» »

Kateri router?

Kateri router?

Temo vidijo: vsi
«
1
2

Auba ::

Zdravo ker me moj en teden star TP-LINK TL-WR1043ND zafrkava ga bom zamenjal. V poštev pride samo spletna trgovina mimovrste, ker sem kupoval pač na račun podjetja in lahko menjam samo blago za blago.

Najbolj mi je padel v oči tale http://www.mimovrste.com/artikel/247004...

Na očeh imam še tedva http://www.mimovrste.com/artikel/247000... in http://www.mimovrste.com/artikel/247000...

Ima kdo še kak boljši predlog? Rabim, da ima dober domet pa pač, da stabilno dela. To je vse :)

Hvala!
Živjo :)

izbrisiracun ::

Če smem vprašat, kaj ti pa nagaja TP-LINK TL-WR1043ND ? Sam tudi iščem podoben router in se nekako odločam med tem in pa med N-600, ki je na tvojem drugem linku.

Konstantno pada hitrost pa ne zaradi wi-fi, to dela tudi po kablu. Veliko drugih ljudi ima isti problem. Samo proč od tega TP linka

ender ::

Jaz najraje dajem Asus RT-N12 C1. Ima precej nizko ceno, dober domet, in gor dela Tomato (RT-N12 B1 in C1 sta po hardwaru identična, samo ohišje se zelo razlikuje).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Han ::

So problemi tudi z drugim firmwarom, npr. dd-wrt?

mtosev ::

jaz kupim ruter samo,če podpira dd-wrt,ker večina default osov na ruterjih je fail
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mayne ::

Jaz uporabljam ASUS RT N56U. Zlo dober wifi signal + brez problema prebavi 100mbit T2 povezavo, s tem da ga uporabljam še kot FTP server in lokalni samba server.

Han je izjavil:

So problemi tudi z drugim firmwarom, npr. dd-wrt?

Isto dela na dd-wrt ja...

rastko27 ::

je pa tudi res, da tp-link routerji po večini delajo čisto OK!
Očitno je odvisno na kako serijo naletiš...

Ales ::

Uporabljam par TP-LINK TL-WR1043ND in nimam nobenih problemov z njimi. Ne rečem, da so vsi ok, ampak vsi tudi niso slabi.

http://trgovina.mercator.si/tehnika/rac...

Tale mi je zdajle prvi favorit. Imajo ga tudi na mimovrste, ampak je malo dražji.

Kaj bi meni priporočili med Linkysis Wi-Fi N WRT160NL-EE, TP-LINK N600 in Tp Link TL-WR1043ND
Z zadnjim, kot vemo OP nima dobrih izkušenj, za druga dva pa ne vem, zaenkrat berem, da sta kar solidna v hišni rabi.

tiran2000 ::

Best buy po mojem : http://geizhals.at/806392 (specs poglej- podpira pa vse ti srce pozeli), v slo tudi pocen http://www.ceneje.si//nerazvrsceno/osta...

Zgodovina sprememb…

Ja bo kar tale N600, je res lepa cena na Conradu.

Hvala, Lep pozdrav

kmetek ::

TP-LINK TL-WDR3500 N600 Wireless Dual Band Router Reviewed

Product TP-LINK TL-WDR3500 N600 Wireless Dual Band Router [Website]
Summary Bargain-priced simultaneous dual-band N600 router based on Atheros chipset with USB drive & printer sharing.
Pros o Low price for an N600 router
o Up and downlink bandwidth limiting
o Upgradeable antennas
o WDS support
Cons o Slow SMB drive sharing
o Poor 5 GHz performance
o No Guest WLAN

dexterboy ::

http://www.newegg.com/Product/Product.a...

Ni vse zlato, kar se sveti. Tudi sam si ga lastim, ker prejšnji Asus ni bil hitrejši od 54Mbit, ampak se NIKOLI ni sesul, niti enkrat ni prekinil povezave, razen če ISP ni kaj delal.
Pri tem TP-Linku pa se izgublja povezava kar tako poljubno sredi dela. Kolega ga je tudi kupil, bom povprašal še njega, kako je pri njemu.
Mogoče bi moral doplačati tistih 35 več za Asusa rt-n56u. Kar je pa še 50% več cene...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

wave ::

Pa si že probou nasnet na njega 3rd party firmware(ddwrt, openwrt)?

tebodi ::

Halo!

