremi procesorji, ki spada vsak v svoj rang in hkrati pises, da te ne moti dat 100€ vec za procesor. Torej je odgovor enostaven. 3770k. Ce pa isces p/p sploh za igre pa se ze verjetno splaca bol pogledat 3570k in pa amdja. Ampak ne zato, ker sta ta dva boljsa v igrah. i7 bo se vedno boljsi. Vendar razlika v ceni ne bo opravicila razlike v performancu. Ce pa mislis, da bos delal v kaksnem programju, kjer bos rabil boljsi procesor, 5 let je le dolga doba in 100€ mogoce ni tako veliko na tak dolgi cas pa le pograbi sedmico:)

Isto bo veljalo za Haswell procesorje.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

klinker ::

V igrah med i7 ter i5 na enakih frekvencah ne bo prav nobene razlike ker uni HT v igrah ne pomeni prav nic.

Isotropic ::

Molde321 je izjavil:

Ok, ravno berem novico objavljeno pred dnevom, da pridejo v aprilu. To bo definitivno vredno počakati. Kako bo kaj z cenami, je že kaj znano?

junija pridejo baje sele.
cena bo ista kot za primerljiv ivy + inflacija.

fr4nc ::

Dam glas za FX-8320 pa eno plato s Chipestom 970 ali 990FX.

Zakaj? P/P ratio je najboljši od vseh treh. Razlike v performancu pa ne boš videl z očesom, če sploh bo...

PS: Pišem kot uporabnik, ki je imel v lasti 1090T, 2500K, dva 3570K, FX-8120 in FX-8320. Razlik med njimi v igrah v bistvu sploh ni oz. so dejansko zanemarljive... sicer ne vem zakaj nisi ostal na 1090T, ker je še vedno več kot dovolj za vse igre, sploh če ga naviješ vsaj na ene 3.8GHz.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Dr_M ::

Tudi jaz nebi menjal 1090T se. Sploh ne za drug AMD procesor.

Kot sem že rekel, prodajam za kar soliden denar za 3 leta rabljeno zadevo :) Mislim da se splača, čeprav mi je dobro služil.

Ni mi namen samo igranje iger, ampak tudi ljubiteljsko programiranje in ostale zadeve ... Vendar v moji "končni" uporabi še največ požrejo igre.

Kdaj približno pridejo ven osme serije radeonk? Takrat bi potem še istočasno nabavil haswella, upam da bo vredno čakanja, če pa že ne, se bojo pa vsaj iviyu cene spustile, mar ne?
Razlika se bo čez 3 leta poznala med X6 in recimo novim i7 ki prihaja v 2013, meni se gre zdaj ravno za to. Ta čas bi bil X6 (in am3 matična) star že 6 let in delovna leta bi se že fajn poznala, medtem ko bo ta čas i7 še nekaj vreden. Za da denar, ki ga bom vložil je po mojem mnenju vredno upgradanja. Za navijanje X6-ke bi dal 100€ (cooler treba nabavt), da bi zdržalo na 4.0ghz ampak s tem še vedno ne bom ujel i7.

Ok, tistih 100€ razlike med i5 in i7 mi vseeno malo pomeni, ampak kako se bo tale hyperthreating poznal čez par let? Recimo na ta staremu Pentium 4 3.0ghz, ki ima hyperthreating (1 jedro) danes še kar lahko delaš stvari na njem in je kljub svoji 8 letni starosti dober.

Vesoljc ::

po eni strani si se nenadoma odločil, da prodas treunten sistem, po drugi pa si se odločil, da nabaviš novega, ki ga planiraš imeti naslednih 5 let?? vzami i5 ali pa francev predlog in mej mir 3 leta. potem pa "nenadoma" prodaj in zamenjaj za kaj novejšega...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

RejZoR ::

Zakaj bi menjal povsem zmogljiv CPU ? Spravi se ga navit pa boš dober za kar nekaj časa. Tud sam sem imel mal idejo menjat, pol pa gledam benchmarke tanovih procov in je dandanes že krepko osiveli Core i7 920 še vedno dost blizu na praktično vseh grafih. In če ga še naviješ pa si že skor tam nekje. Vse kar sem naredil je da sem dokupil vodno hlajenje in ga navil na 4,2GHz. Okol 100 EUR stroška, ki sem ga itaq hotel naredit zaradi tišine. Če bi menjal proc bi dal samo za kvalitetno plato precej več, kje je še procesor in dober tih cooler. Tko da ni računice. Kar bi rekel tud za tvoj primer. Tile 6 jedrni 1090T so tud v testih kazali zobe Bulldozerjem, tko da z upgrejdom na Vishero ne boš naredil kej dosti. Niti s preskokom na Intel.
Ker če resno misliš menjat moraš vzet najbolj top end model, da si boš sploh naredil kakšno omembe vredno razliko. Torej Core i7 3770k. Pa še vseeno enostavno ne more upravičiti razlike v ceni za dokaj majhen gain, ki ga boš dobil.

Skratka na tvojem mestu sploh ne bi menjal. Realno se ti bo splačalo nadgradit šele ko pride Skylake... Vsaj sam tko nekako planiram upgrade. Če pa bo AMD imel kaj pametnega takrat pa nikoli ne veš, mogoče bom celo preksočil k zelenemu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

x45 ::

FX 8320 + Fx 9xx plata - najboljši izbor
AMD x4 965 BE, 8 gb ddr3 1600, SSD Samsung, 960 GT
Xeon x3430, 8 GB DDR3, Matrox grafa

TOP ::

x45 je izjavil:

FX 8320 + Fx 9xx plata - najboljši izbor

Najbolši izbor zate,za nekoga druge ne.Dober saj nima veze.Dejstvo je da je omenjen procesor še vedno dovolj dober,da z zamenjavo ne boš pridobil dosti.Morda nekaj malega ampak brez omembe vredno.Če že,kot praviš dobiš dober denar za svoj sistem potem pa zamenjaj,ker če ne drugega vsaj novejši sistem maš in to je tud use.Boš pa več pridobil,če si omisliš SSD,če ga slučajno nimaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava komponent (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
22629667 (27333) PredatorX
»

Nakup novega(gamer) namiznega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5513807 (12696) DrYuri

Več podobnih tem