» »

Kateri router?

Kateri router?

Temo vidijo: vsi
1
2
»

RejZoR ::

Jst je izjavil:

Drugače pa Linksys by Cisco so zame predragi. Je Asus za podobno ceno boljši, ampak to so bolj osebne preference, kot pa fakti. Jaz sem dal 140EUR za Asusa, ki dela kot švicarska ura. Povezava je stabilna, domet tudi, tako da sem jaz zadovoljen z njim.

Sem ga pa kupil, ko "n" še ni bil potrjen, čeprav so ga vse naprave, ki so takrat prihajale na police, podpirale. Hmm, če pomislim, je že kar star...

Men se ne zdijo dragi. Za Linksys E4200 sem dal okol 130 EUR pa je bil takrat ko sem ga kupil najbolj zmogljiv router od Linksysa za domačo uporabo.

Tisti prvi "n" routerji so bili Draft N, ki so že imel N podporo ampak še ni bila povsem uradna v tistem času. Lahko da je bila ok podpora, lahko pa ne, odvisno od proizvajalca.
Sem pa tud jezst za ASUS slišal ok stvari, čeprav če bo Belkin res pustil Linksys na miru mogoče niti ne bo potrebe po menjavi znamke...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jst ::

Jaz sem pa dal 150 za Asusa, pa je takrat imel več anten kot Linksys by Cisco. Linksys je lahko delal samo na 2.5 ALI 5GHz, Asus dela pa naenkrat na obeh. Takrat je bil enako funkcionalen Linksys by Cisco 200EUR.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jinto ::

jest10 je izjavil:

še kakšna razlika, poleg enega USBja več?

TL-WDR3500 ima 100mbit switch in nima hardware NAT.

ali3n ::

Ker stari WRT54GL požre le 25-30 mbit iščem zamenjavo.
Ali TL-WDR3600 prebavi 100/10 linijo?

Sem probal že Linksys EA2700 in TL-WR1043ND, pa se nista najbolje izkazala.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

RejZoR ::

25-30 Mbit je dost realna hitrost za višjo razdaljo G standarda. Ne pričakuj, da ti bo N standard na 5GHz sploh deloval. Men je še G standard zelo na meji in sem in tja grdo zaniha in mi prenosi padejo tud pod 8Mbit kolikor imam linijo. Sicer zelo redko ampak kadar se zgodi je tečno.
N omrežje na 2,4GHz še dela, na 5GHz pa mi ga laptop sploh ne zazna oz včasih zazna, ko pa hočem povezat pa samo izgine. Je pa res da je to eno nadstropje in dve sobi v stran razlike z ogromno opreme na poti signala, ki ga moti (bela tehnika, električna napeljava itd).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Govorim o prenosih prek kabla. Ne Wifi.
Torej WAN-LAN, preko kabla. Ali je WDR3600 dovolj za 100mbit linijo (sem na T2 optiki).
- "Rozi vidm." "S psom!"

BorutK-73 ::

WDR3600 ima gigabitni switch kar bi moralo biti dovolj za 100/10 linijo
Mojega dobim jutri.:):)

Zgodovina sprememb…

Tudi TL-WR1043ND je imel gigabit switch, pa je internetna povezava potegnila le do 50 mbit.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Rejzor: Kako ti lahko 5Ghz slabše dela? Kaj router nima dovolj anten? Ker pri meni je ravno obratno. 2.5 je čisto zasvinjan. Preveč šuma. 5ghz dela vsepovsod, kjer ga rabim. V hiši, okoli hiše, na travniku, kjer se igram s psom, mi telefon normalno dela na 5Ghz. Če izklopim 5Ghz območje, se ne poveže. Prenosnika tudi delata. Je pa eno območje, kjer vse umre: tam, kjer je omarica za elektriko.

jest10 ::

Jinto je izjavil:

jest10 je izjavil:

še kakšna razlika, poleg enega USBja več?

TL-WDR3500 ima 100mbit switch in nima hardware NAT.

Hja, pa res:P

Koliko pa je že kaj ta TL-WDR3600 pretestiran? Stabilnost pa to. Ima 5 ali 3 dBi antene?

JanezH ::

Tistemu, ki rabi hitro wireless povezavo se verjetno splača počakat na ac standard (jaz bom).
TP-Link ima tole: http://www.tp-link.us/products/details/... , ne vem pa kakšna bo cena in kako stabilna bo ta zadeva :)

Tim10 ::

Kaj pa domet? Imam tezavo ker zivim v hiši ki je cca 15dolga in mi na vrtu ki je na drugi strani hiše kjer je router ne vleče? Kaksnega nabaviti da bi bil domet okoli cele stavbe? Hvala

floyd1 ::

Tudi jaz sem za starše (hiša) iskal nekaj bolj močnega, kot je bil WRT54gs, a zaenkrat (po nekaj testih) takega še nisem našel. Stestirani so do sedaj bili: Linksys WRT160 (N in NL, oba z DD-WRT), Buffalo WZR-HP-G300NH (stock), TP Link TL-WR1043ND (DD-WRT), pred tem še en "manjši" TP Link (stock), pa Linksys E3200 (stock).

