» »

HP Pavlion g7 - free dos?

HP Pavlion g7 - free dos?

ponaredek ::

Lep pozdrav!

Kupil sem omenjeni prenosnik, in me zanima kako bi lahko inštaliral gor kšn windows? bootat se nikakor ne da, ker me avtomatsko vrže v dos. Probal sem že z f2, f12 tko da ne vem kako pa kej. Če je mogoče kaka komanda v dosu za bootat z dvdja, ne pa da me direktno vrže v dos.

Hvala že vnaprej! :)

Zheegec ::

Escape takoj na začetku, potem pa imaš napisano, kaj je select boot device. Mislim, da je F9. V vsakem primeru pa piše v navodilih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

shinko ::

No zdj sm že pršu do boot managerja, ampak ko zberem "internal cd/dvd rom drive" mi spet vrže v dos?

Vstavi originalni Windows medij ali pa namesti Linux
Janez Janša, 29.04.2014

Pa more bit originalni al pa pač pobran z neta? Al ga drgač zapečem(da ni v .iso?) Mogoče celo preko USBja?

Hvala za odgovore! :)

Lahko se tudi namesti Linux na moji zgornji povezavi, je legalno zastonj. Postopek je isti. Lahko se namesti tudi preko USB, ja.
Janez Janša, 29.04.2014

mkmorfius ::

1. ko se postavi bios lahko z F12 izbereš kako naj se boota (zažene) računalnik
2. lahko preko F2 ali pa DEL (nevem točno) v biosu nastaviš da se najprej boota iz DVD-ja, HDD-ja, USB-ja...

Seveda lahko uporabiš kakšen "pobran iz neta" Windows ampak nočem tukaj propagirat nelegalne programske opreme, bla, bla, bla...

...ko boš peku DVD glej, da boš tist .iso file razpakeru ker če boš meu na DVD-ju sam file aka win.iso - THAN NO GO! - Uporabi magic iso, poweriso, nero..., lahko razpakeraš tudi na USB...

Press any kej to boot from CD... prtisn eno tipko, vendar glej da ne zamudiš tistih cca 5sek in sledi navodilom...

VOILA...
Blockchain Loterija TrueFlip - Zadeni 400BTC - goo.gl/a7tvR6
Kupi Bitcoin (BTC) ali Ether (ETH) z VISA ali MasterCard - goo.gl/xj936M

Z esc tipko pridem do Startup Menija. V biosih nastavim pod "UEFI boot order" in "Legacy boot order", na prvo mesto "USB diskette on key/USB hard disk".
Grem nazaj v startup meni, in izberem "boot device options", tam se pokaže "USB Hard drive" ga izberem in mi vrže v DOS, in od tam se ne zgodi nič! Kje tiči problem?

Pa v biosih imam še drugo možnost pod UEFI in Legacy boot order in sicer: "USB DC/DVD ROM drive"...ne vem če je pomembno katerega izberem?

Meizu ::

Sam osebno, če malo bolj poznaš linux priporočam Fedoro. IMO topšit linux distribucija, sam kernel in OS je napram ubuntu odzivnejši in hitrejši.

Tudi sam uporabniški vmesnik je veliko bolj odziven, praktičen.

Naložil sem si win8 na usb, in probal preko EFI booterja pa mi napiše: the selected boot device failed. press enter to continue.

Men to nikakor noče delat :(.

Meizu ::

verjetno si zajebal pri postavljanju zagonskega USBja.

Imel si prav Meizu, res sm zajebal :) Hvala usem za pomoč! :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS - boot menu ne zaznata USB ključa

Oddelek: Pomoč in nasveti
331551 (1117) MrStein
»

Nov prenosnik - kako ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
142066 (1766) shadeX
»