» »

Plačilo preko napotnice po diplomiranju

Plačilo preko napotnice po diplomiranju

DuleKrtola ::

Ta mesec sem diplomiral, sicer pa mi je pa pripadal status študenta do marca 2013. Pričakujem še eno plačilo za delo preko napotnice. Me lahko davkarji kej zajebavajo, če dobim nakazilo za delo preko študenta šele kak mesec po diplomi? Sploh vejo da sem diplomiral? Ali bojo izvedeli šele, ko bo na moj bančni račun prispelo kakšno nakazilo z naslovom "plača", torej če sklenem kakšno pogodbo o zaposlitvi?

dottor ::

Če imaš status do marca se pomoje nimaš kaj sekirat.

jnovak ::

Statusa nima do marca 2013, če je že v novembru 2012 diplomiral. Ko diplomiraš, je statusa konec.

Ni problem v tem, da ti kasneje nakažejo, glavno je, da ti za čas, ko si še imeš študentski status. Zmeni se, da ti nakažejo za obdobje pred diplomo (v kolikor si imel že od prej veljavno napotnico) - na tak način se lažje uredi (npr. napišejo, da si delal več ur, ali pa obračunajo z višjo urno postavko).

Šimpanz ::

Ma jaz sem diplomiral pa še dva meseca delal preko študenta (moral sem dokončati nek projekt), pa ni bilo nič narobe. Edino na zavod se nisem prijavil dokler nisem dokončal dela.

Smurf ::

Narobe je (uradno nisi vec student), je pa vprasanje, ce bo kdo to preverjal.

McHusch ::

Fantje, z DURS-om se ne zajebavat in delat po diplomiranju. Izplačate si lahko kasneje, pač antedatirajte napotnico. ZZZS in DURS te stvari pogruntata hitro. Druga stvar so kake manj ažurne evidence.

(Recimo, jaz sem diplomiral sredi septembra in ko sem si oktobra uredil dopolnilno zdravstveno zavarovanje, mi je v pogodbi lepo pisalo: število dni brez zavarovanja: 9. V glavnem hitro vidijo, kdaj ste diplomirali.)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

status študenta

Oddelek: Šola
336099 (3544) MadMen
»

Status študenta ?

Oddelek: Loža
102890 (2508) valkyrie
»

Zahvala javnemu sektorju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410426 (8133) Mipe
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7516025 (9087) Jerry000
»

Študentsko delo ali hitra diploma

Oddelek: Loža
407489 (5593) Tomi

Več podobnih tem