Tudi sam iščam zamenjavo za router (mi crkuje linksys WRT160N, ki ga sicer ne bi hvalil), ne bi rad vsekal mimo.
Izgleda je izbira predvsem med
Linksys EA 4500, Linksys EA 3500 in
Asus RT N66U.

Me pa predvsem zanima, kakšne so dejansko mob. aplikacije za iOS?
Eno je namreč kar pravijo, drugo pa realnost.

Ali kdo ve, ali se dejansko da vse nastaviti (npr. MAC filtriranje ipd.) v iOS aplikacijah ali je bolj šminka?

Hvala!

JanezH ::

tiran2000 je izjavil:

Best buy po mojem : http://geizhals.at/806392 (specs poglej- podpira pa vse ti srce pozeli), v slo tudi pocen http://www.ceneje.si//nerazvrsceno/osta...

Si mogoče kdo lasti tp-link N750 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR4300?
Sem bil odločen že za nakup TP-Link TL-WR1043ND, pa vidim, da ima kar nekaj ljudi probeleme s stabilnostjo in z nihanjem hitrosti.

polde66 ::

Jest mam oba, Tl4300 je postal glavni TL1043 pa mi je v povezavi WDS za streamanje filmov v drugem prostoru. TL4300 sem v akciji preko Amazona kupil s poštnino vred za 68 eur kake 3 mesece nazaj, zaenkrat še ni podpore DDWRT ampak je ogromno nastavitvenih funkcij. Na tvojem mestu bi dal malce več in kupil 4300 namesto 1043.
polde

update: N600 dela BP ... sem dal DDWRT gor vendar mi ni deloval s polno hitrostjo in tako kot sem želel... s updajtanim stock firmwirom dela vse router OK na 2.4 GHz... tudi sesuva se mi ne... mi pa iz neznanega razloga ne dela funkcija WDS Bridging... aja pa na 5Ghz ga tudi še nisem sprobal...

V conradu imajo TP-Link WDR 4300 za 72 EUR.

Gledam pa tudi Asus RT-N56U za 100€.

Enega od teh dveh bi vzel. Asusa zelo hvalijo na testih, TP-Link pa ima tudi dobre ocene. Ne vem kako naj se človek odloči :)

dottor ::

Zadnja 2 dni mi moj 3 (al že 4) leta star Belkin pije živce. Kar naprej pada net (začne utripat lučka od modema, in ko resetiraš router spet dela normalno) in razmišljam o nakupu novega. Izbira na trgu je kar pestra zato bi vas vprašal kaj priporočate glede na zahteve:
-vsaj 1 USB porta (za tiskalnik alpa zunanji disk)
-močen WiFi signal
-p/p (cena naj nebo previsoka)
-4 porti
-vsaj 5 naprav na WiFi + 3 preko LAN portov na 1x
-čim manj lučk in utripanja
-enostaven vmesnik
-čim manjše vzdrževanje
-Gigabit porti, ni pa nujno (lahko so tudi 100mbit)

Doma imamo net preko SiOLa in imam tisti pel modem (je telekomov ptič gor). Iz modem agre kabel na router, ki gre pol na 3 stacionarne računalnike, občasno se preko WiFija povezujejo gor android naprave ter prenosnik. Kar se tiče vmesnika mi je ta Belkinov najbolj ušeč. 1x ko ga nastaviš (vtipkaš podatke za vspostavit povezavo z modemom, nastaviš geslo WiFija, geslo routerja in stvar že dela). Veliko se pretaka podatke po mreži (za zdej nimamo še SSDjev po računalnik, zato je 100mbit dovolj). Router naj se nebi preveč segreval/pregreval, nameščen bo med omarco in oknom, bo pa še vedno dovolj prostora (vsaj za zdej ga je bilo) za odvod toplote.

Najraje bi stvar naročil preko Mimovrste (nimam poštnine, tako da tudi če je kak € ali 2 dražji ni panika) alpa v kakšni fizični trgovini (BB, HV, CS,...).

Že vnaprej se vsem zahvaljujem za pomoč.

