» »

I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320

I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320

Temo vidijo: vsi
««
15 / 19
»»

vaščan ::

se je že uploadal.:)

No toliko fpsjev je na intlovem 2500k 4.5ghz. Če pogledate gpu usage nikol ne pride do konca to pomeni da je ves čas igra cpu limited tudi ko gledam v zrak ko je 150fpsjev je cpu limit.
Proti koncu videa pa se sploh lepo vidi bolj ko je procesor na udaru najmanj fpsjev je okrog 50 in manjši je gpu usage logično. Je pa fora nizka resolucija da se vidi cpu botleneck tako se cpuje testira na 1080p bi moral v kišti imet že kakšnega geforce titana da bi lahko cpu testiral.
Bom še en kratek video naredil kolk je razlike v fpsjih če spreminjam nastavitve ultra very high high medium boste vidl kolk to vpliva na cpu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

klkkkkkkkkkk ::

Ko gledaš v zrak dobi vsak komp preko 100 FPS-jev :) tud kakšen stari dual core E 8400..

Še snemaj na 1080p, da vidm FPS-je

pa pojdi v mesto (tisto prvo, kjer se zbudiš)

Zgodovina sprememb…

Bom ampak ti je jasno da je potem na taki resoluciji po večini grafična bremza ane.

ne, če bos nemal bo CPU bremzal

+ vse naštimaj na 100% tam ko maš v afterburnerju video quality

pa še naštimaj si CPU usage

daj na stock speed
iste settingse kot tale---
pa primerjaj

Zgodovina sprememb…

Potem še ugasni MSAA
pa probaj
in nato še OC-jaj CPU 4,0/4,5GHz

pa povej razliko

Drgač pa ja i5 2500K je pri 4,5GHz v gamingu še zmer zelo zelo hiter (se meri tudi z i5 4670K pri 4,3-4,4GHZ)

Zgodovina sprememb…

tuki sm našel tole primerjavo..
škoda, da se neve kater GPU-ju je notri...

fireX88 ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

7970, poglej 1min in 55sec!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

SuperVeloce ::

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Itak... Battlefield 3, igra, katero v single player folga praktično vsak procesor zadnjih 3 let?
Torej, v čem je tvoj point??
Evo frame times za Battlefield 3 s temi bulldozerji.
Lahko pa si v tem testu ogledaš še, kako zgleda to pri drugih igrah ali v multitaskingu. FX8150 pogori napram praktično vsem ivy/sandy procesorjem.

Zgodovina sprememb…

fr4nc ::

SuperVeloce je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Itak... Battlefield 3, igra, katero v single player folga praktično vsak procesor zadnjih 3 let?
Lahko pa si v tem testu ogledaš še, kako zgleda to pri drugih igrah ali v multitaskingu. FX8150 pogori napram praktično vsem ivy/sandy procesorjem.

81xx se ne more primerjat z 83xx - napredek med 8150 in 8350 v igrah je večji kot skok iz Sandya na Hashwella...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Seveda... vendar v tem videu je fx6100

Bom potestiral vse to ni problema ampak snemal bom na 1080p resoluciji ko dobim SSD iz garancije ker se mi na HDD grdo zatika ob snemanju pri 1080p.

Druga reč dobro preberi
Kaj bomo zdej dokazal če snemam na max nastavitvah pri 1080p če vemo da je gpu bremza sploh s 4xaa. V tem primeru sta amd in intel sistem enakovredna ker gledamo samo še koliko je zmogljiva moja 7950 in kako dobro je sposoben 2500k snemat 1080p in še poganjat igro zraven. To pa ni point cpu primerjave. Razen če te zanima zmogljivost moje 7950.
Battlefield 3 je pa ubistvu najslabša izbira za primerjat cpuje v igrah res da izrablja 4 jedra to je pa tudi vse potem pa rabi zraven močen gpu za veliko fpsjev.