Ena od bolj zanesljivih rešitev za tvoj problem (kot tudi pri mojih starših) je nabava še enega routerja, ki ga namestiš tako, da pokrije tisto lokacijo brez signala, pa "bridge" povezava med njima (najboljše kabel, seveda lahko tudi WL). Enako deluje tudi ojačevalnik brezžičnega signala, le malo lažje je za nastavit.

medenko ::

kamuee ::

Zakaj pa vsi na ta TP-link, k je glih najslabši...??
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Najslabši ker?

kamuee ::

TP-Link!!

ni stabilen, ne moreš menjat firmware, ..., skratka ni to to ko Cisco
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

kamuee je izjavil:

TP-Link!!

ni stabilen, ne moreš menjat firmware, ..., skratka ni to to ko Cisco

Zakaj sta moja 2 tp-linka in en pri starsih lepo stabilna? Na enem je tudi dd-wrt(ups nisem vedel, da ne morem menjati firmware)

Torej imaš dejansko kakšen pameten argument?

black ice ::

pe3c je izjavil:

Za enkrat sem navdusen nad Mikrotiki, ali RB751U*, ali RB751G*, ali RB951G*, vsi trije imajo oddajno moc 1W, ja 1000mW.

Ni v EU omejitev max 100mW oddajne moči v WiFi območju?

Daniel ::

Je ja. Sicer ti nič ne preprečuje, da ga nastaviš na 100 mW...

>Torej imaš dejansko kakšen pameten argument?

Moja sestrična ima enega TPLinka, nad katerim joka in ima notri chipset, ki ni podprt niti na DD-WRt niti ostalih, alternativnih firmware-ih.

[CAPS] Ampak s tem ne pravim, da so TPLink crap! [CAPS OFF]

Mogoče je moja sestrična dobila ravno kakšno slabo serijo...

Katerega pa ima to?

Če jo pokličem, seveda ne sredi noči sedaj, ne bo vedela povedati. Bi se moral jaz pri njej oglasiti. Vem pa, da sem takrat, ko ga je kupila, in je jamrala, da ne dela dobro, gledal po straneh in je bil ta router v listi not supported.

polde66 ::

Načeloma ima TP-link že v osnovi dobre tovarniške firmwere. Pogledat je treba samo, če je izdana novejša različica. Je pa res, da je tovarniški malce samosvoj.
polde

Jst je izjavil:

Če jo pokličem, seveda ne sredi noči sedaj, ne bo vedela povedati. Bi se moral jaz pri njej oglasiti. Vem pa, da sem takrat, ko ga je kupila, in je jamrala, da ne dela dobro, gledal po straneh in je bil ta router v listi not supported.

Dej no dej, celo ženskam se da dopovedati, da napravo obrnejo okoli in preberejo kaj piše na nalepki spodej:D

Moji sestrični? Mi bi rekla, da me pokliče nazaj, pa me nikoli ne bi. ČE bi ji umrl internet, bi pa vedla vse te podatke na pamet. :)

Končno spravil v pogon WDR3600. Sem pozabil prvo firmware posodobit;(( in mi intenet ni delal (IPV6 problemi) na noben način, mreža je delala ok. Tako da vsi ki kupujete ta router, prvo firmware posodobit (link:http://www.tplink.com/resources/softwar...

Sem pa malo sprobal in je hitrost med LAN PC-ji okoli 60%, daleč od gigabita ampak zaenkrat me to še ne moti ker je še vseeno 6x hitrejši kot star router.

Sej če prav vidim oglašujejo 800Mbps in ne giga.

Bože mili, dejte že ločit wan-lan in lan-lan.
Wan-Lan je med mrežna povezava in kot taka deluje na Layer 3 nivoju, pri teh domačih škatlicah pa se ponavadi še računa stvari kot so NAT in firewall, zato je ponavadi omejitev CPU.
Lan-Lan gre preko switcha in tu hitrost CPU-ja routerja nima veze, delalo bo tako hitro, kot je hiter switch (1gbps v tem primeru).

Tolk ti pa dela, ker so omejitve računalniki sami, verjetno počasni diski.

jest10 je izjavil:

Sej če prav vidim oglašujejo 800Mbps in ne giga.

Oglašujejo 600Mb/s preko WiFi, dual band 300+300. WiFi hitrosti še nisem sprobal ker hitrost preko WiFi ni prioriteta.

800mbps oglašujejo wan-lan:

Achieves blazing WAN to LAN throughput of over 800Mbps with hardware NAT

Se ve koliko interneta požre ta reč? Bo požrlo 100/10 mbit (t2)?
- "Rozi vidm." "S psom!"

Invictus ::

TP-LINK 849 pozre brez problemov preko 8 megabajtov na sekundo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Če koga zanima, sem dobil teste od TP-Link opreme za WAN-LAN, sicer od TP-Linka.
http://www.tp-link.com/en/article/?faqi...

Glede na to, da so na smallnetbuilderju za TL-WR1043ND izmerili 122.7 mbps, so verjetno kar realni.

Cene mojega routerja je že 67.50€ (TP-Link TL-WDR3600) Jaz sem dal malo manj kot 61€ prejšni teden.
Zakaj se zadnje čase vse draži, rami,grafične..?

Jinto - dober test. Po tem testu je moj router tako hiter po kablu kot po zraku. Sem kar dobro izbral:D (knok,knok,knok)

MaticKregar ::

Mene zanima, če obstajajo kakšne močnejše antene za TL-WDR3600?

Gapi ::

Kakšne hočš od 5 db pa do ....

Nisi povedal ali omni ali usmerjeno. Paše pa vsaka gor ki ima RP-SMA priključek.
 Rp-sma konektor

Rp-sma konektor

No person is rich enough,to buy back his past.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov router (optika 20/20) - že spet

Oddelek: Pomoč in nasveti
499095 (2519) Han
»

Boljši router

Oddelek: Kaj kupiti
294544 (4082) cordoba
»

Kateri ruter?

Oddelek: Pomoč in nasveti
123088 (2600) RuskiSnajper
»

Synology NAS DS413J pocasni prenosi

Oddelek: Strojna oprema
8863 (736) MK99
»

Kateri brezžični router za 100Mb linijo?

Oddelek: Kaj kupiti
52636 (2501) drzni86

Več podobnih tem