» »

wirelless - kaj tocno potrebujem

wirelless - kaj tocno potrebujem

Gandalfar ::

Gledam tale clanek o iBooku pa se mi zdi zelo lustna zadevca pa razmisljam, ce bi si to kupil (in sanjam dalje..)

v moji sobi nimam mreznega kabla. Prav tako ga tudi ne bi napeljeval. Vidim pa da ima zadeva wireless. Od najblizjega huba me locijo samo tla in ~3m visinske razlike.

Kaj torej rabim kupit, da bi zadevo povezal v moje omrezje. Katero napravico dobim, da jo povezem z ethernet kablom v hub in da poslusa za iBookeva wireless clienta.

iscem seveda cim cenejso resitev :-)

Matek ::

Base station stane $200 pri Applu, sam to je mal drago.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

IceIceBaby ::

ummm, gand...mogoče je res tole mal zavajujoče napisano (prepisano iz eplovega houmpejdža, tko da blame them :)) ampak zadeva nima dejansko vgrajene brezžične kartice. Ima samo slot tam pod tipkovnico kamor se vgradi kartica ki te pride še cca. 20k se mi zdi :) Od non wireless-ready prenosnikov se ubistvu razlikuje po tem da ti ne štrli tisti dongle ven iz usb porta če hočeš met wireless in da ma v monitorju vgrajene antene, tako da dosežeš vsaj eno primerno oddaljenost lahko.

Drugače pa rabiš tole:

1 IEEE 802.11a (oziroma g) kompatibilen access point, oziroma vstopno točko po naše. Original Airport basestation stane 62k sit in podpira 802.11g standard ki je dost hitrejši (54mbps), je pa kompatibilen za nazaj. To je kar ugodna cena, druge vstopne točne še nisem videl za kakšno veliko nižjo ceno.

Potem pa rabiš na vsakem računalniku ki naj bi bil brezžično povezan tudi kartico ki podpira ta standart. Teh kartic je veliko in vseh vrst. Stanejo od cca 20k naprej. Airport basestation vem da omogoča tudi priklop nekaj računalnikov in deluje kot navaden switch, tako da lahko desktopa not štekaš notebooka maš pa pol na wireless. Mislim da tudi ostale postaje morjo to omogočat.

Uglavnem, jaz sem tut tuhtal da bi bla zadeva uredu. Ampak preprosto ne morem upravičit vseh stroškov s tem da bom lahko na kavču wireless ircal. Če bi mel po gostilnah in po šolah in drugih prostorih že postavljene wireless mreže bi premislu tako pa se mi zdi ful predrago.

PaJo ::

Glej, ce bos mel samo par komopov recimo 3 ali 4 komade sploh ne rabis access pointa, amapka samo brezzicne mrezne karte, te so pac lahko na usb-ju, pcmcia ali pa pci slotu, kar ti pac pase:D Ce pa se rabis povezavo naprej v ethernet mrezo pa lahko zadevo naredis na ene od racunlniku, ki ti pac naredi bridge med brezzicno in ethernet mrezo. In to je to. Se pravi ves strosek ti je nekej 20k na delovno postajo:D Seveda je tu samo 11MBit speed, ce pa zelis novega 54MBit, pa bos moral se malo pocakat da bodo kartice dovolj poceni:\
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internet + IPTV preko WLAN omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
2823011 (13838) umexteacher
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
333055 (2263) pujsek_