Forum » Pomoč in nasveti » 2 rač. + crossover kabel: Network cable unplugged
2 rač. + crossover kabel: Network cable unplugged
pavl ::
Poskušam povezati PC 486 z Win 98 in XP 1700+ z win XP v mrežo s crossover kablom.
1. 486 je bil prej priključen na internet z mrežno kartico 3com .... Na njem mi je sedaj uspelo nastaviti mrežo. Z ukazom ping 192.168.0.2 se najde;
2. Novi rač. ima Asus nForce matično ploščo z vgrajeno mrežno kartico in dva priključka (RJ 45);
a) zunanji modem je priključen na zaporedna vrata (serial port) in deluje;
b) Kupljen crossover kabel sem preizkusil in je povezan po navodilih v članku v Slo-tech-u in prevaja el.-tok;
c) Na novem rač. sem nastavljal mrežo po navodilih iz Slo-tech-a (Postavitev domačega omrežja ...) in še malo drugače (Monitor), pa ne gre. Vedno izpiše: Network cable unplugged;
d) Če mrežo izklopim (Disable) in jo ponovno vključim z ukazom Enable, nekaj časa poskuša, nato izpiše isto;
e) izpis je isti, če kabel izpulim iz konektorja;
f) Novi rač. ne zazna niti sebe v mreži (ping 192.168.0.1);
g) Ali je lahko narobe to, da je v postavljeni mrežni povezavi pri naštetih odjemalcih, protokolih itd. le enkrat omenjen TCP/IP: Internet Protocol (TCP/IP) in ne ločeno TCP/IP ime in TCP/IP gonilnik ( in sem IP, DNS, ... tudi le enkrat nastavil)? Priključek (vsak adapter ima svoje ime) je naveden ločeno (Connect using: ... ) na isti strani.
Prosim za nasvet, če se je komu ljubilo brati do konca.
Lep pozdrav Pavel
1. 486 je bil prej priključen na internet z mrežno kartico 3com .... Na njem mi je sedaj uspelo nastaviti mrežo. Z ukazom ping 192.168.0.2 se najde;
2. Novi rač. ima Asus nForce matično ploščo z vgrajeno mrežno kartico in dva priključka (RJ 45);
a) zunanji modem je priključen na zaporedna vrata (serial port) in deluje;
b) Kupljen crossover kabel sem preizkusil in je povezan po navodilih v članku v Slo-tech-u in prevaja el.-tok;
c) Na novem rač. sem nastavljal mrežo po navodilih iz Slo-tech-a (Postavitev domačega omrežja ...) in še malo drugače (Monitor), pa ne gre. Vedno izpiše: Network cable unplugged;
d) Če mrežo izklopim (Disable) in jo ponovno vključim z ukazom Enable, nekaj časa poskuša, nato izpiše isto;
e) izpis je isti, če kabel izpulim iz konektorja;
f) Novi rač. ne zazna niti sebe v mreži (ping 192.168.0.1);
g) Ali je lahko narobe to, da je v postavljeni mrežni povezavi pri naštetih odjemalcih, protokolih itd. le enkrat omenjen TCP/IP: Internet Protocol (TCP/IP) in ne ločeno TCP/IP ime in TCP/IP gonilnik ( in sem IP, DNS, ... tudi le enkrat nastavil)? Priključek (vsak adapter ima svoje ime) je naveden ločeno (Connect using: ... ) na isti strani.
Prosim za nasvet, če se je komu ljubilo brati do konca.
Lep pozdrav Pavel
dr.J ::
Plata je očitno Deluxe in ima 2 mrežni kartici: kateri izmed si podal parametre? Očitno išče na drugem portu kot misliš ti.
pavl ::
1. Tudi porta sem preveril že prej in sedaj še enkrat, v navodilih in v praksi. Rezultat je isti ne glede na vrata.
2. Medtem mi je uspelo nastaviti na novem rač. mrežo toliko, da vidi samega sebe v mreži (ping 192.168.0.1). Do tega sem prišel, ko sem sledil čarovniku za 'Set up a home or small office network'.
3. Ko sem sledil čarovniku še naprej, sem po navodilih vtaknih v drugi rač. cd z win XP, v drugem primeru posebej za to posneto disketo. Obakrat sem pokvaril prejšnje nastavitve tako, da še sebe ni več videl (ping 192.168.0.2).
4. Napredek je: Sedaj lahko vsak rač. nastavim tako, da vidi v mreži samega sebe (ping ...). S kablom sta povezana. Vpisano ime mreže je isto. Rezultat: Network cable unplugged.
Ali ima kdo še kakšen nasvet ali idejo, kaj sem pozabil ali naredil narobe?
Lep pozdrav in hvala za nazaj in za naprej. Pavel
2. Medtem mi je uspelo nastaviti na novem rač. mrežo toliko, da vidi samega sebe v mreži (ping 192.168.0.1). Do tega sem prišel, ko sem sledil čarovniku za 'Set up a home or small office network'.
3. Ko sem sledil čarovniku še naprej, sem po navodilih vtaknih v drugi rač. cd z win XP, v drugem primeru posebej za to posneto disketo. Obakrat sem pokvaril prejšnje nastavitve tako, da še sebe ni več videl (ping 192.168.0.2).
4. Napredek je: Sedaj lahko vsak rač. nastavim tako, da vidi v mreži samega sebe (ping ...). S kablom sta povezana. Vpisano ime mreže je isto. Rezultat: Network cable unplugged.
Ali ima kdo še kakšen nasvet ali idejo, kaj sem pozabil ali naredil narobe?
Lep pozdrav in hvala za nazaj in za naprej. Pavel
ali3n ::
pavl: morda ti bo tale post v pomoč... Kako nastaviti LAN?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Daniel ::
Preveri še, če maš hitrost mreže na obeh računalnikih enako nastavljen, torej 100 Mbit 10Mbit ali Auto
dr.J ::
Poglej mrežne kartice: ali TX/RX diode kaj utripajo?
Kaj si pa vpisal za gateway?
Pa kot pravi Daniel: daj karticam hitrosti na Auto Negotiate in izklopi Full Duplex.
Kaj si pa vpisal za gateway?
Pa kot pravi Daniel: daj karticam hitrosti na Auto Negotiate in izklopi Full Duplex.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11638 (7308) | Tomi |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9604 (6540) | bastadu |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1838 (1526) | nimus |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5272 (4508) | Klemenn |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2354 (2087) | boogie |