FlyingBee A zastopiš ti kako to deluje cpu gpu v igri? Če hočeš enga od teh dveh potestirat moraš drugega izključit iz enačbe kar se le da. Ker drugače testiraš kompleten sistem ne pa posamezno komponento. Zato že ves čas tumbam da se potestira zadevo na max nastavitvah ki bremenijo tako grafično kot cpu seveda brez AA ker ta bremeni samo grafično. Ter nizki resoluciji.
Če si eden vzame 10 minut cajta in posanme video s amdjen na 4.5ghz na nizki resoluciji tako kot sem naredil jaz s 2500k bomo takoj videli pri čem smo.

Izbirat je pa treba igre kjer je cpu botleneck nizko ne igre ki rabijo močan gpu. Lahko bi potestiral tudi kakšno strategijo.

rapytor ::

Nekaj na hitro.

Prav težko je bilo na taki resoluciji za špilat.:D
Na isti frekvenci je itak INTEL boljši. Bom probal še na 5Ghz posnet, samo sem malo na tesnem s časom.

rapytor super hvala za test. Sm presenečen na 4.5ghz dost dobro deluje približno isto kot meni mogoče res malo manj fpsjev ampak večinoma nad 60 to je bitno.
Je pa zoprno igrat ja ubistvu nič ne vidiš na 1080p ekranu hehe.

No tko kot sem obljubil FlyingBee še video na 1080p sem kar na HDD posnel in še en cpu test sem naredil spreminjanje video nastavitev se pozna med ultra in low je 30 fps razlike tolk vplivajo na cpu. Kr dost če mene vprašate.

Idino sistema nisem dajal na stock ker se mi res ne da potem v biosu vse prestavljat grafično imam flashano na 1050/1500 in sem jo tudi pustil pri miru.

1080p gpu je itak ves čas na 99% load tko da tukej je ubistvu test grafične no pa še par fpsjev se lahko prišteje na račun snemanja

cpu test različne nastavitve

Zgodovina sprememb…

Ja ubistu stock fx 8350 ujame i5 2500K pri snemanju
Zdej čist odvisno pri afterburnerju kolk si mel video kvaliti 85% ali več ... daj na 100%

In kakor sem rekel : Maximum settings brez 4msaa pri 1920x1080

zdej ti maš grafično na 1050 se vidi očitna razlika

Ampak vseeno za i5 2500K ... res neverjetn proc :)

Jaz bom mel z FX 6300 verjetno boljše FPS-je med snemanjem

lp

Zgodovina sprememb…

TOP ::

fr4nc je izjavil:

SuperVeloce je izjavil:

klkkkkkkkkkk je izjavil:

81xx se ne more primerjat z 83xx - napredek med 8150 in 8350 v igrah je večji kot skok iz Sandya na Hashwella...

Lp

Napredek iz 8150 in 8350 ni takšen kot si ti omenil.Največji napredek je v višji frekvenci.

Nisem uspel vsega posneti.
Vendar na 1080p ultra brez msaa in v afterburnerju 100% quality v 1080p, grafična pa ne preseže usage čez 70%. FPS-i pa med 35-40.
Na stock GPU frekvencah pa pride na 99% in pa 30 FPS-ov.

To te bremza snemanje potem če ti ne pride do 99loada grafična na 1080p. Jest snemam na1080p 85% kvalitete ter na 30fps.

klkkkkkkkkkk je izjavil:

Ja ubistu stock fx 8350 ujame i5 2500K pri snemanju
Zdej čist odvisno pri afterburnerju kolk si mel video kvaliti 85% ali več ... daj na 100%

In kakor sem rekel : Maximum settings brez 4msaa pri 1920x1080

zdej ti maš grafično na 1050 se vidi očitna razlika

Ampak vseeno za i5 2500K ... res neverjetn proc :)

Jaz bom mel z FX 6300 verjetno boljše FPS-je med snemanjem

lp

Na 85% imam naštimano tko kot je original poglej si video vmes prestavim iz 4xaa na off potem pa dela med 50-60fps ko snemam brez snemanja pa nad 60 fps.

Vaščan

sej bom takoj videl
ista far cry 3 1.05 verzija ane?

Pa med 85% in 100% se kar pozna pri CPu-ju

Lp

ja 1.05 verzija je. Seveda se pozna zato pa snemam na 85% ali 90% pa je še vedno odlična slika.