PS: Nisem hotel odpret še 100-tisoče teme o nakupu routerja zato sem si to izposodil, saj je še najbolj frišna.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Voluhar ::

Jaz sem danes naročil, router TP-LINK TL-WDR3600 (cena je 64EUR na enaa) in po kakšni uri primerjanja različnih routerjev sem ugotovil da je to odličen high performance router.

Gledal sem prevsem količino rama, 1Gb porte in možnost custom firmwerov.
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-...

Ta ruter ima vse.
1Gb pote,
dual band anteni, (2.4 in 5 GHz)
128MB RAMa, (zlasti od rama je odvisno koliko povezav lahko drži/vspostavi, low end routerji za 30-40EUR imajo ponavadi 32MB, znameniti Linksys wrt54-gl pa tipično 16MB)
2x USB (lahko se priklopi printer ali pa zunanji disk)
Open WRT FW podprt. (za začetek bom pustil fabriški FW, ker je osnovan na Linux in ne pričakujem nekih stabilnostnih težav)

Sicer ne vem kako dela, ker ga še nisem dobil, po specifikacijah sodeč je to raketa, bom poročal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Voluhar ()

Porocaj kako se bo obnesel, če se bo kaj razsuval.

Ps. ni bilo niti enega sesutja TL-WDR3600 do danes...dela ko šus... stock firmwire update

Se pravi moj naslednji nakup. 2 USB in stabilnost sta me prepričala. 1 USB za tiskalnik in en za zunanji disk (z zunanjim napajanjem). 68€ na Mimovrste (zaradi VIPa nimam poštnine), bom pa šou še v BigBang pogledat, pa podobne trgovine. Je mogoče imet 2 delujoči USB napravi istočasno gor priklopljeni (tiskalnik in disk)?

Skyman ::

tiran2000 je izjavil:

Ps. ni bilo niti enega sesutja TL-WDR3600 do danes...dela ko šus... stock firmwire update

kaksno povezavo pa imas?

100/10 optika ... gor so 4 kompi (2 stacionarca, dva laptopa)... plus NAS Synology ... tablica ... mobitel... dela zaenkrat vse BP... sem pa kot rečeno prvo dal DDWRT (ni mi delal printer gor pa da se ubiješ, tudi povezava je bila počasnejša) pa nisem bil zadovoljen... mi je stock updatan dejansko bolš... ma pa neki bugov ... npr. WDS bridging mi ni uspelo vzpostavit... isto regijo ne smem dati na slovensko - mora biti na ameriški drugače router ne dela...

Zgodovina sprememb…

Se pravi da se splača samo posodobit SW in ne dajat noben CSW. Ko pa sprašuje za regijo daš samo US in je mir?

ja kr pusti jo ameriško, itak je tko po defaultu...

BorutK-73 ::

Zanima me če ima kdo Linksys WRT54GL in kakšne izkušnje imate.
Sem bral opise in je ta router kao naj naj, čeprav je ta model star že 4 lete.
Iščem pa stabilni router in razmišljam da bi kupil kar tega Linksys-a.

še cena (mislim da je najcenejši v Slo)
http://www.ttc.si/165_Mrezna-oprema/281...

BorutK-73 je izjavil:

Zanima me če ima kdo Linksys WRT54GL in kakšne izkušnje imate.
Sem bral opise in je ta router kao naj naj, čeprav je ta model star že 4 lete.
Iščem pa stabilni router in razmišljam da bi kupil kar tega Linksys-a.

še cena (mislim da je najcenejši v Slo)

Jaz ga imam že kake 4 leta s tomato fw in dela brez kakršnegakoli problema. Ga bo pa žal počasi čas povozil, toda zopet odvisno za kak namen ga potrebujes.

ender ::

WRT54GL se ti ne splača kupovat, ker je to precenjen star model, ki podpira samo 802.11b/g, in ima samo 4MB flasha in 16MB RAMa. Če si na tesnem z denarjem, vzemi Asus RT-N12 C1, ki podpira 802.11b/g/n, ima 8MB flasha in 32MB RAMa (na Enaa ga imajo za 32€).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

moje druge dve izbire so
ali
mislim da bom vzel drugega (wr1043nd)

Cena je do 60EUR
Ima kdo kakšen predlog za boljši router od teh dveh?
/stabilnosti naj bo na prvem mestu

Zgodovina sprememb…

Imel opravka z dvema wr1043nd z uradnim fw-jem in oba sta se razsuvala. Z dd-wrt so problemi z upadom hitrosti pri wireless. Tako, da jaz sem tega odpisal.

