Forum » Pomoč in nasveti » Prenosnik HP ProBook se ne prižge
Prenosnik HP ProBook se ne prižge
Carpediem ::
Imam leto in pol Star HP ProBook 4720s, ki se mi naenkrat ne prižge več. Poklical sem na servis, pa so mi takoj rekli, da je verjetno crknil en čip in me bo to stalo 150 evrov. Ko sem vprašal, kako to tako z gotovostjo trdi, mi je mojster rekel, da imajo trenutno nekaj teh prenosnikov v popravilu in je povsod kriv ta čip. Mi lahko kdo pove, kateri čip bi to bil, da ga sam kupim, ker ne verjamem, da lahko to toliko stane, pa če je delo 50 evrov.
Hvala in lp,
Hvala in lp,
#000000 ::
Tak čip stane nekje 20-30 evrov, lahko ga kupiš sam, edino problem je ker ga sam ne moreš zamenjat, je namreč naspajkan na ploščo.
Silvo ::
Iztakni za začetek baterijo,brez polnilca seveda.
Drži glavno tipko cca 20s.
Potem brez baterije vklopi na elektriko in poročaj kaj naredi računalo.
lp,S
Drži glavno tipko cca 20s.
Potem brez baterije vklopi na elektriko in poročaj kaj naredi računalo.
lp,S
Silvo
Prispajakt/prilotat ni problem, znamo sami. Zanima me tip čipa in kje ga lahko kupim. Bom pa najprej probal, kot mi svetuje Silvo.
Lp,
Lp,
Ebay že, pa je preveč poštnine. Bi imel to mogoče Conrad?
Hej, sem ravno ugotovil, da Conrad tega nima v prodajnem programu, menda samo HP servisi. Uradni servisi so pa običajno najdražji, že ta privatnik, ki sem ga klical, je predrag.
Hej, sem ravno ugotovil, da Conrad tega nima v prodajnem programu, menda samo HP servisi. Uradni servisi so pa običajno najdražji, že ta privatnik, ki sem ga klical, je predrag.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Carpediem ()
maMile ::
Točno to se mi je zgodilo pred tremi dnevi (isti model). Enostavno se ni hotel prižgati.
Nato sem šel s krpico za čiščenje/brisanje, čez tipkovnico, saj mi pri tem čisto vedno uspe prižgati komp v nek servisni način.
Tudi tokrat je uspelo. Ne vem točno kaj je potrebno pritisniti. Pojdi s krpico čez zgornji del tipkovnice :)
Nato sem ga na silo ugasnil. Tako kot to vedno storim, če ga nehote tako prižgem.
Potem se je začel normalo prižigati.
Upam, da se ne bo ponovilo.
Lp, maMile
Nato sem šel s krpico za čiščenje/brisanje, čez tipkovnico, saj mi pri tem čisto vedno uspe prižgati komp v nek servisni način.
Tudi tokrat je uspelo. Ne vem točno kaj je potrebno pritisniti. Pojdi s krpico čez zgornji del tipkovnice :)
Nato sem ga na silo ugasnil. Tako kot to vedno storim, če ga nehote tako prižgem.
Potem se je začel normalo prižigati.
Upam, da se ne bo ponovilo.
Lp, maMile
slovenc1234 ::
Upam, da avtor teme nima nič proti, če si malo sposodim njegovo temo. Moj prenosnik(fujitsu siemens) se od včeraj ne prižge več. Naredil bom Linux live USB in me zanima, če lahko klujb temu, da prenosnik ne pride niti do BIOS-a oz. se ne naloži iz BIOSA( je samo črn ekran), da se bo naložil iz USB Live Linux? Pa prosim za res čimprejšen odgovor.
slovenc1234 ::
Sem probal. Nič se ne zgodi.Ko prižgem prenosnik se prižge samo zelena lučka na gumbu za vklop tudi vantilator na grafi se ne vrti ceu sistem je mrtev. Je možno, da je šla matična?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus ServisOddelek: Pomoč in nasveti | 9764 (7725) | DOOM_er |
» | Kaj narediti z prenosnikom, ki se ne prižge ? Popravilo, prodaja po delih ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5120 (4674) | ;-) |
» | Polit prenosnik HP 4515sOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2228 (2111) | Chupa |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 8179 (7772) | Marilyn |
» | Menjava matične pri prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 2618 (2168) | Pyr0Beast |