Sem še tomb rider posnel kar dela tole sicer je malo manj fpsjev če se snema itak ampak se kr da igrat.

Imam naštimano v msiju za snemanje frame size - full frame , quality90% in snemanje s 60 fps. ter nastavitve v igri ultimate 1080p.

Heh
Tomb raiderja bi se dal snemat tudi z i3.
Mene je najbolj presenetila tale grafična :) 7950 na 1050 ... zelo zelo hitra :)

No ja kork sm gledu ostale benchmarke se vidi rzaliko med i5 in fx 8350 medtem, ko snemaš.
FX 83** so boljši od i5 ubistvu so na rangu i7 odvisno kaateri špili
FX 63** se lahko tudi primerjajo z i5 med snemanje - odvisno od špila

No za streaming, je pa seveda FX najbolj spredaj - tu ni debate

Ampak po drugi strani samo za gaming pod
70€ athlon x4 750K/760K
100€ je fx 6300
150€ fx 8320
220€ i5--- fx 8350(streaming)
300€ i7

Vseeno intel --- Performance per Watt
fx 6300/athlon x4 750K --- P/P

Vaščan hvala za tvoj trud
i5 z snemanje špilov nič nemanjka... sepravi, če samo snemaš greš po i5 (ali budget fx 8320+OC)

LP

Evo malo skakanja okoli mesta še z moje strani.

Imam pa problem, da imam le en star WD green, ki je prepočasen za karkoli.
Ko začnem snemat dobim HDD usage spike na 100%. Po mojem bi šlo malo bolj gladko z čim drugim.
Jebat ga nekje se mora šparat :D

klkkkkkkkkkk je izjavil:

...
Tomb raiderja bi se dal snemat tudi z i3.
...

Odvisno od scene, v mountain village ti pri dual-core tudi HT ne pomaga dovolj. Je kvečjemu na ravni navitega core 2 quada, pri snemanju se odreže še slabše.

Rapytor ... hvala

A to je stock CPU?

Zdej jst nevem... far cry 3 nisem snemal ampak samo okoli 50-60% cpu usage med snemanjem?
Katera verzija špila?

Recimo, ko sem probal snemat crysis 3/BF3 med snemanjem 90-100% z znižanimi detajli, drgač pa 70-80%, ker je moj GPU star :)

Lp

verzija 1.05,

CPU je navit na 4.5 Ghz

Ko sem imel fx 8320 doma sem tudi probal snemat amapk je imel noter intelov SSD 520. Med igranjem igre nisem nič vedel da kaj snema res glatko ko puter moči vrh glave. Je pa Dost od diska odvisn tud.

Zgodovina sprememb…

filip007 ::

Probajte še Euro Truck Simulator 2 posneti in raznerje slike na 400%.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

rapytor vidim da imaš ASUS M5A99X EVO R2.0.
A se ti kej dost north bridge in vrm hladilniki grejejo na plati?
Ker Ravno to plato je imel možakar noter v kompu ki sem ga rihtal. Itak sem pognal prime 95 pa se cpu še ni tako silno zgrel na dolgi rok do nekje 65-70C sem dal roko gor na hladilnik bil je topel ampak ne da nebi mogel roke gor držat po občutku ene 45 stopinj north bridge in vrmji so se pa kr konkretno grel velik bl od procesorja in socketa že kr fajn zapeče če sm dal roko gor tko da sem potem naštimal zadaj ventilator da je čez vrm hladilnik pihal.
Kako je pri tebi si kaj gledal?

Zgodovina sprememb…

Meni se tudi zdijo na roko konkretno vroči vendar sedaj rečt kok je, HWinfo64 pa pravi le 35 stopinj

TOP je izjavil:

Napredek iz 8150 in 8350 ni takšen kot si ti omenil.Največji napredek je v višji frekvenci.