Asusovi routerji so dobra izbira kakor sem bral po forumih in testih, so pa žal dražji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JanezH ()

UNIVERZUM ::

Nabavit moram ruter, ker sem do sedaj bil na UMTS prenosu podatkov je tole precej nova scena zame. Linija bo 10/1 vdsl nisem pa povsem prepričan. Na router bo povezan 1 PC s kablom, 1 PC pa WiFi (sem ter tja tudi kakšen smartphone in prenosnik). Usb WiFi kartico že imam WUSB100, če podatek kaj pomaga.

Zaželjeno je da ima funkcijo omejevanja hitrosti prenosa (da lahko omejim razne požrešne programe ali pa celo IP računalnika) in pa stabilen WiFi (da ne prekinja ali se obeša-da ni potrebe po 10x dnevnem resetu modema).

Išče pa se seveda čimcenejša varianta p/p.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Jinto ::

daxwsi

Po mojih izkušnjah niso TP-Linki nič manj stabilni od Linsysa, tako da bi jaz vzel dražjega TP-Linka, ker ima novejši in bolj zmogljiv Atheros čipset. Pa še dd-wrt mislm da gre gor.

eh, staro.

UNIVERZUM, zate pa morda kar istega (ta TP-Link je zelo dober za to ceno). Mislim da bi z dd-wrt lahko omejeval hitrost, nisem pa siguren, bi moral kdo potrdit.

Druga izbira pa bi bil tale
http://shop.virtua-it.si/rb-951g-2hnd.h...
Super zadeva, sam ga je pa težje nastavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jinto ()

Se je moj TP link WR741N kar popravil zadnje čase. Sem zmanjšal število povezav v uTorrentu in uTorrent izklapljam med igranjem online iger kar je bilo po moje glavni razlog za prekinjanje povezave in upada hitrosti.:|
Mislim da bom kupil TL-WDR3600 za 61EUR

ali pa LINKSYS EA3500 89,99€.

Jaz imam slabe izkušnje z predzadnjimi Linksys-i (E3200), verjetno pa je pri zadnjih podobno.
WLAN del je sicer čisto v redu, imajo pa probleme z PPPoE povezavami.
Sem na OŠO in takrat sem zaradi napačne nastavitve na strani ISP-ja imel 100mbps uploada.

Mikrotik 750GL (400mhz, isti čip kot stari TP-Link), je zmogel cel upload skozi z okoli 70-80% CPU uporabljenosti (celotna WAN-LAN zmogljivost ocenjena na nekje 120-130mbps).
Novi Mikrotiki, ki imajo isti čipset kot novi TP-Linki so 600mhz in so morda dovolj za 100/100 PPPoE povezavo.
TP-Link pa ima še hardware NAT, kateri se sicer ponavadi ne izkažejo da delujejo najboljše, so pa zelo hitri. Lahko ga pa tudi izklopiš, če ti kaka stvar ne dela.

E3200 preko PPPoE zmore 50-60mbps (drug firmware ne pomaga).
Čeprav zmore okoli 600mbps WAN-LAN preko čistega Etherneta. Za tiste, ki imajo hitre PPPoE povezave Linksys routerja ne bi vzel.
Na žalost PPPoE zmogljivosti skor noben ne testira (razne pri Xbit labs sem to opazil).

erm PPPoE povezava? Nisem tok notri glede tega...imam doma optiko in leti ko sneta sekira.

PPPoE je protokol, ki se uporablja za povezovanje point to point povezav (avtentikacija, konfiguracija...) preko Etherneta in je še ostanek časov ADSL interneta.

Siol in Amis (T-2 ima čisti Ethernet) in morda še kdo uporabljajo PPPoE na optiki, kar pomeni da more naprava, ki vzpostavlja PPPoE procesirat PPP enkapsulacijo, to pa porabi nekoliko CPU časa (Sicer ne bi smelo toliko kot na E3200).

