» »

Zmrzovanje sistema (windows 7)

Zmrzovanje sistema (windows 7)

s1m0n ::

Enkrat na dan se mi zgodi (večinoma pri brskanju po spletu / FF), da sistem zmrzne. Tudi namizje za ta čas ni uporabno, ostalo v ozadju deluje.
In to po takšnem postopku. Preneha delovati miška, tipkovnica (kot zgleda tudi z gonilniki ni komunikacije saj ne deluje niti tipka za DPI na miški, ki prikazuje z barčkom nastavitev) Čez čas začne delovati le miška, nato se pa vse povrne v delujoče stanje! Včasih pa samo neha delovati miška a ponovna vstavitev v USB razreši problem.

Osebno sumim na gonilnike miške, a so vsi posodobljeni prav tako miškin SW (Cyborg miška)
  • spremenil: s1m0n ()

MIHAc27 ::

Miške tudi crknejo. Probaj za nekaj časa eno drugo priklopit, in opazuj, če se napaka ponavlja.

crniangeo ::

Yep , znajo bit kaksne opreme defektne. Pri enemu sem že imel problem s tiskalnikom, saj mi je znal občasno zarad tiskalnika, ki je bil preko usbja zmrzniti cel sistem. Ko sem pa tiskalnik zamenjal, so težave izginile :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Ne bi rekel, da je fizično miška kriva ker je popolnoma nova, bi prej posumil na gonilnike.
A od kar sem onemogočil upravljanje z energijo za USB naprave še se ta problem ni ponovil.

Machete ::

Če je miška slučajno znamke Trust.. je skoraj gotovo kaj z gonilniki, meni je enkrat srala, sicer že nekaj časa nazja.
Seveda je to možno tudi pri drugih znamkah..

Han ::

Vzrok je lahko navit sistem in slab ali dotrajan napajalnik.

Zgleda, da je moralo bit nekaj drugo (tudi možno, da je še vedno kak gonilnik krivec) a sem začel dobivat moder zaslon za "Memory management".
Testiral ram palčke (vse ok) a ko sem jih ponovno vstavil je problem zaenkrat izginil... Če se pojavi bomo pa dalje iskali krivca.

Tudi na napajalnik bi posumil a ker se včasih ob 2h igranju igre ne zgodi nič težko (pri max porabi W sistema).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov računalnik-čuden problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
262185 (1510) hojnikb
»

BSOD 0x00000124

Oddelek: Pomoč in nasveti
441573 (1014) s1m0n
»