Vem, da je največji napredek/razlika v frekvenci, ampak overall v igrah pri isti frekvenci je 83xx boljši od 81xx.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fr4nc ()

_koki_ ::

Mene res zanima kako se obnesejo FX-i v cinebench R15...

hojnikb ::

wow ko je nova verzija cinebencha tak super indikator overall performanca proca ;((
#brezpodpisa

Je multithreaded test, z gotovostjo povozi intele i5, zanima me samo za koliko in kje so v primerjavi z i7...

BigSexy ::

Sej je verjetno isti šmorn kot pri prejšnjem releaseu - topic je tule https://slo-tech.com/forum/t540599/0

Bom kakšen bench spustil še čez tegale, ko pridem domov.
To Infinity And Beyond !

Upam, da ni isti šmorn kot cinebench r11.5, ker 11.5 je preveč favoriziral intel-e in pri njih uporabljal SSE4.2, medtem ko je AMD-je pohabil in pri njih uporabljal SSE2...

rapytor je izjavil:

zdej pa stvar odvij na stock frekvence..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

rapytor je izjavil:

zdej pa stvar odvij na stock frekvence..

Evo še stock 4Ghz brez boosta.

Ni neke bisvene razlike med stock pa tem blagem OC-ju, bi blo treba dvignit frekvenco 5Ghz+ da bi res skočil score... No kakorkoli tudi na stock je score vsaj 100pik višji kot na i5...

Stock fx8350 bi mogu bit nekje v štric ali boljše od i7 3770 v multithreadu.

Vidim da je nov tale cinebench pa sem za foro potestiral. Multithread i5 itak nima šans ampak zanimiv single core je 300mhz treba več za isti rezultat kot haswell. Tolk je razlike v brzini zadnjih treh letih pri intlu 300mhz. Malo so se polenili hehe je pa šansa za amd da udarijo nazaj s kakšnim hitrim cpujem. V multithreadu je amd dober ampak single core performance jih pa tepe zato tud v špilih razlike.

4.4ghz

4.4ghz

4.7ghz ujame haswella pri 4.4ghz lool

4.7ghz ujame haswella pri 4.4ghz lool

Zgodovina sprememb…

Pri 4.7Ghz ujame tudi 8350@stock, res napreden ta i5 CPU, da pri max OC ujame 8350@stock, nevem zakaj še sploh kdo kupi FX8350...

Samo kaj ko igre ne izrabijo vseh 8 jedr. No konc koncev je pomembnejši GPU za igre.

kaj ti koristi tak performance v benchmarku, če pa le-ta ne zna nič druga naredit kot izpljunat irelavantne cifre :))
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

kaj ti koristi tak performance v benchmarku, če pa le-ta ne zna nič druga naredit kot izpljunat irelavantne cifre :))

Očitno s tem misliš tako opevani intelov super pi... Bil bi že res čas, da si nehaš metat pesek v oči in vidiš da smo konec leta 2013...

ne.
Zdaj pa prosim benche, ki dejansko delajo nekaj uporabnega.
In ne pljuvam po amdju, ampak če en bench da tak enorm preskov v performancu, še procesor zato ni nč bolši.
#brezpodpisa

D3m ::

hojnikb je izjavil:

ne.
In ne pljuvam po amdju, ampak če en bench da tak enorm preskov v performancu, še procesor zato ni nč bolši.

Zanimiv pa saj to je bench, ki dejansko dela nekaj uporabnega. Vsaj tako vas je večina tulila ne dolgo nazaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

not me..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

ne.

Benchmark, ki dejansko nekaj pokaže in rezultate vidi dejansko vsak, ki uporablja računalnik je ta!

Oziroma real word performance! ;)

Ja seveda, da ni nič boljši, saj je itak že skoz dober oz. najboljši za svojo ceno :D.

Lp

bluefish ::

hojnikb je izjavil:

Rendiranje se ti ne zdi uporabno?

ne z vnaprej določenim materialom. No pa sj ni važno. Ko bojo začel delat take patche tudi v programjih, ki dejansko nekaj delajo, potem bo pa to kul za AMD
#brezpodpisa
««
15 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FX-8320 & 7850 - record! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9744084 (39851) fr4nc
»

Nakup novega(gamer) namiznega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5514076 (12965) DrYuri

Več podobnih tem