RejZoR ::

Kolk ljudi pri nas pa ima +50Mbit linije? Razen parih srečnežev z optiko je večina na max 20Mbit povezavah v svet.
Osebno bi Linksys E serijo (spet) vzel kadarkoli. Trenutno imam E4200 s TomatoRAF in je fenomenalna kombinacija.
Zdele sem še končno uspel pogruntat Tomatov QOS, tko da skoraj ni važno kaj delam, pa mi vse deluje tekoče (uTorrent upload in download na full, istočasno downloadanje fajla in še Youtube, pa vse troje deluje v pravilnem prioritetnem vrstnem redu, zraven pa bi lahko igral še online špil pa bi vse delovalo bp).
Edino vprašanje je kako bo zdej naprej ko je Belkin kupil Linksys divizijo. Belkin nekako ne slovi kot firma, ki je imela dober hardware ter podporo zanj. Če bojo držali odprto arhitekturo znam celo ostat na "novem" Linksys (Belkin), če pa bojo to zjebal pa bo treba poiskat alternativo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Belkin je napovedal, da bo pustil Linksys delat svojo opremo. So ga praktično uzeli pod svoje okrilje ampak bosta še vedno "dve ločeni firmi". Osebno imam Belikov router že ene 4 leta in do prejšnjega mesca je delal normalno, pol je pred nekaj tedni začelo neki net dol metat in se resetirat, zdej pa sam od sebe spet deluje normalno. Mam pa gor lahko na 1x priključeno 3 računalnike, 3 android telefone in prenosnik in zna router lepo sam porazdelit linijo, je pa res da imam 15/2 liniju in se hitro pozna ko se dodatna naprava poveže gor. Drugače razen par flešel tu pa tam stvar deluje normalno.

ali3n ::

tiran2000 je izjavil:

100/10 optika ... gor so 4 kompi (2 stacionarca, dva laptopa)... plus NAS Synology ... tablica ... mobitel... dela zaenkrat vse BP... sem pa kot rečeno prvo dal DDWRT (ni mi delal printer gor pa da se ubiješ, tudi povezava je bila počasnejša) pa nisem bil zadovoljen... mi je stock updatan dejansko bolš... ma pa neki bugov ... npr. WDS bridging mi ni uspelo vzpostavit... isto regijo ne smem dati na slovensko - mora biti na ameriški drugače router ne dela...

Pa potegne celih 100 mbit?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

RejZoR ::

dottor je izjavil:

Belkin je napovedal, da bo pustil Linksys delat svojo opremo. So ga praktično uzeli pod svoje okrilje ampak bosta še vedno "dve ločeni firmi". Osebno imam Belikov router že ene 4 leta in do prejšnjega mesca je delal normalno, pol je pred nekaj tedni začelo neki net dol metat in se resetirat, zdej pa sam od sebe spet deluje normalno. Mam pa gor lahko na 1x priključeno 3 računalnike, 3 android telefone in prenosnik in zna router lepo sam porazdelit linijo, je pa res da imam 15/2 liniju in se hitro pozna ko se dodatna naprava poveže gor. Drugače razen par flešel tu pa tam stvar deluje normalno.

Jezst sem si uredil QOS prioritete tko da so na prvem mestu storitvene stvari (DNS itd), gaming (Steam UDP porti), HTTP WWW (in HTTP L7), Audi/Video L7, HTTP Downloadi, Steam downloadi (TCP porti), P2P L7.

Sem danes testiral z vsem vprek in je zmanjševalo druge povezave glede na razporeditev, tko da dejansko je uravnavalo ampak nikjer nisi bil prikrajšan. Če sem šel gledat Youtube je dalo slednjemu ves bandwidth in zmanjšalo navadne downloade in P2P dokler nisem nehal gledat Youtube. Če sem vmes brskal po netu je vmes vrinilo tiste zahtevke, tko da mi je kljub polno obremenjeni liniji strani odpiralo hitro, istočsno pa se Youtube nikoli ni niti malo zataknil. P2P pa itaq mele v ozadju tko da dokler delam trenutno bolj pomembne stvari mi je vseeno če za tisti čas P2P zmanjša prenose. Edina napol vmesna točka so navadni downloadi, ki bojo drugim userjem delal za čas ogleda Youtuba mal počasneje. Ampak še vedno sem dodelil najmanj 25% rezerve, tko da bo še vedno vleklo dol vsaj 25% zmožnosti linije med gledanjem Youtuba (720p).

