» »

UMTS a je sploh potrebna kao 3G?

UMTS a je sploh potrebna kao 3G?

shock ::

Kdo vidi prihodnost tukaj? Men je vseeno če gledam nekoga na enkrančku al ne. Tukaj edino kar bo dobro bo hitrot pošiljanja paketov. Bolj spodbudno je 4G telefonije. Tam je res bolj praktična zadeva. Prej bi rekel da je 3G samo nek hitri prehod na 4G.

Senitel ::

What the heck is 4G?

asPeteR ::

Kakor je meni znano, samo nabildan 3G ... Sepravi hitrejsi prenosi, posledicno pa tudi nove storitve a la TV od demant pa take fore ...

8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

bruhanje ::

Tole je kr mal off-topic.

Se mogoče spomnite tehnologije, ki brisalcem na avteku pove, da se morajo vključiti. hmmm. Ali pa mogoče klimi napravi v avtu, ki uravnava temperaturo glede na letni čas in položaj sonca na nebu... hmmm si mislimo in rečemo: "pa kdo za hudiča to sploh rabi" in "Jaz pa že ne bom dovolil, da avto sam vozi."
Postavite se v položaj svojega dedija. Ali mogoče kdo od njih ima računalnik za poslušanje MP3-jev in downloadanje najnovejših božičnih in novoletnih skladb, ali pa naupovanje na Mercator.si, morda še hujše... pisanje E-voščilnic.:\ Za nekatere je to reinkarnacija hudiča v svoji najhuši obliki:O.
Tehnologija bo prej ali slej vse naše dosedanje življenje spremenila... nakateri od nas se z njo morda ne bomo, tako kot se ni večina naših dedijev. Naslednje generacije, ki bodo odraščale v novem tehnološkem svetu, pa se brez tehnologije ne bodo znašle v svetu. Nekako podobno, kot mi sedaj brez interneta, THX ozvočenja in servo-volana. Morda se nam hladilnik, ki sam naroča hrano prek interneta, ne zdi ravno izvirna ideja. Vendar dvomim, da naši froci tega ne bodo meli.

Bistvo vse tehnologije je, da nam olajša življenje. Za razliko od vojaške, ki pač izvira še iz srednjeveške želje nad "bogatejšim" teritorijem (psi in druge živali recimo poščijejo svoj teritorij). Nekoč ne bo vojakov in civilnih žrtev in bo vojna samo med roboti (star wars) in znanstveniki, ki tehnologijo razvijajo. Zmagal bo tisti, ki ima več denarja (Bush recimo:( )


Pa lep cyber pozdravček!

shock ::

4G telefonijo bo bistvena boljša. Primer: ti boš šel v neko podjetje kjer bojo imeli wireless lan omrežje in tvoj mobilni telefon (4G) se bo priključil v tisto omrežje. S tem boš preprečil velikega sevanja kot imajo današnji telefoni, ker boš bil v nekem lokalnem omrežju ki bo povezana na centralo prek optike. Prednost tega je, da bojo te lokane omrežja nadomestili v nekem merilu bazne postaje, in še hitrostpodatkov bo večja 50Mbitov na sekindo(nisem čist siguren ampak tam okoli).

shock ::

asPeteR: 4G tehnologija ne bo neka nabildana varianta 3G. Tukaj lahko rečemo samo da je 3G nabildana z 2G tehnologijo. 4G tehnologija bo neka konvergenca vsega po malem. Skratka bomo imeli internet (LAN), TV, ... vse v enem. Kar je res najbolj pomembno je da se bomo lahko vklopili v lokalno omrežje in ne bomo porabili dosti energije za oddajanje in sprejemanje signalov. Resno to je edina stvar kar me je res najbolj navdušila. Briga me če bomo gledali TV prek telefona. Ne bo več toliko onesnaževanja frekvenc.

asPeteR ::

Hm shock ... Naj ti pa se jaz nekaj povem. No, takoj moram povedat, da je vsekakor 4G nabildana 3G, kot je TUDI, 3G nadildana 2G ... Pa mislim, da je to jasno!
Ves kaj je nova tehnologija? Npr. ko je pojavila mobilta telefonija TO je NOVA tehnologija ...Ni pa nova tehnologija le bildanje te!
In to kar ti govoris za 4G, sinegrija WLANa in UMTSa na drugi strani je ze REALNOST, recimo v USA.
In take pobude prihajajo iz vseh strani ...
Recimo en navdusenec(no skupina navdusencov) se je spomnil/a, da bi v svojem mestu postavili svoje WLAN omrezje ... Ideja pa temelji da tem, da itak bo imelo vsako gospodinjstvo v prihodnosti WLAN omrezje in zakaj ga ne bi uporabljali za Gatewaye ... In recimo z ustrezno opremljenim dlancnikom in z standardom 802.11g bi lahko laufal ze VoIP ...
Skratka, hocem povedat, da zadeve ze laufajo ...
In se ena o "novi" tehnologiji. O WLANu najprej je bil standard 802.11b(11Mb/s, 2,4GHz) nato 802.11a (54Mb/s, 5GHZ) ki ni nikoli zazivel (pac zakonodaja) najnovejsi standard pa je 802.11g(54Mb/s, 2,4GHz). Hm, vse to je ENA tehnologija, in vec PODRAZLICIC ...
No, je pa tale z WLANom analogna X.XGjem ...

8-)

shock ::

med 4G in 3G je večji prepad kot med 3G in 2G in to tudi velja po infrastrukturi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wi-Fi dobiva nova imena: 802.11ax bo WiFi 6

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
276944 (4197) SeMiNeSanja
»

Routerji odletel Wifi, katerega novega?

Oddelek: Omrežja in internet
224653 (3742) kuglvinkl
»

ruter

Oddelek: Omrežja in internet
81787 (1579) DeeCoy
»

3. verzija standarda BlueTooth na poti

Oddelek: Novice / Diski
254487 (3554) Bistri007
»

3GSM World Congress od danes v Barceloni

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
143653 (3309) TRIROG

Več podobnih tem