» »

Nasvet okoli zvočnikov 5.1

Nasvet okoli zvočnikov 5.1

PrideLess ::

Že v preteklosti sem dobil koristne nasvete na tem forumu, tako da se spet obračam na vas.
Na avdio področju sem bolj tako tako, zato kar kar k vprašanju.
Imam budged tam med 200€-250€ za nakup zvočnikov 5.1, ideja pa je taka.
Trenutno imam vzpostavljeno povezavo med PC in TV z 8 meterskim HDMI kablom.
Sliko in avdio brez problemov spravim v TV. Filme trenutno gledam na TV (grafičana GeForce GTX 560 Ti 448 Cores 1280MB), vendar zvok predvajam kar iz računalniških zvočnikov. Ne nameravam kupovati hišnega kina, ker mislim da je PC prav tako sposoben predvajati vse skupaj na zame solidnem nivoju.
Torej če grem v nabavo zvočnikov 5.1 (mogoče še nasvet katere) in to vse skupaj povežem preko HDMI povezave, ali bo to delovalo ?
Namreč ni mi jasno kako bom čimbolj enostavno preklapljal zvok kadar bodo aktivni PC zvočniki in kadar se odločim gledati film in preklopiti na 5.1.
Ali to pomeni da bom moral vsakokrat v sound devices poslati zvok iz PC zvočnikov v 5.1, s tem da moram že tako to narediti tudi za video ali obstaja kakšen lažji način ?

Že vnaprej hvala za nasvete...

Grega

mgermo ::

Na kaj boš pa priklopil 5.1 zvočnike?

PrideLess ::

Malo sem zakompliciral z vprašanjem....:)
Priklopil bi jih na : http://www.lovecnacene.si/sistem-za-dom... ,(imam tudi Panasonicovo plasmo - kompatibilnost daljincev).
U glavnem bega me, kako urediti preklop med zvočniki. Torej ko gladam film bo zvok na 5.1 sistemu, kadar sem pa za PCjem, naj delajo PC zvočniki.
Ali obstaja lažji način, kot da vedno spreminjam izhod Audia iz PC v control panelu ?

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšno ozvočenje za filme v sobi?

Oddelek: Zvok in slika
365601 (4540) neo5468
»

Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomoč

114030 (3584) Riff
»

5.1 zvočniški sistem za TV (tall speakers?)

Oddelek: Kaj kupiti
51625 (1371) OZZY
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

5310921 (10196) T-Majo
»

Zvočniki: 5.1 ali stolp?

Oddelek: Kaj kupiti
222786 (2211) xabre

Več podobnih tem