Forum » Pomoč in nasveti » Sony Xperia Arc S
Sony Xperia Arc S

abyssus ::
Pozdravljeni,
pred parimi dnevi sem kupil zgoraj omejeni telefon pri mobitelu. Nanj je bilo prednaloženih ogromno aplikacij, ki jih nočem. Med njimi so aplikacije kot so Integral, Wisepilot, xperia hot shots, FUN&downloads,... Nekatere aplikacije tečejo v ozadju neprestano, če tudi prekinem proces. Zato sem poskusil aplikacije odstraniti. Vendar večine ni mogoče, preprosto nikjer ni Odstrani gumba, samo vsili prekinitev in pobriši podatke. Niti aplikacije Facebook se ne da izbrisat, ki je nočem in nočem. Se pa da izbrisat Wisepilot in xperi hot shots. Je pametno izbrisat ti dve aplikaciji ali ne?
Ah in še to, je možno izbrisat ostale aplikacije?
Lp
pred parimi dnevi sem kupil zgoraj omejeni telefon pri mobitelu. Nanj je bilo prednaloženih ogromno aplikacij, ki jih nočem. Med njimi so aplikacije kot so Integral, Wisepilot, xperia hot shots, FUN&downloads,... Nekatere aplikacije tečejo v ozadju neprestano, če tudi prekinem proces. Zato sem poskusil aplikacije odstraniti. Vendar večine ni mogoče, preprosto nikjer ni Odstrani gumba, samo vsili prekinitev in pobriši podatke. Niti aplikacije Facebook se ne da izbrisat, ki je nočem in nočem. Se pa da izbrisat Wisepilot in xperi hot shots. Je pametno izbrisat ti dve aplikaciji ali ne?
Ah in še to, je možno izbrisat ostale aplikacije?
Lp

matobeli ::
če se ti zdi da jih ne rabiš jih je pametno pobrisat. Wisepilot je za nekatere modele brezplačen, za nekatere pa ne, mogoče imaš samo trial verzijo.
Xperi hot shots nevem kaj je ampak se sliši kot še ena smet, moja xperia go je imela tono enih poluporabnih aplikacij..
Vse aplikacije lahko pobrišeš ampak to zahteva najprej poseg v operacijski sistem telefona (rootanje -da pridobiš Super user pravice-kao administratorske), potem pa potegneš kakšen program, recimo titanium backup iz marketa in lahko pobrišeš vse skupaj.
Je pa zelo verjetno da je to lahko povod za razveljavljenje garancije.
Če hočeš rootat, si najdi navodila na googlu ali na xda-developers forumu. ponavadi ni težko, kakšen program in pa povezava z PC.
Xperi hot shots nevem kaj je ampak se sliši kot še ena smet, moja xperia go je imela tono enih poluporabnih aplikacij..
Vse aplikacije lahko pobrišeš ampak to zahteva najprej poseg v operacijski sistem telefona (rootanje -da pridobiš Super user pravice-kao administratorske), potem pa potegneš kakšen program, recimo titanium backup iz marketa in lahko pobrišeš vse skupaj.
Je pa zelo verjetno da je to lahko povod za razveljavljenje garancije.
Če hočeš rootat, si najdi navodila na googlu ali na xda-developers forumu. ponavadi ni težko, kakšen program in pa povezava z PC.

draciel ::
Moj nasvet: Sprijazni se s tisto kramo ki jo imaš gor, dokler ti ne poteče garancija. Potem pa rootaj telefon ( pridobitev administratorskih pravic ) in naložiš kak pameten ROM, ali pa pobereš kak program za brisanje aplikacij.
Kar je pa že gor boš težko izbrisal..
Kar je pa že gor boš težko izbrisal..

abyssus ::
Hvala za odgovora. Zanima me še nekaj, dosti stvari se mi očitno kar samo zaganja oz. ne vem. Recimo Market, Facebook, FUN&downloads, Orodja za SIM, Aplikacija za upr. LiveWare, so trenutno aplikacije oz procesi, ki mi tečejo. Če tudi jih zaprem in pol telefon pustim na miru, se avtomatsko zaženejo in spet tam tečejo, kar pomeni, da mi zasedajo pomnilnik in praznijo baterijo. V čem je fora, da se jih ne da in ne da zapret?

matobeli ::
s tem da so vedno na voljo "bogatijo" uporabniško izkušnjo. Tudi če jih nikoli ne uporabljaš. Verjetno zbirajo podatke o tebi in jih v namen ciljnega oglaševanja pošiljajo piscu aplikacije. Temu se zelo težko izogneš.
Verjetno edina rešitev da daš gor ROM (operacijski sistem) ki ga je nekdo priredil da ne vsebuje več krame.
Verjetno edina rešitev da daš gor ROM (operacijski sistem) ki ga je nekdo priredil da ne vsebuje več krame.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GPS ne zazna položaja (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15727 (12394) | miha1135899 |
» | RIM: Android je kaotična greznica (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / RIM BlackBerry | 21473 (15805) | Jackass |
» | Zakaj "root" telefona? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34115 (29393) | CaqKa |
» | HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 31875 (20233) | fishy12 |
» | Kateri telefon z dobro kamero? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18870 (17267) | denabiker |