Forum » Pomoč in nasveti » rdeča lučka ob zagonu računalnika
rdeča lučka ob zagonu računalnika
Tine:) ::
Pozdravljeni,
včeraj sem malo prenovil osebni računalnik. Stvari ki sem jih zamenjal so:
matična: ASUS P8Z77-M
procesor: Intel Celeron G550
ram: Corsair Vengeance 1600MHz 2x4Gb
Sedaj ko sem use sestavil in naložil windowse pa se pojavi mala težava. Vsakič ko prižgem računalnik, se na matični za kašne pol sekunde prižge rdeča DRAM led dioda, ki se nato ugasne. kakšno sekundo za tem, pa se zažene ventilator od procesorja in računalnik se normalno prižge. Med samim delovanjem računalnika nisem zaenkrat opazil nobenih težav.
Zanima me torej, če kdo mogoče ve zakaj se prižje DRAM dioda oziroma ali je to normalno. Mam prvič v življenju ASUSovo ploščo tko da če ma kšn kšne podobne izkušnje naj kar pove. V navodilih od matične takšnega scenarija nisem našel (tam samo piše da STALNO prižgana DRAM dioda pomeni nekompatibilen RAM ali pa nepravilno vstavljen RAM).
Hvala za odgovore in ideje že vnaprej!
Lep pozdrav!
včeraj sem malo prenovil osebni računalnik. Stvari ki sem jih zamenjal so:
matična: ASUS P8Z77-M
procesor: Intel Celeron G550
ram: Corsair Vengeance 1600MHz 2x4Gb
Sedaj ko sem use sestavil in naložil windowse pa se pojavi mala težava. Vsakič ko prižgem računalnik, se na matični za kašne pol sekunde prižge rdeča DRAM led dioda, ki se nato ugasne. kakšno sekundo za tem, pa se zažene ventilator od procesorja in računalnik se normalno prižge. Med samim delovanjem računalnika nisem zaenkrat opazil nobenih težav.
Zanima me torej, če kdo mogoče ve zakaj se prižje DRAM dioda oziroma ali je to normalno. Mam prvič v življenju ASUSovo ploščo tko da če ma kšn kšne podobne izkušnje naj kar pove. V navodilih od matične takšnega scenarija nisem našel (tam samo piše da STALNO prižgana DRAM dioda pomeni nekompatibilen RAM ali pa nepravilno vstavljen RAM).
Hvala za odgovore in ideje že vnaprej!
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava Blue screen W10Oddelek: Pomoč in nasveti | 2331 (1948) | hojnikb |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13358 (12357) | solatko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17847 (13970) | G_mAn |
» | Ko dekle kupuje računalnik (prošnja)Oddelek: Kaj kupiti | 6084 (4567) | klinker |
» | Ocenitev racunalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1512 (1122) | joker16_7 |