Gor so 3 sistemi in vedno sta najmanj 2 v uporabi, tko da je zelo pomembno, da pač pomembne stvari vsem vedno delajo tekoče tisti moment, ki jih rabijo. Za ta del se Linksys E4200 s TomatoRAF obnese noro dobro.
Res eden najboljših QOS sistemov kar sem jih kdaj uporabljal. Stock Linksys in DD-WRT sta dost meh. Sicer ima slednji dober congestion control za TCP ampak je pa pri drugih stvareh slab nadzor pa še ko vključiš QOS je DD-WRT grozno nestabilen in rad obeša router. Tle pri TomatoRAF pa res lahko vse nastaviš v nulo in ko ti to uspe doseči, zadevo samo pustiš na miru in dela mesece in mesece nepretrgano brez vsakega reseta. Tko da ko bom naslednjič jemal router (upam da ne kmalu) bom prvo šel preverit kateri podpirajo TomatoRAF. Šele pol bi izbiral samo napravo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jaz furam stock belkinov firmware. Sicer je zelo omejen ampak za naše domače potrebe je uredu. Razmišljam neki v tej smeri, da bi iz enega starejšega kompa (c2d, 3GB rama, ...) naredu media center, storage center in še mogoče ruter v enem, da bi delil povezavo na 3 dodatne kompe in preko WiFi kartice. Je kdo to proval da furaš vse troje na 1x na enem kompu? Pomoje bi za komp dobu kakšen soliden program, kjer bi lahko nastavljal praktično karkoli za vsak port posebej. Dodat 3 dodatne mrežne ni problem (cenovno) če bo stvar delala z vsemi željenimi nastavitvami (razdelitev liniju, prednostne App, ...). Se je kdo kej že igral? Na netu sem našu že nekaj SW za iz kompa nardit router ampak jaz bi fural že media in storage center v enem. Brat kupuje nov komp, pa mislim njegov E7200, 2GB rama in Gigabyte ploščo dat v en Core1000, dat noter eno GT610 (al kej podobnega) 2-3TB disk pa če bi se dalo še mrežo fural ne njem.

Jst ::

Moja sestrična je lani, proti koncu leta, kupila nek TP LINK router, enega cenejšega. Pa je katastrofa. Kolikor mi pravi, rabi vsaj 1x/teden reset. Sicer uporablja samo wireless, tako da ne vem, kako dela prek kabla, ampak se pritožuje, da je vse "full počasno." Na prenosniku in na telefonu (Lumia 800, se mi zdi).

Samo na enem primeru jaz ne delam zaključkov. Lahko da ga je dobila ravno iz slabe serije.

Drugače pa Linksys by Cisco so zame predragi. Je Asus za podobno ceno boljši, ampak to so bolj osebne preference, kot pa fakti. Jaz sem dal 140EUR za Asusa, ki dela kot švicarska ura. Povezava je stabilna, domet tudi, tako da sem jaz zadovoljen z njim.

Sem ga pa kupil, ko "n" še ni bil potrjen, čeprav so ga vse naprave, ki so takrat prihajale na police, podpirale. Hmm, če pomislim, je že kar star...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jest10 ::

BorutK-73 je izjavil:

Mislim da bom kupil TL-WDR3600 za 61EUR

Je kdo kaj zasledil koliko dbi antene ima ta zadevščina? 3 ali 5?
Je med tem in TL-WDR3500 še kakšna razlika, poleg enega USBja več?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

pe3c ::

Za enkrat sem navdusen nad Mikrotiki, ali RB751U*, ali RB751G*, ali RB951G*, vsi trije imajo oddajno moc 1W, ja 1000mW.
Narocil 2 z dostavo vred sta bila cenejsa kot pri nas.

*V primeru, da ti je 150mbit brezzicne povezave dovolj kupi enega izmed teh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pe3c ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov router (optika 20/20) - že spet

Oddelek: Pomoč in nasveti
499095 (2519) Han
»

Boljši router

Oddelek: Kaj kupiti
294544 (4082) cordoba
»

Kateri ruter?

Oddelek: Pomoč in nasveti
123088 (2600) RuskiSnajper
»

Synology NAS DS413J pocasni prenosi

Oddelek: Strojna oprema
8863 (736) MK99
»

Kateri brezžični router za 100Mb linijo?

Oddelek: Kaj kupiti
52636 (2501) drzni86

Več podobnih tem