Forum » Elektrotehnika in elektronika » oznaka čipa...
oznaka čipa...
matias ::
hello!
mam eno vprašanje... kupil sem naslednji čip - števec (ali kar pač to je ): MC14029BCP za TOLE vezje. V navodilih piše, da bi morala oznaka čipa bit: HCF4029BE...
A je to velka razlika? A sem kej hudo zgrešil? Namreč željenega v IC niso mel :/
mam eno vprašanje... kupil sem naslednji čip - števec (ali kar pač to je ): MC14029BCP za TOLE vezje. V navodilih piše, da bi morala oznaka čipa bit: HCF4029BE...
A je to velka razlika? A sem kej hudo zgrešil? Namreč željenega v IC niso mel :/
- spremenil: matias ()
Highlag ::
Nič bat
Bistvena je tukaj samo tista številka, ki se skriva v množici drugih oznak to je 4029.
Bistvena je tukaj samo tista številka, ki se skriva v množici drugih oznak to je 4029.
Red_Mamba ::
to je načeloma v 99% res, lahko pa da je specialno vezje in se gre zaradi hitrosti/napetosti za HCF nujo
msmiha ::
Tiste oznake spredaj pomenijo katere firme je čip drugače pa bi naj meli vsi iste lastnosti.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
matias ::
oznake spredaj že... kaj pa oznake zadaj? :) (BCP/BE)
ps: hvala fantje, full ste mi pomagal...
sem že mislu, da sem neki čist druga kupu
ps: hvala fantje, full ste mi pomagal...
sem že mislu, da sem neki čist druga kupu
slawc ::
oznake zadaj so bolj pomembne (za vse ICje), kaj tocno pomenijo moras pogledat v datasheet, ker ima vsak proizvajalec za vsak cip svoje oznake. Moznosti pri raznih cipih: buffered oz. unbuffered output, ohisje, temperaturno obmocje, frekvenca, napajanje (to je ponavadi na sredini) in podobno
LP,
Slawc
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kafetarija za indukcijsko ploščo?Oddelek: Loža | 11821 (10617) | Rok Woot |
» | PretvornikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1219 (1147) | Tugo |
» | Kateri interni 56k modem za P200 mašino?Oddelek: Strojna oprema | 1309 (1090) | AtaStrumf |
» | Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4772 (4133) | CaqKa |
» | Rdeča, zelena, modra, rumena, bela ... (LED)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2238 (1899) | Kaboom |